Προς το περιεχόμενο

Η Xiaomi ανακοίνωσε το Mix 4 με under-display εμπρόσθια κάμερα


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από σχεδόν 3 χρόνια, η Xiaomi ανακοίνωσε μία νέα συσκευή της σειράς Mi Mix. Την τολμηρή σχεδιαστικά σειρά αποτελούσαν συνήθως μοντέλα που διέθεταν οθόνη με πολύ μικρό πλαίσιο (σχεδόν bezel-less) και το νέο Mix 4 δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το χαρακτηριστικό που καθιστά το Mix 4 ξεχωριστό είναι η τεχνολογία CUP (Camera Under Panel) που διαθέτει και που τοποθετεί την κάμερα κάτω από το πάνελ της οθόνης ώστε να μην παρεμβαίνει στην εμπειρία θέασης. Η τεχνολογία μοιάζει αρκετά με εκείνες που έχουν παρουσιάσει και άλλες εταιρείες όπως οι Oppo και ZTE.

Με απλά λόγια, η οθόνη του Mix 4 διαθέτει μία μικρή περιοχή στο άνω τμήμα της, η οποία είναι ανάλυσης 400ppi και επιτρέπει στο φως να περάσει προς τον αισθητήρα της κάμερας για selfies, καθιστώντας την τελευταία πρακτικά «αόρατη». Η κάμερα βασίζεται σε έναν αισθητήρα 20 MP. Η οθόνη διαθέτει κυρτό πάνελ τεχνολογίας ΑΜOLED με διαγώνιο 6,67 ιντσών, ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης 120Hz.

mix4.0.jpg

Η Xiaomi υποστηρίζει ότι η τεχνολογία της για να φτάσει σε αυτό το σημείο πέρασε από τρεις μεγάλες αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια των 5 ετών από τη σύλληψη της ιδέας και απασχόλησε εκατοντάδες μηχανικούς ενώ η επένδυση της στην τεχνολογία ξεπέρασε τα $77 εκατομμύρια. Η τεχνολογία επίσης προστατεύεται από 60 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η Κινέζικη εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια επίδειξη της τεχνολογίας το έτος 2019.

Στο πίσω μέρος της, η συσκευή διαθέτει μία τριπλή διάταξη κάμερας. Η κύρια κάμερα βασίζεται στον αισθητήρα Samsung HMX στα 108 MP και συνοδεύεται από μία υπερευρυγώνια κάμερα 13 MP και μία περισκοπική κάμερα-τηλεφακό 8 MP (5x optical zoom).

Xiaomi_MIX_4_12.jpeg

Το Mix 4 είναι το πρώτο κινητό της εταιρείας που ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 888+, ο οποίος συνδυάζεται με 8GB ή 12GB μνήμης και με 128GB, 256GB ή 512GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία του Mix 4 έχει χωρητικότητα 4500mAh και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 120W και ταχεία ασύρματη φόρτιση 50W. Σύμφωνα με τη Xiaomi, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει πλήρως σε λιγότερο από 15 λεπτά (!) ξεπερνώντας την ήδη εξαιρετική επίδοση των 23 λεπτών με το περσινό Mi 10 Ultra. Για να φορτίσει πλήρως ασύρματα δεν απαιτούνται περισσότερα από 28 λεπτά.

E8bmqgoVgAIcedt.jpg

Για την ώρα, η Xiaomi έχει μόνο επιβεβαιώσει την κυκλοφορία του Mix 4 στην Κινέζικη αγορά με τις προ-παραγγελίες να έχουν ήδη ξεκινήσει. Η διάθεση του θα ξεκινήσει στις 16 Αυγούστου με τιμή 4999 yuan (περίπου $770) για το μοντέλο 8GB/128GB και 6299 yuan για το μοντέλο 12GB/512GB.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, kostasfalcon είπε

Ενα λαικ που το πετυχε η Σαομι ενω η Samung στο πανακριβο και πρωτοποριακο zfold 3 ειναι στα 4mpx και σε λευκο φοντο ειναι ορατη...

Άσε πρώτα να βγει και να το δεις…

 

και το ένα και το άλλο…

Επεξ/σία από Nikolo1991
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

βγαλτο σε 6αρι αρχοντα και παρε μου τα υπαρχοντα

και μικρο που ειναι...θα ηθελα ενα mi max4 (flat screen)  με under display cam 18/9 aspect ratio στις 7 ιντσες...με μια κουτσικη οθονη δεν το ευχαριστιεσαι

Επεξ/σία από kostasfalcon
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

37 λεπτά πριν, kostasfalcon είπε

 λιγο μετα το λεπτο...βλεπεις κατι?

zfold 3 στο 21 δλπ

 

Δε λέω ότι δε βλέπεις καλά ή ότι σίγουρα έχεις άδικο. Άσε να τα δεις από κοντά όμως πρώτα. Εσυ θα κρίνεις αν σε ενοχλεί στο μάτι, όχι το compression των video στο YouTube.

  • Like 4
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, paparoach είπε

Ειχα παρει στη συζηγο παλια το 2s,  δουλευει πολυ καλα ακομα . Για τα σωστα λεφτα, θα εκανα κινηση για το 4.

το εχω πάρει σε εμενα εδω και 3μιση χρονια ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ να χαλάσει το άτιμο!!! ουτε καν κολλάει. Πραγματικά το μόνο κινητο που εχω κρατήσει πανω απο χρόνο. Ηρθε η ωρα για αναβάθμιση.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλ στην Ευρωπη θα ερθει με 800+ ευρω . Μαλιστα εδω φθασαμε .

Εδω γινονται σοδομα και γομορα .

800 για το mix , δηλ η επομενη ναυαρχιδα θα ακουμπαει τα 1500  ;

Δε παμε καθολου καλα , ενω η γενικη ελλειψη στα τσιπς αρχισε να αμβλυνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

HDMI έξοδο πότε θα βάλουν. Σε λίγο θα φτιάξει κινητό που φορτίζει σε 1 λεπτό. Ουσία μηδέν. Και τα προβλήματαε στο miui άπειρα. Ηχογράφηση κλήσης μηδέν. Snapdragon 888+ ...δε μας έφτανε ο 888 ο + μας μάρανε. Σερί οι μαμακιες της Xiaomi. Inovation full και ουσία ΜΗΔΕΝ. ΚΡΙΜΑ...

Ευτυχώς στα γκατζετακια και στην ποιότητα ακόμη καλά βαστά. Στα κινητά μιλάμε σάλτσα καρμπονάρα...

  • Like 2
  • Confused 6
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλασσική Τσαόμι! 

USB Type C 2.0 ακόμα, όταν όλοι έχουν περάσει εδώ και κάτι χρόνια στις 3.1 και 3.2. H δεν τις βρίσκει φθηνά ο Κινέζος κατσαπλιάς, η δεν τους τις δίνουν 😛

Πιστοποίηση IP68 εννοείται ανύπαρκτη πάλι. 

Καλά για υποδοχή SD μνήμης δεν θα γράψω. Δεν έβαλε σχεδόν ποτέ σε "flagship" της.

Αλλά επειδή θα έχει 120Hz και 120W φόρτιση, δώστε 1200 ευρώ Κινεζοτζαμπατζήδες στην Ευρώπη, αν σας βαστάει :lol:

  • Confused 2
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...