Προς το περιεχόμενο

Front end developer μισθός


Alexander89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας! Δουλεύω ως front end dev εδώ και οκτώ χρόνια. Είμαι απόφοιτος από σχολή πληροφορικής ΤΕΙ. Ξεκίνησα σε μια εταιρεία με τον βασικό και πραγματικά ήμουν super junior! Πολλές φορές ρωτούσα πράγματα και στο τέλος η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει καθώς υπήρχε ειρωνεία από τους senior για τις γνώσεις μου. Κάθισα εκεί δύο χρόνια! Ηταν δύσκολη περίοδος καθώς ένοιωθα ότι έμενα στάσιμος! Πήγα σε άλλη εταιρεία εξελίχθηκα, ήθελα να καθίσω αλλά ήμουν άτυχος γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα οπότε δεν κράτησε αρκετό κόσμο. Πήγα σε τρίτη εταιρεία όπου κορόιδευαν τον κόσμο και ήμασταν μήνες απλήρωτοι. Οι υπερωρίες ηταν ο κανόνας! Εγώ συνέχεια ένοιωθα ότι εξελίσσομαι! Εψαξα να βρω αλλού δουλειά. Η τέταρτη εταιρεία που πήγα μου πρόσφερε ένα χιλιάρικο καθαρά. Δεν είδα όμως προκοπή ούτε εκεί. Ακόμα πιο πολλές υπερωρίες και το χειρότερο, βρισιές για τις ικανότητες όλων μας. Αρχισα να αμφιβάλω για τις ικανότητες μου. Οτι και να έκανα ήξερα ότι θα πουν κάτι στραβό! Ακόμα και σωστά να έκανα κάτι! Πχ γιατί χρησιμοποίησα for και όχι for each! Αρχισα να αρρωσταίνω συχνά και ο οργανισμός μου δεν άντεχε. Πέμπτη δουλειά πήγα σε μια start up.  Τα πράγματα καλά στην αρχή αλλά μετά είχε την απαίτηση να δουλεύω 16 ώρες την ημέρα! Μου το είπε ευθέως! Φυσικά με τον μισθό του χιλιάρικου! Η πίεση ηταν μεγάλη και όλοι είχαν παραιτηθεί! Ολοι! Αναζητούσα να βρω κάτι να φύγω! Εστω και με λιγότερα! Τελικά βρήκα με λιγότερα! Κάθισα ένα χρόνο εκεί. ' αυτοπεποίθηση μου ανέβηκε σιγά σιγά πάλι. Ομως δουλευα 5 χρόνια και έπαιρνα αρκετά κάτω από χίλια! Εβλεπα ότι αύξηση δεν έκανε οπότε κοίταξα να δω τι πραγματικά αξίζω! Είχα προτάσεις! Και πάνω από χίλια και ελάχιστα κάτω! Επρεπε να επιλέξω! Επιλέξα την λίγο από κάτω από χίλια! Το έκανα γιατί όσες φορές η επιλογή ηταν με γνώμονα τα χρήματα έφαγα το κεφάλι μου! Τελικά πολύ καλά έκανα! Είμαι τρία χρόνια σε μια εταιρεία που με σέβεται και την σέβομαι! Ολα πάνε καλά! Μισθός στην ώρα του, ευγενικοί όλοι, εξέλιξη σε γνώσεις συνέχεια! Πήρα και αύξηση! Ολα ιδανικά! Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως δουλεύω 8 χρόνια συνολικά! Μέσα σε αυτά τα χρόνια από τον βασικό έχω καταφέρει να πάω λίγο πάνω από χίλια! Δεν είναι λίγο? Δεν θέλω να φύγω από την εταιρεία που είμαι! Ακούω όμως για μεγάλους μισθούς και λέω τι κάνω λάθος? Με όλα αυτά που έχω περάσει από τις υπόλοιπες εταιρείες φοβάμαι μήπως ξαναπεράσω τα ίδια! Και αρχίσουν οι ειρωνείες, να μην πληρώνουν, οι υπερωρίες οι συνεχόμενες στην περίπτωση που πάω για καλύτερα χρήματα αλλού! Και εδώ στην δουλειά που είμαι έχω υπερωρίες αλλά δεν είναι ο κανόνας! Να σημειώσω πως πέρα τα βασικά html css less κτλ ξέρω js jquery react και react native. Εσείς έχετε περάσει τέτοιες καταστάσεις? Είμαι υπερβολικός πιστεύετε? Τι μισθοί παίζουν? 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τα χρονια που κουβαλας και το ποσο σκατο εχεις καθαρισει σιγουρα ολα αυτα τα χρονια μιλαμε για 2.000 και πανω. Devs με λιγοτερη εμπειρια απο τη δικη σου καθαριζουν 1500-1800.

