Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Καρότσι μωρού ιδέες?


dvlsakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα , ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε την μπέμπα τέλη Νοεμβρίου και είμαστε στο ψάξιμο για καρότσι και ρε παιδιά είναι όλα πανάκριβα , γενικά παίζει κανένα ρόλο αν θα πάρεις καρότσι ακριβό η αγοράσεις μάρκα μόνο?  Αυτά που είναι 3-1  αξίζουν? Πχ το port Bebe 

Αυτα των 800 ευρώ αξίζουν σαν επένδυση?
 

Επεξ/σία από dvlsakos
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • Απαντήσεις 42
 • Δημιουργία
 • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Εξαρτάται πόσα παιδιά έχεις σκοπό να κάνεις   Πέρα από την πλάκα... με το καλό η μπέμπα. Προσωπική εμπειρία από καρότσι των 800 δεν έχω. Σίγουρα πληρώνεις και μάρκα αλλά όχι μόνο μάρκ

πολύ βασικό να δεις πως ανοιγοκλείνουν κ να χωράνε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Από κει κ πέρα οι ρόδες να ναι καλές κ βολικές  

δες πόσο εύκολα διπλωνουν-ξεδιπλωνουν (ιδανικα με το 1 χερι για να μπορείς να πας βολτα το μωρο μόνος σου). Επίσης ποσο χώρο πιάνουν στο πορτμπαγκαζ και να χωρανε στο ασανσερ της πολυκατοικίας(ιδανικα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Όπως κι ότι άλλο έχει σχέση με τα μωρά…

Δε ξέρω ποιο να σου προτείνω, θα σου πω πάντως να πας οπωσδήποτε από κοντά να τα δεις, και αυτό για όλα τα αξεσουάρ που θα χρειαστεί να αγοράσεις 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
7 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

Αυτα των 800 ευρώ αξίζουν σαν επένδυση?
 

Εξαρτάται πόσα παιδιά έχεις σκοπό να κάνεις :D

 

Πέρα από την πλάκα... με το καλό η μπέμπα.

Προσωπική εμπειρία από καρότσι των 800 δεν έχω. Σίγουρα πληρώνεις και μάρκα αλλά όχι μόνο μάρκα. Έχουν πατέντες και στοιβαρότητα που άλλα δεν την έχουν.

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει καρότσι του 50ρικού, μπαστούνι του 30ρικου αλλά και καλύτερο καρότσι των 250ευρώ.

Τα δυο πρώτα απο γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών με φτηνά... ενώ το τρίτο από επώνυμο πολυκατάστημα με βρεφικά, είδη εγκυμοσύνης κτλ.

Η διαφορά ποιότητας υπήρχε και ήταν σημαντική. Πόσο σημαντική δεν μπορώ να στο πω.

Θέλεις οι ανέσεις;

Τι κομμάτια είναι αποσπώμενα και πόσο εύκολα αφαιρούνται - επανατοποθετούνται;

Η ποιότητα στην κύλιση; (μην σου φαινεται αστείο, θα σε τσιγκλήσει όταν θα κάνεις βόλτα 30+ λεπτά για να κοιμηθεί πχ)

Επισκέψου κατάστημα και δες τα από κοντά.

Ακόμη και με το χειρότερο . φθηνότερο θα κάνεις της δουλειά σου να ξέρεις.

 • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Inglesina aptica 3 in 1 

Αρκετό το κόστος αλλά αξίζει Τα χρήματα του. 

Σίγουρα κανείς τη δουλειά σου και με φθηνότερα αλλά ισχύει ο κανόνας "ότι δίνεις παίρνεις" και στα του μωρού ...

 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου έλεγα το port bebe πως δεν θα το χρησιμοποιήσεις οπότε μην το αγοράσεις. Τώρα για τα υπόλοιπα εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις με αυτό. Και κυρίως πως θα θέλεις να το μαζεύεις αλλά και που να το ταξιδεύεις. Αν θέλεις για χώμα, τα καρότσια του 50ρικου ξέχνα τα

 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντας κι εγώ φρέσκος μπαμπάς, θα σου πω την εμπειρία μου. Μας είχανε δώσει φίλοι μας ένα καρότσι των 800 ευρώ το οποίο ναι μεν ήταν πολύ στιβαρό, αλλά και πάρα πολύ βαρύ. Επειδή μένουμε σε όροφο σε πολυκατοικία, πρέπει να το ανεβοκατεβάζουμε κάθε φορά και δε μας βόλεψε.

