Witcher1st Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Ειμαι παντρεμενος και κανουμε κοινη φορολογικη δηλωση με τη γυναικα μου τα τελευταια χρονια. Εχω καποιες ερωτησεις. 1) Μπορουμε χωρις προβλημα να κανουμε μεταφορες χρηματων απο τον δικο μου λογαριασμο στο δικο της και στο αντιστροφο; 2) Αν θελω να κανω μια καταθεση σε καποιο site με κρυπτονομισματα/μετοχες και ο λογαριασμος ειναι στο ονομα μου, μπορω να κανω καταθεση με την καρτα της γυναικας μου; Ξερω οτι εαν μεταφερεις μεγαλα ποσα σε αλλους, εστω και αν ειναι απο γονεις στα παιδια, πρεπει να ειναι εως καποιο ορισμενο ποσο για να μην μπλεκεις με την εφορια. Αλλα ισχυει το ιδιο και για το παντρεμενο ζευγαρι;
NikosKallithea Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, Lazostat είπε Ξερω οτι εαν μεταφερεις μεγαλα ποσα σε αλλους, εστω και αν ειναι απο γονεις στα παιδια, πρεπει να ειναι εως καποιο ορισμενο ποσο για να μην μπλεκεις με την εφορια. Αλλα ισχυει το ιδιο και για το παντρεμενο ζευγαρι; Δεν υπαρχει πλεον φορολογία ουτε για συγγενείς πρωτου βαθμου εως 800000€.
Joshua21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, Lazostat είπε Ειμαι παντρεμενος και κανουμε κοινη φορολογικη δηλωση με τη γυναικα μου τα τελευταια χρονια. Εχω καποιες ερωτησεις. 1) Μπορουμε χωρις προβλημα να κανουμε μεταφορες χρηματων απο τον δικο μου λογαριασμο στο δικο της και στο αντιστροφο; 2) Αν θελω να κανω μια καταθεση σε καποιο site με κρυπτονομισματα/μετοχες και ο λογαριασμος ειναι στο ονομα μου, μπορω να κανω καταθεση με την καρτα της γυναικας μου; 1) Φυσικά και ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε αυτό που περιγράφεις χωρίς πρόβλημα. 2) Φυσικά και ΔΕΝ μπορείς. 2 ώρες πριν, Lazostat είπε Ξερω οτι εαν μεταφερεις μεγαλα ποσα σε αλλους, εστω και αν ειναι απο γονεις στα παιδια, πρεπει να ειναι εως καποιο ορισμενο ποσο για να μην μπλεκεις με την εφορια. Αλλα ισχυει το ιδιο και για το παντρεμενο ζευγαρι; Για να μην μπλέξεις με την εφορία δεν αρκεί να είναι έως κάποιο ορισμένο ποσό, θα πρέπει για τα χρήματα που μεταφέρεις να γίνει δήλωση δωρεάς στην εφορία. Και ναι, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το παντρεμένο ζευγάρι.
Weiss Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Μπορείς να ανοίξεις έναν κοινό λογαριασμό με τη γυναίκα σου, που θα είσαστε οι μόνοι συνδικαιουχοι και να κάνεις ότι θέλεις.
Witcher1st Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Δεν υπαρχει πλεον φορολογία ουτε για συγγενείς πρωτου βαθμου εως 800000€. Αυτο απο ποτε ξεκινησε να ισχυει; Πριν απο λιγα χρονια θυμαμαι υπηρχε θεμα με ενα ποσο που επρεπε να μεταφερω στους γονεις μου. 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε 1) Φυσικά και ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε αυτό που περιγράφεις χωρίς πρόβλημα. 2) Φυσικά και ΔΕΝ μπορείς. Τι μπορω να κανω τοτε; Δεν μιλαμε για τρελα ποσα, 500-1000 ευρω. Εδω μεσω PAF τα ποσα ειναι και μεγαλυτερα καθε μηνα.
Joshua21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Lazostat είπε Αυτο απο ποτε ξεκινησε να ισχυει; Πριν απο λιγα χρονια θυμαμαι υπηρχε θεμα με ενα ποσο που επρεπε να μεταφερω στους γονεις μου. Αυτό το μήνα, από 01/10/2021 αυξήθηκε το αφορολόγητο για γονικές παροχές/δωρεές σε συγγενείς Α κατηγορίας. https://www.kathimerini.gr/economy/561519763/gonikes-paroches-dorees-eos-800-000-eyro-aforologites-apo-simera/ 10 λεπτά πριν, Lazostat είπε Τι μπορω να κανω τοτε; Δεν μιλαμε για τρελα ποσα, 500-1000 ευρω. Εδω μεσω PAF τα ποσα ειναι και μεγαλυτερα καθε μηνα. Αν ήξερα το πρόβλημα, δλδ το λόγο που θέλεις να κάνεις αυτές τις μεταφορές χρημάτων, ίσως και να μπορούσα να σου προτείνω λύση.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Μεταξύ συζύγων δεν εχεις κανένα πρόβλημα, αλλα αν φοβάστε τοσο κάνε ενα κοινό λογαριασμό και είσαι οκ
Witcher1st Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αν ήξερα το πρόβλημα, δλδ το λόγο που θέλεις να κάνεις αυτές τις μεταφορές χρημάτων, ίσως και να μπορούσα να σου προτείνω λύση. Θελει να βαλει και η γυναικα ενα ποσο σε μετοχες, και αντι να ανοιγει ενα δικο της λογαριασμο σε καποιον broker, να εκανα στον δικο μου λογαριασμο καταθεση με την καρτα της. Ή αλλιως να μου τα στειλει μεσω μεταφορας στο λογαριασμο μου. Εξαλλου το ιδιο πραγμα ειναι οτι και να γινει σε σχεση με τη φορολογικη δηλωση που θα γινει.
kostasbm Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 κάντε ένα άλλο κοινό λογαριασμό μόνο για τις επενδύσεις σας αν υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη
SB_1957 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Οταν ακούω ή διαβάζω για ζευγάρια με χωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς πραγματικά με ξεπερνά! Ούτε οι γονείς μας είχαν ξεχωριστούς λογαριασμούς, ούτε κι εμείς ως ζευγάρι έχουμε! Όλα σε κοινούς λογαρισμούς και μάλιστα συνδικαιούχοι σε όλους και τα παιδιά, όπως μας είχαν και οι γονείς μας! Αν δεν εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο με τον οποίο συζείς και έχεις οικογένεια, καλύτερα να το διαλύσετε και ο καθένας μόνος! Πάντως γι' αυτό που ρωτάς, όπως σου είπαν ήδη, κάντε έναν κοινό λογαριασμό για επενδύσεις, αφού έχετε χωριστό ταμείο ο καθένας!
ekrepali Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Lazostat είπε 1) Μπορουμε χωρις προβλημα να κανουμε μεταφορες χρηματων απο τον δικο μου λογαριασμο στο δικο της και στο αντιστροφο; Αν είναι απλοί λογαριασμοί δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως γίνει μεταφορά σε επαγγελματικό λογαριασμό, αυτός που τα στέλνει κερδίζει στο αφορολόγητο κι αυτός που τα λαμβάνει πρέπει να κόψει απόδειξη λιανικής. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2021 από ekrepali
Joshua21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 32 λεπτά πριν, Lazostat είπε Θελει να βαλει και η γυναικα ενα ποσο σε μετοχες, και αντι να ανοιγει ενα δικο της λογαριασμο σε καποιον broker, να εκανα στον δικο μου λογαριασμο καταθεση με την καρτα της. Ή αλλιως να μου τα στειλει μεσω μεταφορας στο λογαριασμο μου. Εξαλλου το ιδιο πραγμα ειναι οτι και να γινει σε σχεση με τη φορολογικη δηλωση που θα γινει. Τόσο δύσκολη/ακριβή είναι η διαδικασία να ανοίξει δικό της λογαριασμό σε broker? Πάντως δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες "ίδιο πράγμα σε σχέση με τη φορολογική δήλωση", αυτό που ξέρω είναι μια συγκεκριμένη περίπτωση που ο σύζυγος έκανε καταθέσεις στη σύζυγο συνολικού ποσού 75.000€ χωρίς να δηλωθεί δωρεά, η εφορία το ανακάλυψε, και με τη σειρά της επέβαλλε στη σύζυγο φόρο δωρεάς 7.500€ + τόκους 6.500€. Αν θέλεις, όλο το στόρι είναι στο παρακάτω link: https://www.taxheaven.gr/circulars/32401/ded-2475-2019 Θα μου πεις βέβαια πως τα ποσά που θα διακινήσετε εσείς θα είναι αρκετά μικρότερα άρα δύσκολα θα ασχοληθεί μαζί σας η εφορία,και πιθανότατα να έχεις και δίκιο, δεν αλλάζει όμως το γεγονός πως τέτοιες μεταφορές αντιμετωπίζονται ως δωρεές και πρέπει να δηλώνονται.
Witcher1st Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 21 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Τόσο δύσκολη/ακριβή είναι η διαδικασία να ανοίξει δικό της λογαριασμό σε broker? Πάντως δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες "ίδιο πράγμα σε σχέση με τη φορολογική δήλωση", αυτό που ξέρω είναι μια συγκεκριμένη περίπτωση που ο σύζυγος έκανε καταθέσεις στη σύζυγο συνολικού ποσού 75.000€ χωρίς να δηλωθεί δωρεά, η εφορία το ανακάλυψε, και με τη σειρά της επέβαλλε στη σύζυγο φόρο δωρεάς 7.500€ + τόκους 6.500€. Αν θέλεις, όλο το στόρι είναι στο παρακάτω link: https://www.taxheaven.gr/circulars/32401/ded-2475-2019 Θα μου πεις βέβαια πως τα ποσά που θα διακινήσετε εσείς θα είναι αρκετά μικρότερα άρα δύσκολα θα ασχοληθεί μαζί σας η εφορία,και πιθανότατα να έχεις και δίκιο, δεν αλλάζει όμως το γεγονός πως τέτοιες μεταφορές αντιμετωπίζονται ως δωρεές και πρέπει να δηλώνονται. Μα δικο της λογαριασμο να ανοιξει σε broker στη φορολογικη δηλωση που ειναι κοινη, τα ιδια συνολογικα ποσα θα αναφερονται, ειτε στη μια περιπτωση, ειτε στην αλλη. Αλλα μαλλον αυτο θα κανουμε, για να ειμαστε και καλυμμενοι.
Joshua21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, Lazostat είπε Μα δικο της λογαριασμο να ανοιξει σε broker στη φορολογικη δηλωση που ειναι κοινη, τα ιδια συνολογικα ποσα θα αναφερονται, ειτε στη μια περιπτωση, ειτε στην αλλη. Μην μπερδεύεσαι, κοινή φορολογική δήλωση δεν σημαίνει ούτε κοινά εισοδήματα, ούτε κοινή φορολογία, ούτε κοινή περιουσία, τα εισοδήματα του καθενός μπαίνουν σε διαφορετικό κωδικό, φορολογούνται ξεχωριστά (μαζί μόνο πληρώνονται), η περιουσία του καθενός παραμένει ξεχωριστή κτλ. Μόνο για να καλυφθούν τεκμήρια μπορεί να επικαλεστεί ο ένας τα εισοδήματα του άλλου, και φυσικά για την έκπτωση φόρου δεν έχει σημασία πόσες δαπάνες πραγματοποίησε ο καθένας, μετράνε συνολικά οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει και οι δύο μαζί. 1 ώρα πριν, Lazostat είπε Αλλα μαλλον αυτο θα κανουμε, για να ειμαστε και καλυμμενοι. Έτσι πιστεύω πως πρέπει να πράξεις, και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και για να μπορέσει να δηλώσει χωρίς πρόβλημα πιθανά κέρδη. 1
GREGORYMO Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 10 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Δεν υπαρχει πλεον φορολογία ουτε για συγγενείς πρωτου βαθμου εως 800000€. ΝΑΙ, αλλά χρειάζεται δήλωση δωρεάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα