Προς το περιεχόμενο

Το λέιζερ του Project Taara της Alphabet μετέδωσε δεδομένα 700 TB σε απόσταση 5 χλμ.


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 ώρες πριν, logistoulis είπε

Χωρίς internet όμως δύσκολα να μην παραμείνει κάνεις στον τρίτο κόσμο

Έχεις σκεφτεί πόσο χρήσιμη είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο σε οποιαδήποτε επιχείρηση;

 

12 ώρες πριν, Black Demis είπε

έλεγχος (πληροφορίας κυρίως και σαν συνέπεια ανθρωπινής συμπεριφοράς)
κέρδος (προφανώς)
εθνική ασφάλεια (ελέγχεις την πληροφορία ξέρεις τι σου γινεται)

 

4 ώρες πριν, georgi0 είπε

ελεγχος επικοινωνιας κ στο βαθος NSA. σιγα μην αφησουν τους κινεζουν να τους φανε την μπουκια

 

2 ώρες πριν, nikosgalis είπε


Θα πω μια ιστοριούλα.

Κάποια στιγμή γύρω στο 2011-2012, υλοποιούσα mobile applications. Γινόταν ένας χαμός τότε. Ήταν φρέσκο, ήταν σέξυ, δεν υπήρχε άλλος τρόπος να δεις περιεχομενο σε κινητό (το responsive δεν έπαιζε ευρέως, κλπ).

Με φωνάζει μια εταιρία, που "πουλούσε" περιεχόμενο με SMS σε χώρες της Αφρικής, για να βοηθήσω να αναπτύξουμε μια νέα υπηρεσία.
"ΣΜΣ το 2012;;" τους ρωτάω. "Αυτά τα κάναμε το 2005 στην Ελλάδα."  Έκανα και τον έξυπνο.

Για να μην φλυαρώ, μου δείχνουν τα μεγέθη. Ξέρετε πόσο πληθυσμό έχει η Νιγηρία; (που εγώ γελούσα με όποιον θα μου έλεγε ότι πάει να στήσει μπίζνα στην Νιγηρία). 200 εκατομμύρια !!! Σχεδόν σαν Γαλλία + Γερμανία + Αγγλία ΜΑΖΙ  !!! Η εταιρία, λοιπόν, έβγαζε πολύ μεγάλο κέρδος ακριβώς γιατί εστίαζε σε χώρες που οι υπόλοιποι σνόμπαραν. Πολύ λίγα χρήματα από πάρα πολύ κόσμο.

Υπάρχει πολύς πληθυσμός στον πλανήτη που δεν έχει "αξιοποιηθεί" και οι εταιρίες θα ψάχνουν πάντα τρόπους να βγάλουν έξτρα κέρδη.
$1 ανά κάτοικο ανά έτος να βγάλουν, είναι σημαντικό όφελος.

... απ' όλα έχει ο μπαξές λοιπόν, και φιλανθρωπία, και έλεγχο, και κέρδος και ασφάλεια, και, και! Αυτό δεν είναι κανένα πρότζεκτ της πλάκας, είναι επένδυση-πολυεργαλείο! Κάτι σαν win-win συμφωνία ας πούμε. Α, να μην ξεχάσουμε στις αιτίες να προσθέσουμε και τις πολιτικές παρεμβάσεις των δικτακτορο-φυλάρχων για ψήφους, ή ακόμα και την κίνηση συμφιλίωσης-ένωσης με την πρώην γαλλική αποικία. Ενδιαφέρον, να τα πούμε σε καμιά 5ετία πάλι, να δούμε πόσο και ποιους ωφέλησε το έργο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, sv398 είπε

Γιατί η Google θα μοιράσει από ένα πομποδέκτη σε κάθε χρήστη???

Έπιασαν 20Gbps (max στα 100Gbps που δεν νομίζω να τα δουν ποτέ). Τι διάολο οπτική ίνα θα έβαζαν. Κάποια βλακεία γράφτηκε στο άρθρο ή κάτι παρέλειψαν να αναφέρουν μπας και καταλάβουμε τι έγινε.

