Προς το περιεχόμενο

Αδυναμία πρόσβασης σε Facebook, Messenger και Instagram [Ενημέρωση]


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στο Facebook και στις περισσότερες υπηρεσίες ιδιοκτησίας του όπως το Instagram, έχουν μείνει εδώ και λίγη ώρα οι έλληνες χρήστες.

Τα τελευταία λεπτά, η πρόσβαση στο Facebook, το Instagram, το Messenger και το Whatsapp δεν είναι δυνατή για το σύνολο των χρηστών, σε ένα πρόβλημα που όπως φαίνεται αφορά εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Με βάση και το μήνυμα λάθους που εμφανίζεται στους χρήστες, το πρόβλημα εντοπίζεται στους DNS servers, με παρόμοιο πρόβλημα να έχει παρουσιαστεί στο πρόσφατο παρελθόν και στο Slack, τη δημοφιλή εφαρμογή ενδοεταιρικής επικοιωνίας.

image.png.abe9157bec626ca64f16ea41f0c47471.png

Σε tweet του, το Facebook ενημερώνει ότι εργάζεται πάνω στην όσο το δυνατό γρηγορότερη επίλυση του προβλήματος, χωρίς να δίνει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ενημέρωση 5/10/2021 12:50πμ: Όπως φαίνεται, το Facebook έχει λύσει το πρόβλημα, με τις υπηρεσίες του να επανέρχονται σταδιακά. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ο λόγος για την 6ωρη και πλέον αδυναμία πρόσβασης στο Facebook και τις άλλες υπηρεσίες του είναι ένα εσωτερικό λάθος σε ρύθμιση του BGP (Border Gateway Protocol), του μηχανισμού δηλαδή που επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών δρομολόγησης μεταξύ αυτόνομων συστημάτων (AS) στο Διαδίκτυο. 

Οι μεγάλοι δρομολογητές (routers) που κάνουν το Internet να λειτουργεί έχουν τεράστιες, συνεχώς ενημερωμένες λίστες με τις πιθανές διαδρομές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παράδοση κάθε πακέτου δικτύου στους τελικούς προορισμούς τους. Χωρίς το BGP, τα  routers δεν θα ήξεραν τι να κάνουν και το Διαδίκτυο δεν θα λειτουργούσε, με το Facebook τις τελευταίες ώρες να μη μπορεί στην ουσία να «ενημερώσει» για την παρουσία του άλλα δίκτυα που αποτελούν μέρος του Internet.

Ενημέρωση 5/10 06:34πμ: Η επίσημη ανακοίνωση του Facebook κάνει λόγο για εσωτερικό λάθος.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 338
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αφορά ένα παγκόσμιο πρόβλημα.. μιας και δυνατότητα πρόσβασης μέσω vpn δεν δίνει επίσης πρόσβαση.. το θεμα είναι ότι έχουν πέσει όλα.. ίσως είναι κάποια αναβάθμιση μιας και πάνε να συνδιάσουν υπηρεσίες.. οπότε ίσως προσπαθούν να ενοποιήσουν βάσεις δεδομένω. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"ίσως είναι κάποια αναβάθμιση μιας και πάνε να συνδιάσουν υπηρεσίες.. οπότε ίσως προσπαθούν να ενοποιήσουν βάσεις δεδομένω.  "

ή ίσως κάποιος τεχνικός τα έκανε πουτ@ν@ :P

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...