Αβραάμ Λίνκολν Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να μου πείτε κάποιες προτάσεις για να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. Δεν ειμαι και πολύ σχετικός με το τι υπάρχει στην αγορά. Αρχικά, θέλω μια μηχανή η οποία θα κάνει για δουλειά μέσα στην πόλη (ειμαι ηλεκτρολόγος και θέλω να κινούμε εύκολα στη Θεσσαλονικη) αλλά και να μπορώ να κάνω ένα ταξιδάκι (μια στο τόσο) με αυτήν 100-200χλμ Μιλάμε και για μεταχειρισμένη αλλά είμαι υπέρ και της ζελατίνας. Το budget είναι μέσα στα 3 χιλιάρικα και φυσικά αν υπάρχει κάποια που αξίζει και στα 4 το συζητάμε. Δίπλωμα έχω το Α2 οπότε παίζουμε μέχρι τα 400cc. Μου αρέσει το όμορφο, ήθελα να πάρω το medley 150 της piaggio το καινούργιο αλλά μου είπαν θα με ζορίσει για ταξίδι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων edit : Κοιτούσα το XMAX και το γούσταρα άσχημα Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2021 από Αβραάμ Λίνκολν
giorgos_di Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Σε ενδιαφέρει μηχανή με συμπλέκτη ή σκούτερ?
Bitbit Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Αν είσαι ηλεκτρολόγος προφανώς θα χρειαστεί να κουβαλάς και πράγματα. Οπότε αναγκαστικά πας σε σκούτερ.
giorgos_di Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 45 λεπτά πριν, Bitbit είπε Αν είσαι ηλεκτρολόγος προφανώς θα χρειαστεί να κουβαλάς και πράγματα. Οπότε αναγκαστικά πας σε σκούτερ. Θεωρώ και πως με μια μηχανή με ψηλή θέση οδήγησης και τριβάλιτσο θα ήταν μια χαρά.
Αβραάμ Λίνκολν Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Παιδιά για σκούτερ πάω σίγουρα. Αρε και με εχουν μπει ιδεες για το ΧΜΑΧ τι λετε; Συγκριτικα με Beverly?
Svarniaris Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 18/9/2021 στις 4:23 ΜΜ, Αβραάμ Λίνκολν είπε Δίπλωμα έχω το Α2 οπότε παίζουμε μέχρι τα 400cc. Μικρή σημείωση. Δεν ισχύει αυτό με τα 400cc. Είναι αρκετά παλιό κριτήριο. Με το Α2 μπορεις να οδηγήσεις μοτοσυκλέτα ανεξαρτήτως κυβικών μέχρι 35kw (το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 48 ιππους) και με λόγο ισχυους/βαρους 0,2. Π.χ. Με Α2 πολύ οριακά οδηγείς το xt660 που ναι μεν ειναι 660 κυβικά αλλά βγάζει 35kw (καποια 35.2 που δεν γραφει η αδεια τα δεκαδικα) και με λογο ισχυους/βαρους γύρω στο 0,19. Καθ'ολα νόμιμος λοιπόν. Το ίδιο και με τα kle 500, cb500x και με αρκετά άλλα μηχανάκια. Το ανάποδο δε, μάλλον είναι παράνομο πλεον. Δηλαδή μηχανη 400cc με παραπάνω άλογα απο τα 48. Εδώ το φεκ που τα γραφει στο αρθρο 3 https://www.e-nomothesia.gr/kat-aytokinita/adeies-odegeses/pd-51-2012.html Το λέω απλά για να το έχεις στο νου σου για να μην περιοριστείς από τα κυβικά αν σε καλύπτουν τα kw. Αν και με τα δεδομένα που έθεσες μάλλον δεν θα χρειαστεί να πας και σε παραπάνω απο 400. Αλλά και πάλι καλό θα ήταν να προσέξεις τα kw μηπως βγεις παράνομος λόγω αυτού και ας είναι 400 κυβικα. Aν πας για σκουτερ βέβαια δεν θα έχεις θεμα. Δεν έχω στα υπ όψιν μου 400αρι σκουτερ που να ξεπερνάει τα 25-30kw. Για το medley καλά σου είπαν. Θα ζοριστείς υπερβολικά. Προφανώς και αν θες όλα γίνονται με πολύ ταλαιπωρία. Άλλοι γυρνάνε με ένα παπί την Ελλάδα...Αλλά εάν όντως θες σοβαρά να πας εκδρομές ανω των 50-60 χιλιομέτρων για μένα είναι μονόδρομος κάτι σε 300++ μην πω για 400. Εξαιρέσεις κάποια καινούργια 250αρια vstrom ή trk που και πάλι ψιλοζορίζεσαι αλλά επειδή όλο το μηχανάκι είναι στημένο για ταξίδια εκτός από την δύναμή του, πηγαίνουν κάπως decent σε σχέση με άλλα 250αρια. Tώρα στο κυρίως θέμα νομίζω πως με αυτά που ζητάς το xmax είναι πολύ καλή επιλογή. Aν και δεν είμαι φαν των σκουτερ, πρόκειται για ενα μηχανακι που έχει μοσχοπουλησει (τουτέστιν αρκετά ανταλλακτικα, αξιοπιστο, καλή μεταπώλητική αξία), έχει δύναμη αρκετή( τα 300-400) για να βγάλεις μια σχετικά άνετη εκδρομουλα των 100-200 χλμ με νορμαλ ταχύτητες και αποθηκευτικό χώρο. Και συγκριτικά με το beverly , το xmax είναι καλύτερο σχεδόν σε όλα (κατανάλωση,δυναμη, άνεση, αποθηκευτικό χώρο) εκτός από την τιμή που είναι συνήθως πιο τσιμπημένη. Οπότε από μένα εάν το σηκώνει η τσέπη σου πας σε xmax 300 ή 400. ΥΓ. Είμαι πάντα φαν της κανονικής μοτοσυκλέτας και θέλω να δελεάζω τον κόσμο να πάρει στο διλημμα σκουτερ/μηχανη. Αλλά εάν ζυγίζεις περισσότερο την ευκολία μεσα στην πόλη, την άνεση, τον αποθηκευτικό χώρο κλπ τότε πάνε για σκουτερ. Υπάρχουν πάντα και τα τριβάλιτσα πάντως 😂😂 σκέψου το 😝 ΥΓ. Καλοτάξιδος και πάντα όρθιος ότι και να πάρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα