Προς το περιεχόμενο

Η Google προσθέτει έναν διαδραστικό περιοδικό πίνακα στη μηχανή αναζήτησης


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έναν ωραίο και εξαιρετικά χρήσιμο διαδραστικό περιοδικό πίνακα πρόσθεσε η Google στη μηχανή αναζήτησης της για να σας βοηθήσει να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα για τα διάφορα χημικά στοιχεία.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον νέο διαδραστικό περιοδικό πίνακα από οποιαδήποτε φορητή συσκευή ή υπολογιστή πατώντας εδώ.

Εκτός από πληροφορίες για οποιοδήποτε από τα χημικά στοιχεία, όπως είναι οι χημικές ιδιότητες τους (ατομική μάζα, σημείο τήξης κ.ά.), τον ατομικό αριθμό ή την ηλεκτρονιακή δομή τους, ο νέος περιοδικός πίνακας της Google προβάλει τρισδιάστατα τον αριθμό των ηλεκτρονίων στις στοιβάδες.

ezgif.com_gif_maker.gif

Επιπλέον, για κάθε στοιχείο που κάνετε κλικ, η Google παρέχει και διάφορα γεγονότα ή πρόσθετες πληροφορίες για αυτό όπως για παράδειγμα στο χημικό στοιχείο «Θάλλιο» (Thalium) το οποίο χρησιμοποιήθηκε για δολοφονία στη νουβέλα μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι, «Ο Ωχρός Ίππος».

Ο νέος περιοδικός πίνακας ανακοινώθηκε από την Google μαζί με μερικά ακόμη νέα χαρακτηριστικά στον Google Assistant που σχεδιάστηκαν ειδικά για οικογένειες -συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων ενημερώσεων στις «οικογενειακές υπενθυμίσεις» (Family Bell) κ.ά. Αυτές οι υπενθυμίσεις λειτουργούσαν, όταν λανσαρίστηκαν πέρυσι μόνο στην έξυπνη οθόνη ή στα έξυπνα ηχεία Nest, αλλά μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι υπενθυμίσεις θα «κουδουνίζουν» και στις φορητές συσκευές (π.χ. κινητά, tablets). Η εταιρεία επίσης πρόσθεσε ένα νέο τρόπο για να ορίσετε την πρωινή ρουτίνα σας μόλις ξυπνήσετε το πρωί, όπως να ελέγχετε τον καιρό ή να βλέπετε τις πρωινές ειδήσεις κ.ά. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μόνο η περισσότερη και σωστή μόρφωση θα μας σώσει από την επέλαση της αμορφωσιάς που ζούμε πολλές φορές τελευταία. 

Ωραία κίνηση αλλά δεν συγκινεί δυστυχώς τους... φωστήρες του Facebook. 

Θα ήταν χρήσιμο εκεί που γράφει καθένας μια παπατζα τύπου "το τάδε φάρμακο περιέχει υδράργυρο που είναι τοξικος κλπ κλπ" να έσκαγε μια πληροφορία στον ίδιο ότι "τα χημικά στοιχεία έχουν διαφορετικές ιδιότητες από τις χημικές τους ενώσεις κ στο φάρμακο τάδε περιέχεται ένωση του στοιχείου... exposed!" 😊

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, afantos είπε

Ωραίο είναι αλλά τα τροχιακά των ηλεκτρονίων είναι υπεραπλουστευμένα, για παιδιά μια χαρά πάντως. Καλή διασκέδαση.

Τα πάντα είναι υπεραπλουστευμένα, ακόμα και η θεωρία των ατομικών τροχιακών μια απλούστευση για παιδιά είναι. Την  απόλυτη πραγματικότητα δεν την χωράει ούτε ο ανθρώπινος νους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα τροχιακά δεν με χάλασαν, αλλά θα ήθελα και άλλες λεπτομέρειες στις περιγραφές.

Έχω ένα πολύ όμορφο βιβλίο που για κάθε χημικό στοιχείο έχει και μερικά τριβια ότι πχ αυτο χρησιμοποιηθηθηκε για αυτό το έγκλημα, ότι υπήρχε σε αυτό το μυθιστόρημα κτλ κτλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...