Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλουμε σε έναν μικρό νεοσύστατο σύλλογο, με μέλη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, να κάνουμε εκλογές.

Υπάρχει κάποια εφαρμογή που να το κάνουμε αυτό δωρεάν διαδικτυακά και να εξασφαλίζεται η εγκυρότητα και η μυστικότητα της ψήφου ;

Αρχικά σκέφτηκα τις Φόρμες της google αλλά δεν εξασφαλίζεται η ταυτοποίηση των μελών ή η μυστικότητα.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, dexterios είπε

Μπορείτε να δοκιμάσετε το  https://vote.heliosvoting.org/

Ίσως σας αφήσουν να χρησιμοποιήσετε και το ζευς   https://zeus.grnet.gr/zeus/

Ευχαριστώ !

Το zeus το είδα και εγώ αλλά νομίζω πρέπει να πληρώσεις.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kastoria74 είπε

Ευχαριστώ !

Το zeus το είδα και εγώ αλλά νομίζω πρέπει να πληρώσεις.

Προσπάθησα να δουλέψω το heliosvoting αλλά δεν έβγαλα άκρη. Το έχει δουλέψει κανείς με επιτυχία ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, kastoria74 είπε

Προσπάθησα να δουλέψω το heliosvoting αλλά δεν έβγαλα άκρη. Το έχει δουλέψει κανείς με επιτυχία ;

Που έχεις πρόβλημα;

Κάνεις login με ένα google account στο https://vote.heliosvoting.org/  και πας create election

Μετά συμπληρώνεις τα πεδία και τικαρεις το private ώστε να συμμετέχουν μόνο όσοι πεις εσύ.

Μετά πας στο questions και βάζεις ερώτηση απάντηση τι θέλεις να ψηφίσουν

Μετά πας voters & ballots και κάνεις upload ένα csv αρχείο με την λίστα των ψηφοφόρων που θέλεις.

Το format του είναι ( Voter Type ,  Login , Email , Name )

Στο Voter Type βάζεις password ώστε να σου φτιάξει αυτός κωδικούς και να μην χρειάζεται να μπουν με gmail μόνο, εάν θέλεις το βέβαια το κάνεις google ώστε να γίνεται έτσι το login . Παράδειγμα πως πρέπει να φαίνεται το csv 

password, xristisBob, [email protected] , Bob Smith

password, xristisJane, [email protected], Jane Daniels

Μετά στο voters and ballots θα έχει ένα κουμπί email voters, το πατάς για τους στείλει τους κωδικούς και link για να μπορούν να μπουν να ψηφίσουν

Μετά όταν είσαι σίγουρος ότι όλα είναι εντάξει πατάς freeze ballot για να κλειδώσει το σύστημα ( αλλαγές σε voters list και ερωτήσεις δεν γίνονται μετά από αυτό) και ανοίγεις την κάλπη.

Επεξ/σία από dexterios
Δημοσ.
15 ώρες πριν, dexterios είπε

Που έχεις πρόβλημα;

Κάνεις login με ένα google account στο https://vote.heliosvoting.org/  και πας create election

Μετά συμπληρώνεις τα πεδία και τικαρεις το private ώστε να συμμετέχουν μόνο όσοι πεις εσύ.

Μετά πας voters & ballots και κάνεις upload ένα csv αρχείο με την λίστα των ψηφοφόρων που θέλεις.

Στο Voter Type βάζεις password ώστε να σου φτιάξει αυτός κωδικούς και να μην χρειάζεται να μπουν με gmail μόνο, εάν θέλεις το βέβαια το κάνεις google ώστε να γίνεται έτσι το login . Παράδειγμα πως πρέπει να φαίνεται το csv 

Μετά στο voters and ballots θα έχει ένα κουμπί email voters, το πατάς για τους στείλει τους κωδικούς και link για να μπορούν να μπουν να ψηφίσουν

Μετά όταν είσαι σίγουρος ότι όλα είναι εντάξει πατάς freeze ballot για να κλειδώσει το σύστημα ( αλλαγές σε voters list και ερωτήσεις δεν γίνονται μετά από αυτό) και ανοίγεις την κάλπη.

έφτιαξα μια ψηφοφορία, ψήφισα και δοκιμαστικά αλλά δεν κατάλαβα πού και πώς βλέπεις τα αποτελέσματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, kastoria74 είπε

έφτιαξα μια ψηφοφορία, ψήφισα και δοκιμαστικά αλλά δεν κατάλαβα πού και πώς βλέπεις τα αποτελέσματα.

Με το gmail που έφτιαξες την ψηφοφορία  αρχικά κάνε login πάλι στο https://vote.heliosvoting.org/

Θα δεις στην λίστα δεξιά την ψηφοφορία που είχες φτιάξει, κάνεις κλικ εκεί για να μπεις να την διαχειριστείς

Μετά όταν θέλεις να κλείσει η ψηφοφορία και να γίνει καταμέτρηση πατάς το  compute encrypted tally (αναλόγως το μέγεθος της συμμετοχής αυτό παίρνει από δευτερόλεπτα εως μερικά λεπτά ) Μόλις τελειώσει θα σου βγάλει  στο ίδιο σημείο την επιλογή  compute results . Το πατάς και σου δείχνει τα αποτελέσματα ( αρχικά μόνο σε εσένα) . Μετά πατάς την επιλογή release result που σου βγάζει ώστε να σταλεί το αποτέλεσμα σε όλους.

Επεξ/σία από dexterios
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 7/10/2021 στις 9:03 ΜΜ, dexterios είπε

Που έχεις πρόβλημα;

Έχω πρόβλημα με το .csv αρχείο. Το φτιάχνω στο excel και το αποθηκεύω ως .csv αλλά όταν το περνάω στο Heliosvotiing δεν το δέχεται.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, kastoria74 είπε

Έχω πρόβλημα με το .csv αρχείο. Το φτιάχνω στο excel και το αποθηκεύω ως .csv αλλά όταν το περνάω στο Heliosvotiing δεν το δέχεται.

Πιθανόν να μην έχεις την σωστή δομή στο αρχείο; Αν θέλεις στείλε μου ένα link με το excel να δοκιμάσω (δεν είναι ανάγκη να έχει κανονικά στοιχεία μέσα, βάλε μερικά τυχαία ονόματα / email απλά να δω την δομή που του δίνεις)

Δημοσ.
7 ώρες πριν, dexterios είπε

Πιθανόν να μην έχεις την σωστή δομή στο αρχείο; Αν θέλεις στείλε μου ένα link με το excel να δοκιμάσω (δεν είναι ανάγκη να έχει κανονικά στοιχεία μέσα, βάλε μερικά τυχαία ονόματα / email απλά να δω την δομή που του δίνεις)

Από excel αλλά και notes αποθηκεύω σε .csv

Workbook1test.csv

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kastoria74 είπε

Από excel αλλά και notes αποθηκεύω σε .csv

Workbook1test.csv 289 B · 0 downloads

Οκ βρήκα ποιο θέμα είχες, το CSV που έχεις ανεβάσει είναι οριοθετημένο με ερωτηματικά (;) μεταξύ των τιμών, θέλεις csv  οριοθετημένο με κόμματα (,) για να το αναγνωρίσει. Κάπου έχει επιλογή το excel να του προσδιορίσεις πως θέλεις να το κάνει csv με κόμματα αλλά το πιο απλό είναι να ανοίξεις  το αρχείο csv που ήδη έχεις με το notepad να πατήσεις [control]και [Η] ώστε να βγει το παράθυρο για αντικατάσταση και να πατήσεις αντικατάσταση όλων των ; με , και ύστερα αποθήκευση. Η μορφή δηλαδή πρέπει να φαίνεται όπως σου έχω επισυνάψει  

image.png

image.png

Δημοσ.
12 ώρες πριν, dexterios είπε

Οκ βρήκα ποιο θέμα είχες, το CSV που έχεις ανεβάσει είναι οριοθετημένο με ερωτηματικά (;) μεταξύ των τιμών, θέλεις csv  οριοθετημένο με κόμματα (,) για να το αναγνωρίσει. Κάπου έχει επιλογή το excel να του προσδιορίσεις πως θέλεις να το κάνει csv με κόμματα αλλά το πιο απλό είναι να ανοίξεις  το αρχείο csv που ήδη έχεις με το notepad να πατήσεις [control]και [Η] ώστε να βγει το παράθυρο για αντικατάσταση και να πατήσεις αντικατάσταση όλων των ; με , και ύστερα αποθήκευση. Η μορφή δηλαδή πρέπει να φαίνεται όπως σου έχω επισυνάψει  

image.png

image.png

Δηλαδή θα ανεβάσω .txt αρχείο ;

Δοκίμασα με το notes (το αντίστοιχο notepad σε mac) αλλά μου εμφανίζει την 1η μόνο εγγραφή και όταν πατάω "yes, let's go" μου βγάζει ERROR.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kastoria74 είπε

Δηλαδή θα ανεβάσω .txt αρχείο ;

Δοκίμασα με το notes (το αντίστοιχο notepad σε mac) αλλά μου εμφανίζει την 1η μόνο εγγραφή και όταν πατάω "yes, let's go" μου βγάζει ERROR.

Όχι , κανονικά .Csv θα είναι το αρχείο απλά το επεξεργάστηκα με το notepad για να του βγάλω τα ερωτηματικά , αν ρυθμίσεις το excel να το σώσει εξαρχής χωρίς τα ερωτηματικά κανένα πρόβλημα.

Σου εμφανίζει μόνο την πρώτη σειρά γιατί τα macos χρησιμοποιούν άλλο χαρακτήρα για να υποδηλώσουν αλλαγή σειράς σε σχεση με τα windows οπότε δεν βλέπει παρακάτω , φαντάζομαι και το σφάλμα μετά εκεί οφείλεται.

Συνεπώς, αφού είσαι σε macos μια λύση είναι να ρυθμίσεις το excel να κάνει τα Csv με κόμμα αντί για ερωτηματικά , από ότι φαίνεται και άλλοι έχουν αυτό το θέμα με macos

https://superuser.com/questions/988756/how-can-you-change-mac-excel-2011-to-separate-using-commas-not-semicolons

https://discussions.apple.com/thread/251783772

Αν δεν καταφέρεις να ρυθμίσεις το excel μετά υπάρχει και η λύση να χρησιμοποιήσεις ένα online Csv maker για να σου φτιάξει το αρχείο πχ 

https://extendsclass.com/csv-editor.html

Τέλος, εάν δεν έχεις κάποιο θέμα ιδιωτικότητας κτλ μπορώ να σου διορθώσω και εγώ το Csv που έχεις και να στο στείλω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...