Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. 

Πρόσφατα είχα μια ατυχία με το αμάξι, με αποτέλεσμα να του κάνω ζημιά. Είχα μεικτή ασφάλιση, με την χ ασφαλιστική που μου είπε ότι, από τη στιγμή που δεν πάω σε συνεργαζόμενο συνεργείο, αλλά στο δικό μου για να μη χάσω την εγγύηση, θα πρέπει να πληρώσω τα πάντα εγώ και μετά να στείλω με κούριερ 🤷🏼 τα πρωτότυπα τιμολόγια ανταλλακτικών και εργασιών συνεργείου και θα με αποζημιώσουν χωρίς μόνο το ποσό απαλλαγής. 

Οπότε, θα ήθελα σας παρακαλώ τη γνώμη σας σε αυτό, είναι έμπιστο να τα βάλω σε έναν φάκελο και να επιλέξω μια κούριερ με παρακολούθηση φακέλου και υπογραφή παράδοσης; Το υπέρ αναλύω μήπως; Με προβλημάτισε το γεγονός ότι είδα ότι άλλες ασφαλιστικές,  θέλουν απλά μια φωτογραφία των τιμολογίων, και φοβάμαι μήπως κάποιος το παίξει Αλέκος, και χαθούν τα τιμολόγια .

Δημοσ.

Δεν σου ζήτησαν λεφτά, τα τιμολόγια ζήτησαν οπότε σαν τι μπορεί να γίνει?

Τόσο άγνωστη είναι αυτή η ασφαλιστικη που δεν εμπιστεύεσαι να στείλεις τα τιμολόγια?

Αφού την εμπιστευτηκες για μικτή ασφάλιση τότε στείλε και τα τιμολόγια

Το θέμα είναι να είσαι σίγουρος ότι θα σου καλύψουν όλο το ποσό αφού δεν πας σε συνεργαζόμενο ( πλην της απαλλαγής προφανώς)

Οπότε πάρε γραπτώς το τελευταίο και μην ανησυχείς για τα υπόλοιπα

• Like 1
Δημοσ.

Ναι παίζει να είμαι υπερβολικός. Έχω προηγούμενη τραυματική εμπειρία με κούριερ και σημαντικό έγγραφο, και αυτό σε συνδυασμό με το ότι ξέρω ότι δεν μπορείς να ζητήσεις νέο τιμολόγιο ; (Δεν είμαι σίγουρος ) , μου δημιούργησαν τους ενδοιασμούς. Σκεφτόμουν  να πάω από εκεί με τον φάκελο κτλ (θα έλεγα ότι είναι μακριά για να το κάνω αυτό. Και επίσης μιλάμε για σχετικά μεγάλο ποσό, δηλαδή 5 φορές περίπου την απαλλαγή)

Δημοσ.

Ρώτα στο συνεργείο σου αν μπορούν να σου ξαναεκδωσουν τα τιμολόγια. Επισης δεν ξέρω τι παίζει με αντίγραφα, αν απλή φωτοτυπία αρκεί ή χρειάζεται κάτι άλλο ώστε να τα έχεις διπλά.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, the_saint_22 είπε

Ναι παίζει να είμαι υπερβολικός. Έχω προηγούμενη τραυματική εμπειρία με κούριερ και σημαντικό έγγραφο, και αυτό σε συνδυασμό με το ότι ξέρω ότι δεν μπορείς να ζητήσεις νέο τιμολόγιο ; (Δεν είμαι σίγουρος ) , μου δημιούργησαν τους ενδοιασμούς. Σκεφτόμουν  να πάω από εκεί με τον φάκελο κτλ (θα έλεγα ότι είναι μακριά για να το κάνω αυτό. Και επίσης μιλάμε για σχετικά μεγάλο ποσό, δηλαδή 5 φορές περίπου την απαλλαγή)

Από όσο γνωρίζω γίνεται επανέκδοση τιμολογίου

Στην χειρότερη βγάλε ακριβές αντίγραφο και στείλε αυτό

Δημοσ.

Τα τιμολόγια ολες τα ζητάνε, απλα οι φωτο ειναι για την αρχή, για να πληρωθείς ομως πρεπει να καταθέσεις τα πρωτότυπα τιμολόγια των ανταλλακτικων και των εργασιών.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατάλαβα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αρχικά. Μου ξεκαθάρισαν ότι θέλουν το πρωτότυπο για κάθε ανταλλακτικό και όχι το ακριβές αντίγραφο, για αυτό και μπήκα σε «σκέψεις». Το τιμολόγιο εργασιών νομίζω μπορεί να επανεκδοθεί αλλά ήδη που ρώτησα στο συνεργείο για των  ανταλλακτικών (ένα είναι από Ιαπωνία ) μου είπε ότι είναι δύσκολο αυτό να στείλουν δηλαδή νέο αν κάποιο χαθεί , αλλά ακόμα πιο δύσκολο να «χαθεί»

Επεξ/σία από the_saint_22
Δημοσ.

Εφοσον η ασφαλιστικη χρειαζεται τα πρωτοτυπα, πριν τα στειλεις θα κανεις ενα ακριβες αντιγραφο αυτων για σενα σε περιπτωση που τα χρειαστεις μελλοντικα.

Οπως ειπε και ο φιλος tsofras παραπανω το σημαντικοτερο ειναι να έχεις εγγραφη (και οχι προφορικη..) συμφωνια με την ασφαλιστικη οτι συμφωνουν στο συνολικο κοστος που θα σε αποζημιωσουν για να μην εχεις δυσαρεστες εκπληξεις μετα το περας των εργασιων και την αποστολη των τιμολογιων.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...