Υπαρχει τρομερη ελλειψη σε react/react native devs, εκμεταλευσου το. Κοιτα στο εξωτερικο remotely, πχ angel.co και φυσικα linkedin. 
 

προσφατα η Donut (ευρωπη) εψαχνε για react native dev με 60Κ το χρονο, αμερικανικες εταιριες ψαχνουν με $100Κ++ το χρονο 
 

αρχισε να στελνεις οπου βρεις οτι ταιριαζεις. 

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Alexander89 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Για Ελλάδα μιλάς στην πρώτη παράγραφο? 

Ναι για Ελλαδα. Εφοσον εχεις ηδη δουλεια τωρα στελνε οπου μπορεις και στον μισθο ζητα οτι θες, μη κολωνεις, η αγορα εχει ανοιξει παρα πολυ και τους devs που αξιζουν τους ψαχνουν με τα κυαλια. Δεν εχεις να χασεις τιποτα. 

Καθαρα παντα, οχι μεικτα.

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To post είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαβαστεί, παράγραφοι / whitespace are your friends...

Από εκεί και πέρα, οι τωρινές συνθήκες για senior developers με γνωσεις ειναι πραγματικα παραδεισένιες. Φυσικα και δεν ειναι σε θεση / δεν εχει την δυνατοτητα ο καθενας να το εκμευταλευτει, και δεν ειναι ολοι οι σενιορς σε θεση να πεισουν μια εταιρεια του εξωτερικο να τους εμπιστευτει (Το προβλημα εδω δεν ειναι τα λεφτα, δεν την απασχολει την εταιρεια να δωσει 60-100+ χιλιαρικα για καποιον στην Ελλαδα. Την απασχολει οτι μπορει να μην ειναι καλο κλικ, και οτι θα εχει σπαταλησει μερικους μηνες χωρις αποτελεσμα). Αλλα εφοσον οι πιο ικανοι παντε στις εταιριες του εξωτερικου, δημιουργειται κενο στην εγχωρια αγορια, που φυσικα οδηγει σε ανοδο μισθων. 

Μια εταιρία δεν μπορεί να λειτουργήσει με juniors / mediors. Και δεν θελει, επειδη ενας senior, βγαζει ανετα την δουλεια 2-3 mediors.

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Alexander89 

Καλό θα ήταν να έβγαζες στη φόρα ονόματα εταιρειών που ζητάνε τρελές υπερωρίες, βρίζουν τους υπαλλήλους τους και χρωστάνε δεδουλευμένα. Θα βοηθήσεις πολύ κόσμο και γενικότερα την κατάσταση με τον εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα.

Σίγουρα για τα χρόνια που αναφέρεις, τα λεφτά είναι λίγα αλλά ΠΑΝΤΑ στην εξίσωση μπαίνει και η ψυχική υγεία. Καμιά δουλειά και κανένα ποσό δεν αξίζει παραπάνω από αυτή.

Αν ήμουν στη θέση σου, θα προσπαθούσα με τον τρόπο μου να διεκδικώ μια ετήσια αύξηση. Αν έχεις καλές-φιλικές σχέσεις με άλλους συναδέλφους σου που είναι παλαιότεροι / μισθολογικά πιο πάνω δες με ποιο τρόπο ανέβηκαν και στα πόσα χρόνια.

Ήμουν σε εταιρεία που ο προϊστάμενος ήταν λίγο πιο πάνω από εμένα και ενώ ήθελα να ζητήσω αύξηση την έκοβε ο ίδιος (δεν τη μετέφερε ποτέ στον εργοδότη για να μην πάρω, ως νεότερος στην εταιρεία αλλά με περισσότερα προσόντα, τα ίδια ή περισσότερα λεφτά από αυτόν)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι λίγο υπερβάλουμε με τους μισθούς, όσον αφορά Ελλάδα. 8 χρόνια προυπηρεσία για 2.000+ καθαρά, λίγο δύσκολο θεωρώ @Predatorkill

Σίγουρα, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει ζήτηση για devs και αυτό σημαίνει και αύξηση μισθών.

Φτιάξε το CV σου και τόλμα το, εάν δεις κάτι που ταιριάζει και σε εσένα, δεν έχεις κάτι να χάσεις. Κάνε και μερικά interviews, εμπειρίες είναι και αυτές που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες αργότερα, στην τελική θα χάσεις 30-60 λεπτά από την ζωή σου.

Πάντως τα λίγο πάνω από 1.000 που λες, πιστεύω ότι μπορείς να βρεις κάπου καλύτερα όσον αφορά τις αποδοχές σου.

Φιλικά,
Βασίλης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά αν θέλει κάποιος να του δουλεύετε 16 ώρες πάρτε τα μπογαλάκια σας και σε άλλη παραλλία. Αναφέρεις πολλές μαζεμένες κακές εμπειρίες και δεν ξέρω αν είσαι ο πολύ γκαντέμης ή κάτι άλλο πάει άσχημα. Έχω ακούσει εμπειρίες από συναδέλφους τόσο άσχημες όσον αφορά τα εργασιακά όσο οι δικές σου. Έχω ακούσει και πολύ πιο πολιτισμένα πράγματα. Κανείς δεν ξεκίνησε έχοντας εμπερία. Όλες οι ιστορίες που έχω ακούσει όμως έχουν μια διαφορά από τη δική σου. Κανείς δεν παίρνει λίγο πάνω από 1000 καθαρά μετά από 8 χρόνια(παίρνουν περισσότερα).

 Ελπίζω ότι απλά είχες τη φοβερή ατυχία να πέσεις σε κακές επίχειρήσεις και δεν έφυγες αμεσως μόλις το κατάλαβες. Εκεί που είσαι ειναι πολύ καλά αλλά ο κανόνας λέει πως όσο μένεις σε μια εταιρεία ανεβαίνεις πολύ πιο αργά από ότι αλλάζοντας από τη μια εταιρεία στην άλλη αλλά αν πράγματι σε εκτιμούν μπορούν να απαλύνουν την αδικία και να σου  αυξήσουν τις αποδοχές(πρέπει να το απαιτήσεις). Μην μασας είσαι κάτω από το μέσο όρο οπότε αν τους φύγεις θα πρέπει να δώσουν πολύ περισσότερα για να σε αναπληρώσουν. Εννοείται ότι συστείνω να ψάχνεις για κάτι καλύτερο πάντα ρωτώντας αριστερά και δεξιά και συμβουλευόμενος glassdoor για να αποφύγεις κακοτοπιές. Αν πας στον τωρινό εργοδότη πρόταση που έχεις από άλλους μπορεί να ματσάρει.

 

ΥΓ.Μπες glassdoor και κράξε τους προηγούμενους εργοδοτες αν βρίσκονται εκεί μπας και σώσεις κανέναν άλλον

Επεξ/σία από tcktcktck
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε

Νομίζω ότι λίγο υπερβάλουμε με τους μισθούς, όσον αφορά Ελλάδα. 8 χρόνια προυπηρεσία για 2.000+ καθαρά, λίγο δύσκολο θεωρώ @Predatorkill

Κι ομως παιζουν στην αγορα, εχουν αγριεψει τα πραγματα και ζοριζονται πολυ οι εταιριες να βρουν καλους devs. Εχει αλλαξει δραματικα η κατασταση υπερ μας πιστευω και εδω που τα λεμε καιρος ηταν, σε πολλα μπουρδελα εκει εξω τους κοπηκε/κοβεται η φορα ασχημα. 
 

Αποσπασμα απο: https://www.moneyreview.gr/video/54539/nikos-drandakis-sto-mr-giati-efyga-apo-ti-beat-giati-ftiachno-ti-flyway/

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι προγραμματιστές, σε πολύ μαζική κλίμακα. Όχι τα 100 άτομα που θα έρθουν ως τουρίστες από το εξωτερικό. Χρειάζεται να μπει μαζικά μέσα στο σχολείο το μάθημα του προγραμματισμού και του κώδικα. Από το σχολείο, όχι από το πανεπιστήμιο. Για να μπορούν οι επιχειρήσεις μας να είναι ανταγωνιστικές τα επόμενα 5-10 χρόνια. Όλη η οικονομία θα γίνει απόλυτα ψηφιακή. Είναι θέμα επιβίωσης. Οι επιχειρήσεις μας σήμερα «πεινάνε» για προγραμματιστές, δεν υπάρχουν να καλύψουν τις θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που θα πρέπει να γίνει στην Ελλάδα.»

