Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Αυτήν την στιγμή βρίσκομαι σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Αγγλία(finance) και σιγα σιγα απο Φεβρουαριο θα πρεπει να ψαξω δουλεια για τον Σεπτεμβρη. Σε μια συζητηση με το φιλαρακι μου που κι αυτος κανει το μαστερ του αγγλια στον ιδιο κλαδο μας προβληματιζει το αν θα πρεπει να επικεντρωθουμε στο Λονδινο για ευρεση εργασιας η και σ αλλες πολεις της αγγλιας(μαντσεστερ?).. Γενικα ποια ειναι η αποψη σας? Γνωριζουμε οτι τα κοστη στο Λονδινο θα ειναι αρκετα αλλα μηπως η εξελιξη ειναι πιο σιγουρη στο Λονδινο πχ σε μια εταιρια απο τι σε μια αλλη μικροτερη πολη?(λιβερπουλ πχ). 

Και κάτι ακόμα , μου πέταξε ο φίλος μου κάποια στιγμή στην συζήτηση ότι πρέπει να ψάχνουμε Έλληνες εργοδότες διότι μας προτειμουν, αυτό κατα ποσό ισχύει? 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, nick_giots32 είπε

μάλιστα...

Για να σου δώσω μια σοβαρή απάντηση.

Στο Λονδίνο θα καταντήσεις να μένεις με Πακιστανούς για να σου βγαίνει ο μήνας. Και στη δουλειά σου θα είσαι σε επίπεδο σκλάβου, δηλαδή το παιδί για τα excel κλπ. Για να μην πω για τις ατέλειωτες ώρες που θα χάνεις καθημερινά στα ΜΜΜ.

Βρες καμιά δουλειά σε πόλη ανθρώπινη. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Land-decked είπε

Για να σου δώσω μια σοβαρή απάντηση.

Στο Λονδίνο θα καταντήσεις να μένεις με Πακιστανούς για να σου βγαίνει ο μήνας. Και στη δουλειά σου θα είσαι σε επίπεδο σκλάβου, δηλαδή το παιδί για τα excel κλπ. Για να μην πω για τις ατέλειωτες ώρες που θα χάνεις καθημερινά στα ΜΜΜ.

Βρες καμιά δουλειά σε πόλη ανθρώπινη. 

σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, να σου πω την αλήθεια σκεφτόμουν Ολλανδία, Ιρλανδία (Δουβλινο) καμία Κύπρο όπως ανέφερες αλλά ρε 'σύ πραγματικά δεν ξέρω. Κάπως πρέπει να γίνουν απόσβεση τα λεφτά του μεταπτυχιακού όσο πιο γρήγορα γίνεται, διότι ήταν αρκετά... αν είχες να μου προτείνεις κάποια άλλη πόλη/χώρα...? Γενικά πέρα του investment banking που οι μισθοι απτην αρχη ειναι καλά, αντε και private equity οι αλλοι τομεις στην αρχη δεν πληρωνουν καλα και εχεις δικιο θα ειναι δυσκολα..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nick_giots32 είπε

σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, να σου πω την αλήθεια σκεφτόμουν Ολλανδία, Ιρλανδία (Δουβλινο) καμία Κύπρο όπως ανέφερες αλλά ρε 'σύ πραγματικά δεν ξέρω. Κάπως πρέπει να γίνουν απόσβεση τα λεφτά του μεταπτυχιακού όσο πιο γρήγορα γίνεται, διότι ήταν αρκετά... αν είχες να μου προτείνεις κάποια άλλη πόλη/χώρα...? Γενικά πέρα του investment banking που οι μισθοι απτην αρχη ειναι καλά, αντε και private equity οι αλλοι τομεις στην αρχη δεν πληρωνουν καλα και εχεις δικιο θα ειναι δυσκολα..

Στην αρχή μπορεί και να είναι μια καλή αρχή να κάνεις internship, να δουλεύεις τζάμπα δηλαδή για κάνα 6μηνο. Χώρα όπου σε πάρουν. Ιρλανδία που δούλεψα ένα φεγγάρι, τρομερά ακριβή και μισθοί οχι τόσο υψηλοί. Πάντως έχω φίλους στη Σκωτία που είναι ευχαριστημένοι.

Λες για το κόστος μεταπτυχιακου, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουμε ξεχρεωσει το κόστος του προπτυχιακού..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Land-decked είπε

Στην αρχή μπορεί και να είναι μια καλή αρχή να κάνεις internship, να δουλεύεις τζάμπα δηλαδή για κάνα 6μηνο. Χώρα όπου σε πάρουν. Ιρλανδία που δούλεψα ένα φεγγάρι, τρομερά ακριβή και μισθοί οχι τόσο υψηλοί. Πάντως έχω φίλους στη Σκωτία που είναι ευχαριστημένοι.

Λες για το κόστος μεταπτυχιακου, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουμε ξεχρεωσει το κόστος του προπτυχιακού..

όχι ρε internship ρε συ με cleared level 1 cfa και μεταπτυχιακο απο ενα καλο (μεχρι εκει) πανεπιστημιο... δεν το δεχομαι. Ξερω οτι δυσκολα θα με προσλαβουν χωρις προυπηρεσια αλλα ενταξει προτειμω να ψαχνω 6 μηνες και να τρωω ακυρα παρα να δουλεψω τζαμπα!

Επεξ/σία από nick_giots32
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nick_giots32 είπε

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Αυτήν την στιγμή βρίσκομαι σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Αγγλία(finance) και σιγα σιγα απο Φεβρουαριο θα πρεπει να ψαξω δουλεια για τον Σεπτεμβρη. Σε μια συζητηση με το φιλαρακι μου που κι αυτος κανει το μαστερ του αγγλια στον ιδιο κλαδο μας προβληματιζει το αν θα πρεπει να επικεντρωθουμε στο Λονδινο για ευρεση εργασιας η και σ αλλες πολεις της αγγλιας(μαντσεστερ?).. Γενικα ποια ειναι η αποψη σας? Γνωριζουμε οτι τα κοστη στο Λονδινο θα ειναι αρκετα αλλα μηπως η εξελιξη ειναι πιο σιγουρη στο Λονδινο πχ σε μια εταιρια απο τι σε μια αλλη μικροτερη πολη?(λιβερπουλ πχ). 

Και κάτι ακόμα , μου πέταξε ο φίλος μου κάποια στιγμή στην συζήτηση ότι πρέπει να ψάχνουμε Έλληνες εργοδότες διότι μας προτειμουν, αυτό κατα ποσό ισχύει? 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Μην ρωτας εδω για τετοια θεματα. Καλο θα ηταν να μην εχουμε αποψη για ολα, ειδικα για θεματα για τα οποια δεν γνωριζουμε.

Μιλα με το career service του πανεπιστημιου σου.

Ξεκινα να κοιτας για graduate schemes αν δεν εχουν κλεισει, λογικα θα εχει τετοιες πληροφοριες στο site της σχολης σου.

Επισης, δες και με την visa τι θα κανεις΄εχεις 2 χρονια απο την στιγμη που τελειωνεις, εκτος και αν εχεις (pre) settled status. 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, nick_giots32 είπε

όχι ρε internship ρε συ με cleared level 1 cfa και μεταπτυχιακο απο ενα καλο (μεχρι εκει) πανεπιστημιο... δεν το δεχομαι. Ξερω οτι δυσκολα θα με προσλαβουν χωρις προυπηρεσια αλλα ενταξει προτειμω να ψαχνω 6 μηνες και να τρωω ακυρα παρα να δουλεψω τζαμπα!

Προτιμάς να κάθεσαι 6 μήνες κάνοντας τίποτα, παρά να κανείς intership και να μαθεις ουσιαστικα πραγματα; Χαλαρωσε και λιγο, ενας junior με 0 προυπηρεσια εισαι. Ουτε καν απο τοπ πανεπιστημιο. Χιλιαδες υπαρχουν σαν και σενα, και πιθανοτατα με καλυτερα βιογραφικα. Κανε μια πρακτικη μπας και ξεχωρησεις και λιγο, αλλιως σε βλεπω να δουλευεις για ψυχουλα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

μπορεί να χετε δίκιο ρ παιδιά, αλλά δεν γίνεται όλοι οι φίλοι μου να τελειώνουν πχ το πορτσμουθ και να βρίσκουν δουλειά... και εγώ με 2-3 πράγματα παραπάνω να πρέπει να βρω δουλειά μέσω Λαμίας.. μπορεί να κάνω λάθος

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nick_giots32 είπε

μπορεί να χετε δίκιο ρ παιδιά, αλλά δεν γίνεται όλοι οι φίλοι μου να τελειώνουν πχ το πορτσμουθ και να βρίσκουν δουλειά... και εγώ με 2-3 πράγματα παραπάνω να πρέπει να βρω δουλειά μέσω Λαμίας.. μπορεί να κάνω λάθος

Είναι και η τύχη... Αλλά και πώς πουλάς τον εαυτό σου. Αν ο άλλος ξέρει να τον πουλάει και είναι άνετος με τα αγγλικά , θα στην πάρει την δουλειά..

Δημοσ.

Αν βρεις δουλεια τωρα μεχρι Φεβρουαριο 99% θα ειναι για graduate program. Πρεπει πρωτα να σκεφτεις αν θες graduate program η κανονική δουλειά, να ζυγισεις τα συν πλην της καθε επιλογης. Εννοειται αν εχεις βρει πατημα στο Λονδινο δεν φευγεις. 

Δημοσ.

Οσους ξενιτεμενους φιλους-γνωστους εχω που δουλευουν στο finance ολοι ειναι Λονδινο και μου λενε ξεκαθαρα οτι εκει γινεται ολο το παιχνιδι. Ειναι σαν να ανοιγουμε συζητηση για καποιον που ασχολειται με τα ναυτιλιακα αν πρεπει να επικεντρωθει σε Πειραια, Ιωαννινα η Θεσσαλονικη...

Καλα σου τα ειπαν οι παραπανω, τα εζησες κι εσυ λογικα, τα πρωτα 1-2 χρονια συγκατοικηση με ξεμπαρκους, σφιχτο μπατζετ, κρυο σκοταδι κι αγωνια.  Μετα θα ερθουν τα καλα φραγκα.

Καπου ειπες οτι εχεις και CFA lever 1? Τερραστιο προσον, συνηθως στο πληρωνουν να το παρεις οι εταιριες καθως δουλευεις.

Long story short, ξεκαθαρα Λονδινο, κοιτας graduate θεσεις. Α! Networking, networking, networking!!!

7 ώρες πριν, Land-decked είπε

Ναι γιατι στο Manchester η στο Liverpool πανε κατευθειαν CEO...

To σκ$το θα το φαει, τα χαμαλικια θα τα κανει νομοτελειακα και για κανα 25k-30k. Με υπομονη και καλη δικτυωση μετα απο 2 χρονια, ειδικα αν παρει κανα CFA ακομα και αλλαξει και καναν εργοδοτη θα παει προς τα 45k-50k. Εκει αρχιζουν τα ομορφα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...