Προς το περιεχόμενο

Το νέο μοντέλο PlayStation 5 είναι ελαφρύτερο λόγω μικρότερου συστήματος ψύξης


JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η νέα έκδοση της κονσόλας εμφανίστηκε στις αγορές της Ιαπωνίας, Αυστραλίας και Β. Αμερικής

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, μια νέα έκδοση του PlayStation 5 εμφανίστηκε στην αγορά της Ιαπωνίας, Αυστραλίας και Β. Αμερικής, το οποίο διατέθηκε με μία νέα βάση και με μια διαφορά βάρους που δε γνωρίζαμε σε τι οφείλεται. Το μυστήριο αυτό λύθηκε από τον YouTuber Austin Evans, ο οποίος αποσυναρμολόγησε την κονσόλα και μάθαμε ότι το σύστημα ψύξης έχει αλλάξει αισθητά.

Το νέο σύστημα ψύξης είναι αρκετά μικρότερο από αυτό του αρχικού μοντέλου και είναι ο λόγος για τη μείωση βάρους κατά 300 γραμμάρια. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η Sony έκανε μια τέτοια αλλαγή τόσο νωρίς στη ζωή του PS5, αλλά ο Austin Evans παρατήρησε πως η κονσόλα είναι θερμότερη, με τον αέρα στο πίσω μέρος να είναι υψηλότερος κατά 3 με 5 βαθμούς. Αυτό όμως μπορεί να σχετίζεται με τον τρόπο κατασκευής.

newps5heatsink.jpg

Παλαιότερα η Sony εξήγησε αναλυτικά τον σχεδιασμό του συστήματος ψύξης το οποίο είναι σχεδιασμένο να αποδίδει όσο μια vapor chamber. Τα φύλλα αλουμινίου, βάση χαλκού και heatpipes καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στο εσωτερικό και είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για το μέγεθος και σχεδιασμό της κονσόλας. Η αλλαγή αυτή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και δημιουργεί ερωτηματικά για το τι μπορεί να μας περιμένει σε ένα νεώτερο και ίσως μικρότερο PS5.

Ο Austin Evans επίσης αναφέρει πως η αλλαγή αυτή κάνει το νέο μοντέλο χειρότερο, λόγω της υψηλότερης θερμοκρασίας, κάνοντας για αρκετούς το αρχικό μοντέλο πιο ποθητό. "Δε νομίζω πως υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια χειρότερη κονσόλα, τουλάχιστον από θέμα θερμοκρασίας και ψύξης. Προσωπικά θα προτιμούσα να έχω το αρχικό μοντέλο PS5".

Η νέα έκδοση έρχεται μόλις λίγο μετά την ανακοίνωση της Sony ότι δεν πουλάει το PS5 με χασούρα και μετά από αναφορές ότι η Sony προσπαθεί να ελαττώσει τα έξοδα στην κατασκευή λόγω του ακριβού συστήματος ψύξης. Τέλος, ο Austin Evans αποσυναρμολόγησε την Digital έκδοση της κονσόλας, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν η αλλαγή του συστήματος ψύξης έγινε και στο μοντέλο με το οπτικό μέσο.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

To Digital Foundry εχει ενα σαφως πιο ισορροπημένο αρθρο απο το clickbait video του Austin Evans. 

https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2021-hands-on-with-the-new-playstation-5-cfi-1100-series-console

  • Like 7
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε μάγκες κάντε upgrade τα windows να δουλεύετε με edge, o explorer πάλιωσε όπως κ αυτό το αστείο..

Επί του θέματος, κλάιν οι 3 4 5 βαθμοί έξτρα. Δε νομίζω η sony να έβαζε τέτοια τρικλοποδιά στον εαυτό της, πάντως ο χρόνος θα δείξει μόλις το πάρουν πολλοί το σύστημα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, x8diesel είπε

το ότι μεγάλωσε αισθητά το heatpipe δεν το πρόσεξε κανείς;

The heat sink has fewer heat pipes (four vs six) and is built with an overall reduction in the copper content - aluminium only has 60 percent of the thermal conductivity of copper

  • Like 10
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα το πουλάνε λες και είναι συλλεκτικό...οι νέες ψύκτρες μας μάραναν

Επεξ/σία από Rizogalos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους αυτή τη στιγμή έχω στην κατοχή μου εγω και ο Αδερφός μου και τις δύο κονσόλες.. Η αρχική κονσόλα με τον κωδικό CFI-1016A Και το νέο μοντέλο με κωδικό CFI-1116A Και θα ήθελα και εγώ να πω την γνώμη μου επάνω σε όλο αυτό το χαμό που γίνεται αυτές τις ημέρες για το θέμα ψύξης του νέου μοντέλου….Από προσωπική μου εμπειρία δουλεύοντας το αρχικό μοντέλο που εχω αλλά και το καινούργιο επειδή το έχει αγοράσει ο αδερφός μου έχω να πω τα εξής…το αρχικό μοντέλο είναι αισθητά πιο θορυβώδης κατά τη λειτουργία του έχει σίγουρα πιο θορυβώδης ανεμιστήρα παρόλο που φοράει των Fan D Επίσης εάν πας πολύ κοντά του μπορείς να ακούσεις και το θόρυβο που βγάζει το τροφοδοτικό ένα πάρα πολύ ελαφρύ μικρό βουητό από τα πηνία… Και πάμε τώρα στο νέο μοντέλο και το βίντεο που ανέβασε ο συγκεκριμένος YouTuber Ο οποίος κατά την Γνώμη μου ήθελε ξεκάθαρα να στοχοποίηση την Sony.. Το ότι το νέο μοντέλο έχει τρεις με τέσσερις βαθμούς περισσότερους στην εξάτμιση του στην έξοδο του τελοσπάντων δεν αποτελεί αποτέλεσμα ότι και το εσωτερικό του είναι Πιο ζεστό..μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι όντως χάρη στη νέα ψήκτρα και το μέγεθο της η κυκλοφορία του αέρα Στο εσωτερικό της κονσόλας να είναι πιο εύκολη και μπορεί να αποβάλλει πιο εύκολα τη θερμότητα Από το εσωτερικό του.. Τελος πάντων εγώ δεν είμαι τεχνικός αλλά θα πω αυτά που έχω δει και έχω βιώσει..προσωπικά στο νέο μοντέλο, Το μηχάνημα είναι τελείως αθόρυβο και όταν λέμε αθόρυβο το εννοώ δεν ακούς τον παραμικρό αντιαισθητικό ήχο Ο ανεμιστήρας του Δεν ακούγεται καθόλου το έχω λιώσει πραγματικά επίτηδες σε nextgen Παιχνίδια φουλ αναλύσεις Χωρίς κλιματιστικό μέσα στο σπίτι και δεν έχω ακούσει παιδιά το παραμικρό, Δεν έχω ακούσει ούτε ανεμιστήρες να ζορίζονται ούτε θερμοκρασίες να ανεβαίνουν ούτε να νιώθω κάποιο framedrop…Πραγματικά θεωρώ ότι το νέο μοντέλο έχει λύσει πολλά προβλήματα του αρχικού ..κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι το αρχικό μοντέλο οταν επαιζες μετά από 10 λεπτά ακουγόταν Συστολές στα πλαστικά του λόγου θερμότητας πράγμα που στο καινούργιο δεν το έχω ακούσει ακόμη, αυτά από εμένα Και σίγουρα αναμένουμε από τις πιο διευκρινιστικές εταιρείας τα αποτελέσματα που θα είναι και πιο σαφέστατα Απλά να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι χρόνια τώρα τα πρώτα ήτανε κι αυτά που είχανε τα περισσότερα προβλήματα και γενικώς πάντα αποφεύγεις προϊόντα πρώτης φουρνιάς… Αφήνω και μία φωτογραφία εδώ Από μελλοντικές αλλαγές της Sony αλλά φέρνανε τα ίδια αποτελέσματα

FDDDA4AB-8D6C-4D7A-85BB-C83048A6C3FD.jpeg

Επεξ/σία από LivEviL
  • Like 5
  • Thanks 3
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, LivEviL είπε

Καλησπέρα σε όλους αυτή τη στιγμή έχω στην κατοχή μου εγω και ο Αδερφός μου και τις δύο κονσόλες.. Η αρχική κονσόλα με τον κωδικό CFI-1016A Και το νέο μοντέλο με κωδικό CFI-1116A Και θα ήθελα και εγώ να πω την γνώμη μου επάνω σε όλο αυτό το χαμό που γίνεται αυτές τις ημέρες για το θέμα ψύξης του νέου μοντέλου….Από προσωπική μου εμπειρία δουλεύοντας το αρχικό μοντέλο που Έχω Αλλά και το καινούργιο επειδή το έχει αγοράσει ο αδερφός μου έχω να πω τα εξής το αρχικό μοντέλο είναι αισθητά πιο θορυβώδης κατά τη λειτουργία του έχει σίγουρα πιο θορυβώδης ανεμιστήρα παρόλο που φοράει το πρώτο μοντέλο των Fan D Επίσης εάν πας πολύ κοντά του μπορείς να ακούσεις και το θόρυβο που βγάζει το τροφοδοτικό ένα πάρα πολύ ελαφρύ μικρό βουητό από τα πηνία… Και πάμε τώρα στο νέο μοντέλο και το βίντεο που ανέβασε ο συγκεκριμένος YouTuber Ο οποίος κατά την Γνώμη μου ήθελε ξεκάθαρα να στοχοποίηση την Sony.. Το ότι το νέο μοντέλο έχει τρεις με τέσσερις βαθμούς περισσότερους στην εξάτμιση του στην έξοδο του τελοσπάντων δεν αποτελεί αποτέλεσμα ότι και το εσωτερικό του είναι πιο ζεστό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι όντως χάρη στη νέα ψήκτρα και το μέγεθο της η κυκλοφορία του αέρα Στο εσωτερικό της κονσόλας να είναι πιο εύκολη και μπορεί να αποβάλλει πιο εύκολα από τη θερμότητα Από το εσωτερικό του έμπαση περιπτώσει εγώ δεν είμαι τεχνικός αλλά θα πω αυτά που έχω δει και έχω βιώσει εγώ προσωπικά στο νέο μοντέλο, Το μηχάνημα είναι τελείως αθόρυβο και όταν λέμε αθόρυβο το εννοώ δεν ακούς τον παραμικρό αντιαισθητικό ήχο Ο ανεμιστήρας του Δεν ακούγεται καθόλου το έχω λιώσει πραγματικά επίτηδες σε next gen Παιχνίδια φουλ αναλύσεις Χωρίς κλιματιστικό μέσα στο σπίτι και δεν έχω ακούσει παιδιά το παραμικρό, Δεν έχω ακούσει ούτε ανεμιστήρες να ζορίζονται ούτε θερμοκρασίες να ανεβαίνουν ούτε να νιώθω κάποιο framedrop…Πραγματικά θεωρώ ότι το νέο μοντέλο έχει λύσει πολλά προβλήματα του αρχικού κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι το αρχικό μοντέλο οταν έπεσες μετά από 10 λεπτά ακουγόταν Συστολές στα πλαστικά του λόγου θερμότητας πράγμα που το καινούργιο δεν το έχω ακούσει ακόμη, αυτά από εμένα Και σίγουρα αναμένουμε από τις πιο διευκρινιστικές εταιρείας τα αποτελέσματα που θα είναι και πιο σαφέστατα Απλά να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι χρόνια τώρα τα πρώτα ήτανε κι αυτά που είχανε τα περισσότερα προβλήματα και γενικώς πάντα αποφεύγεις προϊόντα πρώτης φουρνιάς

Μα αφού ο τύπος είναι μέγας επιστήμονας τι οχι? 😂 Θεωρεί οτι εφόσον η κονσόλα βγάζει θερμότερο αέρα στην έξοδο, έχει και πιο ζεστά components, οχι οτι έχει καλύτερη απαγωγή θερμότητας. Δεν μπορεί δηλαδή η πρώτη ψύκτρα να ήταν απλά overkill?

6 λεπτά πριν, kundi είπε

εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο , με την μνήμη επάνω  η θερμοκρασία  τι γίνεται ?  έχει διαφορά η όχι ,,,,

Αυτό περιμένω να μάθω και γω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...