Προς το περιεχόμενο

Google home assistant Guide?


therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσπαθω να μπω στο παιγνιδι του αυτοματισμου και βλεπω πολλους να προτεινετε το Home Assistant. Το περασα στο κινητο και μου ζηταει να βαλω ενα Url. Χαζευα κατι βιντεακια στο Youtube να δω πως το σεταρεις και μου φανηκε βουνο. Αυτα που εξηγουν δειχνουν να απευθυνονται σε developers. Υπαρχει καποιο απλοποιημενο υλικο απο οδηγιες να ακολουθησω τυφλα να το στησω ρε μαγκες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Home Assistant είναι μια εφαρμογή (server) που τρέχει σε υπολογιστή. Αυτό που έβαλες στο κινητό είναι απλά ένας client για να συνδεθεί στον server (το url που αναφέρεις) και να ελέγχεις τις smart συσκευές εύκολα και από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Ξεκίνα το διάβασμα από τον επίσημο οδηγό, όσον αφορά την αρχική εγκατάσταση και το περιβάλλον λειτουργίας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν χιλιάδες οδηγοί και πληροφορικό υλικό, ανάλογα των συσκευών που έχεις και τι θέλεις να κάνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το Home Assistant είναι διαφορετικό από τον Assistant της Google.

Η πρώτη επιλογή θέλει ένα raspberry pi που θα τρέχει το Home Assistant κι από εκεί θα ελέγχεις τους αυτοματισμούς σου. Είναι DIY λύση με τεράστια κοινότητα, που σημαίνει ότι, σχεδόν ο,τι και να σκεφτείς θα μπορέσεις να το υλοποιήσεις, αλλά θα "λερώσεις τα χέρια σου"

Η δεύτερη επιλογή έχει από πίσω την Google, που σημαίνει ότι, ο,τι παίζει παίζει εύκολα, αλλά υπάρχει περιορισμός σε αυτά που μπορείς να κάνεις. Πέραν των προβληματισμών περί ιδιωτικότητας, που υπάρχουν πάντα. Μπορεί να υλοποιηθεί είτε με κάποιο Google Home speaker (π.χ. το mini για αρχή, που κάνει 20-25€ για να μην ξοδέψεις πάρα πολλά μέχρι να δεις αν σε βολεύει) είτε ακόμη και με το κινητό σου μόνο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...