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 10/11/2021 στις 4:44 ΠΜ, Predatorkill είπε

Κι ομως παιζουν στην αγορα, εχουν αγριεψει τα πραγματα και ζοριζονται πολυ οι εταιριες να βρουν καλους devs. Εχει αλλαξει δραματικα η κατασταση υπερ μας πιστευω και εδω που τα λεμε καιρος ηταν, σε πολλα μπουρδελα εκει εξω τους κοπηκε/κοβεται η φορα ασχημα. 
 

Αποσπασμα απο: https://www.moneyreview.gr/video/54539/nikos-drandakis-sto-mr-giati-efyga-apo-ti-beat-giati-ftiachno-ti-flyway/

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι προγραμματιστές, σε πολύ μαζική κλίμακα. Όχι τα 100 άτομα που θα έρθουν ως τουρίστες από το εξωτερικό. Χρειάζεται να μπει μαζικά μέσα στο σχολείο το μάθημα του προγραμματισμού και του κώδικα. Από το σχολείο, όχι από το πανεπιστήμιο. Για να μπορούν οι επιχειρήσεις μας να είναι ανταγωνιστικές τα επόμενα 5-10 χρόνια. Όλη η οικονομία θα γίνει απόλυτα ψηφιακή. Είναι θέμα επιβίωσης. Οι επιχειρήσεις μας σήμερα «πεινάνε» για προγραμματιστές, δεν υπάρχουν να καλύψουν τις θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που θα πρέπει να γίνει στην Ελλάδα.»

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θεωρώ εντελώς αναξιόπιστο άτομο τον συγκεκριμένο, καθώς και όλα τα pro-startup websites, αλλά θέλω να σταθώ στο εξής:

Μη φουσκώνουν τα μυαλά σας με λόγια που σας λένε τέτοια άτομα (που ανήκουν κατ' εξοχήν στον startup χώρο, και ειδκά σε C positions). Έχοντας περάσει από διάφορα startup μαγαζάκια, και έχοντας δει από μέσα ακόμα περισσότερα, είναι η μεγαλύτερη εκμετάλλευση χρόνου από τη μεριά σας, με ελάχιστες απολαβές. Πραγματικά, τι να τα κάνεις τα 2 χιλιάρικα, όταν πρέπει να είσαι σχεδόν όλη μέρα on call, όταν τα deadlines είναι πιεστικά, όταν τα feature requests έρχονται με πιο μεγάλο ρυθμό από τα reviews του κώδικα, όταν το να ζητήσεις άδεια για να πας διακοπές είναι λες και σου έκαναν χάρη που σου τις έδωσαν, και μετά σε περιμένει ένα βουνό δουλειάς... 

Χίλιες φορές λιγότερος μισθός, αλλά να μπορείς να χεις και ζωή εκτός δουλειάς, παρά να είσαι δούλος όλη μέρα σε έναν τύπο που θα βγάζει 200 φορές τα δικά σου χρήματα, στη πλάτη σου, και να στο παίζει άρχοντας και ότι σου κάνει χάρη που σου δίνει και τόσα λεφτά... Δυστυχώς δεν υπάρχει το τροπάριο "έτυχε να δουλέψεις σε χάλια εταιρείες", γιατί καλώς ή κακώς, οι περισσότερες εκεί έξω είναι έτσι, ειδικά στην ελληνική πραγματικότητα. Ελάχιστες είναι που δεν ακούς παράπονα από άτομα που είναι 3+ χρόνια εκεί. Γιατί και στις περισσότερες ο κόσμος φεύγει πριν τα 3 χρόνια, οπότε δε μπορεί να σου δώσει κανείς την εικόνα πως είναι να δουλεύεις πολλά χρόνια σε μια εταιρεία...

Επί του θέματος, ts, συμφωνώ ότι γύρω στα 1000 είναι αρκετά μέτριες απολαβές για τα χρόνια που έχεις πάνω σου, και σίγουρα κυκλοφορούν εταιρείες που δίνουν παραπάνω, αλλά τα 2 χιλιάρικα θεωρώ ότι είτε είναι λίγες οι θέσεις, είτε θα ζητάνε πολλά παραπάνω για αυτά τα λεφτά, σε σημείο εκμετάλλευσης. Θα σου πρότεινα, αφού έχεις δει και μικρές εταιρείες, και startups, να ρίξεις μια ματιά τώρα σε πιο corporate περιβάλλοντα, πχ όμιλος ΟΤΕ, Vodafone, Agile Actors, στοιχηματικές, και δες τις "μεγάλες" startups, όπως skroutz, efood, workable, και σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμα που μου διαφεύγουν. Γενικά κάνε interviews, δες το επίπεδο που ζητάνε, να χεις και εικόνα τι skills χρειάζεσαι, και εννοείται αν τα αγγλικά σου είναι καλά, ρίξε ματιές και σε εξωτερικό, παίζει πάρα πολύ το remote πλέον σε πολλές, οπότε ακόμα και σαν μεταβατικό στάδιο να πας σε μία είναι εμπειρία σίγουρη.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/11/2021 στις 7:35 ΜΜ, Uberalles_gr είπε

Νομίζω ότι λίγο υπερβάλουμε με τους μισθούς, όσον αφορά Ελλάδα. 8 χρόνια προυπηρεσία για 2.000+ καθαρά, λίγο δύσκολο θεωρώ

Με 8 χρόνια προϋπηρεσία, και αν όντως ο Ts ξέρει αυτά που λέει ότι ξέρει, οι σοβαρές εταιρείες στην Ελλάδα, σου δίνουν την πρόσληψη με κενό το κουτάκι του μισθού και σου λένε βαλε μια τιμή και έλα.!
Μου κάνει πάντως λίγο για τρολο-θεμα, απο αυτά τα κλασικά που ανοίγονται κατα καιρούς.....
Επίσης TS , κανένας δεν ξέρει πόσο αξίζεις καλύτερα από εσένα. Αν πιστεύεις ότι αξίζεις να πληρώνεσαι 1000 ευρώ , τότε πολύ πιθανόν τόσα να αξίζεις όντως.

2 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Κι ομως παιζουν στην αγορα, εχουν αγριεψει τα πραγματα και ζοριζονται πολυ οι εταιριες να βρουν καλους devs.

Είχα διαβάσει ένα galop πριν μερικές εβδομάδες στο linkedIn από αυτά τα κλασικά που ποστάρονται κατά καιρούς. Το έψαξα αλλά δεν το βρήκα, πολύ πιθανόν να το κατέβασαν κ ολας.

Η ερώτηση ήταν η εξης:  Σε ποια εταιρεία θα θέλατε να κάνετε το επόμενο βήμα σας. Και είχε 4 επιλογές:
πολυεθνική  59%,
αμιγώς ξένη εταιρεία 23%,
startup 16%,
αμιγώς ελληνική εταιρεία 2%, 

2% σε ελληνική εταιρεία!! Μόνο οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να δουλέψουν σε αυτές!!!

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 9/11/2021 στις 6:35 ΜΜ, Uberalles_gr είπε

Νομίζω ότι λίγο υπερβάλουμε με τους μισθούς, όσον αφορά Ελλάδα. 8 χρόνια προυπηρεσία για 2.000+ καθαρά, λίγο δύσκολο θεωρώ @Predatorkill

Σίγουρα, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει ζήτηση για devs και αυτό σημαίνει και αύξηση μισθών.

Φιλικά,
Βασίλης.

Δεν ειναι δυνατον αυτην την χρονικη στιγμη, να μην μπορεις σαν senior software developer, να παρεις πανω απο 2+ καθαρά. Δεν μιλαω να εισαι ιδιαιτερος ικανος, τοτε 2.5+ φτανονται ευκολα. Εκτος φυσικα αμα δεν μπορεις να παρεις προτζεκτ πανω σου, τοτε ομως ετσι και αλλιως δεν θεωρησαι σενιορ.  

