Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Πριν από μία βδομάδα παραιτήθηκα από τη δουλειά μου και έχω ξεκινήσει σε μία άλλη εταιρεία. Το πρόβλημα είναι ότι τελικά φαίνεται να μην έκανα τη σωστή επιλογή δουλειάς, γιατί αν και μία βδομάδα εδώ δε μου ταιριάζει και πολύ το περιβάλλον. Σκέφτομαι λοιπόν μήπως ξαναβγώ στην αγορά εργασίας. Επειδή όμως το να παραιτηθείς τόσο γρήγορα από μια δουλειά θεωρείται τεράστιο red flag από τον υποψήφιο εργοδότη, λέω να ισχυριστώ ότι δήθεν ακόμα δουλεύω στην προηγούμενή μου εταιρεία. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω, υπάρχει περίπτωση να μπορεί να δει από τα ένσημά μου, όταν έρθει η ώρα της πρόσληψης, σε ποιον εργάζομαι τώρα και να με πιάσει στα πράσα; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επεξ/σία από Kalahaan
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Kalahaan είπε

Καλησπέρα. Πριν από μία βδομάδα παραιτήθηκα από τη δουλειά μου και έχω ξεκινήσει σε μία άλλη εταιρεία. Το πρόβλημα είναι ότι τελικά φαίνεται να μην έκανα τη σωστή επιλογή δουλειάς, γιατί αν και μία βδομάδα εδώ δε μου ταιριάζει και πολύ το περιβάλλον. Σκέφτομαι λοιπόν μήπως ξαναβγώ στην αγορά εργασίας. Επειδή όμως το να παραιτηθείς τόσο γρήγορα από μια δουλειά θεωρείται τεράστιο red flag από τον υποψήφιο εργοδότη, λέω να ισχυριστώ ότι δήθεν ακόμα δουλεύω στην προηγούμενή μου εταιρεία. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω, υπάρχει περίπτωση να μπορεί να δει από τα ένσημά μου σε ποιον εργάζομαι τώρα και να με πιάσει στα πράσα; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δεν νομιζω οτι μπορει να το δει, αν εισαι οντως 1 εβδομαδα στην νεα δουλεια, ουτε καν ενσημο δεν εχει βγει :) Καλα μην σκιαζεσαι κιολας, αν κανεις στον επομενο εργοδοτη δεν θα τον νοιαζει το πιο πιθανο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Amaretos είπε

Δεν νομιζω οτι μπορει να το δει, αν εισαι οντως 1 εβδομαδα στην νεα δουλεια, ουτε καν ενσημο δεν εχει βγει :) Καλα μην σκιαζεσαι κιολας, αν κανεις στον επομενο εργοδοτη δεν θα τον νοιαζει το πιο πιθανο.

Καλά ναι, απλά φοβόμουν μην το δει κατά τύχη στα ένσημά μου. Τώρα που είναι περίοδος Χριστουγέννων δεν προσλαμβάνει κανένας, οπότε Ιανουάριο θα ψάξω αν είναι που γίνονται και πολλές προσλήψεις. Τότε θα είμαι ένα μήνα εδώ και θα έχουν βγει κανονικά ένσημα. 😛

Δημοσ.

Άμα πεις ψέμματα στον υποψήφιο εργοδότη, ξεκινάς τη συνεργασία σου με ξεκάθαρη έλλειψη εμπιστοσύνης.

Εαν του πεις την αλήθεια και σε απορρίψει για αυτό το λόγο, τότε δεν ήταν ο κατάλληλος εργοδότης για εσένα.

• Like 10
  • Thanks 2
Δημοσ.

Μην πεις ψεμματα.
Επισης μπορει κατα την προσληψη να σου ζητησει τα ενσημα σου (και να δεις οτι ειπες ψεμματα).
Τελος αν οντως θελουν να ψαξουν νομιζω οτι μπορουν να βρουν και τι μισθο παιρνεις.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Άμα πεις ψέμματα στον υποψήφιο εργοδότη, ξεκινάς τη συνεργασία σου με ξεκάθαρη έλλειψη εμπιστοσύνης.

Εαν του πεις την αλήθεια και σε απορρίψει για αυτό το λόγο, τότε δεν ήταν ο κατάλληλος εργοδότης για εσένα.

Μα δεν υπάρχει εργοδότης που να μη σε απορρίψει που φεύγεις στον ένα μήνα επειδή δε σου άρεσε το περιβάλλον. Θα φοβηθεί μήπως κάνεις το ίδιο και σε αυτόν. Δε θα ασχοληθεί καν να σου πάρει συνέντευξη.

27 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Μην πεις ψεμματα.
Επισης μπορει κατα την προσληψη να σου ζητησει τα ενσημα σου (και να δεις οτι ειπες ψεμματα).
Τελος αν οντως θελουν να ψαξουν νομιζω οτι μπορουν να βρουν και τι μισθο παιρνεις.

Άρα φαίνεται στα ένσημα σε ποιον δουλεύεις ή όχι;

Καλά, σιγά μην πάρουν και τηλ στην εταιρεία να ρωτήσουν αν δουλεύω εκεί. Το μισθό έτσι κι αλλιώς μπορούν να τον καταλάβουν έμμεσα από τις ασφαλιστικές εισφορές.

Δημοσ.

Ρε.μαγκες γιατί το λέτε αυτό εγώ έχω αλλάξει.δουλεια στο 3μηνο χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό που μετράει είναι αν "κάνεις" στον νέο εργοδότη και κάνει την δουλειά του. Σιγά ελεύθερη αγορά έχουμε αν έχεις προσόντα χεστηκες αλήθεια

• Like 4
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Ρε.μαγκες γιατί το λέτε αυτό εγώ έχω αλλάξει.δουλεια στο 3μηνο χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό που μετράει είναι αν "κάνεις" στον νέο εργοδότη και κάνει την δουλειά του. Σιγά ελεύθερη αγορά έχουμε αν έχεις προσόντα χεστηκες αλήθεια

Στάνταρ όμως σε ρωτάει γιατί αλλάζεις δουλειά και μάλιστα μια γενική απάντηση του στυλ "δε με σηκώνει το περιβάλλον" δεν αρκεί. Θα το ξεψειρίσει.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Kalahaan είπε

Στάνταρ όμως σε ρωτάει γιατί αλλάζεις δουλειά και μάλιστα μια γενική απάντηση του στυλ "δε με σηκώνει το περιβάλλον" δεν αρκεί. Θα το ξεψειρίσει.

Το έχεις ξεκινήσει λάθος το όλο ζήτημα.Το πας σαν το ανέκδοτο "εσύ και ο γρύλος σου" .

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Το έχεις ξεκινήσει λάθος το όλο ζήτημα.Το πας σαν το ανέκδοτο "εσύ και ο γρύλος σου" .

Δε σε καταλαβαίνω.

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλά και διάφορα που μπορούν να γίνουν αναλόγως από ποια μεριά εξετάζεις το ζήτημα. 

Νομιζω πως από το Εργανη δεν μπορούν να το δουν. 

Μπορούν να σου ζητησουν ένσημα που για το αν θα έχουν εκδοθεί σε μια εβδομάδα, το πιθανότερο είναι πως όχι. 

Από εκεί και πέρα αν δεν έχουν βγει ένσημα τότε δεν έχεις θέμα. 

Αν έχουν βγει, τότε φαίνεσαι στην καρτέλα ενσημων. Συνεπώς μπορούν να σε τσιμπισουν από εκεί και να κάνουν τις γνωστές ερωτήσεις. 

Οι πολλές αλλαγές δουλειάς στο βιογραφικό παίζουν αρνητικό ρόλο, αν είναι μόνο μια, βρίσκεις μια δικαιολογία που θα σκεφτείς και το μπαλώνεις. Αν τους κάνεις για την δουλειά προφανώς και είναι το σημαντικότερο υπό την προϋπόθεση ότι έχεις περάσει τον σκόπελο της συνέντευξης και των προκαταρκτικων και της τυπικούρας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Μπορούν να σου ζητησουν ένσημα που για το αν θα έχουν εκδοθεί σε μια εβδομάδα, το πιθανότερο είναι πως όχι. 

Όπως είπα και πριν, τώρα είναι περίοδος Χριστουγέννων που δεν παίρνει κανένας συνεντεύξεις. Άρα την αναζήτηση θα την κάνω τον Ιανουάριο που θα έχω κλείσει ένα μήνα και θα έχουν βγει ένσημα (βάλε και μια βδομάδα που θα κρατήσουν οι συνεντεύξεις και άλλες δύο βδομάδες notice). Άρα λες να μη ρισκάρω να πω ψέματα, γιατί θα φανεί στην καρτέλα ενσήμων το που δουλεύω;

Επεξ/σία από Kalahaan
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Kalahaan είπε

Όπως είπα και πριν, τώρα είναι περίοδος Χριστουγέννων που δεν παίρνει κανένας συνεντεύξεις. Άρα την αναζήτηση θα την κάνω τον Ιανουάριο που θα έχω κλείσει ένα μήνα και θα έχουν βγει ένσημα (βάλε και μια βδομάδα που θα κρατήσουν οι συνεντεύξεις και άλλες δύο βδομάδες notice). Άρα λες να μη ρισκάρω να πω ψέματα, γιατί θα φανεί στην καρτέλα ενσήμων το που δουλεύω;

Αν φανεί στην καρτέλα με τα ένσημα τότε πρέπει να είσαι έτοιμος για το πως θα χειριστείς αυτό το θέμα με τον βέλτιστο τρόπο. 

Τώρα το πως θα το χειριστείς σκέψου το. Μπορείς να μην γράψεις τίποτα στο βιογραφικό σου και αν σε ρωτήσουν να τους πεις πως δεν θεωρησες σημαντικό να το γράψεις λόγω εργασίας λιγων ημερών. Αν το γράψεις τότε πες μια δικαιολογία κάτι πολύ πειστικό γιατί πίστεψε με ορισμένοι δεν σκαμπαζουν και καταλαβαινουν άμεσα αν πεις κάτι που δεν είναι πιστευτό. 

Προσωπικά, σε εργασία και μάλιστα εθελοντική που είχα πάει πριν χρόνια και ζητούσαν βιογραφικό, τους είπα προφορικά πέραν από διάφορα που έγραφα στο βιογραφικό ότι είχα υπάρξει και βοηθός ενός επαγγελματία σε κάτι αλλά μόνο δεκα ημέρες, δυσαρεστηθηκε αυτή που μου έπαιρνε συνέντευξη. Τέλος πάντων, δεν αποτελει η εν λόγω και την πλειοψηφία, αλλά κάποιους μπορεί να τους επηρεάσει αρνητικά. Πάρε εσύ μια απόφαση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...