papresa Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Εδώ και 10-15 μέρες η Google έχει ξεκινήσει κάτι σπαστικό... Για να συνδεθώ στον υπολογιστή μου στον λογαριασμό που έχω στην Google, πρέπει κάθε φορά να πάρω έγκριση από το κινητό (smartphone) μου. Τι βλακείες είναι αυτές; Καταρχήν ανέκαθεν απορούσα γιατί να μην μπορώ να μπαίνω απευθείας, χωρίς σύνδεση, άντε αυτό υποφέρεται, τώρα ήρθε και αυτή η ....... Υπάρχει τρόπος να το σταματήσω; Αν ναι πως;
amadou Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Αυτή θα είναι μάλλον η καινούργια πραγματικότητα... όχι μόνο για σενα αλλά γι όλους. Μου είχαν κάνει το ίδο (πριν δύο μήνες περίπου, μετά από μια-δυο μέρες σταμάτησαν και μπορούσα να συνδεθώ χωρίς έγκριση). Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι two way authentication για όλους και για τα πάντα.... Όλα αυτά για την "ασφάλειά μας", αν και πολύ αμφοβάλω. Ο βασικός τους στόχος είναι να κάνεις πια τα πάντα από το smart phone ια να μπορούν να σε παρακαολουθούν και να καταγράφουν τα πάντα εύκολα. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2021 από amadou 1
afm Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Αυτές οι βλακείες που λες είναι ο έλεγχος ταυτότητας σε δύο βήματα (two ways authentication) και χρησιμοποιείται από την google για μεγαλύτερη ασφάλεια στον λογαριασμό σου. Αν δεν υπήρχε password στο λογαριασμό σου (ή στο gmail σου) οποιοσδήποτε ξέρει το mail σου (πχ [email protected]) θα μπορούσε γράφοντας το απλά στο gmail ή στους λογαριασμούς στο google, να μπαίνει (στο mail σου ή στο λογαριασμό σου) με ότι αυτό συνεπάγεται. Και κάτι ακόμα. Η google δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα τον υποχρεωτικό έλεγχο ταυτότητας δύο βημάτων οπότε προφανώς τον ενεργοποίησες εσύ (μάλλον κατά λάθος;;;). Γνώμη μου, να το αφήσεις όπως είναι γιατί έτσι όπως σκέφτεσαι είσαι η τρελή χαρά των hackers. Τώρα αν εσύ στον υπολογιστή σου θέλεις να μπαίνεις στο λογαριασμό σου (ή στο gmail σου) κατ' ευθείας τότε μην κάνεις έξοδο ή αποσύνδεση στο λογαριασμό σου ή στο gmail σου πριν κάνεις τερματισμό του υπολογιστή σου. Με αυτόν τον τρόπο όταν ξανανοίξεις και τον υπολογιστή σου και πας να μπεις στον λογαριασμό google θα μπεις κατ'ευθείας. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2021 από afm 1
amadou Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, afm είπε Και κάτι ακόμα. Η google δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα τον υποχρεωτικό έλεγχο ταυτότητας δύο βημάτων οπότε προφανώς τον ενεργοποίησες εσύ (μάλλον κατά λάθος;;;). Το ενεργοποιεί ανα διαστήματα δοκιμαστικά σε μερικούς λογαρισμούς χωρίς να το ζητήσεις. Προσπαθούν να δουν πως αντιδρούν οι χρήστες και να κάνουν όποιες αλλαγές - προσαρμογές χρειάζεται. Εμένα, όπως είπα το, ενεργοποίησαν για μια-δυο μέρες και μετά το απενεργοποίησαν (χωρίς να κάνω τίποτα ) Επίσης άλλο το password και άλλο ο συνδυασμός password ΚΑΙ authentication στο smartphone. O OP, απ' ότι διαβάζω, δεν αναφέρει οτι θέλει να μπαίνει στο λογαριαμό του χωρίς password , λέει οτι τον ενοχλεί το επιπλέον βήμα του authentication στο smartphone
papresa Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 35 λεπτά πριν, amadou είπε O OP, απ' ότι διαβάζω, δεν αναφέρει οτι θέλει να μπαίνει στο λογαριαμό του χωρίς password , λέει οτι τον ενοχλεί το επιπλέον βήμα του authentication στο smartphone Ακριβώς 44 λεπτά πριν, afm είπε Αν δεν υπήρχε password στο λογαριασμό σου (ή στο gmail σου) οποιοσδήποτε ξέρει το mail σου Υπήρχε password. 45 λεπτά πριν, afm είπε Τώρα αν εσύ στον υπολογιστή σου θέλεις να μπαίνεις στο λογαριασμό σου (ή στο gmail σου) κατ' ευθείας τότε μην κάνεις έξοδο ή αποσύνδεση στο λογαριασμό σου ή στο gmail σου πριν κάνεις τερματισμό του υπολογιστή σου. Με αυτόν τον τρόπο όταν ξανανοίξεις και τον υπολογιστή σου και πας να μπεις στον λογαριασμό google θα μπεις κατ'ευθείας. Κι όμως, απλά κλείνω τον υπολογιστή, χωρίς αποσύνδεση και όταν τον ανοίγω, θέλει σύνδεση.
afm Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, amadou είπε .... απ' ότι διαβάζω, δεν αναφέρει ότι θέλει να μπαίνει στο λογαριασμό του χωρίς password , λέει ότι τον ενοχλεί το επιπλέον βήμα του authentication στο smartphone Η απάντηση : ..... Τι βλακείες είναι αυτές; Καταρχήν ανέκαθεν απορούσα γιατί να μην μπορώ να μπαίνω απευθείας χωρίς σύνδεση ..... @amadou Ναι, πιθανόν η google ενεργοποιεί ανά διαστήματα δοκιμαστικά σε μερικούς λογαριασμούς (χωρίς να το ζητήσεις) δοκιμαστικά για 1-2 μέρες όχι για 15-20.
papresa Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 7 ώρες πριν, papresa είπε Καταρχήν ανέκαθεν απορούσα γιατί να μην μπορώ να μπαίνω απευθείας, χωρίς σύνδεση Αυτήν την απορία την έχω με βάση τα εξής: Α. Στο smartphone είναι μονίμως συνδεδεμένος ο λογαριασμός Google. B. Στον λογαριασμό Yahoo στον υπολογιστή δεν μου ζητούσε σύνδεση, τώρα τελευταία ζητάει και αυτό username - password είναι προσυμπληρωμένα.
papresa Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Έψαξα τον λογαριασμό και εντόπισα "επαλήθευση λογαριασμού σε 2 βήματα", το απενεργοποίησα και γλίτωσα... Οπότε όπως γράφτηκε πιθανόν το ενεργοποίησα κατά λάθος εγώ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα