Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Η Γερμανία θέλει οι κατασκευαστές smartphone να δίνουν 7 χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακόμη και η Ε.Ε. προς το παρόν δεν ζητά τόσα πολλά.

Τα τηλέφωνα των χρηστών ενδέχεται να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας για πολλά χρόνια, τουλάχιστον εάν εγκριθεί η πρόταση της Γερμανίας. Όπως αναφέρει γερμανική ιστοσελίδα, η κυβέρνηση της Γερμανίας πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαιτεί επτά χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας και ανταλλακτικών για τα smartphones στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό είναι δύο χρόνια περισσότερο από μία πρόσφατη πρόταση της Επιτροπής και θα έδινε ουσιαστικά σε ένα τηλέφωνο τον κύκλο υποστήριξης που παρέχεται σε έναν υπολογιστή.

Και οι δύο προτάσεις βέβαια δεν αντιμετωπίζονται θετικά από τους κατασκευαστές. Η DigitalEurope, η ομάδα υπεράσπισης της βιομηχανιας, (στην οποία μέλη της είναι εταιρείες όπως Apple, Google, Samsung κι άλλες) προτείνει μόλις τρία χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας και θέλει να περιορίσει τα διαθέσιμα ανταλλακτικά σε οθόνες και μπαταρίες και όχι σε κάμερες, ηχεία κι άλλα εξαρτήματα που είναι συνήθως πιο αξιόπιστα.

Ενώ η Apple παρέχει συνήθως 5 χρόνια τακτικών ενημερώσεων (λογισμικού και ασφαλείας), πολλοί προμηθευτές Android σταματούν στα 3 ή ακόμη λιγότερα. Μόνο η Samsung δεσμεύτηκε για 4 χρόνια επιδιορθώσεων ασφαλείας. Ίσως να έπαιξε ρόλο και η πολιτική της Qualcomm στα επιπλέον χρόνια αλλά είναι σαφές ότι οι ίδιοι οι κατασκευαστές διστάζουν να αλλάξουν τη στάση τους.

Αυτή η εκτεταμένη υποστήριξη μπορεί να γίνει κρίσιμη. Η πρόταση της Ε.Ε., ενδεχομένως σε ισχύ από το 2023, προορίζεται να βοηθήσει το περιβάλλον, επιτρέποντας στους χρήστες να κρατάνε το τηλέφωνό τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα τηλέφωνά τους θα παρέμεναν προστατευμένα και λειτουργικά για περίπου διπλάσια χρόνια, σε σύγκριση με τα περίπου 2,5 και 3,5 χρόνια που ισχύουν σήμερα.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ζωτικής σημασίας και για την ενίσχυση της ασφάλειας των κινητών. Λίγο περισσότερο από το 40% των χρηστών Android έχουν ακόμη την έκδοση 9.0 Pie, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας στατιστικών StatCounter για το μήνα Αύγουστο αυτού του έτους. Ένα μεγάλο μέρος τηλεφώνων έχουν σταματήσει να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας είτε πλησιάζουν στην ημερομηνία που θα σταματήσουν. Μεγαλύτερες περίοδοι υποστήριξης σημαίνει πως ακόμη και τα παλαιότερα κινητά θα παρέμεναν προστατευμένα που προς το παρόν έχουν μείνει ευάλωτα σε κακόβουλες επιθέσεις λόγω σφαλμάτων που όμως έχουν διορθώθει σε νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • Απαντήσεις 99
 • Δημιουργία
 • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Μπράβο στους Γερμανούς, ορθότατη η εισήγηση και εύχομαι να γίνει νόμος. Υπάρχουν πάρα πολλοί χρήσεις που βρίσκουν ένα iPhone 6 απολύτως συμβατό με τις ανάγκες τους και θα ήταν άδικο να μην απολαμβάνου

Τι σιγά το μελό? Μάλλον δεν ζεις Ελλάδα ή ζεις μέσα στη φούσκα σου ? Είσαι από την άλλη πλευρά εσύ και δεν μπορείς να καταλάβεις! Δεκτό είναι γιατί δεν έχουμε μεγαλώσει όλοι με τον ίδιο τρόπ

Όσοι δεν έχουν να πάρουν άλλο όπως ένας φίλος μου που είναι ακόμα με το Xiaomi Redmi Note 4X εδώ και ποσά χρονιά και ζει με τον βασικό μισθό στην Ελλάδα της φτώχειας . Δεν έχουν όλοι ανέσεις και αυτοί

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το iPhone 6s του 2015 θα πάρει πάντως iOS 15, περνάει στα 7 χρόνια υποστήριξης οπότε η Apple τι είχε, τι έχασε στο θέμα της υποστήριξης λογισμικού.

 • Like 13
 • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, DiskaD said:

Ας βγαλουν οι Γερμανοι λογισμικό να δουμε ποσα χρονια ενημέρωσης θα παρέχουν...

Κινητά του 2014 με 2-3GB RAM είναι καλύτερα και από τις σημερινές πλεμπιές των 150 ευρώ*. Άρα γιατί να μην τρέχουν το τελευταίο Android? δεν δέχομαι καμία δικαιολογία...

Πάρε παράδειγμα την αππλε... το iphone 6 γιατί τρέχει το τελευταίο iOS? (να πλύνω το στόμα μου που είπα καλό λόγο για την Apple? :P )

Είναι ξεκάθαρα θέμα θέλησης και όχι συσκευής.

PS: δώσε πόνο ΕΕ. έτσι να πέφτουν τα πρόστιμα. Η μια φάπα μετά την άλλη. Που σε λίγο θα μας κλείσουν και το store στα 2 χρόνια να μην κατεβάζουμε apps.

Επεξ/σία από NotAliki177
 • Like 16
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα galaxy s8 σήμερα είναι καλύτερο από ένα midrange με 720g, με μια καινούρια μπαταρία το κρατάς αλλά δύο χρόνια!

 • Like 8
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Waiss είπε

Και ποιος θα κρατήσει ένα Pixel, ένα Samsung, ένα Τσαόμι η ένα iPhone 7 χρόνια με παρωχημένα χαρακτηριστικά;

Ξέρεις πόσα κινητά "ξεφορτώνονται" σε γονείς και παππούδες οι νεότεροι; Δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Λίγο Facebook, καμία φωτογραφία κτλ. Δεν θα πρέπει να είναι ασφαλή από κακόβουλο λογισμικό αυτά τα τηλέφωνα;

Επεξ/σία από Retromaniac
 • Like 28
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
4 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

δεν δέχομαι καμία δικαιολογία...

...

Είναι ξεκάθαρα θέμα θέλησης και όχι συσκευής.

Το πρώτο είναι πολύ αυταρχικό. Όταν μάλιστα δε μπορείς να το επιβάλλεις.

Φυσικά και είναι θέμα θέλησης. Οι κατασκευαστές μπορεί να υποστηρίζουν τη συσκευή και 10 χρόνια. Αυτό αφενός θα έχει αντίκτυπο στην τιμή της. Αφετέρου, αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι δε μιλάμε για 7 χρόνια όπου θα παίρνει τη τελευταία έκδοση του λειτουργικού. Αυτό στο οποίο αναφέρεται η γερμανική πρόταση είναι ενημερώσεις ασφαλείας. Θα μένεις π.χ. με το Android 9 αλλά θα παίρνεις μόνο security updates.

 • Like 3
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Hacker?pcs said:

Απόλυτα σωστό, αυτοί που φτιάχνουν custom roms όπως το Lineage OS δηλαδή μπορούν να δίνουν ενημερώσεις ενώ οι κατασκευαστές όχι;

Χρησιμοποιεί κόσμος custom roms σήμερα;

τουλάχιστον όχι κάρτες/κωδικούς μάγκες... μακριά από customies...

αν έχεις κινητό 7ετίας και χρειάζεσαι οπωσδήποτε εφαρμογές που απαιτούν καινούργια έκδοση Android... απλά αγόρασε μια καινούργια φθηνή συσκευή... ποτέ customs.

Επεξ/σία από NotAliki177
 • Like 1
 • Confused 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.