Προς το περιεχόμενο

Δοκιμάζοντας τη νέα έκδοση CFI-1116A του PlayStation 5


Hardware Busters

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τις τελευταίες εβδομάδες, μια νέα έκδοση του PlayStation 5 έκανε την εμφάνισή της στην Ιαπωνία, διαθέτοντας αρχικά μικρότερο βάρος κατά 300 γραμμάρια αλλά και διαφορετικό τρόπο εγκατάστασης της βάσης η οποία δεν απαιτεί πλέον κατσαβίδι.

Όμως η σημαντικότερη αλλαγή βρίσκεται στο εσωτερικό της κονσόλας και πιο συγκεκριμένα στο σύστημα ψύξης, με τη Sony να έχει προχωρήσει σε αλλαγές πιθανότατα για τη μείωση του κόστους παραγωγής αλλά και καλύτερων επιδόσεων στον τομέα της θερμοκρασίας.

Μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε ένα από τα πρώτα κομμάτια της κονσόλας που πλέον διατίθεται και στην Ελλάδα, και φυσικά δε χάσαμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε στις απαραίτητες δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσουμε τι τελικά ισχύει και τι όχι. Η πρώτη μέτρηση που κάναμε είναι αυτή για το θόρυβο λειτουργίας και τις στροφές περιστροφής του ανεμιστήρα των PS5 κάτω από τις ίδιες συνθήκες λειτουργίας. Γιατί μπορεί να αυξήσαν τις στροφές στο νέο PS5 για να αντισταθμίσουν την πιο μικρή ψύκτρα, οπότε αν πάρεις απλά μετρήσεις θερμοκρασίας το αποτέλεσμα δε θα σημαίνει κάτι. Οι μετρήσεις θερμοκρασίας μεταξύ νέου και παλιού PS5 θα πρέπει να «δεθούν» με τον εκλυόμενο θόρυβο. Μόνο έτσι η σύγκριση θα είναι δίκαιη.

 

Πώς ξεχωρίζει το νέο PS5, είτε μιλάμε για την έκδοση με οπτικό οδηγό (disc) είτε για τη ψηφιακή έκδοση (digital) ; 

Διαβάστε ολόκληρο το review

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...