Προς το περιεχόμενο

Υγραέριο


papoys1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει  κάποιο παρόμοιο θέμα και λέω ας το ανοίξω να λέμε και εδώ τις απόψεις μας διότι είμαστε πολλοί και καθημερινά γινόμαστε περισσότεροι.

Να πω δυο λόγια για το δικό μου. opel vectra c του 2005 μεγαλούτσικο σε ηλικία σαν το αφεντικό του. Το πήρα τις χρυσές εποχές  πασοκ και νουδου  🤣όπως πάρα πολλοί. Και τότε η βενζίνη είχε την ίδια τιμή αλλά δεν μας ένοιαζε πηγαίναμε πρατήριο και του λέγαμε φούλαρε βγάζαμε το μάτσο (δεν ξέραμε κάρτες τότε και πλερώναμε). Ήρθε όμως το μαύρο 2010 και τα μετέπειτα πιο μαύρα χρόνια που όσο περνάνε  μαυρίζουν περισσότερο , όλοι ψάχναμε να βρούμε τρόπους από που να κόψουμε έξοδα και πως θα εξοικονομήσουμε χρήματα.

Αρχικά το 2011 κόβω το τσιγάρο ,150 με 200 το μήνα στην τσέπη καλή περίπτωση 😜 , αλλά το πιο βασικό έσωσα την υγεία μου που ήμουν στα πρόθυρα άσματος.

Περνώντας τα χρόνια σκέφτομαι από που αλλού να κόψω λέω ας δώσω το opel που καίει 7-8 λίτρα στα 100 να πάρω κανένα μικρό να πέσω 2-3 λίτρα. Το βάζω στην αγγελία τιμή χώμα 2-3 μήνες ούτε ένα τηλέφωνο δεν με πήραν γιατί μάλλον όλοι έκαναν το ίδιο. Ήμουν αντίθετος αλλά λέω ας το κάνω υγραέριο. Για καλή μου τύχη ο κινητήρας είναι απλός 16βάλβιδος και η γενιά 1600 xe είναι από τους καλύτερα συμβατούς με υγραέριο.

Έβαλα απλό σύστημα χωρίς ψεκασμούς βενζίνης αν γυρίσει σε υγραέριο με  κόστος 650 ευρώ. Και έτσι με κάποιες ανανεώσεις και αλλαγές στο σύστημα κάπου στα 100 - 120 χιλιάδες χιλιόμετρα , έπιασα αισίως τα 202.000 χιλιόμετρα με υγραέριο είμαι τυχερός γιατί μένω σε περιοχή με τις χαμηλότερες τιμές υγραερίου (78 με 80 λεπτά όταν αλλού ξεπέρασαν το ευρώ) και συνεχίζω.

Να συμπληρώσω μηχανούλα άψογη με 330.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ λάδια δεν καίει βαλβίδες αυτορυθμιζόμενες πολύ καλό για υγραέριο.

Θα μου πείτε σήμερα το δίνεις για κάτι πιο καινούργιο;;; Λεφτά για καινούργιο και καλό δεν υπάρχουν , τις λίγες καταθέσεις τις έφαγαν τα μαύρα χρόνια και από την άλλη  απεχθάνομαι όλα αυτά τα ηλεκτρονικά οθόνες αφής κουμπιά  και αυτόματα κιβώτια. 

Λεφτά που έχω κερδίσει αυτά τα 8 χρόνια από τα καύσιμα;;;. Αν και με τα μαθηματικά πάντα τα πήγαινα καλά σιχαίνομαι τις ψιλές αναλύσεις πάντα ήμουν της μπακαλικής και θεωρώ ότι αυτά τα οκτώ χρόνια έχω κερδίσει γύρω στα 7 με 8 χιλιάδες ευρώ . Δεν τα λες και λίγα.

Θα κούρασα σταματάω εδώ και περιμένω δικές απόψεις ή και απορίες αν γνωρίζω για κάποιους που  σκέφτονται τη μετατροπή και δεν έχουν αποφασίσει.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...
  • Δημιουργία νέου...