Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Με το εν λόγω μήνυμα, ένα 10-20% θα την είχε πατήσει. 

Spoiler

αν κρίνουμε από τις εκλογές, πιστεύω είναι μεγαλύτερο το ποσοστό

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, VasKag είπε

Ευχαριστώ, μόλις τον αξιολόγησα.

37 λεπτά πριν, Bitbit είπε

αν είσαι τόσο ηλίθιος και την πατάς με αυτόν τον τρόπο, μάλλον είσαι επικίνδυνος για τους άλλους.

Έλεος με τους συναισθηματισμούς σας. Δείτε την πραγματικότητα που η ασχετοσύνη και η βλακεία χτυπάνε κόκκινο

και μια χαρά απάντησαν οι μπάτσοι. σιγά μην ασχολούνται με τον κάθε ηλίθιο (δεν εννοώ τον TS, αλλά αυτό που μπορέι να την πατήσει)

Δεν ξέρω γιατί βγάζεις επιθετικότητα, αλλά μόλις βάφτισες ηλίθιους κι επικίνδυνους τον παππού και τη γιαγιά της εποχής μας. Η ασχετοσύνη δεν είναι ελάττωμα καθ' αυτό, και η βλακεία δεν είναι απαραίτητα συνώνυμό της.

• Like 22
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος (νομίζω ότι κάνει αρκετά) αλλά αν δεν νομοθετήσουμε ποινές τύπου "πίσσα και πούπουλα" με δημόσια παρέλαση ανάποδα πάνω σε ένα γαϊδαρο, δεν θα σταματήσουν αυτά.

Δεν μπορούμε να ζητάμε απ΄όλους να είναι γνώστες... Σαν κοινωνία πρέπει να λάβουμε μέτρα.

Πάντως το Greek Caller ID για το 6944835110 λέει "no result found"

https://www.white-pages.gr/arithmos/6944835110

Δημοσ.

Εμένα οι γονείς μου δεν έχουν τους κωδικούς του ebanking τους, τους έχω μόνο εγώ. Και ο λόγος είναι ακριβώς αυτός. Φοβούνται μην την πατήσουν με τα γνωστά email και sms phishing. Καλό είναι όσοι (κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας) νομίζουν ότι είναι πιο ευάλωτοι, να αφήνουν τα παιδιά τους να τα διαχειρίζονται. 

• Like 9
Δημοσ.

καλλιστα θα μπορουσε η αστυνομια να ριξει ως δολωμα αγγελιες για να τσιμπησουν οι απατεωνες

4 λεπτά πριν, georgiouu είπε

καλλιστα θα μπορουσε η αστυνομια να ριξει ως δολωμα αγγελιες για να τσιμπησουν οι απατεωνες

αλλα θα μου πεις οκ τσιμπαει ο απατεωνας και προσπαθει να κανει την απατη στον αστυνομικο-δολωμα...πως θα συλληφθει;

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Wurlit είπε

Είχα τηλεφωνική κλήση από άγνωστο, με αριθμό 694.48.35.110, ο οποίος μου ζήτησε ονοματεπώνυμο και αριθμό ΙΒΑΝ, για να μου περάσει χρήματα για μία αγγελία που έχω ανεβάσει. Αύριο μία μεταφορική εταιρεία θα του έφερνε ρούχα, οπότε θα την έστελνε να παραλάβει το προϊόν από τον χώρο μου. Θα το κάναμε μέσω Viva Wallet, μου λέει, κάρτα με κάρτα, και το ποσό θα φανεί σε τρία λεπτά. Του έδωσα αυτά τα στοιχεία, και τίποτε άλλο. Έπειτα, μου λέει πως έχει περάσει το ποσό, και μου έστειλε ένα μήνυμα στο κινητό από "e Banking", το οποίο γράφει (πέραν του ποσού) κατά λέξη:

"ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ Χ ΕΥΡΩ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΤΟ USERNAME AND PASSWORD ΣΤΟ [email protected]"

Ελεεινή προσπάθεια. Ήθελε κι επέμενε να στείλω τα προσωπικά στοιχεία την ώρα που μιλούσαμε στο τηλέφωνο, γιατί βιαζόταν να φύγει. Του είπα πως δεν μπορώ να μπω στον σύνδεσμο, και πως όταν θα δω τα χρήματα στον λογαριασμό, θα του στείλω το πακέτο. Μου είπε πως θα καλέσει σε μισή ώρα. Φυσικά δεν ξανακάλεσε.

Έχω επικοινωνήσει με την τράπεζα, αλλά ως εκεί. Στο αστυνομικό τμήμα που κατήγγειλα το γεγονός, μου είπανε πως δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αριθμό κινητού, συνεπώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, και πως ο καθένας πρέπει να φυλάσσεται μόνος του. Κι όταν είπα πως κάποιοι δεν γνωρίζουν πώς να φυλαχτούν, και κάπως θα έπρεπε να καταγγελθεί το γεγονός, η απάντηση ήταν: "Καταλαβαίνω πώς το λέτε αλλά, λυπάμαι, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα." Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η φόρμα καταγγελίας στο τέλος μού βγάζει javascript errors, ενώ στο τηλέφωνο άκουγα για κανά πεντάλεπτο: "Είστε ο πρώτος στη σειρά αναμονής, θα εξυπηρετηθείτε άμεσα," και το έκλεισα.

Ελλάς, το μεγαλείο σου.

Μια ιδεα ειναι να του ζητησεις στοιχεια IBAN για να του καταθεσεις δηθεν τα λεφτα που κοστιζει η αποστολη, αφου θα στειλει αυτος εταιρεια (λολ), γιατι ετσι το ειχες στο μυαλο σου να επωμιστεις τα μεταφορικα και θες να εισαι σωστος. Ισως τσιμπησει. Φανταζομαι με IBAN μπορουν να δουν ονοματεπωνυμο τουλαχιστον. 

Οταν λες ΑΤ πηγες στην τοπικη ασφαλεια η οχι; Επισης στην ΔΗΕ πηρες σημερα Κυριακη;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, georgiouu είπε

αλλα θα μου πεις οκ τσιμπαει ο απατεωνας και προσπαθει να κανει την απατη στον αστυνομικο-δολωμα...πως θα συλληφθει;

Εμείς είμαστε το δόλωμα. Ευαισθησία κι άμεση αντιμετώπιση χρειάζεται.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MessengerOfGood είπε

Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος (νομίζω ότι κάνει αρκετά) αλλά αν δεν νομοθετήσουμε ποινές τύπου "πίσσα και πούπουλα" με δημόσια παρέλαση ανάποδα πάνω σε ένα γαϊδαρο, δεν θα σταματήσουν αυτά.

Δεν μπορούμε να ζητάμε απ΄όλους να είναι γνώστες... Σαν κοινωνία πρέπει να λάβουμε μέτρα.

Πάντως το Greek Caller ID για το 6944835110 λέει "no result found"

Δεν είναι και στο Viber.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Μια ιδεα ειναι να του ζητησεις στοιχεια IBAN για να του καταθεσεις δηθεν τα λεφτα που κοστιζει η αποστολη, αφου θα στειλει αυτος εταιρεια (λολ), γιατι ετσι το ειχες στο μυαλο σου να επωμιστεις τα μεταφορικα και θες να εισαι σωστος. Ισως τσιμπησει. Φανταζομαι με IBAN μπορουν να δουν ονοματεπωνυμο τουλαχιστον. 

Οταν λες ΑΤ πηγες στην τοπικη ασφαλεια η οχι; Επισης στην ΔΗΕ πηρες σημερα Κυριακη;

Τηλεφώνησα σε τοπική ασφάλεια και ΔΗΕ, καθώς και προσπάθησα (ανεπιτυχώς) δύο φορές να συμπληρώσω τη φόρμα καταγγελίας της τελευταίας.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Wurlit είπε

Τηλεφώνησα σε τοπική ασφάλεια και ΔΗΕ, καθώς και προσπάθησα (ανεπιτυχώς) δύο φορές να συμπληρώσω τη φόρμα καταγγελίας της τελευταίας.

Λενε ότι είναι ΡΟΜΑ.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως στο παρελθόν την έχω πατήσει με το "λεφτα στο λεπτό" της Πειραιώς. 

Και ναι μεν είμαι μεγαλος αλλά είμαι μηχανικός και με τον προγραμματισμό ΗΥ πρωτοασχολήθηκα το 1975. Φαντάσου τι γίνεται με τους άλλους...

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Λενε ότι είναι ΡΟΜΑ.

Η φωνή ήταν λίγο "εξωτική" να το πω, αλλά και τι μπορώ να κάνω; Αν δεν ενδιαφέρονται αυτοί που πρέπει, κι αν οι υποδομές διαχείρισης τέτοιων περιστατικών υπο-δυσ-λειτουργούν;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Wurlit είπε

Η ΔΗΕ ισως δεν εχουν επαφη με το κοινό τις Κυριακες, γενικα δεν θα γινει κατι μονο με τηλέφωνο καθως μπορει να ειναι στο ονομα του οποιουδήποτε 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Εγώ πάντως στο παρελθόν την έχω πατήσει με το "λεφτα στο λεπτό" της Πειραιώς. 

Και ναι μεν είμαι μεγαλος αλλά είμαι μηχανικός και με τον προγραμματισμό ΗΥ πρωτοασχολήθηκα το 1975. Φαντάσου τι γίνεται με τους άλλους...

Λυπάμαι. Κι εγώ με προγραμματισμό ξεκίνησα δέκα χρόνια αργότερα από 'σένα. Και δεν πήγε το μυαλό μου αρχικά σε απάτη γιατί, πρώτον, δεν μου έχει ξανασυμβεί και, δεύτερον, σε υποκινούσε να βιαστείς ώστε να μην προλάβεις να αναπτύξεις δεύτερη σκέψη. Μέχρι που ήρθε η ώρα να δώσω τους κωδικούς της κάρτας.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Wurlit είπε

Λυπάμαι. Κι εγώ με προγραμματισμό ξεκίνησα δέκα χρόνια αργότερα από 'σένα. Και δεν πήγε το μυαλό μου αρχικά σε απάτη γιατί, πρώτον, δεν μου έχει ξανασυμβεί και, δεύτερον, σε υποκινούσε να βιαστείς ώστε να μην προλάβεις να αναπτύξεις δεύτερη σκέψη. Μέχρι που ήρθε η ώρα να δώσω τους κωδικούς της κάρτας.

Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με τις απάτες ακόμα και από έμπειρους, ότι σε κάθε νέο τρόπο σου συμβαίνει πρώτη φορά. Καλά με ένα τέτοιο email πιστεύω όσοι έχουμε διαβάσει εδώ περιστατικά θα το βλέπαμε άμεσα ως απάτη, αλλα αν έψαχνε να βρει κανένα άλλο πιο πιασαρικο domain που μόνο με δική σου αναζήτηση και έλεγχο θα βρεις πιο είναι το αληθινό, πιάσε το αυγό και κουρευτο..... 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...