Προς το περιεχόμενο

THINKPAD λαμπακι ιντερνετ.


drapanakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο λαπτοπ μου, εκει που κουμπωνει το καλωδιο του ιντερνετ απο το ρουτερ, εχει ενα λαμπακι, το οποιο αναβοσβηνει , οταν κανω καποια κινηση στο διαδυκτιο. Δειχνει οτι δουλευει το διαδικτυο.

Το περιεργο ειναι οτι, αυτο συμβαινει οταν ο υπολογιστης ειναι και εντελως κλειστος.

Πως γινεται αυτο , γιατι ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πιο λογική έξήγηση είναι ότι έχεις ενεργοποιημένο το Wake On Lan. Αυτό είναι ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει την εκκίνηση του υπολογιστή απομακρυσμένα, μέσω δικτύου. Ενεργοποιείται/απενεργοποιείται από το BIOS.

Εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων δε το χρειάζεσαι, οπότε δες αν είναι ενεργοποιημένο από το BIOS, και αν είναι απενεργοποίησέ το, για να δεις αν όντως είναι αυτό που προκαλεί το λαμπάκι να αναβοσβήνει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανονικά κανείς. Η υπηρεσία αυτή είναι χρήσιμη για servers, εταιρικούς υπολογιστές ή άλλες απομακρυσμένες δικτυακές συσκευές (π.χ. κάμερες) για να μπορέσουν οι διαχειριστές να τις εκκινήσουν απομακρυσμένα, αν για κάποιο λόγο έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας (π.χ. διακοπή ρεύματος).

Για οικιακούς υπολογιστές δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να είναι ενεργοποιημένη. Όπως και να έχει, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το WakeOnLan, για να διαπιστώσεις αν όντως είναι αυτό που προκαλεί το λαμπάκι να αναβοσβήνει, ή κάτι άλλο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...