kostikasre Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα σας, Έχω μια περίπτωση δίμηνης σύμβασης έργου για μισθωτή απασχόληση και μου έχει ζητηθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (αν υπάρχει). Στη δική μου περίπτωση ναι μεν έχω νοσήσει σχετικά πρόσφατα κι είμαι εντός του εξαμήνου, αλλά επειδή δεν έχω καμία πρόθεση να δείξω αυτό το χαρτί στη συγκεκριμένη εταιρεία (για λόγους που δεν είναι της παρούσης) κι επειδή ούτως ή άλλως κάνω από μόνος μου τεστ 2 φορές την εβδομάδα εδώ κι ένα μήνα θέλω να τους πω ότι είμαι ανεμβολίαστος, ότι δεν έχω πιστοποιητικό κι ότι θα προσέρχομαι με τεστ 2 φορές την εβδομάδα (με δικό μου κόστος ασφαλώς)... Ήθελα να ρωτήσω λοιπόν αν γνωρίζει κάποιος, ποια είναι η κατάσταση όσον αφορά την πρόσβαση του (κάθε) εργοδότη σ' αυτά τα δεδομένα; Μπορούν π.χ. να δουν από την ΕΡΓΑΝΗ αν έχω νοσήσει και πότε;Κι εφόσον έχουν πρόσβαση σε τέτοια δεδομένα, μπορούν να με πιέσουν ώστε να τους προσκομίσω το πιστοποιητικό;Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν; Η Κ.Υ.Α. λέει σε κάποιο σημείο ότι «... εργοδότης έχει δικαίωμα πρόσβασης στο ανωτέρω ιστορικό, μέσω του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», προκειμένου να προβαίνει σε έλεγχο και οριστικοποίησή του, με την υποβολή, μέσω του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α' 75) κ.λπ.» και δε βγάζω άκρη... Ναι μεν θέλω τη δουλειά αλλά δε θέλω σε καμία περίπτωση να ρισκάρω να εκτεθώ! Ευχαριστώ! 1
takoulou Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 35 λεπτά πριν, kostikasre είπε Καλησπέρα σας, Έχω μια περίπτωση δίμηνης σύμβασης έργου για μισθωτή απασχόληση και μου έχει ζητηθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (αν υπάρχει). Στη δική μου περίπτωση ναι μεν έχω νοσήσει σχετικά πρόσφατα κι είμαι εντός του εξαμήνου, αλλά επειδή δεν έχω καμία πρόθεση να δείξω αυτό το χαρτί στη συγκεκριμένη εταιρεία (για λόγους που δεν είναι της παρούσης) κι επειδή ούτως ή άλλως κάνω από μόνος μου τεστ 2 φορές την εβδομάδα εδώ κι ένα μήνα θέλω να τους πω ότι είμαι ανεμβολίαστος, ότι δεν έχω πιστοποιητικό κι ότι θα προσέρχομαι με τεστ 2 φορές την εβδομάδα (με δικό μου κόστος ασφαλώς)... Ήθελα να ρωτήσω λοιπόν αν γνωρίζει κάποιος, ποια είναι η κατάσταση όσον αφορά την πρόσβαση του (κάθε) εργοδότη σ' αυτά τα δεδομένα; Μπορούν π.χ. να δουν από την ΕΡΓΑΝΗ αν έχω νοσήσει και πότε;Κι εφόσον έχουν πρόσβαση σε τέτοια δεδομένα, μπορούν να με πιέσουν ώστε να τους προσκομίσω το πιστοποιητικό;Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν; Η Κ.Υ.Α. λέει σε κάποιο σημείο ότι «... εργοδότης έχει δικαίωμα πρόσβασης στο ανωτέρω ιστορικό, μέσω του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», προκειμένου να προβαίνει σε έλεγχο και οριστικοποίησή του, με την υποβολή, μέσω του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α' 75) κ.λπ.» και δε βγάζω άκρη... Ναι μεν θέλω τη δουλειά αλλά δε θέλω σε καμία περίπτωση να ρισκάρω να εκτεθώ! Ευχαριστώ! Νομίζω ότι θα έχουν προσβαση στην Εργάνη.. Μπορουν να δουν αυτά που έχουν δηλωθεί.. Και υπάρχει περιπτωση και να στο ζητήσουν αν θέλουν..
basilis_k6 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 στην εργάνη θα τους πετάξει αυτόματα αυτούς τους εργαζόμενους που έχουν υποχρέωση να κάνουν τεστ. εσυ αν ΔΕΝ εχεις υποχρέωση εφόσον έχει φροντίσει το υπουργείο να συμπεριλάβει τα νοσησης στο συστημα, δεν θα δουνε το ονομα σου. Ολα αυτα βεβαια ειναι θεωρία γιατι το συστημα ειναι ΓΤΠ και ακομα το φτιάχνουν. προχθές πέταξε αυτόματα σωστα τα ονοματα, κάποιοι λείπαν απο μέσα, κάποια τεστ δεν έπεφταν στο συστημα κτλ. Τα νοσησης δεν ξερω αν τα εχουν ηδη περάσει μέσα αλλα κανονικά ειναι πακέτο με του εμβολιασμού. Αν τους πεις οτι εισαι ανεμβολίαστος θα ψαάχνουν μετα να βρουν γιατι δεν εμφανίζεται το όνομα σου στη λίστα με τους υπόχρεους για τεστ.
Liverpool89 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Εσυ ψαχνεσαι να δουν ή οχι το νοσησης που δεν είναι κατι το τρομερο. Οκ δεκτω για τους δικου σου λογους να μην θελεις να το δειξεις. Αλλα ο εργοδότης αναλογα με τα κονε του ολα μπορεί να τα δει. Σε εμας πήγε σε δικο του γιατρο και μας εγραψε παραπεμπτικό για βιβλιαριο υγείας. Ετσι επειδη μπορούσε. Αρα εσυ μπορει να νομίζεις οτι δεν ξερει, αλλα μπορει και να ξερει.
kostikasre Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε Εσυ ψαχνεσαι να δουν ή οχι το νοσησης που δεν είναι κατι το τρομερο. Οκ δεκτω για τους δικου σου λογους να μην θελεις να το δειξεις. Αλλα ο εργοδότης αναλογα με τα κονε του ολα μπορεί να τα δει. Σε εμας πήγε σε δικο του γιατρο και μας εγραψε παραπεμπτικό για βιβλιαριο υγείας. Ετσι επειδη μπορούσε. Αρα εσυ μπορει να νομίζεις οτι δεν ξερει, αλλα μπορει και να ξερει. Σ' αυτή την περίπτωση έτσι κι αλλιώς μιλάμε για παράνομη πράξη (υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, παραβίαση ιατρικού απορρήτου κ.λπ.) που μπορεί να γίνει απ' τον οποιονδήποτε για τον οποιονδήποτε off the record για κουτσομπολιό κ.λπ., εμένα δε μ' ενδιαφέρει αυτό αλλά μ' ενδιαφέρει τι είναι σε θέση να γνωρίζει νόμιμα! Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2021 από kostikasre
Bitbit Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, kostikasre είπε Σ' αυτή την περίπτωση έτσι κι αλλιώς μιλάμε για παράνομη πράξη (υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, παραβίαση ιατρικού απορρήτου κ.λπ.) που μπορεί να γίνει απ' τον οποιονδήποτε για τον οποιονδήποτε off the record για κουτσομπολιό κ.λπ., εμένα δε μ' ενδιαφέρει αυτό αλλά μ' ενδιαφέρει τι είναι σε θέση να γνωρίζει νόμιμα! φίλε πολύ το κουράζεις. ο εργοδότης μπορεί να το μάθει. Το αν το μάθει νόμιμα ή όχι δεν έχει καμια σημασία. Έστω ότι ήταν παράνομο, τι θα κάνεις; θα του κάνεις μήνυση για προσωπικά δεδομένα. Οκ καλή τύχη... Νόμιμα το μαθαίνει. 1
Liverpool89 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, kostikasre είπε Σ' αυτή την περίπτωση έτσι κι αλλιώς μιλάμε για παράνομη πράξη (υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, παραβίαση ιατρικού απορρήτου κ.λπ.) που μπορεί να γίνει απ' τον οποιονδήποτε για τον οποιονδήποτε off the record για κουτσομπολιό κ.λπ., εμένα δε μ' ενδιαφέρει αυτό αλλά μ' ενδιαφέρει τι είναι σε θέση να γνωρίζει νόμιμα! Εμας ταχα πήρε την πρωτοβουλία να το κανει για να μας βγαλει απο την ταλαιπωρία ταχα. Στην πραγματικότητα το εκανε για να μας πείσει να πάμε να το κάνουμε την εβδομαδα που θέλει εκεινος. Μαντεψε την διαφορά ποιος την πλήρωσε απο τις εξετασεις, ενώ μας ειχε πει η λογίστρια ολα τα εχω κανονισει ραντεβου και πληρωμές. Ουτε ραντεβού, ούτε πληρωμές κανονισε και γω εκανα 50χλμ πανε ελα γιατι έπρεπε να πάω εκει που ταχα εκλεισε το ραντεβού. Με πανηγυρικό ακυρο.
Baator Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Έχει όχι απλά το δικαίωμα, αλλά την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να γνωρίζει ποιος υπάλληλος είναι εμβολιασμένος, ποιος όχι, ποιος νόσησε, ποιος έχει υποχρέωση να κάνει τεστ, κτλ. Και φυσικά τα πάντα φαίνονται στο ΕΡΓΑΝΗ. Η λογίστρια με το που δει κάτι περίεργο θα σας πάρει τηλέφωνο και θα σας ρωτήσει η ίδια τι παίζει με τον τάδε και δεν ανεβάζει τεστ ή γιατί ο άλλος που λέει ότι δεν είναι εμβολιασμένος δεν φαίνεται στο σύστημα ως υποχρεωμένος να κάνει τεστ. Όντως το κουράζεις πολύ και χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, ο άνθρωπος κάνει τα αυτονόητα, ζητάει να μάθε τι παίζει με τον κάθε υπάλληλο του. Τα πρόστιμα και σε αυτόν και σε σένα σε περίπτωση αδιαφορίας, τα αφήνουμε στην άκρη, ας πούμε ότι εσύ είσαι διατεθειμένος μέχρι και το πρόστιμο να πληρώσεις προκειμένου να μην αποκαλύψεις αν νόσησες ή αν εμβολιάστηκες. Η απάντηση στην ερώτηση σου πάντως, είναι, ναι, προφανώς και έχει δικαίωμα και υποχρέωση να ξέρει τι παίζει με τους υπαλλήλους σχετικά με τον κορονοιό. 2
agnostos13 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Όπως γράφουν και οι άλλοι έχει κάθε δικαίωμα να σου ζητήσει το πιστοποιητικό, άλλωστε υπάρχει υποχρέωση του εργοδότη να σκανάρει το πιστοποιητικό σου για να σε βάλει στον χώρο εργασίας. Άσε που αν δεν το προσκομίσεις πως θα ξέρει ο εργοδότης σε τι καθεστώς βρίσκεσαι; Σαφώς μπορείς να το παίξεις ανεμβολίαστος όπως λες και να δείχνεις πιστοποιητικό από τεστ, όμως πλέον υπάρχει πρόσβαση από τον εργοδότη στα δεδομένα της ΗΔΙΚΑ για τους εργαζόμενους του, οπότε σίγουρα μπορεί να δει οτί τελικά νόσησες και πότε (έτσι έχουν εντοπίσει πολλούς που νόσησαν και έκαναν τις πάπιες και συνέχισαν να δουλεύουν). 1
3DJIN Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) εφοσον υπαρχει ΚΥΑ δηλαδη πλεον νομος και εισαι στους νοσησαντες τοτε τελειωνει το θεμα και απορω γιατι πας να κανεις παρανομια... Ειναι απλο ακολουθεις το νομο και δειχνεις πιστοποιητικο νοσησης ,αλλιως παρανομεις κατα συρροη και με δολο. πας να το παιξεις και νομοταγης με το ιατρικο απορρητο....τι να πει κανεις.Πρωτα κοιταζομαστε στον καθρευτη ρε παιδακια... Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2021 από 3DJIN 4
kostikasre Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, 3DJIN είπε εφοσον υπαρχει ΚΥΑ δηλαδη πλεον νομος και εισαι στους νοσησαντες τοτε τελειωνει το θεμα και απορω γιατι πας να κανεις παρανομια... Εντάξει ρε φίλε αν αύριο βγει Κ.Υ.Α. που θα προβλέπει π.χ. πεοθηλασμό του εργοδότη 2 φορές την εβδομάδα εσύ κάτσε ν' απορείς μ' όσους δε δεχτούν να του τον πάρουν στο στόμα!😏 Εγώ πάλι απορώ μ' εσένα και καναδυό ακόμη που θεωρείτε «αυτονόητο» το να έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ο κάθε σκερβελές αν έχετε κάνει εμβόλιο και πότε, αν έχετε αρρωστήσει από κορονοϊό και πότε (σήμερα γίνεται το κουρέλιασμα για τον κορονοϊό, αύριο για τον καρκίνο, μεθαύριο για το HIV και ποιος ξέρει ποιο άλλο κουρέλιασμα προσωπικών δεδομένων μας περιμένει υπό την ανοχή σας) επειδή σας προσλαμβάνει υπάλληλο να του κάνετε μια δουλειά... Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2021 από kostikasre 2 1 6
takoulou Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, kostikasre είπε Εντάξει ρε φίλε αν αύριο βγει Κ.Υ.Α. που θα προβλέπει π.χ. πεοθηλασμό του εργοδότη 2 φορές την εβδομάδα εσύ κάτσε ν' απορείς μ' όσους δε δεχτούν να του τον πάρουν στο στόμα!😏 Εγώ πάλι απορώ μ' εσένα και καναδυό ακόμη που θεωρείτε «αυτονόητο» το να έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ο κάθε σκερβελές αν έχετε κάνει εμβόλιο και πότε, αν έχετε αρρωστήσει από κορονοϊό και πότε (σήμερα γίνεται το κουρέλιασμα για τον κορονοϊό, αύριο για τον καρκίνο, μεθαύριο για το HIV και ποιος ξέρει ποιο άλλο κουρέλιασμα προσωπικών δεδομένων μας περιμένει υπό την ανοχή σας) επειδή σας προσλαμβάνει υπάλληλο να του κάνετε μια δουλειά... Δεν νομίζω να σου ζητήσουν αυτό που λές.. Αλλά θέλουν να προστατευσουν το προσωπικο τους.. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο εδώ.. Βλέπεις τι γίνεται στην Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία,Αμερικη .. Επέβαλαν υποχρεωτικό εμβολιασμό σε πολλες κατηγορίες προσωπικου..
Manolo7 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, kostikasre είπε Εντάξει ρε φίλε αν αύριο βγει Κ.Υ.Α. που θα προβλέπει π.χ. πεοθηλασμό του εργοδότη 2 φορές την εβδομάδα εσύ κάτσε ν' απορείς μ' όσους δε δεχτούν να του τον πάρουν στο στόμα!😏 Εγώ πάλι απορώ μ' εσένα και καναδυό ακόμη που θεωρείτε «αυτονόητο» το να έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ο κάθε σκερβελές αν έχετε κάνει εμβόλιο και πότε, αν έχετε αρρωστήσει από κορονοϊό και πότε (σήμερα γίνεται το κουρέλιασμα για τον κορονοϊό, αύριο για τον καρκίνο, μεθαύριο για το HIV και ποιος ξέρει ποιο άλλο κουρέλιασμα προσωπικών δεδομένων μας περιμένει υπό την ανοχή σας) επειδή σας προσλαμβάνει υπάλληλο να του κάνετε μια δουλειά... συμφωνα με τον κανονισμο για την προστασια προσωπικων δεδομενων αφορα τη δημοσια υγεια 1. Απαγορεύεται η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκαλύπτουν τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις (...) 2. Η παράγραφος 1 δεν εφαρμόζεται στις ακόλουθες περιπτώσεις: θ) η επεξεργασία είναι απαραίτητη για λόγους δημόσιου συμφέροντος στον τομέα της δημόσιας υγείας, όπως η προστασία έναντι σοβαρών διασυνοριακών απειλών κατά της υγείας ή η διασφάλιση υψηλών προτύπων ποιότητας και ασφάλειας της υγειονομικής περίθαλψης και των φαρμάκων ή των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, βάσει του δικαίου της Ένωσης ή του δικαίου κράτους μέλους, το οποίο προβλέπει κατάλληλα και συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών του υποκειμένου των δεδομένων, ειδικότερα δε του επαγγελματικού απορρήτου, 1
Bitbit Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, kostikasre είπε Εντάξει ρε φίλε αν αύριο βγει Κ.Υ.Α. που θα προβλέπει π.χ. πεοθηλασμό του εργοδότη 2 φορές την εβδομάδα εσύ κάτσε ν' απορείς μ' όσους δε δεχτούν να του τον πάρουν στο στόμα!😏 Εγώ πάλι απορώ μ' εσένα και καναδυό ακόμη που θεωρείτε «αυτονόητο» το να έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ο κάθε σκερβελές αν έχετε κάνει εμβόλιο και πότε, αν έχετε αρρωστήσει από κορονοϊό και πότε (σήμερα γίνεται το κουρέλιασμα για τον κορονοϊό, αύριο για τον καρκίνο, μεθαύριο για το HIV και ποιος ξέρει ποιο άλλο κουρέλιασμα προσωπικών δεδομένων μας περιμένει υπό την ανοχή σας) επειδή σας προσλαμβάνει υπάλληλο να του κάνετε μια δουλειά... Δε θεωρεί κάποιος αυτονόητο αυτό που λες. Προσωπικά με χαλάει, όπως και πολλά άλλα.. και συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις. Εδώ σου απαντάμε με βάση τα γεγονότα. Το τι ισχύει και όχι τι μας αρέσει ή το τι θα θέλαμε. Και αυτό που ισχύει στο έχουν γράψει. Όχι απλά έχει δικαίωμα να γνωρίζει, αλλά υποχρεούται να γνωρίζει. Επίσης δε καταλαβαίνω γιατί έχεις τέτοιο κόλλημα με το να μάθει ότι κόλλησες. Σιγά το πράγμα δηλαδή. Κι εγώ δε γουστάρω να δίνω αναφορά για το τίποτα και σε καμία περίπτωση δε γουστάρω να γνωρίζουν άλλοι προσωπικά θέματα. Αλλά οκ, σε αυτό δε τρέχει και κάτι 1
ma3stros Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2021 Ο εργοδοτης ειναι αναγκασμενος να γνωριζει εαν εμβολιαστικες, νοσησες ή εκανες το εμβολιο.. τον υποχρεωνει το κρατος να παρακολουθει τους εργαζομενους του... αν δεν το επεβαλαν.. πιστεψε με το 98% θα αδιαφορουσε για τα προσωπικα δεδομενα σου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις