Προς το περιεχόμενο

Η Apple εργάζεται σε ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο, χωρίς πετάλια ή τιμόνι


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει το αυτοκίνητό της το 2025.

Η Apple συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε ένα δικό της πλήρως αυτόνομο όχημα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. Η Apple επικεντρώνεται μάλιστα γύρω από ένα όχημα στο οποίο δεν θα έχει συμμετοχή ο οδηγός, έναν στόχο που κανείς άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν έχει καταφέρει έως σήμερα.

Οι εργασίες για ένα Apple Car ξεκίνησαν πολύ πίσω το 2014 και από τότε, το έργο έχει περάσει από πολλούς μετασχηματισμούς. Κάποια στιγμή, οι φήμες έλεγαν πως η Apple είχε εγκαταλείψει τα σχέδιά της για ένα αυτοκίνητο και θα επικεντρώνονταν αν’ αυτού στην ανάπτυξη λογισμικού για αυτοκίνητα, αλλά νέες φήμες άρχισαν να επανέρχονται από το 2020. Τώρα έχει γίνει σαφές ότι η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει στο μέλλον το δικό της όχημα.

Όπως εξηγεί το Bloomberg, η Apple δούλεψε πάνω σε δύο διαφορετικά οχήματα, ένα με περιορισμένες δυνατότητες self-driving και ένα δεύτερο με πλήρη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης full-self driving, που δεν απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση. Υπό την ηγεσία του Kevin Lynch, η εταιρεία τώρα θα ακολουθήσει την ιδέα του δεύτερου οχήματος. Η Apple πέτυχε ένα ορόσημο στην ανάπτυξη του συστήματος αυτόνομης οδήγησης και ολοκλήρωσε τις βασικές εργασίες για το τσιπ που θα εξοπλίζεται το πρώτο αυτοκίνητο.

Το τσιπ του αυτοκινήτου της Apple είναι το πιο προηγμένο εξάρτημα που έχει αναπτύξει η Apple και αποτελείται κυρίως από νευρωνικούς επεξεργαστές που μπορούν να χειριστούν την τεχνητή νοημοσύνη που απαιτείται για την αυτόνομη οδήγηση. Οι δυνατότητες του τσιπ σημαίνουν ότι θα αναπτύσσει υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότατα απαιτεί την ανάπτυξη ενός εξίσου εξελιγμένου συστήματος ψύξης.

Η ελπίδα είναι να αναπτυχθεί ένα όχημα που θα μπορεί να γλιτώσει τους κατόχους από την κούραση της οδήγησης όταν κάνουν μεγάλα ταξίδια. Αλλά η κατασκευή ενός πραγματικού αυτοκινήτου, για μία εταιρεία «ξένη» στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η Apple, θα απαιτήσει συνεργασίες. Η εταιρεία έχει συζητήσει συμφωνίες με πολλούς κατασκευαστές και έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει το όχημα στις Η.Π.Α.

Η Apple θέλει να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο χωρίς πετάλια ή τιμόνι και με εσωτερικό που να στοχεύει στην οδήγηση χωρίς χέρια. Το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple εξέτασε ένα σχέδιο παρόμοιο με το Lifestyle Vehicle από την Canoo, στο οποίο οι επιβάτες κάθονται στα πλάγια του οχήματος, ο ένας απέναντι από τον άλλο. Παρ’ όλα αυτά, η Apple εξακολουθεί να συζητά την ενσωμάτωση ενός τιμονιού, το οποίο μπορεί να απαιτείται ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αναλάβουν τον χειρισμό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η Apple θέλει το αυτοκίνητό της να είναι ασφαλέστερο από αυτά που κατασκευάζονται από την Waymo και την Tesla, με ειδικές δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή αστοχιών. Το όχημα θα είναι ηλεκτρικό, με την Apple να συζητά για φόρτιση που είναι συμβατή με το σύστημα συνδυασμένης φόρτισης, ώστε οι ιδιοκτήτες οχημάτων της Apple να μπορούν να χρησιμοποιούν ένα παγκόσμιο δίκτυο φορτιστών.

Χρησιμοποιώντας SUV της Lexus εξοπλισμένα με αισθητήρες LiDAR και άλλον εξοπλισμό, η Apple δοκιμάζει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Το Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρεία θα δοκιμάσει τον νέο επεξεργαστή που έχει αναπτύξει σε αυτά τα αυτοκίνητα, μαζί με νέους αισθητήρες αυτόνομης οδήγησης.

Η Apple λέγεται ότι στοχεύει να λανσάρει το full-self driving αυτοκίνητό της σε τέσσερα χρόνια, δηλαδή θα κάνει ντεμπούτο γύρω στο 2025. Το αν θα μπορέσει να πετύχει αυτόν τον στόχο θα εξαρτηθεί από το εάν μπορεί να αναπτύξει ένα πλήρες σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Εάν δεν είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους της, η Apple θα μπορούσε να καθυστερήσει την κυκλοφορία ή τελικά να πουλήσει ένα αυτοκίνητο που είναι λιγότερο προηγμένο τεχνολογικά. Το χρονοδιάγραμμα δείχνει αρκετά επιθετικό και η Apple εντείνει τις προσλήψεις για να τηρήσει τις προθεσμίες.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο δρομο που χαραξε η Xiaomi ,πορευεται και το μηλαρακι .Ολοι κουτσοι στραβοι ηλεκτρικο αυτοκινητο , ακομα και ο Σανοπουλος , τα μεμετια

και οσονουπω ο ΒορειοΚορεατης Κιμ . Περιττο να πω οτι το ημετερο του Σπυρετου θα τα παραβγαινει ολα, καθοτι θα καθοδηγειται με τη σκεψη και

μονο του οδηγου (οταν δεν ειναι απησχολημενος με κατι αλλο).

Επεξ/σία από nepomuk
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το όχημα θα είναι ηλεκτρικό, με την Apple να συζητά για φόρτιση που είναι συμβατή με το σύστημα συνδυασμένης φόρτισης, ώστε οι ιδιοκτήτες οχημάτων της Apple να μπορούν να χρησιμοποιούν ένα παγκόσμιο δίκτυο φορτιστών.

Α ρε Αpple χάλασες και εσύ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ηθελα αυτοκινητο χωρις τιμονι θα έπαιρνα το Μετρό για να παω στη δουλεια μου. Τελικα η υπερβολική τεχνολογια χαζεύει το ατομο και το μετατρέπει σε ενα παθητικό ον που βαριέται ακομα και να οδηγήσει.        

  • Like 15
  • Thanks 8
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η χειροκίνητη ανθρώπινη παρέμβαση απαιτείται γιατί συνιστά έσχατο μέτρο ασφαλείας σε μία κατάσταση μη προβλέψιμη ακόμα κι από το πιο έξυπνο ΑΙ σύστημα ενός αυτοματοποιημένου συστήματος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ παλι θα κρατουσα μικρο καλαθι και δεν θα κοροιδευα την Apple.

Αν θυμαστε πριν βγει το πρώτο iPhone to 2007 που οι μισοί λέγανε ότι η apple θα αποτυχει παταγωδως μιας και δεν ειχε καθολου εμπειρια στο να φτιαχνει κινητά. καθώς και "πως είναι αδύνατο να μπορέσει να τα βάλει με τα μεγαθήρια όπως Nokia και Motorola". Ενώ οι άλλοι μισοί φτιάχνανε κάτι mock-ups που βασιζόντουσαν στα υπάρχοντα κινητά τις εποχής (και που φυσικά καμμία σχέση με το τι βγήκε στην αγορά).

Η συνέχεια γνωστή. Όχι μόνο το iPhone ήταν τελείως διαφορετικό από το τι επικρατούσε τότε στην αγορά, αλλά ήταν και απίστευτα πετυχημένο σε σημείο που σήμερα όλα τα κινητά να μοιάζουν με αυτό. Και φυσικά...Nokia R.I.P.

Προσωπικά, αν ήμουν άνθρωπος τις Toyota ή του VW Group θα ετρεμα στο ενδεχόμενο η εταρία μου να γίνει η Nokia της αυτοκίνησης

 

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Fotis Deutschland είπε

Αν ηθελα αυτοκινητο χωρις τιμονι θα έπαιρνα το Μετρό για να παω στη δουλεια μου. Τελικα η υπερβολική τεχνολογια χαζεύει το ατομο και το μετατρέπει σε ενα παθητικό ον που βαριέται ακομα και να οδηγήσει.        

Καλά τα λες, ας καταργήσουμε και το Ίντερνετ να διαβάζουμε μόνο από βιβλία γιατί τώρα ο άνθρωπος έχει γίνει πολύ παθητικό ον και τα κάνει όλα από το κινητό, ας κουνηθεί και λίγο.

  • Like 2
  • Confused 2
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, telis είπε

 Δηλαδή θα είμαστε σαν τα εμπορεύματα μέσα σε ένα μέσο που τα πηγαίνει στον προορισμό τους.

Ρε δεν πάτε στον δι@ολο

Αυτο λεμε ολοι οι λογικοι ανθρωποι. Ομως μερικοι λενε οτι αν πεις οχι σε αυτη την μαλακια λες οχι σε καθε ειδος τεχνολογίας. Στο τελος ακομα και τα επιπλα του σπιτιου μας θα ειναι εικονικα. 

  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...