SPY_oo7 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε κενό/κλειστό ένα διαμέρισμα να απαλλάσσεται της υποχρέωσης καταβολής των γενικών κοινοχρήστων, Προφανως απαλασεται απο καθαριοτητα συντηρηση ασανσερ κηπους κοινοχρηστα ρευματα- νερα και πληρωνει συμετοχη στη θερμανση εφοσον λειτουργει και φθορές στις οποιες πρεπει να υπαρξει πρωτα ενημερωση και κοινοποιηση αποφασης γενικης συνελευσης καθως και αποδειξεις προσφορες κτλ,Οτιδηποτε χωρις αποδειξη δεν πληρώνεται ουτε στο δικαστηριο. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από SPY_oo7
StamTheMan Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Κοίτα που εγώ νόμιζα ότι η δουλειά σου είναι να πηγαίνεις τις παραγγελίες στα σπίτια των πελατών. Δεν ειναι δουλεια μου,δουλεια μου ειναι να φτασω στη διευθυνση,οχι να κανω τον ορειβατη επειδη εσυ δεν πληρωνεις κοινοχρηστα. Οταν το κανεις,ελα να μου το πεις,εξω απο το χορο εχετε πολλες θεωριες. Και ναι,θα το πω στο θυροτηλεφωνο οτι εχω προβλημα στο ποδι και δεν μπορω να ανεβω στον 4ο. Σιγα μην απολογηθω κιολας σε ατομα σαν και εσενα. 17 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Ό,τι θες διαβάζεις εδώ μέσα Μαθε να συζητας σαν ανθρωπος,ως τοτε θα εισαι σε λιστα αγνοησης,και κακως σε εβγαλα,νομιζα οτι ειχες διορθωθει. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από StamTheMan 2 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, zygorito είπε Αυτό όντως θα ήθελα να μάθω πάνω σε τι στηρίζεται γιατί και εγώ είμαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος τρίτου ορόφου (δεν έχω μείνει ποτέ εκεί βέβαια, το νοικιάζω) η οποία πολυκατοικία επειδή είναι κοντά του '60 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ασανσερ. Δηλαδή αμα καλέσει από τον τρίτο ασθενοφόρο θα πούνε κατεβείτε τις σκάλες δε μπορούμε να ανεβούμε να σας εξυπηρετήσουμε; Άλλο οικοδομή που δεν έχει Ανσανσερ και άλλο οικοδομή που έχει Ανσανσερ αλλά για οποιοδήποτε λόγο έχεις απογορευση την πρόσβαση σε συγκεκριμένους ενοίκους 1
iml Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε Προφανως απαλασεται απο καθαριοτητα συντηρηση ασανσερ κηπους κοινοχρηστα ρευματα- νερα και πληρωνει συμετοχη στη θερμανση εφοσον λειτουργει και φθορές στις οποιες πρεπει να υπαρξει πρωτα ενημερωση και κοινοποιηση αποφασης γενικης συνελευσης καθως και αποδειξεις προσφορες κτλ,Οτιδηποτε χωρις αποδειξη δεν πληρώνεται ουτε στο δικαστηριο. Το αν απαλλάσσεται και από τι ορίζεται στο καταστατικό της εκάστοτε οικοδομής. Αν διαφωνεί ή θεωρεί ότι δεν πρέπει να πληρώνει μπορεί να κάνει αγωγή, ή να το θέσει στη συνέλευση όχι να το αποφασίσει μόνος του. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από iml
SPY_oo7 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, iml είπε Το αν απαλλάσσεται και από τι ορίζεται στο καταστατικό της εκάστοτε οικοδομής. Αν διαφωνεί ή θεωρεί ότι δεν πρέπει να πληρώνει μπορεί να κάνει αγωγή, όχι να το αποφασίσει μόνος του. Το οριζει ο νομος καταρχας και μετα το καταστατικό της εκάστοτε οικοδομής.Το καταστατικο δεν ειναι υπερανω του νομου .Πχ ατομικοι καυστηρες αεριου ασανσέρ και αλλα πολλα Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από SPY_oo7
iml Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, SPY_oo7 είπε Το οριζει ο νομος καταρχας και μετα το καταστατικό της εκάστοτε οικοδομής. Ορίζει κάποιος νόμος αν μια οικοδομή συντηρεί πχ κήπο και έχει έξοδα κηπουρού δηλωμένα στο καταστατικό της ότι τα διαμερίσματα που είναι κλειστά απαλλάσσονται? Ή ότι δεν πληρώνουν για τον καθαρισμό?
SPY_oo7 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Οχι κανει οτι θελει ο καθε βεζιρης που εφτιαξε την οικοδομη .Σαφώς και υπαρχει νόμος που οριζει τι πληρωνει ενα κλειστο διαμερισμα συμφωνα με τον οποιο φτιαχνονται και οι κανονισμοι. 1
iml Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε Οχι κανει οτι θελει ο καθε βεζιρης που εφτιαξε την οικοδομη .Σαφώς και υπαρχει νόμος που οριζει τι πληρωνει ενα κλειστο διαμερισμα συμφωνα με τον οποιο φτιαχνονται και οι κανονισμοι. Αμφιβάλω. Το καταστατικό συντάσσεται από δικηγόρο, δεν είναι ένα συμφωνητικό στο περίπου. Συνήθως προβλέπει από μόνο του συμμετοχή με κάποιο μειωμένο ποσοστό στα κενά διαμερίσματα, απαλλαγή ή πλήρη συμμετοχή. Το να πει κάποιος εγώ δεν συμφωνώ να "πλερώνω" ούτε αυτό, ας το παει να το διεκδικήσει στο δικαστήριο που θα του κάνουν, παραθέτοντας τον αντίστοιχο νόμο που λες. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από iml 1
SPY_oo7 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλα κανεις............Ακομα και τα ποσοτα συμετοχης νόμος τα οριζει και ειναι κοινα για ολους.Δεν βαζει οτι του ερθει του συμβολαιογράφου που εφτιαξε τον κανονισμο. Τωρα το αλλαξες και το μαζεψες.Ετσι μπραβο.Πληρωνει θερμανση εφοσον δουλευει 24% νομιζω και φθορες που αφορουν ιδιοκτητες.Πχ ανακαίνιση ασανσερ και οχι βλαβη που προήλθε απο την χρηση Οτιδηποτε χωρις αποδειξη δεν πληρώνεται ουτε στο δικαστηριο. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από SPY_oo7
iml Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν το "μαζεύω", το επεξηγώ για να μην παρεξηγούμαι. Προφανώς διαφωνούμε και δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Για ανυπαρξία απόδειξης δεν έχω πει κάτι, αντίθετα -προσπάθησα- να τονίσω ότι πρέπει να γίνουν όλα κατά γράμμα (καταστατικού και νόμου) Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από iml 1
AntiCambeR Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, StamTheMan είπε Μεχρι τον 2ο,βια τριτο,την πρωτη φορα. Αν ειναι τακτικος,κανω το παγωνι. Το εχω κανει. Στο καταστημα που ημουν τα ατομα που το δουλευαν με υποστηριζαν σε οτιδηποτε τετοιο. Ας μην παραγγειλει.Να εισαι σιγουρος οτι τα σωστα μαγαζια δε θελουν πελατες που τους δυσκολευουν τη ζωη. Δε ειμαστε υπηρετες,δε γλειφουμε για 5 ευρω παραγγελια σαντουιτς. Δεν ειναι προβλημα μου ολα αυτα. Το βασικοτερο; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. Δεν ειναι δουλεια μου να ανεβαινω στον 4ο με τα ποδια,οταν το κανεις ελα να μου πεις τη γνωμη σου παλι.Εξω απο το χωρο ωραια τα λενε ολοι. Ευτυχως τετοια σκηνικα ειναι σπανια,αν θυμαμαι καλα δεν εχω ανεβει τελευταια στον 4ο,συνηθως κατεβαινουν. Εχει γραφτει και αξιολογηση για διανομεα που το εκανε,αλλα εκεινος ηταν ουγκανος και δε μιλησε καλα. Δεν γνωρίζω αν είσαι υποχρεωμένος, δεν νομίζω να υπάρχει και κάποιος κανόνας για αυτό. Η γνώμη μου πάντως είναι η εξής: Οταν δεν υπάρχει ασανσέρ και η παραγγελία είναι πχ στον 1ο όροφο και δεν υπάρχει ασανσέρ, εκεί εντάξει, μπορείς να ανέβεις.Πχ όταν ξέρεις πως οι πελάτης είναι ηλικιωμένος. Γενικώς ο πελάτης πρέπει να σκεφτεί πως εσύ θα το κάνεις αυτό πολλές φορές σε όλη την βάρδια, οπότε θα μπορούσε να κατέβει αυτός 2-3 φορές την εβδομάδα που θα παραγγείλει, για αυτόν δεν είναι δύσκολο, όμως για εσένα είναι πολύ κουραστικό.Πόσο μάλλον όταν είναι σε 2ο, 3ο, 4ο όροφο χωρίς ασανσέρ. Πάντως εγώ σπάνια παραγγέλνω και πάντα κατεβαίνω απο τον 1ο όροφο γιατί δεν υπάρχει ασανσέρ.Δεν έχω πρόβλημα, μπορεί να ανεβοκατέβω μέσα στην ημέρα και 4-5 φορές. Μέχρι τώρα ανεβαίνω σε κτίρια μέχρι 3 ορόφους, αλλά σχετικά λίγες φορές την ημέρα, πχ 4-8 φορές. Είχε τύχει να πρέπει να ανεβαίνω 2-3 φορές στο 8ωρο κτίριο με 12 ορόφους, απο κάποιο σημείο και μετά ξεκίνησαν οι πόνοι στα γόνατα, ευτυχώς ήταν για λίγο καιρό. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσω ασανσέρ στην δουλειά, σε οποιοδήποτε χώρο.Αν μείνω μέσα σε αυτό, θα φάω κράξιμο. Σε περίπτωση που εγκλωβιστεί κάποιος μέσα σε ασανσέρ λόγω βλάβης η διακοπής ρεύματος, θα πρέπει η να τον βγάλω η να ειδοποιήσω. Αν κλειστώ μέσα και είμαι πχ μόνος νύχτα, καλά ξεμπερδέματα. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από AntiCambeR 1
Ultimategr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Θα πρεπει να ερθει ενας επιθεωρητης ανελκυστηρων ωστε να κανει ελεγχο στον ανελκυστηρα και θα συνταξει μια τεχνικη εκθεση με τις αλλαγες/αναβαθμισεις που θα πρεπει γινουν.Με αυτη την εκθεση θα παρετε προσφορες και στην συνεχεια θα πρεπει να γινει γενικη συνελευση για να γινει επιλογη καποιας προσφορας.Θα πρεπει η προσφορα να περιεχει φπα.Στην γενικη συνελευση δεν θα τεθει σαν θεμα η αναβαθμιση του ανελκυστηρα καθως αυτο ειναι πλεον δεδομενο καθως αποτελει νομο του κρατους.Η συνελευση θα αποφασισει ποια θα προσφορα θα επιλεγει. Αν καποιοι ιδιοκτητες αρνηθουν να πληρωσουν τοτε ο διαχειριστης μπορει να προχωρησει δικαστικα σε εκδοση διαταγης πληρωμης(ενα μηνα περιπου θα χρειαστει για να βγει),οποτε θα αναγκαστουν να πληρωσουν διαφορετικα θα βγουν σε πληστηριασμο τα περιουσιακα τους στοιχεια. Η αναβαθμιση ανελκυστηρα ειναι υποχρεωτικη βαση νομοθεσιας(ΦΕΚ Β/2604/22.12.08 και της αριθμ. οικ. Φ.Α/9.2/OIK. 28425) και αν οι ιδιοκτητες μια πολυκατοικιας δεν το πραξουν ο νομος προβλεπει διοικητικες και ποινικες κυρωσεις.Αν ο ανελκυστηρας δεν διαθετει πιστοποιητικο και δεν ειναι εγγεγραμμενος στα μητρωα του δημου τοτε θα πρεπει οι αρμοδιοι φορεις να προχωρησουν σε διακοπη/σφραγισμα του ανελκυστηρα και συγχρονως σε αφαιρεση του κοινοχρηστου ρολογιου του ρευματος της πολυκατοικιας οπως γινεται σε πολλες περιπτωσεις καθως και σε διοικητικες και ποινικες κυρωσεις στους ιδιοκτητες. Σε περιπτωση ατυχηματος σε μη πιστοποιημενο ανελκυστηρα ποινικη και αστικη ευθυνη εχει εκτος απο τον συντηρητη και ο διαχειριστης.