Προς το περιεχόμενο

Πωλήσεις στο EBAY με ΦΠΑ 2021


spawn6991

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους,

Εχω κάποιες απορίες σχετικά με το ΦΠΑ στις πωλήσεις από το EBay και θα ήθελα την βοήθεια οποίου γνωρίζει.

Εδω και 2 χρόνια πουλάω κάποια αντικείμενα μικρής αξίας στο EBay uk (μεταχειρισμένα) και παλιά αυτοί που αγόραζαν, όντως πλήρωναν. 
Απο το καλοκαίρι και μετά αυξήθηκαν οριζόντια οι απλήρωτες πωλήσεις μου και κάποιοι που στέλνουν pm πως λόγω του επιπλέον ΦΠΑ δεν θα προχωρήσουν σε πληρωμή. Ακόμα και όταν ο αγοραστής είναι από Ελλάδα το EBay συνεχίζει να προσθέτει ΦΠΑ.

Υπάρχει τρόπος να αποφύγω το ΦΠΑ?
Προστίθεται σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις ή επειδή το Item location μου είναι Greece? Αν το Item location ήταν Uk, πάλι εφαρμόζεται ΦΠΑ για πωλήσεις στην Ευρώπη?
 

Επισης δεν ξέρω αν το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος φίλος αλλά φαίνεται λες και το EBay αδειάζει.Αυτό που θέλω να πω είναι πως παλιότερα με το που ανέβαζα κάποιο αντικείμενο, είχα σε λίγες μέρες 200 views, 12 watchers και κάποια bids. Για τα ίδια προϊόντα τώρα τα views είναι 15, 1-2 watchers και κανένα bid. Το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος ή ισχύει μόνο για μένα?
 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ebay δεν λειτουργεί όπως οι αγγελίες και οι συναλλαγές χέρι με χέρι. Το ΦΠΑ δεν το γλιτώνεις, εφαρμόζεται σε όλες τις αγοραπωλησίες, απλά το ebay για να είναι νόμιμη η συναλλαγή αναλαμβάνει να το κρατήσει από την αγοραπωλησία και να το αποδώσει αντί να εισπράξεις εσύ το gross και να το αποδώσεις στην εφορία σου.

Περισσότερα εδώ

Κι εγώ παλαιότερα είχα πουλήσει πράγματα από το ebay UK αλλά τώρα με το Brexit δεν αξίζει γιατί, εκτός από το ΦΠΑ, υπάρχει και το τελωνείο. Γενικά το Brexit έχει επηρεάσει όλες τις International συναλλαγές και πολλά καταστήματα από UK τις σταματούν τελείως για τον λόγο του κόστους και των επιστροφών που είδες κι εσύ.

Βασικά, πλέον δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι με το ebay UK αν δεν μένεις στην Αγγλία. Μπορείς να χρησιμοποιείς κάποιο από τα ευρωπαϊκά: ebay.ie, ebay.de, ebay.es, ebay.fr, ebay.it. Υπάρχει δυνατότητα να αλλάξεις τη γλώσσα και σ' αυτά και όταν ανεβάζεις listing, να περιορίζεις το buyer location σε ΕU

Επεξ/σία από SpectralQ
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...