ItsYaBoi Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα. Σήμερα έκανα μια παραγγελία από Μεγάλη Βρετανία ενός limited edition Blu-Ray box set αξίας 207 ευρώ συνολικά. Η παραγγελία έγινε με PayPal και τώρα βρίσκομαι σε φάση να δω τι παίζει με τον εκτελωνισμό, γιατί το προϊόν κοστίζει πάνω από 150Ε, ώστε αν βγει υπερβολικά πολύ να την ακυρώσω. Όσον αφορά το θέμα του ΦΠΑ μετά της αλλαγές που έγιναν από τη 1η Ιουλίου είμαστε κομπλέ από την άλλη. Πίσω στον εκτελωνισμο... Μίλησα με τον πωλητή και η παραγγελία θα αποστέλλει γύρω στο Δεκέμβριο μέσω FedEx. Ανατριχιασα λίγο όταν το άκουσα επειδή ξέρω πως οι ιδιωτικές μεταφορικές χρεώνουν όσο να 'ναι... Ξέρω βέβαια πως μπορείς να κάνεις στον εκτελωνισμο μόνος σου στο αεροδρόμιο και να γλυτώσεις την αμοιβή εκτελωνιστή. Εδώ είναι η ερώτηση μου: Που μπορώ να βρω το τιμολόγιο σύμφωνα με το οποίο γίνεται ο εκτελωνισμος, που περιέχει τους δασμούς που πρέπει να πληρώσω ανάλογα με το είδος, μέγεθος, βάρος, κλπ. του προϊόντος; Τον παρέχει μήπως η ΕΛΤΑ και ισχύει για κάθε ιδιωτική μεταφορική που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ή η κάθε μεταφορική έχει το δικό της; Δεν παίζει, αλλά μήπως η Goldair Handling στο αεροδρόμιο παρέχει το τιμολόγιο αυτό; Συγνώμη για το μεγάλο post, αλλά θα εκτιμούσα ιδιαίτερα οποιαδήποτε βοήθεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα