filidonas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 αναφέρομαι σε μπαταρίες οχημάτων, αυτοκινήτου-μηχανής αυτοί οι testers είναι αξιόπιστοι; το να μετρήσεις την τάση δε λέει κάτι γιατί μου έχει τύχει μετά από 5-6 ώρες να πέφτει και να μη παίρνει μπροστά το όχημα Αυτά τα εργαλεία σου λένε 100% αν η μπαταρία έχει θέμα;
Ribopaido Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Για να μετρήσεις μια μπαταρία οχήματος σωστά πρέπει να μετρήσεις το Vmax των κελιών, έπειτα απο μια πλήρη φόρτιση 4 σταδίων από φορτιστή, ή την πυκνότητα του ηλεκτρολύτη σε μια θερμοκρασία περίπου 25-28 βαθμους κελσίου γνωρίζοντας ότι: Επειδή το 2ο ειναι πιο δύσκολο ωστε να βρείς το SoC νομίζω το πρώτο ειναι μονόδρομος , αλλιώς πας σε ενα μαγαζί ή ηλεκτρολογείο να σου κανω πληρη τέστ . Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2021 από Ribopaido
Petros Electron Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Πολύ σωστά το ανέφερε ο παραπάνω φίλος, ωστόσο αυτό ειναι λιγο δύσκολο για εναν απλό χρήστη να κάνει υπολογισμούς κτλπ, ενα καλο τεστερ που εχω δουλεψει για την τιμη του και την κατηγορία του ειναι αυτο. Αναλογικό και ξεκάθαρο. Στην ουσία βαζει ενα φορτίο (μια αντίσταση στην μπαταριά) και μετράει την ταση της πανω στο φορτιο. Οτι πχ θα εκανε και η μιζα σου. Εκει μπορει να δινεις αν σου "πατώνει" για να το πω και άπλα η μπαταριά. Γιατι μπορει να εχει volt, αλλα να μην εχει ampere. Το συγ/μενο το δοκίμασα σε μπαταρίες απο 7Αh μεχρι και 100Ah/hr μονο που το τεστ πρέπει να ειναι σύντομο για την αποφυγή της υπερθέρμανσης της εσωτερικής αντίστασης του τεστερ. 1
Petros Electron Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 30 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε O konwei kw600 είναι καλός πάντως. Ενταξει αλλη κατηγορια, και 2πλασια τιμη. Την δουλεια του θα την κανει και με το 1ο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα