Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.
Αγορασα το συγκεκριμένο κινητό, το προηγούμενο μου ηταν ενα redmi note 4. Είχα χρόνια δλδ να αγοράσω καινουριο smartphone οποτε το έχω χάσει λίγο.
Οταν το ανοιξα είχε μπαταρία χωρις να το φορτίσω εγω καθόλου γύρω στο 60%. Το πρώτο πράγμα που έκανα ηταν να εγκαταστησω ενημερωσεις και για το λειτουργικό και για τις εφαρμογές. Συγκεκριμένα για το λειτουργικο περαστηκε η miui 12.5.4.
Υστερα του εκανα την πρώτη του φορτιση οταν πήγε περίπου στο 20%, το φόρτισα μεχρι 100%.
Το θεμα είναι οτι με πολύ φυσιολογική χρήση(χωρις ανοιχτα gps κλπ) δλδ λίγες δοκιμές στο youtube και λίγες εγκαταστάσεις εφαρμογών νιωθω οτι η μπαταρία πέφτει ευκολα. Οθονη έχω αφησει στα 60hz
Πχ με το redmi 4 στην αρχή για να πέσει απο το 100 στο 99% δεν θυμάμαι πόσες ώρες περναγαν. Αυτο με το που το εβγαλα απο την φόρτιση στο 100% σε 2 λεπτα πηγε στο 99.
Ενα άλλο προβλημα ειναι οτι αργεί πολύ στο youtube να ανοιξει η αρχική σελίδα ενω εχω φουλ σημα και γενικα οταν εχω ενα βιντεακι ανοιχτό και σκρολαρω προς τα κατω αργουν να ανοιξουν τα βιντεο.
Τι συμβαίνει? Επεσα σε ελατωματικο? Μηπως φταιει το update στο λειτουργικο? Να του κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανες Update,ωραία .

Επιβάλλεται μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αφού πρώτα κάνεις ένα backup.

Μετά στρώσε την μπαταρία.

Δηλαδή κάνε σωστή χρήση για τουλάχιστον 5 μέρες.

Από 100% που θα είναι να το πηγαίνεις 20-15%.

Μετά κάνεις ένα καλιμπράρεισμα στην μπαταρία.

Η μέθοδος λοιπόν έχει ως εξής:

Αφήνουμε το κινητό μας να απενεργοποιηθεί από μπαταρία.

Χωρίς να το συνδέσουμε σε κάποιο φορτιστή, πατάμε το Power για να ενεργοποιηθεί.

Το αφήνουμε ξανά να κλείσει από μπαταρία και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μην ανοίγει καθόλου.

Το συνδέουμε σε έναν φορτιστή αλλά δεν το ενεργοποιούμε.

Περιμένουμε μέχρι να φορτίσει στο 100% 

Το ενεργοποιούμε και το χρησιμοποιούμε κανονικά.

Μία εβδομάδα αργότερα, επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά τη διαδικασία και είμαστε έτοιμοι.

Για την οθόνη μην συγκρίνεις το note 4 με το Poco.

Είναι δυο διαφορετικές συσκευές που σίγουρα το Poco καταναλώνει περισσότερη μπαταρία.

Για το YouTube δεν γνωρίζω, μπορεί να παίζουν πολύ παράγοντες.

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, gkar206 είπε

Καλησπέρα σας.
Αγορασα το συγκεκριμένο κινητό, το προηγούμενο μου ηταν ενα redmi note 4. Είχα χρόνια δλδ να αγοράσω καινουριο smartphone οποτε το έχω χάσει λίγο.
Οταν το ανοιξα είχε μπαταρία χωρις να το φορτίσω εγω καθόλου γύρω στο 60%. Το πρώτο πράγμα που έκανα ηταν να εγκαταστησω ενημερωσεις και για το λειτουργικό και για τις εφαρμογές. Συγκεκριμένα για το λειτουργικο περαστηκε η miui 12.5.4.
Υστερα του εκανα την πρώτη του φορτιση οταν πήγε περίπου στο 20%, το φόρτισα μεχρι 100%.
Το θεμα είναι οτι με πολύ φυσιολογική χρήση(χωρις ανοιχτα gps κλπ) δλδ λίγες δοκιμές στο youtube και λίγες εγκαταστάσεις εφαρμογών νιωθω οτι η μπαταρία πέφτει ευκολα. Οθονη έχω αφησει στα 60hz
Πχ με το redmi 4 στην αρχή για να πέσει απο το 100 στο 99% δεν θυμάμαι πόσες ώρες περναγαν. Αυτο με το που το εβγαλα απο την φόρτιση στο 100% σε 2 λεπτα πηγε στο 99.
Ενα άλλο προβλημα ειναι οτι αργεί πολύ στο youtube να ανοιξει η αρχική σελίδα ενω εχω φουλ σημα και γενικα οταν εχω ενα βιντεακι ανοιχτό και σκρολαρω προς τα κατω αργουν να ανοιξουν τα βιντεο.
Τι συμβαίνει? Επεσα σε ελατωματικο? Μηπως φταιει το update στο λειτουργικο? Να του κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων?

Εγώ θα σου έλεγα να μην παιδεύεσαι τζάμπα. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά για τη συσκευή σου. Λογικό να καταναλώνει περισσότερη μπαταρία από το παλιό κινητό σου. Αυτό ειδικά με το 100% μπαταρίας να πάει στο 99% σε λίγα λεπτά είναι νορμάλ. Δεν είναι δυνατόν να μένει η μπαταρία στο 100% για ώρες όπως λες αν το δουλεύεις!

Κάνε και μια επαναφορά για σιγουριά, αλλά μην περιμένεις θαύματα. Πιο πολύ για να λες ότι το έκανες...

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...