archer100 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Παιζει ρολο και το ιστορικο του μαγαζιου. Ηταν νοικιασμενο ολα αυτα τα χρονια; Η ηταν σαν καποια που βλεπουμε μισοεγκατελλειμενα που εχουν να νοικιαστουν 15 χρονια; Στην πρωτη περιπτωση, σημαινει πως ειναι καλο σημειο και θα βρει ευκολα αλλον, αρα θα λυσει ευκολα το δικο σου συμβολαιο. Στην δευτερη μπορει να απαιτησει ολα τα ενοικια, αφου πιθανο το μγαζι να μεινει αδειο. Καλη ιδεα ειναι το να ψαξεις εσυ τον επομενο ενοικαστη, πως ανεφεραν καποιοι πιο πανω
BritishKnight Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Καλή τύχη εύχομαι φίλε μου, η ζωή είναι γεμάτη περιπέτειες. Εγώ σαν ιδιοκτήτης καταστήματος, με την εμπειρία που έχω πλέον από την πολύχρονη κρίση, αν μου έλεγες "αδελφέ δε βγαίνω, πρέπει να χωρίσουν οι δρόμοι μας νωρίτερα", θα σου έκανα και δώρο για την ειλικρίνειά σου! Με αυτά που έχουν δει τα μάτια μου, τα φέσια που μου έχουν φορέσει και τα λεφτά που έχουν φύγει σε δικαστικά έξοδα, δεν θα διεκδικούσα τίποτα από εσένα. Εύχομαι την καλύτερη εξέλιξη στο θέμα σου. 2
Gatoskylo8 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Στις 9/12/2021 στις 3:55 ΜΜ, Vavava1 είπε Ξεκινησα πολυ καλα!! Και θα προχωρουσα και στην δημιουργια e shop!! Αλλα μας πεθαναν οι φωτιες εδω στην περιοχη! Οποτε λιγο αυτο,λιγο του οτι λογο κοβιντ δεν μπορω να βρω το εμπορευμα και τις εταιρειες που θελω επεσε πολυ η δουλεια!!ε Μαγαζι με παδικα ρουχα! Οι εταιρειες μου εστειλαν το 50% του εμπορευματος με αποτελεσμα να μην εχω ποικιλια,και εμω επρεπε να παραλαβω απο αρχες Αυγουστου παρελαβα τελος Σεμπτεβριου ! Με αποτελεσμα να χανω κοσμο Πολύ κρίμα αυτό που σου συνέβη, δυστυχώς κάποιες φορές όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός (η Τύχη) γελάει. Έχεις κάποια εναλλακτική όμως; Πως θα βιοποριστείς αν τελικά το κλείσεις;
1comment Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 9/12/2021 στις 3:55 ΜΜ, Vavava1 είπε Ξεκινησα πολυ καλα!! Και θα προχωρουσα και στην δημιουργια e shop!! Αλλα μας πεθαναν οι φωτιες εδω στην περιοχη! Οποτε λιγο αυτο,λιγο του οτι λογο κοβιντ δεν μπορω να βρω το εμπορευμα και τις εταιρειες που θελω επεσε πολυ η δουλεια!!ε Μαγαζι με παδικα ρουχα! Οι εταιρειες μου εστειλαν το 50% του εμπορευματος με αποτελεσμα να μην εχω ποικιλια,και εμω επρεπε να παραλαβω απο αρχες Αυγουστου παρελαβα τελος Σεμπτεβριου ! Με αποτελεσμα να χανω κοσμο Υποθέτω ότι το σημείο που άνοιξες ήταν λάθος εξαρχής. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο μαγαζί με παιδικά ρούχα να μην έχει δουλειά. Στην περιοχή μου έχουν όλα δουλειά, ακόμα και τώρα που είναι μέτρια εως κακή κίνηση για το λιανεμπόριο. Φαντάσου ότι σκεφτόμαστε κι εμείς να ανοίξουμε δεύτερο μαγαζί με το είδος αυτό. Όσο αφορά για τα υπόλοιπα ενοίκια, κάπου είχα διαβάσει ότι μπορεί να σου απαιτήσει τα ενοίκια που θα του μείνει ξενοίκιαστο και μόνο. Αν το νοικιάσει δυο μήνες μετά, τότε π.χ. του χρωστάς δύο ενοίκια. Δεν ξέρω σίγουρα αν ισχύει. Εδώ στην πόλη μου όσα μαγαζιά έκλεισαν πριν την τριετία κανείς δεν τα κυνήγησε. Ίσως ο άνθρωπος είναι συνεννοήσιμος. Το ότι είναι δικηγόρος δεν είναι απαραίτητο ότι θα σου κάνει μήνυση. Κλάψου και λίγο. Προσπάθησε να πουλήσεις την επιχείρηση για να νοικιαστεί στον επόμενο. Και ταυτόχρονα σκέψου να την μετακομίσεις σε κεντρικό σημείο με άλλα μαγαζιά δίπλα και να φέρεις φθηνό εμπόρευμα. Το ακριβό έχει κόψει από παντού. 1 ώρα πριν, Gatoskylo8 είπε Έχεις κάποια εναλλακτική όμως; Πως θα βιοποριστείς αν τελικά το κλείσεις; Μα αν σου λέει δεν μπαίνει πελάτης, δεν βιοπορίζεται ούτε τώρα. Μαζεύει ζημιές όσο το κρατάει. Οπότε ναι, καλό είναι ή να κλείσει ή να το μεταφέρει σε καλύτερο σημείο κατά τη γνώμη μου. Το παιδικό ρούχο σπάνια δεν δουλεύει. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από 1comment
StamTheMan Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, 1comment είπε Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο μαγαζί με παιδικά ρούχα να μην έχει δουλειά. Υπαρχουν 1000 λογοι. Ο πρωτος και καλυτερος,χωρις να θελω να θιξω τον ΤΣ,ειναι οτι απλα πανε και ανοιγουν ενα μαγαζι,δινουν και 10Κ σε εμπορευμα και νομιζουν οχι απλα οτι θα κανουν αποσβεση,αλλα και οτι θα θησαυρισουν. Και καπως ετσι βλεπουμε τις αγγελιες γεματες με εξοπλισμους καταστηματων,αγγελιες πωλησης "αερα" και επιχειρησεων "λογω αναχωρησης στο εξωτερικο" και αλλα . Πρωτα απο ολα,δεν κανουνε ολοι για "αφεντικα"/ιδιοκτητες καταστηματων/επιχειρηματιες.Καποιοι πρεπει να μεινουν υπαλληλοι. Το ονειρο του Ελληνα ειναι να ανοιξει μαγαζι και να γινει "αφεντικο",και οταν δεν του κατσει αυτο που ονειρευοταν, κατηγορει οποιαδηποτε οντοτητα υπαρχει,εκτος απο τον ιδιο.
adi32 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Στις 10/12/2021 στις 11:30 ΠΜ, deenoo είπε με τριμηνη ειδοποιηση μπορεις να σπασεις το συμβολαιο, στην χειροτερη πληρωνεις 3 μηνες δηλαδη Ακριβώς έτσι. Τι του λέτε του ανθρώπου να πληρώσει 3 χρόνια?
kage Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) μα ετσι κ αλλιως ειχε επιδοτουμενο ενοικιο οσο ηταν κλειστο.. οπως και τα eshop ειναι επιδοτουμενα... καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη στην λυση μισθωματος Spoiler μαλλον εμεινες με μια ακρη που ειχες και σε βαζουν σε 2η μοιρα για χ λογους τεσπα... τυχαινει να ξερω παρομοια περιπτωση και τρεχουν κανονικα και πανε σε δειγματισμους... το προβλημα της 10ετιας ειναι οτι καθε παρεα πρωην υπαλληλων εμεινε ανεργη ή με κακο μισθο και αποφασισε να ανοιξει ενα μαγαζι χωρις ουσιαστικες γνωσεις στα "κολπα" Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από kage
1comment Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Στις 10/12/2021 στις 12:58 ΜΜ, thephotoshoped είπε Αυτό που θέλω να πω είναι πως άνοιξες μια επιχείρηση εν γνώσει σου μέσα στην περίοδο του κορονοϊού. Ήξερες που ανοίγεις και τι συνθήκες επικρατούν σε μεταφορικές - προμηθευτές κλπ. Όπως επίσης θεωρώ έγκλημα πως είπες να ανοίξεις μαγαζί λιανικής χωρίς e-shop - website και γενικά δικτυακή παρουσία. Όταν πριν από 8 και 12 μήνες στέλναμε μηνύματα για να βγούμε τι σε έκανε να πιστεύεις πως το μαγαζί σου θα έχει ουρά από