Δεν ξέρω αγαπητέ. Μια υπόθεση έκανα. Τώρα οποίος ξέρει τι ισχύει με τα μήκη των καλωδίων σε δίκτυα Internet με οπτικές ας μας διαφωτίσει. Για να έχει internet ο καθένας στο σπίτι του με οπτικές ίνες είναι προφανές ότι πρέπει να περάσουν αυτά μέσα από την πόλη και να πάνε στον κάθε καταναλωτή. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μεταδώσουν δεδομένα ωραία,για να λάβουν όμως ? θα πρέπει να έχει και ο άλλος ένα τέτοιο Lazer δίπλα του ? 😸

*Και ναι 5χλ μπορεί να είναι και 400 οπτικές γιατί σε τέτοιες ταχύτητες,είναι πάρα πολλές μαζεμένες στο ίδιο "Phat" καλώδιο.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, d-k είπε

Πόσα πακέτα θα χάνουν αν περάσει κανένα πουλάκι .. από μπροστά του ;  😜

Aυτό... Μονόδρομα δεν γίνεται επικοινωνία... Κι έχει πολλά πουλιά εκεί. Θα πρέπει να απαντήσει ο δέκτης οτι "έχασα την σύνδεση - ξαναστείλε απο εκεί...". Λογικά το σύστημα θα έχει 2 ίδιους πομποδέκτες...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Νταξει...Ωραια η ζευξη, ωραια τα TB/sec που πιανουν τα λεϊζερακια αλλα σε επιπεδα redundancy βαζεις και κανα δυο ζευγαρακια πιατακια στους 5.6GHz ασυρματα για backup. Ενα @ρχιδ@το switch απο κατω και μετα φτηνοδουλεια ενα WiMAX συστηματακι τηλεφωνια και ιντερνετ για καθε χωριουδακι τσαμπαρια απο τα καταργημενα παροχων εξωτερικου κι οριστε το ιντερνετακι καθαρο και ποιοτικοτατο. Εκτος κι αν κανουν ενα hotspot WiFi και κουμπωνει εκει ολο το χωριο...

Τωρα βεβαια ποιος θα το χρησιμοποιεί αλλου παππα ευαγγελιο γιατι πολλοι σε εκεινα τα μερη ουτε καν κινητο τηλεφωνο για να μπουν στο μελλοντικο free wifi δε παιζει να εχουν... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Στις 19/9/2021 στις 10:30 ΜΜ, kata_tixi είπε

στην ινδια του 1.3 δις φαντασου ποσους πολυ πιο πλουσιους απο την μεσαια ταξη στην ελλαδα εχει. επισης ποιος σας ειπε οτι διαλεγουν την χωρα αναλογα με τον αν ειναι η πιο φτωχη κτλ; και οχι επειδη εκει μπορει να εχει για παραδειγμα λιγοτερους κανονες και παει λεγοντας.

 

Στις 20/9/2021 στις 2:11 ΠΜ, fwtonio είπε

Στο video δείχνει ένα τριτοκοσμικό χωριό (σε πιάνει πόνος που βλέπεις ανθρώπους να ζούνε έτσι). Και τι έκανε η προηγμένη τεχνολογία για αυτούς;

Τους έφερε το γρήγορο internet...

Να γελάς και κλαις...

 

Στις 19/9/2021 στις 7:06 ΜΜ, me00016 είπε

... Ποια είναι η γνώμη σας που βλέπουμε πόσο "κόπτονται" οι Αμερικάνοι για την διείσδυση του διαδικτύου στον Τρίτο Κόσμο του 1$ ημερομίσθιο; Φιλανθρωπία; Κέρδος; Εθνική Ασφάλεια;

Από ένα άρθρο που διάβασα τις προάλλες για την ηλεκτροκίνηση, η Λ.Δ. του Κονγκό έχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα κοβαλτίου στον κόσμο. Επίσης, η Ευρώπη (Γαλλία) για την κατασκευή μπαταριών, θα αποκτήσει έναν προμηθευτή μετάλλων (Κινέζο) που έχει όλα τα φόντα να παίξει το παιχνίδι του Πούτιν με τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου. Μάλλον λοιπόν η επιλογή των χωρών μόνο τυχαία δεν είναι. Φαντάζεστε σε λίγα χρόνια Κονγκολέζους πρίγκιπες σαν τους Σαουδάραβες να κάνουν αέρα με κοβαλτοδόλαρα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...