Προς το περιεχόμενο

Ποσό ανθυγιεινό είναι να τρως κάθε μέρα πίτα γύρο?


Raylan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/10/2021 στις 9:02 ΜΜ, Petros Electron είπε

Κανω πατάτες (τυπου) τηγανίτες στο φούρνο χωρις λαδι (και ομως γίνονται) με ρομποτ φουρνακι

"τηγανητές" φανταζομαι εννοεις και οχι "τηγανίτες"🙂  Βεβαιως γινονται και στο φουρνο και γρηγορα, αρκει να μη σε προβληματιζει το ρευμα που χαλαει ο φουρνος.

13 ώρες πριν, maparios είπε

γνωρίζετε οτι ο στημένος φυσικός χυμός πορτοκαλιού εκτός απο ανθυγιεινός μπορεί να τινάξει το σακχαρο σας στα ύψη και να το ρίξει το ίδιο γρήγορα;; βλέπω ''διατροφές΄΄ γραμμένες απο ανίδεους στο ίντερνετ και ξεκινάνε κάπως έτσι ''πρωινό ενα τοστ γαλοπουλα κασερι και ενα ποτηρι φυσικό χυμο πορτοκαλι στημένο'' και απλά σταματάω εκεί.

Ο στυμμενος χυμος πορτοκαλιου δεν ειναι ανθυγιεινος αλλα ωφελιμος. Υπαρχουν βεβαια μυθοι, οπως οτι ανεβαζει τη πιεση. Τωρα, οσοι εχουν προβλημα με το ζαχαρο πρεπει γενικα να προσεχουν τα γλυκα φρουτα, και πολυ περισσοτερο τα συσκευασμενα τροφιμα που περιεχουν ζαχαρη. Τα καλυτερο ειναι να τρως ολοκληρο το πορτοκαλι, γιατι οι περισσοτερες βιταμινες βρισκονται στη φλουδα.

Τοστ γαλοπουλα με κασερι?? λιπος, αλατι, κρεας ωμεγα διαλογης με συντηρητικα.

6 ώρες πριν, cumulus είπε

Τιποτα.Πινεις 10 λιτρα νερο και αυτο εμφιαλωμενο,διοτι ετσι ειναι της μοδας,

Το εμφιαλωμενο δε το πινεις επειδη ειναι... της μοδας αλλα για να αποφυγεις το χλωριο, το φθοριο και τα μικροβια ή τη σκουρια που μπορει να εχουν οι σωληνωσεις. Ή μπορεις να χρησιμoποιησεις φιλτρο αν το εμπιστευεσαι.

5 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Μονο marketing,καλο δε βλεπεις πουθενα.
Παιξτε μπαλα με γαλα αμυγδαλου,εγω βαζω adez με στεβια στα δημητριακα και εχει απιστευτη γευση,ενω μισω τη στεβια γενικα.

Αν διαβασεις τη συνθεση της στεβια που χρησιμοποιεις, θα δεις οτι στεβια ειναι το 1-2% και το υπολοιπο αλλα γλυκαντικα.

Μarketing, οπως ειπες🙂

Επεξ/σία από rus
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Είχα ψαχτεί για γάλατα αμυγδάλου καρύδας κτλ, δυστυχώς είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων αραιωμενη καρύδα η αμύγδαλο 10% στην καλύτερη με νερό και εμπλουτισμενα με βιταμίνες. 

Μα και το πραγματικό γάλα στο μεγαλύτερο μέρος νερό είναι (κοντά στο 90% νομίζω). Καρύδα ή αμύγδαλο ή σόγια 100% δεν νομίζω να πίνεται καν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, skritikos είπε

Μα και το πραγματικό γάλα στο μεγαλύτερο μέρος νερό είναι (κοντά στο 90% νομίζω). Καρύδα ή αμύγδαλο ή σόγια 100% δεν νομίζω να πίνεται καν.

Δεν το ήξερα αυτό που λες για το γάλα, οπότε αν ισχύει μιλάμε στην ίδια βάση. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, rus είπε

Αν διαβασεις τη συνθεση της στεβια που χρησιμοποιεις, θα δεις οτι στεβια ειναι το 1-2% και το υπολοιπο αλλα γλυκαντικα.

Δεν τη χρησιμοποιω εγω.Ισα ισα λεω οτι τη μισω,απλα στο συγκεκριμενο παει.

1 ώρα πριν, rus είπε

"τηγανητές" φανταζομαι εννοεις και οχι "τηγανίτες"🙂  Βεβαιως γινονται και στο φουρνο και γρηγορα, αρκει να μη σε προβληματιζει το ρευμα που χαλαει ο φουρνος.

Γρηγορη συνταγη, σωταρεις το φιλετο,μετα το βαζεις στο φουρνο,και ψιλοκοβεις τις πατατες και τις βαζεις στη σχαρα .

Το πιο ζουμερο φιλετο,με crispy πατατουλες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, xippotis είπε

Αν έχεις όρεξη να διαβάσεις αγγλικά….

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5424551/

 

Επειδή δεν είναι original research το συγκεκριμένο διάβασα κάποιες πηγές. Μιλάει κυρίως για healing effects και όχι για nutrition. Πολλοί στέκονται στην αντιφλεγμονώδη δράση του όταν το αλείφεις σε πληγή ή έγκαυμα π.χ. Ενώ η πλειονότητα αναφέρεται σε επιμέρους χαρακτηριστικά του όπως τις πολυφενολες οι οποίες φυσικά υπάρχουν και στο μέλι ωστόσο μπορείς να τις βρεις σε πηγές με πολύ θρεπτικοτερη σύνθεση (ντομάτες, τσάι , λαχανικά κλπ) χωρίς να χρειαστεί να φας τόσα σάκχαρα. 

Ναι έχει και καλά μεν, τα οποία μπορείς να τα βρεις από καλύτερες πηγές δε. Τώρα αν έχεις έγκαυμα και δεν έχεις fucidin οκ, βάλε μέλι. Καλό θα κάνει. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Επειδή δεν είναι original research το συγκεκριμένο διάβασα κάποιες πηγές. Μιλάει κυρίως για healing effects και όχι για nutrition. Πολλοί στέκονται στην αντιφλεγμονώδη δράση του όταν το αλείφεις σε πληγή ή έγκαυμα π.χ. Ενώ η πλειονότητα αναφέρεται σε επιμέρους χαρακτηριστικά του όπως τις πολυφενολες οι οποίες φυσικά υπάρχουν και στο μέλι ωστόσο μπορείς να τις βρεις σε πηγές με πολύ θρεπτικοτερη σύνθεση (ντομάτες, τσάι , λαχανικά κλπ) χωρίς να χρειαστεί να φας τόσα σάκχαρα. 

Ναι έχει και καλά μεν, τα οποία μπορείς να τα βρεις από καλύτερες πηγές δε. Τώρα αν έχεις έγκαυμα και δεν έχεις fucidin οκ, βάλε μέλι. Καλό θα κάνει. 

Φυσικα κ δεν είπα ότι είναι το απόλυτο φάρμακο, αλλά σε μικρές ποσότητες βοηθάει τον οργανισμό, και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να το συγκρίνω με την νουτελα. Το αρνητικό του βέβαια είναι τα πολλά σάκχαρα για εμενα που κάποιος που κανει προπονήσεις θα του χρειαστούν περισσότερο.

Επεξ/σία από xippotis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...