Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Γράφω πρωτη φορα σε φορουμ οποτε καλως σας βρηκα. Ελπιζω να μην εχετε βαρεθει να ακουτε την ιδια ερωτηση αλλα δεν βρηκα καποια απαντηση ενθαρρυντικη. 

Τις τελευταιες 4 εβδομαδες εχω αρχισει να γραφω αρθρα ή ιστοριες fiction και να πληρωνομαι για αυτες. Μεσω Paypal. Τα gigs τα βρίσκω στο reddit. Το θεμα ειναι οτι μαλλον γραφω καλα οποτε γραφω περισσοτερες ιστοριες για πιο πολλα concept ειδικά fiction και το ποσο εχει ανεβει τωρα. Μπορω να πω οτι ηταν γυρω στα 400 πανω κατω μεχρι τωρα. Δεν εχω δηλωσει κατι καπου και ισως ακουστει μεγαλη δικαιολογια αλλα ειχα μεγαλη αναγκη τα χρηματα γιατι ενα χρονο τωρα δεν μου εχουν δωσει απο το κρατος κανενα επιδομα ουτε ανεργιας κλπ. :/ Τελοσπαντων δεν θελω να κλαφτω. Τα χρηματα τα εβαζα στην καρτα που ειναι συνδεδεμενη στο Paypal και τα χρησιμοποιουσα για τις αναγκες μου. Δεν εβγαζα μετρητα. ΧΡησιμοποιούσα την καρτα. Τι μπορω να κανω τωρα; Ψαχνω για δουλεια ταυτοχρονα αλλα και αυτα τα χρηματα τα χρειαζομαι. Τα εχω κανει μανταρα; Tι μπορω να κανω ωστε να παραμενουν τα χρηματα αυτα στα χερια μου χωρις να εχω θεμα με την εφορια; 

Δημοσ.

καλησπερα εχω και γω το ιδιο προβλημα εξαρταται νομιζω απο το site πως κανει την πληρωμη πως λεγεται το site που γραφεις ?

Δημοσ.
16 ώρες πριν, parts είπε

καλησπερα εχω και γω το ιδιο προβλημα εξαρταται νομιζω απο το site πως κανει την πληρωμη πως λεγεται το site που γραφεις ?

Καλημερα! Δεν γράφω σε σαιτ. Ανεβαζουν διαφοροι στο reddit οτι πχ ψαχνω καποιος να μου γραψει τοσες λεξεις για αυτο το ποσο. Και εγω ξεκινησα ετσι να γραφω και τωρα παει πολυ καλα.. 

Χθες ρωτησα ενα λογιστη και μου ειπε οτι πρεπει να τα δηλωσω στο τελος και να πληρωσω 22% απο αυτα που εβγαλα στο κρατος. 

Δημοσ.

Καλημέρα!

Γενικά έχω διαβάσει ότι σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 39 του Ν. 4308/2014 δεν υπόκεινται στις ρυθμίσεις των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων τα φυσικά πρόσωπα τα οποία ευκαιριακά και ως παρεπόμενη απασχόληση πωλούν προϊόντα ή παρέχουν υπηρεσίες, εφόσον οι συναλλαγές αυτές στο σύνολό τους δεν υπερβαίνουν το ποσό των 10.000 ευρώ ετησίως. Τα πρόσωπα αυτά δεν υποχρεούνται, κατ' επέκταση, σε έκδοση παραστατικών πωλήσεων και στην τήρηση των βιβλίων που προβλέπουν τα ΕΛΠ. Βέβαια ο λογιστής θα ξέρει κάτι παραπάνω εννοείται!

Πριν κάποιο καιρό, είχα συνεργαστεί με έναν freelancer ο οποίος μου ζήτησε να κάνουμε τη δουλειά μέσω του https://koalla.gr/ ώστε να μου κόψει τιμολόγιο το koalla για την υπηρεσία που θα μου προσέφερε. Είναι marketplace για freelancers, σαν το fiverr, αλλά για την ελληνική αγορά. Ίσως σε βοηθήσει με αυτό το πρόβλημα από εδώ και πέρα!

 

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...