λαοθάλασσα; Όταν πλέον με το e-λιανικό και η κουτσή Μαρία έκανε e-shop και λέει σώθηκε το μαγαζί μου, τι σε κάνει να έχεις δεύτερες σκέψεις για το αν αξίζει ; Όταν η μητέρα σου, ο πατέρας σου και συγγενείς σου μεγάλοι σε ηλικία έμαθαν αναγκαστικά να ψωνίζουν online και εξοικειώθηκαν γιατί θεωρείς πως το κατάστημα λιανικής είναι τόσο καλύτερο από το e-shop; Ξέρεις όμως ότι πολλοί δεν μπόρεσαν να το κάνουν μέσω του e-λιανικό. Είχε ένα σωρό όρους και προϋποθέσεις. Εμείς π.χ. επειδή το κατάστημα λιανικής είναι υποκατάστημα και όχι έδρα, παρότι φάγαμε όλα τα στραβά του κορονοϊού, δεν το δικαιούμασταν. Και ναι, μπορεί ακόμα και σήμερα να σταθεί εμπορικό κατάστημα χωρίς eshop. Γιατί απορείς; Ξέρεις πόσος ανταγωνισμός υπάρχει στα eshop επειδή όπως λες άνοιξε και η κουτσή Μαρία; Πόσα χρήματα θα πρέπει να ρίξεις σε διαφήμιση στη γκουγκλ, να ρίχνεις κάθε μήνα, για να προωθήσεις ένα eshop που θα ανοίξει ανάμεσα σε άλλα χιλιάδες με ίδια είδη; Έχεις πάρα πολύ εμπόρευμα για να είναι γεμάτο πράγματα το eshop και να συγκινήσεις τον πελάτη να ψωνίσει; Γιατί αν όχι, η γκουγκλ είναι γεμάτη ομοειδή eshop με την εκατονταπλάσια ποικιλία. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ένα eshop είναι μια επένδυση που έχει πιο πολύ ρίσκο από ένα μαγαζί λιανικής. Ίσως να πρέπει να ξοδεύεις ένα δεύτερο ενοίκιο κάθε μήνα μέχρι να σε μάθουν και φυσικά να υπερδιπλασίασεις το εμπόρευμα (έξτρα κόστος). Εμείς έχουμε 7 χρόνια κατάστημα με υποδήματα χωρίς eshop και μπορώ να σου πω ότι δεν έχει πάει άσχημα. Υπήρχαν χρονιές που δεν μας έμενε σχεδόν καθόλου στοκ, ούτε 5%. Μιλάμε για ένα μαγαζί 17 τ.μ. Λίγο πριν τον κορονοϊό αρχές του 20 κι ενώ είχε πέσει πολύ η δουλειά, αποφασίσαμε να αδράξουμε την ευκαιρία να μεταφερθούμε σε πολύ μεγαλύτερο μαγαζί (πληρώνοντας τον προηγούμενο ενοικιαστή ένα σκασμό λεφτά για να πιάσουμε εμείς το σημείο γιατί ενδιαφέρονταν κι άλλοι) και τελικά δεν το μετανιώσαμε. Βέβαια βοήθησε ότι ήδη είχαμε πελατεία κι ότι οικονομικά είχαμε περιθώρια να ελιχθούμε. Μετά έγιναν τα γνωστά που έκλεισαν τα πάντα και το μόνο έσοδο ήταν το πρώτο επίδομα που έδωσαν. Από τις επιστρεπτέες δεν δικαιούμασταν ούτε μία. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, αλλά αντέξαμε. Και τώρα να μην νομίζει κανείς ότι για τα εμπορικά είναι καλή η περίοδος. Από όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα για είσοδο με ραπιντ κλπ, η κίνηση έπεσε πολύ, τουλάχιστον 30%. Ίσως τώρα είναι πιο ισχυρό από ποτέ το επιχείρημα για το eshop, αλλά αφορά μεγάλα μαγαζιά με ποικιλία και μόνο αν έχεις φράγκα στην άκρη για διαφήμιση. Οι "μικροί" ή μαγαζιά που είναι σε σκέψη να κλείσουν, δεν μπορούν να μπουν σε τέτοια διαδικασία γιατί σίγουρα θα πετάξουν τα λεφτά τους. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Αν θες να ανοίξεις μαγαζί να βρεις κάτι που να μην το κάνουν οι άλλοι. Θα μου πείτε σιγά την συμβουλή το ξέρουμε.... Εναλλακτικά, άνοιξε με ένα είδος στο οποίο έχει στοιχεία πως υπάρχει ζήτηση οπότε και περιθώριο κέρδους και ελιγμων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα