Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Το Skype επανασχεδιάζεται με νέες λειτουργίες & θέματα


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Skype θα αποκτήσει πολύχρωμα themes, ένα καλύτερο UI κατά τη διάρκεια των κλήσεων κι άλλα.

Με το Skype να έχει ήδη αρκετά redesigns τα τελευταία 5 χρόνια, η Microsoft είναι έτοιμη να δοκιμάσει ξανά. Η αμερικάνικη εταιρεία αναφέρει πλάνα για ένα «βελτιωμένο, γρηγορότερο, πιο αξιόπιστο και πολύ πιο μοντέρνο Skype». Η Microsoft ανέφερε πως άκουσε το πολύτιμο feedback των χρηστών και τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει τον εκσυγχρονισμό του Skype.

Το πιο σημαντικό κομμάτι του Skype, το περιβάλλον χρήσης κατά τη διάρκεια κλήσεων, θα λάβει την περισσότερη προσοχή. Πλέον, όλοι οι χρήστες θα εμφανίζονται σε αυτή την οθόνη, ανεξάρτητα αν έχουν ενεργοποιήσει τη βιντεοκλήση ή όχι. Έτσι, όλοι οι συμμετέχοντες θα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της κλήσης, με παρόμοιο τρόπο όπως ήδη συμβαίνει στο Teams.

skype-2.JPG.82faed9a08e16a78cdaccb98c04eea83.JPG

Η Microsoft θα προσθέσει επίσης, νέα θέματα και διατάξεις (layouts), προσφέροντας την πολύ απαραίτητη λειτουργία ο χρήστης να μπορεί να προσαρμόσει τη βασική οθόνη κλήσης του Skype. Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ διαφόρων προβολών συμπεριλαμβανομένου και μίας όπου θα εμφανίζονται μόνο τα άτομα που έχουν ενεργοποιημένη την κάμερα.

Τα νέα πολύχρωμα θέματα του Skype θα είναι σύντομα διαθέσιμα, με επανασχεδιασμένα κουμπιά, βελτιωμένη μπάρα για mobile συσκευές και εικονίδια με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Fluent σε όλες τις εφαρμογές. Επίσης, στους χρήστες που δεν έχουν avatar, θα εμφανίζεται ένα πολύχρωμο wallpaper, ώστε ο διαχωρισμός μεταξύ των ατόμων να είναι ευκολότερος.

Ενώ αγαπάμε τις αλλαγές στο σχεδιασμό, ξέραμε ότι δεν ήταν αρκετές. Χρειάστηκε να επικεντρωθούμε και στην απόδοση για να κάνουμε την εμπειρία ευχάριστη.

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι η απόδοση σε Android συσκευές είναι αυξημένη κατά 2000% σε βασικά σενάρια χρήσης ενώ στην desktop έκδοση το Skype τρέχει έως 30% γρηγορότερα. Η εταιρεία επίσης, δεσμεύεται να υποστηρίζει όλα τα προγράμματα περιήγησης με τις μελλοντικές αλλαγές στο Skype.

Πιστεύουμε ότι η εμπειρία Skype πρέπει να είναι απρόσκοπτη, προσβάσιμη και αξιόπιστη, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, επομένως προσθέτουμε υποστήριξη για όλα τα προγράμματα περιήγησης. Θα θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι ανεξάρτητα από τη συσκευή, την πλατφόρμα ή το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, το Skype θα σας προσφέρει πάντα την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

skype-3.JPG.a56dd42dbe1b22fd2987cd64d706a372.JPG

Μερικές από τις παραπάνω βελτιώσεις είναι ήδη διαθέσιμες, ενώ άλλες θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες Οι custom ήχοι ειδοποιήσεων είναι μέρος των δυνατοτήτων που θα διατεθούν άμεσα, ενώ μια λειτουργία TwinCam που επιτρέπει να προσθέσει κάποιος την κάμερα του τηλεφώνου του σε μία κλήση, θα γίνει διαθέσιμη αργότερα.

Η Microsoft σίγουρα εστιάζει σε ένα ευρύ φάσμα βελτιώσεων για το Skype. Αυτός είναι ο τελευταίος επανασχεδιασμός του Skype από τότε που η Microsoft έκανε τις πιο πρόσφατες τροποποιήσεις το 2018 (μεταξύ των οποίων ακυρώνοντας και τις αλλαγές που έκαναν το Skype να μοιάζει με το Snapchat από το 2014). Με την εταιρεία να έχει στρέψει την προσοχή της προς το Microsoft Teams τον τελευταίο χρόνο, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι επιχειρεί ένα ακόμη redesign στο Skype, κάτι που μόνο ευπρόσδεκτο θα μπορούσε να είναι.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει ακόμη το skype; Το έχω απεγκαταστήσει εδώ και χρόνια από όταν σταμάτησαν να μου έρχονται στα καλά καθούμενα μηνύματα ή μου ερχόντουσαν μόνο στον υπολογιστή και όχι στο κινητό, ή αντίστροφα. Το έχουν φτιάξει ή μπα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ὁ μόνος λόγος που με ἔκανε να το χρησιμοποιήσω εἶναι ἡ ἐπιτόπου μετάφραση κειμένου μεταξύ συνομιλητῶν, σε κάποιες ὑποστηριζόμενες γλώσσες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχάριστα τα νέα για εμάς που χρησιμοποιούμε (ακόμα) τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Η αλήθεια είναι ότι η εταιρία είχε ανακοινώσει μέσα στο χειμώνα ότι θα εγκαταλείψει το Skype λόγο ενσωμάτωσης του Teams στα νέα Windows, κάτι που εμένα προσωπικά μου είχε ξενίσει, μιας και είμαι χρόνια χρήστης της συγκεκριμένης εφαρμογής. 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η καλύτερη εφαρμογή που υπήρξε ποτέ για επαγγελματικές βιντεοκλήσεις. Απίστευτη εικόνα, απίστευτος ήχος και 0 delay.

Ο ανταγωνισμός είναι πολύ πίσω.

Και το γεγονός ότι εδώ και χρόνια διώξανε τους τζαμπατζήδες μόνο καλό έκανε στο Skype. Πως να το κάνουμε... το skype δεν είναι για να παίζεις βιντεοπαιχνίδια και να απασχολείς τζάμπα τους servers της Microsoft... για τέτοια είναι το Discord πχ.

ΥΓ: Δεν το λέω καθόλου υποτιμητικά, απλά η "απίστευτη εικόνα και ο απίστευτος ήχος" θέλουν "άνεση" στους servers... το Discord επειδή είναι Free ακολουθεί ένα άλλο μοντέλο με το να στριμώχνει τον κόσμο στους σερβερς και να συμπιέζει τα πάντα. Δεν είναι δλδ ότι το skype έχει κάποιον μαγικό "αλγόριθμο".

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Υπάρχει ακόμη το skype; Το έχω απεγκαταστήσει εδώ και χρόνια από όταν σταμάτησαν να μου έρχονται στα καλά καθούμενα μηνύματα ή μου ερχόντουσαν μόνο στον υπολογιστή και όχι στο κινητό, ή αντίστροφα. Το έχουν φτιάξει ή μπα;

Όλα ΟΚ, τα έχουν διορθώσει αυτά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για εμένα το skype παραμένει η καλύτερη πλατφόρμα, και η μοναδική που αν ξεχαστείς δεν χάνεις την συνάντηση. Τόσο δύσκολο είναι να βάλουν και στα υπόλοιπα κλήση;

Χώρια το ιστορικό στα πάντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Skype αξία. Και έχει και παμφθηνες διεθνείς κλήσεις. Μακάρι να μη καταργηθεί ως ξεχωριστή εφαρμογή.

Βέβαια για επαγγελματική χρήση δε πολυκάνει but still...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.