Προς το περιεχόμενο

Βιο-συμβατό εμφύτευμα NFC επιτρέπει σε καταναλωτές να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές με το χέρι τους


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι καταναλωτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν πλέον να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές χρησιμοποιώντας ένα ασφαλές εμφύτευμα NFC στο χέρι τους, το οποίο πληροί τα πρότυπα «βιοσυμβατότητας» ISO 10993.

Το εμφύτευμα, το οποίο δεν ενσωματώνει μπαταρία προσαρμόζεται κάτω από το δέρμα του χρήστη και συνδέεται με έναν προ-φορτωμένο λογαριασμό, επιτρέποντας στον χρήστη πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές οπουδήποτε γίνονται αποδεκτές οι «πιο δημοφιλείς πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες».

«Το εμφύτευμα Walletmor αποτελεί μια μικρή συσκευή, στο μέγεθος μίας πινέζας και πάχους περίπου μισού χιλιοστού, η οποία διαθέτει ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα και ένα μεταλλικό περίβλημα που λειτουργεί ως κεραία, όλα τους ερμητικά κλεισμένα σε ένα ειδικό βιο-περίβλημα» λέει η Βρετανοπολωνική start-up που ανέπτυξε τη συσκευή.

Βιοπολυμερές ονομάζεται το πολυμερές που παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς. Είναι το λεγόμενο «ιατρικό πλαστικό» που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ιατρικών συσκευών. Στην περίπτωση του εμφυτεύματος, όπως και σε άλλες περιπτώσεις χρήσης, οι προδιαγραφές του καλύπτουν πλήρως όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά βιοσυμβατότητας που επιβεβαιώνουν τη συμμόρφωση με το πρότυπο ISO 10993.

«Αυτό που είναι σημαντικό» λέει η εταιρεία που ανέπτυξε την τεχνολογία, «είναι ότι το εμφύτευμα αποτελεί μία παθητική συσκευή και δεν έχει τη δική του πηγή ενέργειας. Δεν δημιουργεί κανενός τύπου ραδιοκύματα από μόνο του και ενεργοποιείται μόνο με κάποιο τερματικό πληρωμής χωρίς να υπάρχει επαφή και μόνο από πολύ μικρή απόσταση. Είναι αδύνατον να παρακολουθήσετε κάποιον με εμφύτευμα Walletmor».

Μόλις παραγγείλουν το εμφύτευμα NFC για ανέπαφες πληρωμές, και προτού εμφυτευτεί η συσκευή σε κάποιο νοσοκομείο, κλινική ή εργαστήριο αισθητικής ιατρικής που προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες, οι χρήστες ανοίγουν και προσθέτουν χρήματα σε έναν λογαριασμό στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα iCard.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η διαδικασία εμφύτευσης «είναι ανώδυνη και διαρκεί μόνο 15 λεπτά». Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα σύντομο βίντεο, το οποίο δείχνει πως οι χρήστες μπορούν να προχωρήσουν στις απαραίτητες ρυθμίσεις και να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν το εμφύτευμα ανέπαφων πληρωμών.

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 287
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

σκεπτικισμος και θεωριες συνομωσιας στην ακρη, αν (μαλλον οταν) ξεπεραστεί το nfc η τελος παντων παλιωσει η αλλαξει η τεχνολογία, το τσιπ θα αφαιρείται αφου θα είναι πλέον άχρηστο? η θα μεινει για παντα μεσα?

  • Like 2
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...