Προς το περιεχόμενο

Aux cable σε Lancia Delta 2007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να βγάλω AUX cable. 'Εχω δει αυτό το videaki - https://www.youtube.com/watch?v=wtg2t7g02ug, που λέει βάζεις το φις από δεξιά. Στην ουσία αντικαθιστά το CD. Εμένα δεν είχε κάποιο φις δεξιά αν και το CD (Media) παίζει κανονικά. Τεσπα, το μπλε καλώδιο δε μπαίνει, βρίσκει σε έναν οδηγό του πλαστικού. Από αριστερά μπαίνει κανονικά. Αλλά πατώντας το Media μου βγάζει "No source available". To ράδιο είναι blaupunkt lancia 844.

photo_2021-08-10_10-01-12_.jpg.0b05b8718f0b5d1d88f80fbbd50b1522.jpg       photo_2021-08-10_10-01-30_.jpg.a4402b66d792989d19cf8e8da753f8a5.jpg

Κανένας που το έχει κάνει σε Lancia/Fiat/Alfa με παρόμοιο ράδιο?

Επεξ/σία από ribo7
Δημοσ.

Αν εχεις χειριστηρια τιμονιου τοτε το μπλε φυσακι ειναι αυτα. Κανονικα μπαινει στην αλλη γωνια οπως λες, στα δεξια και εχει πρασινο φυς. Αν ψαξεις στο ebay υπαρχει ετοιμο φυς με aux στην αλλη ακρη

Δημοσ.

Μάλλον θέλει yatour (50-70€) για να νομίζει ότι έχει cd changer...

Σε πολύ λίγα δουλεύει κατευθείαν το καλώδιο...

Δημοσ.

Κάπου είδα σε σχόλια σε Youtube, ότι πρέπει να ενώσεις τα pins Data In/Data out.
Μαζί φυσικά με το μπλε καλώδιο που έχω που στην ουσία πέφτει στα pins Left/Right/Ground.

Ίσως το προσπαθήσω. Θα ρωτήσω και σε αντιπροσωπεία Lancia αν γνωρίζουν.
Το yatour ίσως είναι σωστότερη λύση αλλά μη σκάσω και τόσα λεφτά και δε παίξει φοβάμαι.

Δημοσ.

Έχουμε καμιά ιδέα πως να συνδέσω τα Data-in / Data-out pins?

Untitled.png.0c43e5805063cdd889953c9fb2087a0c.png

Είναι τα pins στα κενά slots του μπλε φις.

Μια λύση είναι να κόψω το μπλε πλαστικό στη μέση ώστε να είναι εκτεθειμένα και να τα συνδέσω με κάποιο τρόπο? Αλλά πως? Να τα λυγίσω και να πατάει το ένα πάνω στο άλλο?

Αλλιώς τι μπορώ να βάλω κάτι σε U-shape στα κενα slots του φις? Υπάρχει κάποιο λεπτό jump-wire female-female, για μονά pins?

Δημοσ.

Λογικά είναι ίδια πηγή με την μαμά που είχε η alfa147. Κι εγώ μια blaupunkt έχω. Για να βάλω το car pc πριν μια δεκαετία είχα πάρει αντίστοιχο καλώδιο που και καλά αντικαθιστά το CD changer και ήθελε να ενώσω τα pins των data. Απλά πρόσθεσα τα 2 pins και μετά τα ένωσα.

Αν θες aux in πάντως είναι πολύ πιο εύκολη λύση να αλλάξεις πηγή. Υπάρχουν πλέον πολύ φτηνές, που βοήθησα πριν χρόνια φίλο να βάλει ένα nexus 7 tablet (βόλευε η custom rom) πήρε μια φτηνή πηγή των 20-22 ευρώ. Αν έπαιρνε και με Bluetooth θα γλίτωνε και το φίλτρο για το aux in.

• Like 1
  • 6 μήνες μετά...
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Και εγω ενδιαφέρομαι.. 

Αγορασα μεταχειρισμένο το navi της lancia αλλα τα φυσακια απο πισω δεν ταιριαζουν. 

Εχει αλλα καλωδια που κουμπωνουν πανω στο navi??? Ξερει κανεις??? 

Δημοσ.

Εγώ πάντως δε κατάφερα να βγάλω AUX. Το πήγε ο πατέρας μου σε αντιπροσωπεία Lancia και του είπαν ότι είναι μπλοκαρισμένο από την κεφαλή (εργοστασιακά). Δε τους πολυπίστεψα, δε προσπάθησαν και πολύ να το κοιτάξουν.

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως είναι στην Lancia, αλλά στην 147 (την παλιά) αν ξεκινούσα την πηγή κρατώντας το SRC και το POWER μαζί μου ξεκινούσε στο CHANGER (άσχετα αν δεν έδινε ήχο προφανώς). Αν η πηγή σας κάνει κάτι αντίστοιχο, είναι πολύ απλό, απλά θέλετε ένα καλώδιο που μπαίνει στην αντίστοιχη θύρα και να βγάζει ένα 3.5mm καρφί για AUX IN.

Αν δεν δουλεύει θέλει άλλα κόλπα, δεν το είχα πολυψάξει εγώ (ήμουν τυχερός) αλλά ίσως να υπάρχει και κάποιο έτοιμο καλώδιο. Για Alfa το παρακάτω link αλλά φαντάζομαι η λογική είναι ίδια σε όλα τα αυτοκίνητα του group.

https://www.forum.alfaholicy.org/147/33743-oryginalne_radio_odtwarzacz_mp3-26.html?language=en&s=c469a4ee021cc98f6b5a3927fc47a362#post1791143

Εγώ δηλαδή έχω το καλώδιο με την μπλε κεφαλή, και απλά έχω χώσει ένα χοντρό καλώδιο με γυμνές άκρες (σιγά μην έβαζα πινάκια) στα data pins in και out και το έχω σφηνώσει, για να τα βραχυκυκλώνει και να μου το γυρνάει στο CHANGER. Δουλεύει μια χαρά εδώ και 12 χρόνια που έχω το car pc. Απλά έχω την πηγή πλέον σε σημείο που δεν είναι εύκολα προσβάσιμη για να βγάλω φωτογραφίες.

Δημοσ.
Στις 19/2/2022 στις 11:08 ΜΜ, thephotoshoped είπε

Παιδιά μπορεί να βοηθήσει κάποιος για aux in ; Σε Lancia delta 2008 πως μπορεί να γίνει ; 

Δε μπαίνει απευθείας όπως σε κάποια άλλα του group. Θες Yatour ή άλλο Changer Emulator, το Yatour έχει και Aux in. Αν το έχεις ακόμα το Delta ή οποιοσδήποτε άλλος στείλε μου ένα PM να σε ρωτήσω κάτι άσχετο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...