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θεωρώ εντελώς αναξιόπιστο άτομο τον συγκεκριμένο, καθώς και όλα τα pro-startup websites, αλλά θέλω να σταθώ στο εξής:

Μη φουσκώνουν τα μυαλά σας με λόγια που σας λένε τέτοια άτομα (που ανήκουν κατ' εξοχήν στον startup χώρο, και ειδκά σε C positions). Έχοντας περάσει από διάφορα startup μαγαζάκια, και έχοντας δει από μέσα ακόμα περισσότερα, είναι η μεγαλύτερη εκμετάλλευση χρόνου από τη μεριά σας, με ελάχιστες απολαβές. Πραγματικά, τι να τα κάνεις τα 2 χιλιάρικα, όταν πρέπει να είσαι σχεδόν όλη μέρα on call, όταν τα deadlines είναι πιεστικά, όταν τα feature requests έρχονται με πιο μεγάλο ρυθμό από τα reviews του κώδικα, όταν το να ζητήσεις άδεια για να πας διακοπές είναι λες και σου έκαναν χάρη που σου τις έδωσαν, και μετά σε περιμένει ένα βουνό δουλειάς... 

Χίλιες φορές λιγότερος μισθός, αλλά να μπορείς να χεις και ζωή εκτός δουλειάς, παρά να είσαι δούλος όλη μέρα σε έναν τύπο που θα βγάζει 200 φορές τα δικά σου χρήματα, στη πλάτη σου, και να στο παίζει άρχοντας και ότι σου κάνει χάρη που σου δίνει και τόσα λεφτά... Δυστυχώς δεν υπάρχει το τροπάριο "έτυχε να δουλέψεις σε χάλια εταιρείες", γιατί καλώς ή κακώς, οι περισσότερες εκεί έξω είναι έτσι, ειδικά στην ελληνική πραγματικότητα. Ελάχιστες είναι που δεν ακούς παράπονα από άτομα που είναι 3+ χρόνια εκεί. Γιατί και στις περισσότερες ο κόσμος φεύγει πριν τα 3 χρόνια, οπότε δε μπορεί να σου δώσει κανείς την εικόνα πως είναι να δουλεύεις πολλά χρόνια σε μια εταιρεία...

Επί του θέματος, ts, συμφωνώ ότι γύρω στα 1000 είναι αρκετά μέτριες απολαβές για τα χρόνια που έχεις πάνω σου, και σίγουρα κυκλοφορούν εταιρείες που δίνουν παραπάνω, αλλά τα 2 χιλιάρικα θεωρώ ότι είτε είναι λίγες οι θέσεις, είτε θα ζητάνε πολλά παραπάνω για αυτά τα λεφτά, σε σημείο εκμετάλλευσης. Θα σου πρότεινα, αφού έχεις δει και μικρές εταιρείες, και startups, να ρίξεις μια ματιά τώρα σε πιο corporate περιβάλλοντα, πχ όμιλος ΟΤΕ, Vodafone, Agile Actors, στοιχηματικές, και δες τις "μεγάλες" startups, όπως skroutz, efood, workable, και σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμα που μου διαφεύγουν. Γενικά κάνε interviews, δες το επίπεδο που ζητάνε, να χεις και εικόνα τι skills χρειάζεσαι, και εννοείται αν τα αγγλικά σου είναι καλά, ρίξε ματιές και σε εξωτερικό, παίζει πάρα πολύ το remote πλέον σε πολλές, οπότε ακόμα και σαν μεταβατικό στάδιο να πας σε μία είναι εμπειρία σίγουρη.

Θαναση συμφωνω απολυτα αλλα οντως δεν υπαρχουν devs στην αγορα. Καθε μερα εχω 3 inbox απο recruiters στο linkedin σε σημειο να εχω φασον μηνυμα απαντησης copy-paste. 
 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απορία

Ποιος ορίζει, το ποιος δικαιούται να φέρει τον τίτλο του dev? Δηλαδή η ζήτηση αυτή είναι για πεπειραμένους devs; είναι για παιδιά με κάποια skills σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού ή κάποιους πτυχιούχους που ξέρουν και να γράφουν κώδικα.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν είναι μόνο σκέτος ο τίτλος του Developer, αλλά μπαίνει μπροστά και το Junior/Mid/Senior.

Προφανώς ο junior είναι αυτός που ξέρει τα βασικά και προχωρά, ο Mid αυτός που έχει κάποια εμπειρία και ο Senior που λογικά μπορεί να κάνει τα πάντα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...