Τελικά βολευτήκαμε με ένα maclaren (όχι δεν είναι η ίδια εταιρεία με της formula ένα αν και πολλοί το νομίζουν) των 300 ευρώ + ένα port bebe extension που έχει + 130 ευρώ. Αυτό μας έχει σώσει, είναι σχετικά ελαφρύ καρότσι, πολύ εύκολα ανοίγει - κλείνει και πήγαμε μέχρι και ταξίδι. 

Στο ταξίδι μέναμε σε ισόγειο με εύκολη πρόσβαση στο δρόμο. Eυχαριστημένοι είμαστε με το maclaren αλλά ίσως το στιβαρότερο καρότσι των 800 ευρώ να ήταν καλύτερο μιας και είχε και πολλούς κατσικόδρομους. Βέβαια άντε μετέφερε το στο αεροδρόμιο.

 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως λένε και τα παιδιά απο πάνω να κοιτάξεις τις ανάγκες σου! Δηλαδή: Τα καρότσια των 800ευρώ είναι φοβερά, τρομερή κατασκευή, μεγάλες ρόδες (πολύ σημαντικό - ανεβαίνεις κατεβαίνεις πεζοδρόμιο στα μπαμ). Αυτό βέβαια συνεπάγεται με το γεγονός οτι το καρότσι είναι αρκετά ογκώδες και αρκετά βαρύ (το δικό μας είναι 15 κιλά το καρότσι. Βάλε και το μωρό που θα μεγαλώνει, θα φτάσεις να σπρώχνεις 20-25 κιλά - για σενα μπορεί να είναι ΟΚ αλλα η γυναίκα σου θα κουράζεται αρκετά). Επειδή μένουμε σε πολυκατοικία με μικρό ανσανερ, έπρεπε κάθε φορά να σπάσω το καρότσι, να κατέβω πρώτος εγω, να το στήσω και μετα να κατέβει η γυναίκα μου με το μωρό. Είναι ταλαιπωρία!

Απο την άλλη έχουμε τα καρότσια τα "πιο light" καρότσια τύπου 300-400 ευρω. Όπως ο φίλος απο πάνω, πήρα και εγω ενα MacLaren το οποίο είναι 7,5 κιλά, αλλά εχει πολύ μικρότερες ρόδες (σκαλώνει όταν κατεβαίνεις απο πεζοδρόμιο), είναι πιο μικροκαμομένο αλλα πάλι τρομερή ποιότητα και τρομερή εταιρεία η MacLaren.

Οπότε κλείνοντας, θα σου προτείνω να πάρεις κάτι βάση του δικού σας τρόπου ζωής. Π.χ εαν εμείς μέναμε σε μονοκατοικία δεν θα αγοράζαμε το MacLaren θα κρατούσαμε την κουμούτσα το μεγάλο!

 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολύ βασικό να δεις πως ανοιγοκλείνουν κ να χωράνε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Από κει κ πέρα οι ρόδες να ναι καλές κ βολικές

 

 • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δες πόσο εύκολα διπλωνουν-ξεδιπλωνουν (ιδανικα με το 1 χερι για να μπορείς να πας βολτα το μωρο μόνος σου). Επίσης ποσο χώρο πιάνουν στο πορτμπαγκαζ και να χωρανε στο ασανσερ της πολυκατοικίας(ιδανικα χωρίς να το διπλωνεις)

 • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • Super Moderators

Τα 3-1 είναι αυτά με την "καλαθούνα"; Αν ναι, μιλάμε με διαφορά για ό,τι πιο άχρηστο και επικίνδυνο (για χρήση σε αυτοκίνητο) πήραμε προ ετών, όταν γίναμε γονείς (δεύτερο πιο άχρηστο, με μικρή διαφορά, η "σφήνα" για να μη γυρίζει το μωρό στο κρεβατάκι του). Δεν υπάρχει τρόπος να ασφαλίσεις αξιόπιστα το μωρό στην καλαθούνα (και, προφανώς, μιλάμε μόνο για isofix, διαφορετικά -της εποχής μας ήταν με τις ζώνες μόνο- δεν πρέπει να το συζητήσετε καν).

Εφόσον είναι "χειμωνιάτικο" μωρό, υπάρχει ένα επιχείρημα υπέρ ενός πιο βαριού (δηλαδή κλειστού, προστατευμένου από τον καιρό) καροτσιού αλλά είναι κακός μπελάς στη χρήση και προσθέτουν βάρος σε μια ήδη φορτωμένη κατάσταση (το μωρό-μωρό δεν βγαίνει έξω έτσι, θέλει και τα συμπράγκαλά του, τα οποία -ειδικά όταν μιλάμε για νέους/πρώτη φορά γονείς, θα είναι πολλά...) Είχαμε πάρει ένα βαρύ, δύσχρηστο, ογκώδες και, εκτός κι αν μιλάμε για βόλτες σε περιοχές με πεζοδρόμια μεγάλα, κακός μπελάς να κινηθείς στα στενάδια των 2 πλακών (με τη μιάμιση να καταλαμβάνεται από τα δέντρα/φυτά μπροστά σε κάθε κτίριο) που καταχρηστικά ονομάζουμε πεζοδρόμια.

Τελικά καταλήξαμε σε ένα Maclaren, που ήταν ελαφρύ, ευέλικτο -σχετικά- και μας απάλλαξε από αρκετό βάρος. Συν του ότι (πολύ σημαντικό αυτό μόλις μεγαλώνει λίγο το μωρό + ξεθαρρεύουν οι γονείς και δεν εκστρατεύει όλη η οικογένεια για τη βόλτα) μπορεί να το κουμαντάρει το άνοιγμα/κλείσιμο εύκολα μόνος του ο ένας γονιός.

Οι γονείς από άγχος προτιμούν τα μεγάλα ("να είναι ασφαλές το μωρό") αλλά με το καρότσι δεν παίζουμε συγκρουόμενα. Καλό κάθισμα αυτοκινήτου, ναι, εκεί να επενδύσετε σε κάτι αξιόλογο.

Με το καλό το μωρό.

Υ.Γ. Κοντεύει να ενηλικιωθεί η δική μου και τα θυμάμαι όλα σαν να ήταν χτες...

 • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμείς είχαμε πάρει δανεικό ένα Lorelli από αυτά τα 3 σε 1 με το αυγό από τον κουνιάδο μου, το τι μπινελίκι έχω ρίξει δε περιγράφεται

Αφενός πιάνει απίστευτο χώρο στο αμάξι μου (Focus), αλλά πες αυτό πάει στο διάολο, είναι βαρύ, δυσκίνητο και γενικώς καθόλου βολικό

Τώρα που φτάνει 6 μηνών ο μικρός και αρχίζει και στέκεται θα πάρω ένα ελαφρύ σπαστό να τελειώνει η υπόθεση

https://www.skroutz.gr/s/18384510/Inglesina-Sketch-Red.html?from=sku_color_variations

 

 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα προτείνω το Πολυκαρότσι Inglesina Aptica Quattro System With Cab Car Seat. Αυτό έχω παραγγείλει για εμάς! 
Περιλαμβάνει σκελετό, πορτ-μπεμπέ, στρώμα welcome pad, βάση στήριξης standup και κάθισμα αυτοκινήτου. 
Το έψαξα ποοολύ. Δεν αγόρασα λίκνο όπως σκόπευα, γιατί έτσι κι αλλιώς θα επένδυα σε στρώμα και το στρώμα του -από τα πιο σημαντικά πράγματα- είναι φτιαγμένο σε συνεργασία με το Τμήμα Νεογνολογίας του Νοσοκομείου Maggiore και κατασκευασμένο σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές κατευθυντήριες γραμμές σε σχέση με την ευεξία και την ασφάλεια του μωρού. Περιορίζει τον κίνδυνο πλαγιοκεφαλίας και προσφέρει στήριξη της σπονδυλικής στήλης.
Από τα μόνα καροτσάκια και πορτ-μπεμπέ, που μπορεί να κοιμηθεί το μωρό με ασφάλεια, ειδικά αν θέλει κούνημα στην αρχή. Το αυγό θα το χρειαστείς για να βγάλεις το μωρό από το μαιευτήριο -ειδικά αν είναι ιδιωτικό- και γιατί έως 1 έτους θα μπορείς να το μεταφέρεις με αυτό με το αμάξι, ως καθισματάκι. Μόλις τελειώσεις και με το πόρτ-μπεμπέ, βάζεις σε κούνια το μωρό απευθείας, γιατί θεωρώ είναι πολύ χαοτική για να το βάλεις από την αρχή.
Είναι ελαφρύ. Αξίζει κάθε του ευρώ. Το ΗΡΑ τελευταία φορά είχε -20% από την τιμή που θα δεις ον-λαιν, εκεί να πας, να το δεις και από κοντά, όλα τα άλλα καταστήματα είχαν -10%. Εγώ δε το ήξερα και πήγα σχεδόν τελευταία στιγμή, αλλά καλό είναι να πας όταν κλείσεις τον 7ο, θέλει κάποιο καιρό για να στο φέρουν. 

 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα. Δικη μου συμβουλη, μην οαρεις ουτε 3 σε 1, ουτε 2 σε 1.

Θα οας να τα δεις απο κοντα να μην είναι μαούνες, να μπορείς να τα κανεις στροφη 360 μοιρων με το ενα χερι, να κλεινει σαν τσαντα. Το βασικότερο να ναι βολικο για την γυναικα, αυτη κατα κυριο λογο θα ειναι τις πιο πολλες ωρες μαζι του, πάρκα κλπ. 

Εγω σου προτείνω κατι τέτοιο δοκιμασμένο μετα από καροντι 3-1 

https://www.skroutz.gr/s/16402770/Joie-Litetrax-4-Sandstone.html

Δες βιντεακι στο YouTube.

Τα παραπανω λεφτά που σκεφτόσουν να δώσεις παρε ένα καλο καθισματακι που είναι και αυτό ενα εξοδο που πρεπει να κανεις, παλι σου προτεινω να δεις της ιδιας εταιρίας.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
19 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Τώρα που φτάνει 6 μηνών ο μικρός και αρχίζει και στέκεται θα πάρω ένα ελαφρύ σπαστό να τελειώνει η υπόθεση

https://www.skroutz.gr/s/18384510/Inglesina-Sketch-Red.html?from=sku_color_variations

Το έχουμε εδώ και περίπου 1 χρόνο. Μιλάμε ότι σωθήκαμε. Να έχεις κατά νου ότι υπάρχει και τσάντα μεταφοράς, καθώς λόγω βάρους και όγκου περνάει και σαν χειραποσκευή στο αεροπλάνο (εάν και εφόσον χρειαστείτε κάτι τέτοιο). 

Μιλάμε για σκυλί του πολέμου. Και διπλώνει φυσικά, με μια κίνηση. 

Tip εφοσον το αγοράσετε : κλειδώνεις πρώτα φρένο (κεντρικό πεντάλ) και μετά διπλώνεις, αλλιώς δεν στέκεται σε κατακόρυφη διάταξη. 

 • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
30 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Το έχουμε εδώ και περίπου 1 χρόνο. Μιλάμε ότι σωθήκαμε. Να έχεις κατά νου ότι υπάρχει και τσάντα μεταφοράς, καθώς λόγω βάρους και όγκου περνάει και σαν χειραποσκευή στο αεροπλάνο (εάν και εφόσον χρειαστείτε κάτι τέτοιο). 

Μιλάμε για σκυλί του πολέμου. Και διπλώνει φυσικά, με μια κίνηση. 

Tip εφοσον το αγοράσετε : κλειδώνεις πρώτα φρένο (κεντρικό πεντάλ) και μετά διπλώνεις, αλλιώς δεν στέκεται σε κατακόρυφη διάταξη. 

Ευχαριστώ για το tip, αφού λες κιόλας καλά λόγια θα πάω να το δω να το πάρω :) 

 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.