Επισης μπορειται να ενταξεται την αναβαθμιση του ανελκυστηρα στο εξοικονομω,αλλα θα πρεπει πρωτα η πολυκατοικια να βγαλει αφμ. Το καλυτερο θα ειναι σε πρωτη φαση να απευθυνθειτε σε ενα επιθεωρητη ανελκυστηρων. 2
SPY_oo7 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δηλαδη εσυ λες οτι απο την ερχομενη βδομαδα θα ριχνουν προστιμα και θα κλειδωνουν ασανσερ.Καλός ο δράκος αλλα εχει παραμυθι.Οχι οτι δεν ειναι θεμα σοβαρο και ασφαλειας αλλα επεσε σε λαθος εποχη.Απο την αλλη εχω πολλα χρονια να ακουσω για θανατο απο ασυντήρητο ανελκυστηρα. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2021 από SPY_oo7
StamTheMan Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε Οταν δεν υπάρχει ασανσέρ και η παραγγελία είναι πχ στον 1ο όροφο και δεν υπάρχει ασανσέρ, εκεί εντάξει, μπορείς να ανέβεις.Πχ όταν ξέρεις πως οι πελάτης είναι ηλικιωμένος. Στον πρωτο παω παντα με τα ποδια. 1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε Γενικώς ο πελάτης πρέπει να σκεφτεί πως εσύ θα το κάνεις αυτό πολλές φορές σε όλη την βάρδια, οπότε θα μπορούσε να κατέβει αυτός 2-3 φορές την εβδομάδα που θα παραγγείλει, για αυτόν δεν είναι δύσκολο, όμως για εσένα είναι πολύ κουραστικό.Πόσο μάλλον όταν είναι σε 2ο, 3ο, 4ο όροφο χωρίς ασανσέρ. Δεν ειναι μονο η κουραση,σκεψου ποσο αβολο ειναι να ανεβω με γαλοτσα,προστασιες και αδιαβροχα. 1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε Μέχρι τώρα ανεβαίνω σε κτίρια μέχρι 3 ορόφους, αλλά σχετικά λίγες φορές την ημέρα, πχ 4-8 φορές. Δεν τις λες και λιγες. Και εγω ενα διαστημα που εξυπηρετουσα το νοσοκομειο,πηγαινα απο τις σκαλες για να αποφευγω συνωστισμο/αρρωστου.καθυστερηση απο τα ασανσερ,αλλα διαλυθηκα και μετα πηγαινα και στον 1ο με το ασανσερ. Το παρακατω σιγουρα το εχεις δει,στα δρομολογια μου εχω συναντησει πολλα παρομοια,να μας απαγορευουν την εισοδο ή τη χρηση του ασανσερ και διαφορα αλλα.
Ultimategr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2021 Με πολυ απλα λογια μη αναβαθμισμενος ανελκυστηρας χωρις πιστοποιητικο=κινουμενο φερετρο οπως χαρακτηριστικα ανεφερε ενας επιθεωρητης ανελκυστηρων. Αν δεν υπαρχει καθολου η οικονομικη δυνατοτητα να αναβαθμιστει ενας μη δηλωμενος ανελκυστηρας τοτε θα πρεπει να κλειδωθει,ετσι κι αλλιως ειναι παρανομος/αυθαιρετος,χωρις καμια προδιαγραφη ασφαλειας (πινακας με ce,πορτακια,υποπλαισιο αρπαγης,ποδια θαλαμου,επικαθησεις,ρυθμιστης ταχυτητας κτλ) που μπορει ανα πασα στιγμη να προκαλεσει σοβαρο-θανατηφορο ατυχημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις