Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα

Η ερωτηση ειναι εκ μέρους φίλου που θελει να εγκατασταθεί στο Λονδίνο για μεταπτυχιακό, επαγγελματικά. Έχει την οικονομική δυνατότητα.

Θέλει να νοικιάσει μονος του σπίτι στο Λονδίνο και όχι με συγκατοίκηση. 

Μαζί με λογαριασμούς, σουπερμαρκετ, προσωπικα εξοδα, ποσα θα θελει το μηνα εκει για να ζει αξιοπρεπως? Ολα μαζι, συμπεριλαμβανομένου και του ενοικίου.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Kαλησπέρα

Η ερωτηση ειναι εκ μέρους φίλου που θελει να εγκατασταθεί στο Λονδίνο για μεταπτυχιακό, επαγγελματικά. Έχει την οικονομική δυνατότητα.

Θέλει να νοικιάσει μονος του σπίτι στο Λονδίνο και όχι με συγκατοίκηση. 

Μαζί με λογαριασμούς, σουπερμαρκετ, προσωπικα εξοδα, ποσα θα θελει το μηνα εκει για να ζει αξιοπρεπως? Ολα μαζι, συμπεριλαμβανομένου και του ενοικίου.

Επειδή όλα όσα είναι σε bold εξαρτόνται από το άτομο και την περιοχή που θα διαμένει, θα έλεγα πως η σωστή απάντηση είναι "από 500 στερλίνες έως 50.000 στερλίνες".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι σπίτι θελει studio ή one bedroom? Τι ζώνη το θέλει?

Αν υποθεσουμε studio ζώνη 1(σε μια όχι και τόσο ακριβή περιοχη, όσο αυτο μπορει να είναι εφικτο για ζωνη 1) υπολογισε 1400-1600 ενοικιο με όλα μεσα + 20 per day για φαγητο, εισητήρια, καφέδες, διασκέδαση αν το πάει συντηρητικά. 

Όλα τα ποσα ειναι σε λίρες.

Για 1 bed βάλε αλλα 300-400 στο παραπάνω ποσό. 

Ίσως αν βρει σπίτι που προσφέρεται απο το πανεπιστήμιο να έιναι φθηνότερο το ενοίκιο.

πχ https://gradpadlondon.com/accommodation/wood-lane-studios/#rooms

Επεξ/σία από no_thanks18
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Tι μπατζετ έχει;

ε αυτο δεν μου το ειπε. Μου ειπε να κανω ερευνα τι κοστος ζωης θα εχει εκει. Απο το ενοικιο, τους λογαριασμους, τα προσωπικα του εξοδα σε νορμαλ επιπεδα κλπ

Δημοσ.
31 minutes ago, no_thanks18 said:

Τι σπίτι θελει studio ή one bedroom? Τι ζώνη το θέλει?

Αν υποθεσουμε studio ζώνη 1(σε μια όχι και τόσο ακριβή περιοχη, όσο αυτο μπορει να είναι εφικτο για ζωνη 1) υπολογισε 1400-1600 ενοικιο με όλα μεσα + 20 per day για φαγητο, εισητήρια, καφέδες, διασκέδαση αν το πάει συντηρητικά. 

Όλα τα ποσα ειναι σε λίρες.

Για 1 bed βάλε αλλα 300-400 στο παραπάνω ποσό. 

Ίσως αν βρει σπίτι που προσφέρεται απο το πανεπιστήμιο να έιναι φθηνότερο το ενοίκιο.

πχ https://gradpadlondon.com/accommodation/wood-lane-studios/#rooms

Κακή περιοχή όμως η συγκεκριμένη στο Wood Lane, βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό. Αν δε κάνω λάθος ο ts μιλάει για το κόστος αφού τελειώσει τις σπουδές, άρα δεν θα μπορεί να συνεχίζει να μένει σε φοιτητική εστία όπως αυτή. Μετά το κόστος θα αυξηθεί σημαντικά 

Δημοσ.

Για ζώνη 1 με ζώνη 3 με κάτω από £2500 να μην το σκεφτεί καν. 

Για να προλάβω όσους γράψουν ότι "τι λες, ο τάδε και τάδε", μιλάμε για άτομο που θέλει να ζήσει ΜΟΝΟΣ και να έχει μια Α κοινωνική ζωή και να ζει αξιοπρεπώς χωρίς ακρότητες.

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, airtrelomike13 said:

ε αυτο δεν μου το ειπε. Μου ειπε να κανω ερευνα τι κοστος ζωης θα εχει εκει. Απο το ενοικιο, τους λογαριασμους, τα προσωπικα του εξοδα σε νορμαλ επιπεδα κλπ

Έτσι από περιέργεια για να πω και μια κακιά για σήμερα 😂🤣 Αυτός έρευνα δεν μπορεί να κάνει; Εάν από τη μια δεν είναι σε θέση να την κάνει, πολύ αμφιβάλλω για την μετέπειτα ακαδημαϊκή του πορεία. Αν από την άλλη απλά δεν τον αφορά το ζήτημα, μάλλον εχει αρκετά λεφτά ώστε να μην τον νοιάζει το μπατζετ η είναι αρκετά αδιάφορος ώστε να κοιμηθεί σε κοτέτσι 

1 minute ago, j0hnn1e said:

Για ζώνη 1 με ζώνη 3 με κάτω από £2500 να μην το σκεφτεί καν. 

Για να προλάβω όσους γράψουν ότι "τι λες, ο τάδε και τάδε", μιλάμε για άτομο που θέλει να ζήσει ΜΟΝΟΣ και να έχει μια Α κοινωνική ζωή και να ζει αξιοπρεπώς χωρίς ακρότητες.

Ακριβώς.. αυτή την εικόνα έχω και εγώ 

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να ψαξει τα sites με ενοικιαζόμενα και να βρει τι παίζει,πόσο μακρυα/κοντά  απο το uni  είναι ή απο το τρένο κλπ είναι.

Κάποια πράγματα δεν είναι και τόσο δύσκολα να τα βρούμε μόνοι μας.

Φαντάζομαι τα άλλα διαδικαστικά τα ξέρει.

Δημοσ.

Επισης σαν φοιτητης ειναι δυσκολο(εως αδυνατο) να του ενοικιασουν apartment, εκτος και αν τους προπληρωσει 6 ή και 12 μήνες μπροστα ή εχει βρετανο εγγυητη.

Προσωπικα το θεωρω πεταμενα λεφτα το να μενεις μονος σου αν εισαι φοιτητης, given οτι θα περνας τον περισσοτερο χρονο στη σχολη/βιβλιοθηκη και θα γυρνας σπιτι μονο να κοιμασαι. 

Δημοσ.

λοιπον μια και ο αδερφος μου εμενε στο λονδινο (δουλευε ως καθηγητης εκει ) εδινε 800λιρες με συγκατοικο, χρησιμοποιουσε καρτα πολλαπλων διαδρομων shell κλπ και του εμεναν στην παντα καμια 350 λιρες και αυτα προ brexit ,τωρα ο αδερφος μου εχει permanent residency και ευκολα ενοικιαζει αλλα πηγε σε αλλη πολη πιο φθηνη. γενικως οι τιμες ποικιλουν σε ενοικια και κοστος ζωης αλλα δεν ειναι καθολου φθηνα λονδινο ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...