otso Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Γεια Μιας και ολοι στην οικογενεια χρειαζομαστε γυαλια 4 ατομα εκ των οποιων τα 2 εφηβοι που ακομη αλλαζουν συχνα , ολοι καταλαβαινουμε οτι το κοστος δεν ειναι και λιγο , το κρατος απ την αλλη βοηθαει με 100ε καθε 4 χρονια . Τυχαια ανακαλυψα το alensa που εκ πρωτης οψεως φαινεται φτηνο , ιντερνετομαγαζο χωρις φυσικη παρουσια στην ελλαδα και προσπαθησα να μαθω μερικα πραγματα . Βασικα ειναι τσεχικο μαγαζι , δεν δινουν τιμολογιο μονο αποδειξη απο ελληνικο ΑΦΜ και στα ελληνικα .Δεν σπανε την αποδειξη δηλ αντι μιας των 180 να δωσουν 2 των 90 (για να την περασω στα εξοδα αφου δεν δινουν τιμολογιο) και οι φακοι τους ειναι απο την εταιρια Adrial sro παγκοσμιως αγνωστη οσο και αν εψαξα . Προφανως δεν θα επαιρνα για τα παιδια αλλά με τρωει να δοκιμαζα κατι για μενα σε συνδυασμο με καμμια καλη προσφορα σε επωνυμο σκελετο το πολυ πολυ να εχανα την αξια των φακων . Ξερω οτι το φτηνο το κρεας το τρωνε τα σκυλια αλλά εχω πληρωσει και σκυλοκρεας για kobe . Η αληθεια ειναι παντα καπου στην μεση Επισης απο τις επωνυμες βλεπω την ισραηλινη shamir να εχει πολυ καλες τιμες . Φιλος οπτικος ισχυριζεται οτι ειναι για πεταμα . Ειναι δυνατον εταιρια που ανηκει στην essilor να ειναι οντως για τα μπαζα ; θα την εξαγοραζε η essilor; και μια τελευταια ερωτηση Η γνωματευση παροχων ΕΚΠΥ που δινει ο γιατρος ληγει στις 14/12/21 . Αυτο σημαινει οτι μεχρι και τις 14 του μηνα εχω δικαιωμα να κανω την αιτηση για τα 100ε ; Μαλλον δεν θα εχω την αποδειξη μεχρι τοτε καθως ο σκελετος δεν ειναι ετοιμοπαραδοτος , μαλλον πρεπει να ζητησω απο τον γιατρο να μου γραψει νεα γνωματευση . Χρειαζεται να σκαναρουμε και το χαρτι βεβαιωση αποζημιωσης 100ε που δινει ο γιατρος; Θαθελα να ακουσω τις γνωμες σας
Vassilis_24 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, otso είπε Γεια Μιας και ολοι στην οικογενεια χρειαζομαστε γυαλια 4 ατομα εκ των οποιων τα 2 εφηβοι που ακομη αλλαζουν συχνα , ολοι καταλαβαινουμε οτι το κοστος δεν ειναι και λιγο , το κρατος απ την αλλη βοηθαει με 100ε καθε 4 χρονια . Τυχαια ανακαλυψα το alensa που εκ πρωτης οψεως φαινεται φτηνο , ιντερνετομαγαζο χωρις φυσικη παρουσια στην ελλαδα και προσπαθησα να μαθω μερικα πραγματα . Βασικα ειναι τσεχικο μαγαζι , δεν δινουν τιμολογιο μονο αποδειξη απο ελληνικο ΑΦΜ και στα ελληνικα .Δεν σπανε την αποδειξη δηλ αντι μιας των 180 να δωσουν 2 των 90 (για να την περασω στα εξοδα αφου δεν δινουν τιμολογιο) και οι φακοι τους ειναι απο την εταιρια Adrial sro παγκοσμιως αγνωστη οσο και αν εψαξα . Προφανως δεν θα επαιρνα για τα παιδια αλλά με τρωει να δοκιμαζα κατι για μενα σε συνδυασμο με καμμια καλη προσφορα σε επωνυμο σκελετο το πολυ πολυ να εχανα την αξια των φακων . Ξερω οτι το φτηνο το κρεας το τρωνε τα σκυλια αλλά εχω πληρωσει και σκυλοκρεας για kobe . Η αληθεια ειναι παντα καπου στην μεση Επισης απο τις επωνυμες βλεπω την ισραηλινη shamir να εχει πολυ καλες τιμες . Φιλος οπτικος ισχυριζεται οτι ειναι για πεταμα . Ειναι δυνατον εταιρια που ανηκει στην essilor να ειναι οντως για τα μπαζα ; θα την εξαγοραζε η essilor; και μια τελευταια ερωτηση Η γνωματευση παροχων ΕΚΠΥ που δινει ο γιατρος ληγει στις 14/12/21 . Αυτο σημαινει οτι μεχρι και τις 14 του μηνα εχω δικαιωμα να κανω την αιτηση για τα 100ε ; Μαλλον δεν θα εχω την αποδειξη μεχρι τοτε καθως ο σκελετος δεν ειναι ετοιμοπαραδοτος , μαλλον πρεπει να ζητησω απο τον γιατρο να μου γραψει νεα γνωματευση . Χρειαζεται να σκαναρουμε και το χαρτι βεβαιωση αποζημιωσης 100ε που δινει ο γιατρος; Θαθελα να ακουσω τις γνωμες σας Με λίγο παζάρι κι αφού θα πάρεις και σκελετούς, βρίσκεις καλούς φακούς κι από ελληνικά καταστήματα με 40-50Ε.
jimis_vts Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Σκελετό βρίσκεις εύκολα και φτηνό. Προσωπικά δεν αλλάζω σκελετό κάθε 4 χρόνια. Φακούς ποτέ no name. Μόνο κορυφές βάζω. Μέχρι τώρα hoya, rodenstock με κορυφή την essilor.
chrisxkar Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 μπορεις να παρεις τα καλυτερα κρυσταλλα με εναν no name σκελετο(ετσι και αλλιως ο σκελετος για φιγουρα ειναι δεν ειναι οτι παιρνεις αθανατο πραγμα) για 50 ευρω(ουσιαστικα πληρωνεις μονο τα κρυσταλλα και σου κανουν τον σκελετο δωρο) οποτε δεν μπορω να καταλαβω γιατι να τα παρεις απο εξω στα οπτικα γενικα οι τιμες εχουν να κανουν με το ποσο φιλοτιμο ειναι το καταστημα.Εχω ακουσει να στελνουν γυαλια σε εργαστηριο επιδιορθωσης και να ζητανε μην τυχον και καθαρισουν τα γυαλια για να τα αλλαξει ο πελατης καποια στιγμη συντομα μεχρι και να εχουν συνεργασια οπτικος με το καταστημα ωπου εστελνε τους πελατες με λαθος συνταγη για να τους πει οτι αλλαξε η μυωπια και να τα αλλαξουν ξανα στα κοντα
otso Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Το θεμα φακοι ειναι τεραστιο και πραγματικα δεν βρισκω ακρη .Vassilis_24 πραγματικα που βρισκεις φακους στην ελλαδα με 50ε; Λοιπον απο φιλο οπτικο , ελληνικους simply clean της unilens (ορκιζεται οτι ειναι απο τους καλυτερους) -4.5 και λεπτυνση 1.67 90ε χωρις αποδειξη .Με ιδια χαρακτηριστικα φακοι απο γνωστον ,αλλο οπτικο σε essilor με transition ομως να σκουραινουν για τον ηλιο 480ε . ΑΝ παλι ψαχτουμε για πολυεστιακους σκαι ις δε λιμιτ . Παραθετω και ενα αμερικανικο χωρις φιρμες , καποιο οκιζονται σαυτο , εγω δεν εχω παρει και βεβαια πρεπει να υπολογισουμε και τους δασμους αλλα η συζυγος βρηκε σκελετο που το θελει πολυ και ειναι με κλιπ ον και θα τα παρουμε χωρις φακους ομως ετσι για να παρουμε μια ιδεα .https://www.zennioptical.com
Vassilis_24 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, otso είπε Το θεμα φακοι ειναι τεραστιο και πραγματικα δεν βρισκω ακρη .Vassilis_24 πραγματικα που βρισκεις φακους στην ελλαδα με 50ε; Λοιπον απο φιλο οπτικο , ελληνικους simply clean της unilens (ορκιζεται οτι ειναι απο τους καλυτερους) -4.5 και λεπτυνση 1.67 90ε χωρις αποδειξη .Με ιδια χαρακτηριστικα φακοι απο γνωστον ,αλλο οπτικο σε essilor με transition ομως να σκουραινουν για τον ηλιο 480ε . ΑΝ παλι ψαχτουμε για πολυεστιακους σκαι ις δε λιμιτ . Παραθετω και ενα αμερικανικο χωρις φιρμες , καποιο οκιζονται σαυτο , εγω δεν εχω παρει και βεβαια πρεπει να υπολογισουμε και τους δασμους αλλα η συζυγος βρηκε σκελετο που το θελει πολυ και ειναι με κλιπ ον και θα τα παρουμε χωρις φακους ομως ετσι για να παρουμε μια ιδεα .https://www.zennioptical.com Σου είπα ότι αν πάρεις και σκελετό από 80-100 που τους έχουν, στους αφήνουν 50, εγώ τόσο τους πήρα. Χωρίς φυσικά τη βλακεία το μπλε φίλτρο, που δεν κάνει και τίποτα και είναι και πιο ακριβό.
otso Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Αυτο με το μπλε φιλτρο πρεπει να ειναι η μεγαλυτερη μουφα μετα τον αηβασιλη .Λογω αυτου ενοιωσα πολυ ασχημα με τον φιλο οπτικο .Μου εδινε τους παραπανω της unilens + 50 ε . Αμα φιλος σου αντι να σε προστατεψει και να σου πει 2 πραγματα . Εγω παντως ενοιωσα ασχημα .
jimis_vts Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Σιγά τους unilens ειδικά τους simply. Να μου πεις diamond έστω. Το μπλε φίλτρο μια χαρά βοηθάει σε βάθος χρόνου δεν θα δούμε πράγματα που δεν υπάρχουν προφανώς. Οι simply clean δεν ακουμπάει καν basic σειρές από hoya, zeiss, nikon, essilor κλπ...
The_Judas Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Που τους βρίσκετε αυτούς τους φακούς με τα 200 και 400 ευρώ; Εγώ μια ζωή ένα απλό γυαλί παίρνω με λέπτυνση 1.6 γιατί έχω 5 μυωπία, ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις μη γνωστές μάρκες των 50-80 ευρώ. Ούτε από θέμα γρατζουνιών ή αντοχής ή ενόχλησης στα μάτια. Γενικά το θέμα των οπτικών/σκελετών γυαλιών είναι ότι πιο υπερτιμημένο υπάρχει, με τεράστιο ποσοστό κέρδους Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2021 από The_Judas 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα