Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Η Google θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το UIKit της Apple για τις εφαρμογές της στο iOS


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτή η αλλαγή σημαίνει πως η Google θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τη σχεδιαστική γλώσσα Material Design που είχε υιοθετήσει έως σήμερα.

Η  Google καταργεί σταδιακά τη χρήση της σχεδιαστικής γλώσσας Material Design για τις εφαρμογές της στο iOS, προκειμένου να στηριχθεί περισσότερο στο UIKit της Apple. Η εταιρεία αναφέρει ότι το αποτέλεσμα της αλλαγής θα είναι «λογικά» λιγότερη δουλειά για την ομάδα ανάπτυξης των iOS εφαρμογών, αλλά, το πιο σημαντικό, είναι ότι η αλλαγή θα σημαίνει ότι οι εφαρμογές iOS της Google θα μοιάζουν λιγότερο «ξένες» στις συσκευές της Apple σε σύγκριση με τις άλλες εφαρμογές που ήδη χρησιμοποιούν το UIKit. Αντί αυτές οι εφαρμογές να «υπακούν» στον σχεδιασμό που υιοθετούν στο Android, θα πρέπει να φαίνονται και ο χρήστης να αισθάνεται ότι χρησιμοποιεί εφαρμογές που «ανήκουν» στο iOS.

Η αλλαγή ανακοινώθηκε στο Twitter από τον Jeff Verkoeyen, επικεφαλής μηχανικός του Google Design τμήματος στις πλατφόρμες της Apple. Ο Verkoeyen αναφέρει ότι η ομάδα του έβαλε στον «πάγο» τις βιβλιοθήκες της Material Design νωρίτερα φέτος. Η σχεδιαστική γλώσσα Material Design ήρθε το 2014 προκειμένου να ενοποιήσει την εμφάνιση και την αίσθηση των εφαρμογών και των υπηρεσιών της Google, σε φορητές συσκευές, Chrome OS και web.

Ο Verkoeyen ανέφερε ότι η Google ανέπτυξε τα δικά της στοιχεία βασισμένη στην Material Design για τις εφαρμογές της στο iOS, αλλά με την πάροδο του χρόνου, διαπίστωσε ότι αυτά απομακρύνονται σιγά-σιγά όλο και περισσότερο από τα θεμελιώδη στοιχεία της πλατφόρμας της Apple, επειδή και αυτά εξελίσσονται χρόνο με τον χρόνο. Αντί να δημιουργήσει επιπλέον δουλειά για την ομάδα του, ο Verkoeyen ανέφερε ότι η Google αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το UIKit της Apple για τις εφαρμογές της στο iOS. Σημειώνει ότι κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα πολύ πιο στενές ενσωματώσεις με το λειτουργικό σύστημα από ό, τι μπορούσε να επιτύχει η Google μέσω προσαρμοσμένων λύσεων.

Δημοσιογράφος της Apple, Jason Snell, αναφέρει ότι «αυτά είναι καλά νέα». Είναι καλό για τους προγραμματιστές της Google, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να δημιουργούν αυτόν τον προσαρμοσμένο κώδικα. Και το πιο σημαντικό, είναι καλό για τα άτομα που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της Google στο iOS, γιατί θα ενημερώνονται γρηγορότερα, θα λειτουργούν καλύτερα και ο χρήστης θα τις αισθάνεται περισσότερο σαν τις κατάλληλες εφαρμογές iOS και όχι ως «εισβολείς» από κάποια άλλη πλατφόρμα.

Μέχρι η Google να ξεκινήσει πραγματικά να ενημερώνει τις εφαρμογές της στο iOS τον επόμενο καιρό, κανείς δεν γνωρίζει πώς η εταιρεία σχεδιάζει να συνδυάσει τις δύο προσεγγίσεις σχεδιασμού. Όλοι ελπίζουν η Google να απλοποιήσει τα πράγματα για όλους τους χρήστες.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να δούμε... θα γυρίσουν και θα χρησιμοποιήσουν λοιπόν τα εργαλεία που δίνει η Apple, λέγοντας συγκεκριμένα ότι είναι πολύ πιο εύκολο και με λιγότερο κώδικα. Παρόλα αυτά, το να παίρνει ποσοστά από της εφαρμογές που πουλιούνται στο store είναι υπερβολή...

Τι να γίνει, μερικοί και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.