mic2mic Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Έχω το ίδιο πρόβλημα και δυστυχώς μετά από ψάξιμο έμαθα ότι μπορεί να φταίνε αρκετά πράγματα: 1. Δεν είναι περασμένο το όνομα του παιδιού στο Δημοτολόγιο. 2. Είναι περασμένο λάθος το όνομα του παιδιού στο Δημοτολόγιο (πχ Βασίλης αντί Βασίλειος) 3. Υπάρχει παρόμοια αναντιστοιχία στα στοιχεία ταυτότητας του γονιού και στα στοιχεία του γονιού στην εφορία (πχ στην ταυτότητα αναφέρεται ως Μιχαήλ και στην εφορία ως Μιχάλης). 4. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως το πιστοποιητικό να μπορεί να βγει ΜΟΝΟ μέσω του γονιού στον οποίο το παιδί είναι ασφαλισμένο, και ΟΧΙ μέσω του άλλου. Οπότε υπάρχουν τρεις υπηρεσίες στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε: Πρώτα στα ΚΕΠ. Αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι εκεί, τότε στο Δημοτολόγιο του Δήμου σας. Αν ούτε εκεί γίνει κάτι, τότε στην εφορία με δήλωση Μ1 και ταυτότητα (ή στέλνοντας τα στοιχεία αυτά μέσω email στην εφορία σας). Δυστυχώς αυτά είναι τα χάλια της δήθεν "ψηφιακής διακυβέρνησης". Συμφωνούν το ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ, η ημερομηνία γέννησης, όλα τέλος πάντων τα στοιχεία, αλλά τα συστήματα του gov.gr δεν μπορούν να σε ταυτοποιήσουν επειδή κολάνε στο αν λέγεσαι Αλέξιος ή Αλέξης. Μαύρα χάλια.
sstratos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Στις 28/10/2021 στις 10:29 ΜΜ, billdag79 είπε Αντιμετωπισα και εγω το ιδιο προβλημα μολις τωρα, πατησα πολλες φορες το κουμπι συνεχεια μεχρι που εβγαλε το μηνυμα οτι υπαρχει τεχνικο προβλημα και να δοκιμασω αργοτερα, δοκιμασα αμεσως και μου εβγαλε την επομενη οθονη οπου ζηταει το ΑΜΚΑ απο εκει και μετα συνεχισα κανονικα και εκτυπωσα την βεβαιωση. Ελπιζω να δουλεψει και σε εσας. πριν λιγο το δοκιμασα , δεν δούλεψε... Παταγα συνεχεια το κουμπί , μετά απο 20 φορές περιπου εβγαλε το "υπαρχει τεχνικο προβλημα" , ξαναδοκιμασα να το πατήσω αλλα συνεχιζε να βγαζει το ιδιο
Lanike71 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Στις 22/2/2022 στις 2:40 ΜΜ, mic2mic είπε Έχω το ίδιο πρόβλημα και δυστυχώς μετά από ψάξιμο έμαθα ότι μπορεί να φταίνε αρκετά πράγματα: 1. Δεν είναι περασμένο το όνομα του παιδιού στο Δημοτολόγιο. 2. Είναι περασμένο λάθος το όνομα του παιδιού στο Δημοτολόγιο (πχ Βασίλης αντί Βασίλειος) 3. Υπάρχει παρόμοια αναντιστοιχία στα στοιχεία ταυτότητας του γονιού και στα στοιχεία του γονιού στην εφορία (πχ στην ταυτότητα αναφέρεται ως Μιχαήλ και στην εφορία ως Μιχάλης). 4. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως το πιστοποιητικό να μπορεί να βγει ΜΟΝΟ μέσω του γονιού στον οποίο το παιδί είναι ασφαλισμένο, και ΟΧΙ μέσω του άλλου. Οπότε υπάρχουν τρεις υπηρεσίες στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε: Πρώτα στα ΚΕΠ. Αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι εκεί, τότε στο Δημοτολόγιο του Δήμου σας. Αν ούτε εκεί γίνει κάτι, τότε στην εφορία με δήλωση Μ1 και ταυτότητα (ή στέλνοντας τα στοιχεία αυτά μέσω email στην εφορία σας). Δυστυχώς αυτά είναι τα χάλια της δήθεν "ψηφιακής διακυβέρνησης". Συμφωνούν το ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ, η ημερομηνία γέννησης, όλα τέλος πάντων τα στοιχεία, αλλά τα συστήματα του gov.gr δεν μπορούν να σε ταυτοποιήσουν επειδή κολάνε στο αν λέγεσαι Αλέξιος ή Αλέξης. Μαύρα χάλια. Ξαφνικά μετά από τόσο καιρό, έβγαλε σε εμένα το ίδιο πρόβλημα...Πώς εξηγείται μετά από τόσα rapid, τώρα να υπάρχει πρόβλημα; Τι άλλαξε;
mic2mic Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 44 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Ξαφνικά μετά από τόσο καιρό, έβγαλε σε εμένα το ίδιο πρόβλημα...Πώς εξηγείται μετά από τόσα rapid, τώρα να υπάρχει πρόβλημα; Τι άλλαξε; Και σε μας μετά από καιρό εμφανίστηκε πάλι το πρόβλημα. Προφανώς κάποιος από τους πολλούς στόκους της δημόσιας διοίκησης πρόσθεσε επιπλέον έλεγχο για την απόλυτη ταύτιση ονομάτων μεταξύ Δημοτολογίου & Εφορίας. Λες και υπάρχει πιθανότητα το ίδιο ΑΜΚΑ να αντιστοιχεί σε περισσότερα άτομα.
Lanike71 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Στις 24/2/2022 στις 10:07 ΠΜ, mic2mic είπε Και σε μας μετά από καιρό εμφανίστηκε πάλι το πρόβλημα. Προφανώς κάποιος από τους πολλούς στόκους της δημόσιας διοίκησης πρόσθεσε επιπλέον έλεγχο για την απόλυτη ταύτιση ονομάτων μεταξύ Δημοτολογίου & Εφορίας. Λες και υπάρχει πιθανότητα το ίδιο ΑΜΚΑ να αντιστοιχεί σε περισσότερα άτομα. Τελικά ξεκόλλησε μόνο του μετά από ώρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα