Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήσπερα

Απορίες σχετικά με κληρονομιά με πολλούς κληρονόμους που δεν βγαινει άκρη(όχι γιατί δεν συμβουλεύομαι επαγγελματίες),αλλά γιατί με δουλεύουν προφανώς.

1.Απο λογιστή τι πρέπει να ζητήσω?Πλήρωσα για την δήλωση θανατού(Υποτιθεται θα έπαιρνα Μ1,Μ7 κλπ) .Τι πρέπει να πάρω απο εφορία?Υποψιάζομαι πρεπει να δηλωθουν ολοι οι κληρονομοι και να πληρωσουν ,αν απαιτειται φορος κληρονομίας.Τα ποσοστα ποιος τα βγαζει?

2.Ο συμβολαιογραφός πριν την αποδοχή πρεπει να μου φτιάξει καποιο εγγραφο?

3.Συμβουλες-κινησεις για να γινει διανομη?

Ηδη εχουν περασει 10 μηνες,τρεχω μονος και δεν εχω βγαλει ακρη.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε

Πήγαινε δικηγόρο γιατί έχεις μπλέξει τα μπούτια σου δεν θα βρεις λύση από εδώ. 

Εχω πάει ηδη σε δυο

Ο πρωτος πληρωθηκε για κληρονομητηριο που δεν παρελαβα ποτε.Ο δευτερος τηρει σιγη ιχθύος.Χωλαινει και δεν προχωράει τα θεμάτα.Εγω στην μεση να διαβαζω τα μηνυματα που στελνουν μεταξυ τους (λογιστης,συμβολαιογραφος,δικηγορος).Για αυτο ρωταω εδω να ζητησω συγκεκριμενα πραγματα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasilllis είπε

Καλήσπερα

Απορίες σχετικά με κληρονομιά με πολλούς κληρονόμους που δεν βγαινει άκρη(όχι γιατί δεν συμβουλεύομαι επαγγελματίες),αλλά γιατί με δουλεύουν προφανώς.

1.Απο λογιστή τι πρέπει να ζητήσω?Πλήρωσα για την δήλωση θανατού(Υποτιθεται θα έπαιρνα Μ1,Μ7 κλπ) .Τι πρέπει να πάρω απο εφορία?Υποψιάζομαι πρεπει να δηλωθουν ολοι οι κληρονομοι και να πληρωσουν ,αν απαιτειται φορος κληρονομίας.Τα ποσοστα ποιος τα βγαζει?

Τι εννοείς πολλούς κληρονόμους ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasilllis είπε

Καλήσπερα

φιλε τα εχεις ανακατεψει , τα εχεις μπερδεψει να μη πω τι τα εχεις κανει και φαω και μπαν

Τα πραγματα ειναι απλα:

1) Παίρνεςι τη ληξιαρχική πράξη θανάτου από το gov.gr

2) Παίρνεις πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών

3) Με αυτα πας ειρηνοδικειο-πρωτοδικειο να δεις αν ο θανων αφησε διαθηκη. Αν δεν αφησε παει στους κληρονομους που ειστε εσεις

4) Συμβουλευεσαι ενα δικηγορο αν θες να κανεςι αποδοχή ή αποποιηση που απο οτι καταλαβα, εκανες αποδοχη

5) ΔΕΝ κανεις ακομα δηλωση θανατου, γιατι θα διαγραφεί το ΑΦΜ κλπ και μπορει να εχετε θεματα

6) Αν εισαια πο Αθηνα, προσεχε μη πεσεις σε απατεωνες δικηγορους, συμβολαιογραφους, λογιστες. Ειναι απατεωνες. και γενικα μη πληρωνετε αν δεν τελειωσει μια δουλεια. 

7) Στειλε μου σε προσωπικο απο που εισαι, να δω αν εχω γνωστους στο μερος που εισαι, να πας συστημενος να μη σε κοροιδευουν

8 Στο προσωπικο μηνυμα που θα μου στειλεις, αν θες στειλε μου και τι θες να κανεις ακριβως, γιατι τα εχεις μπερδεμενα

• Like 3
Δημοσ.
23 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Τι εννοείς πολλούς κληρονόμους ?

10 είναι

22 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

φιλε τα εχεις ανακατεψει , τα εχεις μπερδεψει να μη πω τι τα εχεις κανει και φαω και μπαν

Τα πραγματα ειναι απλα:

1) Παίρνεςι τη ληξιαρχική πράξη θανάτου από το gov.gr

2) Παίρνεις πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών

3) Με αυτα πας ειρηνοδικειο-πρωτοδικειο να δεις αν ο θανων αφησε διαθηκη. Αν δεν αφησε παει στους κληρονομους που ειστε εσεις

4) Συμβουλευεσαι ενα δικηγορο αν θες να κανεςι αποδοχή ή αποποιηση που απο οτι καταλαβα, εκανες αποδοχη

5) ΔΕΝ κανεις ακομα δηλωση θανατου, γιατι θα διαγραφεί το ΑΦΜ κλπ και μπορει να εχετε θεματα

6) Αν εισαια πο Αθηνα, προσεχε μη πεσεις σε απατεωνες δικηγορους, συμβολαιογραφους, λογιστες. Ειναι απατεωνες. και γενικα μη πληρωνετε αν δεν τελειωσει μια δουλεια. 

7) Στειλε μου σε προσωπικο απο που εισαι, να δω αν εχω γνωστους στο μερος που εισαι, να πας συστημενος να μη σε κοροιδευουν

8 Στο προσωπικο μηνυμα που θα μου στειλεις, αν θες στειλε μου και τι θες να κανεις ακριβως, γιατι τα εχεις μπερδεμενα

εντάξει δεν τα έχω κάνει τόσο χάλια

Ακολούθησα την συμβουλή των ειδικών .επ'αμοιβη και την πατήσα στο 6.

Ολόκληρη ιστορία να εξηγήσω σε εένα μηνυμα

Σε λίγες γραμμες μόνο θα περιγραψω απο το 1-6 ότι πληρωσα δικηγορο να κάνει κληρονομητηριο και αυτος δεν είχε πάρει ουτε πιστοποιητικό περι μη δημοσίευσης διαθηκής.....

Δημοσ.

Επειδή έχω παρόμοια περίπτωση, καταρχάς να σου πω ότι γενικώς υπάρχει αναμονή. Βάλε covid, lockdown κλπ και οι υποθέσεις τραβάνε. Π.χ. το κληρονομητήριο βγαίνει από δικαστήριο άρα ψιλοαργεί. 

Πιστεύω ότι το δίδυμο συμβολαιογράφος-δικηγόρος πρέπει να κάνουν τις δουλειές και όχι να τρέχεις εσύ. Και ο λογιστής απλά να εκτελεί συμφωνημένες εντολές. Προφανώς υπάρχουν πολλοί παπατζήδες και κρίμα που πλήρωσες πριν εκδοθεί το κληρονομητήριο. Και βέβαι μπορεί να μην βγει κληρονομητήριο για άλλους λόγους (π.χ. κάποιο πιστοποιητικό δεν εκδίδεται).

Κάποια δικαιολογητικά μπορείς να τα βγάλεις κι εσύ ηλεκτρονικά, π.χ. πιστοποιητικό μη δημοσίευσης διαθήκης. Έτσι δεν μπορεί ο άλλος να σε καθυστερήσει ή να σου πουλάει φούμαρα. Βέβαια κάποια πιστοποιητικά αργούν χαρακτηριστικά. Μπορεί π.χ. το ειρηνοδικείο να το βγάλει γρήγορα, αλλά το πρωτοδικείο Αθηνών όχι (αν απαιτείται).

Τέλος έχει σημασία και η "κληρονομιά". Αν είναι ακίνητο, αν υπάρχουν χρήματα σε τράπεζα (άλλη πονεμένη διαδικασία), κλπ.

Καλό κουράγιο.

• Like 1
Δημοσ.

Προσπαθειτε να κατασκευασετε διαθηκη που δε θα προσβαλλει κανενας συγγενης, ωστε και να κληρονομησετε και να αποφυγετε τους φορους. Εγω αυτο εικαζω. 

Δημοσ.

Αυτο με την διαθηκη το συζητησαμε,αλλα η παροιμια "τους φιλους τους διαλέγεις,τους συγγενείς οχι" δεν την εβγαλαν τυχαια.

#tasanton .Αυτο πιστευα και εγω αλλα μεχρι στιγμης δεν ισχυει.Ενταξει το κομματι πιστοποιητικα ειναι ευκολο πλεον.Tα εχω παρει σχεδον ολα.ΔΕυτερα κοιτάζω για νεους συνεργατες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...