Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είμαι και πολύ μυημένος με τις αγορές από ebay και εξωτερικό γενικότερα.

Παρόλα αυτά έχω κάνει παρα πολλές,τις οποιες δεν πλήρωνα τίποτα παραπάνω από όσο ήμουν ενήμερος από την εκάστοτε σελίδα,και τα είχα και στη πορτα μου από τον ταχυδρόμο.

Πλέον μ΄άυτα και μ΄άυτα που αλλάξανε και πληρώνεις δασμούς ,φορο και από το πρώτο ευρω κτλ  ,μου έχει δημιουργηθεί μια "σύγχυση"μετά την παρακάτω εμπειρία μου.

Έκανα λοιπόν πρόσφατα μια αγορα από ebay(εκτος Ευρώπης-από κινα)το οποιο προιον έκανε "τελική"τιμή ακριβώς 1,87ευρω.

Μετά από μέρες μου ήρθε μήνυμα στο κινητό,οτι το αντικείμενο μου είναι στο ταχυδρομείο και ότι χρειαζετε να καταβάλω για φόρο/δασμους 2,5ευρω για να το παραλάβω

Δεν με "πείραξε"και τόσο γιατί ήταν μικρο το ποσο.

Όμως αν είναι για ένα προιον να πληρώνεις 120%παραπάνω από την τιμή τότε αυτό είναι απίστευτο.

Δηλαδή εάν αγόραζα κάτι με 187ευρω ,θα έπρεπε να πληρώσω 250ευρω?

Πήγα στο ταχυδρομείο και ρώτησα ,ωστε να μου πει για το ποιος είναι ο "αλγόριθμος"που βγαίνει αυτό το έξτρα "καπέλο" για να ξέρω να υπολογίζω ,ομως μου απάντησε -για να με ξεφορτωθεί-ότι τα πάντα είναι αναρτημένα στη σελίδα των ΕΛΤΑ.

Πράγμα που δεν βρικα.

Γνωρίζει κάνει κάτι?για το πως μπορούμε να υπολογίζουμε το φόρο/δασμο

Αυτή τη στιγμή θέλω να πάρω κάτι το οποιο κάνει 35ευρω.

Αλλα άμα είναι να δώσω αλλα τόσα ,δεν με συμφέρει.

Δεν μπορεί να ισχύει....

Δημοσ.

και εγω το ιδιο. για αντικειμενο αξιας με ταχυδρομικα 2,30€ πληρωσα καπελο 2,70€. δεν βγαζεις ακρη με τα ελτα. σου λενε δεν το βαζουμε εμεις. το βαζει το τελωνειο. κοιτωντας προσεκτικοτερα το χαρτι που ηταν επανω στο δεμα εισα το λογοτυπο των ελτα. 

οντως δεν βγαζεις ακρη. προκειται για ενα ακομη νταβατζιλικι που σκεφτηκε το κρατος. 

Δημοσ.

dexterios σε ευχαριστώ πολύ,αυτο ακριβώς έψαχνα.

Αν κατάλαβα σωστά...δηλαδή το αντικείμενο που θέλω να αγοράσω τώρα από κινα και .που κοστίζει 35ευρω συνολικά(μαζι με τα μεταφορικά ),θα μου κοστίσει τελικώς 42,5ευρω (35+7,5)τα οποια 7,5 θα μου ζητήσουν τα ΕΛΤΑ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...