Προς το περιεχόμενο

Intel CEO: Οι ελλείψεις σε CPU και GPU θα διαρκέσουν έως το 2023


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κανένα σημάδι βελτίωσης στο άμεσο μέλλον.

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger, έκανε τον αρκετά τολμηρό ισχυρισμό δηλώνοντας σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC, ότι οι ελλείψεις τόσο σε επεξεργαστές αλλά και κάρτες γραφικών θα μπορούσαν να διαρκέσουν έως το 2023. Ενώ έχει ξαναμιλήσει για το ίδιο θέμα στο παρελθόν, αυτή είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται σε συγκεκριμένο έτος.

Ο Gelsinger πιστεύει ότι ενώ οι ελλείψεις ημιαγωγών που έχουν ταλαιπωρήσει τον κλάδο της τεχνολογίας θα βελτιωθούν οριακά με την πάροδο του χρόνου, δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει ισορροπία προσφοράς-ζήτησης μέχρι το 2023. Εξακολουθεί να παραμένει αισιόδοξος για την αύξηση των πωλήσεων Η/Υ, πιστεύοντας ότι η τάση θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της AMD, Lisa Su, συμφωνεί επίσης ότι η έλλειψη δεν θα λυθεί φέτος, αλλά ισχυρίζεται ότι θα βελτιωθεί το 2022. Αν και προειδοποιεί επίσης, ότι ενώ η κατάσταση θα βελτιωθεί σιγά-σιγά, δεν πρέπει να ελπίζουμε σε άμεση διόρθωση.

Σε κάθε περίπτωση, καμία από αυτές τις προβλέψεις δεν είναι συγκεκριμένη, καθώς βασίζονται σε εικασίες του κλάδου. Επομένως, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η έλλειψη ημιαγωγών.

Η γενική εικόνα είναι ότι οι συνεχιζόμενες ελλείψεις τσιπ ξεκίνησαν με την πανδημία. Σημαντικοί παράγοντες προέκυψαν από αυτό, όπως το κλείσιμο των χωρών παραγωγής λόγω εντολών υγείας, σε συνδυασμό με τη μαζική αύξηση της ζήτησης για προϊόντα τεχνολογίας λόγω της αναγκαστικής εργασίας πολλών εργαζομένων από το σπίτι χάρη στα παγκόσμια lockdowns.

Η συνολική μείωση του εργατικού δυναμικού είναι ιδιαίτερα καταστροφική καθώς επηρεάζει άμεσα κατασκευαστές όπως η TSMC, το μεγαλύτερο εργοστάσιο ημιαγωγών στον κόσμο που προμηθεύει παγκόσμιους τεχνολογικούς γίγαντες όπως AMD, Apple, Nvidia και άλλους.

Πρόσφατα, η Κίνα επιτέθηκε στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, που θα μπορούσε ενδεχομένως να βελτιώσει τη διαθεσιμότητα GPU αλλά θα μπορούσε να επιδεινώσει συνολικά τις ελλείψεις ημιαγωγών. Ακόμη, η υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας που επέβαλε η Κίνα σε μεγάλα εργοστάσια αν και έχει σκοπό να μειώσει τις εκπομπές ενέργειας και να περιορίσει τις τιμές των φορέων ενέργειας, η αναστολή εργασιών στα μεγάλα εργοστάσια ενδεχομένως θα βλάψει την παραγωγή CPU και GPU μακροπρόθεσμα.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

36 λεπτά πριν, Loinen είπε

Ενω μετα θα ανοιξουν οι ουρανοι και θα βρεχει επεξεργαστες και καρτες γραφικων;

Χαλεποι καιροι

Οσα δεν φερνει ο χρονος , τα φερνει η ωρα .Πολυ το εχεις οι καταναλωτες να παρουν αναποδες , να τα παρουν στο κρανιο και ..

να χε*τουμε στους 3090 ti ;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...