Roustan21 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα θα ήθελα την γνώμη σας για ένα καινούργιο pc που θέλω να φτιάξω για επεξεργασία φωτογραφίας και λίγο Gaming (pubg).. Επεξεργαστής : AMD Ryzen 7 3800X 3.9GHz Μητρική :MSI MPG B550 Gaming Plus Motherboard ATX Μνήμη RAM : G.Skill Trident Z RGB 16GB Ssd : Western Digital SN850 SSD 500GB M.2 NVMe Τροφοδοτικό :Corsair CV Series CV750 750W Full Wired 80 Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 650 ευρώ για αυτά πράγματα... Κουτί και κάρτα γραφικών υπάρχει Ευχαριστώ εκ των προτέρων
conqueror06 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Καταρχήν έχεις κάνει τις καλύτερες επιλογές σε ραμ και ssd. Έχω ακριβώς αυτές τις RAM, πραγματικά ό,τι καλύτερο. Ο SN850 είναι σφαίρα και σκυλί ταυτόχρονα, έχω ακούσει μόνο καλά λόγια. Ένσταση μόνο ότι σου τρώει αρκετά από το μπάτζετ, αλλά τα αξίζει. Σε αυτά τα δύο (που είναι και το εύκολο κομμάτι της κριτικής) είναι 100% κομπλέ. Τώρα σε επεξεργαστή και motherboard ίσως να σε βοηθήσουν άλλα παιδιά καθώς δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με AMD. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι η MSI ενώ βγάζει καλές motherboards για intel, έχω ακούσει αρνητικά από φίλους σχετικά με τις AMD μητρικές της. Ενώ παράλληλα η AMD πλέον είναι λίγο ακριβούτσικη στους επεξεργαστές σε σχέση με παλιότερα. Μοναδική ένσταση έχω για το τροφοδοτικό, αλλά δεν ξέρω τι κάρτα γραφικών έχεις. Παρόλο που το μπραντ είναι κορυφαίο, όταν έψαχνα τροφοδοτικό δεν άκουσα τα καλύτερα για τη σειρα CV, συγκριτικά πάντα με τη σειρά RMi που τελικά αγόρασα δίνοντας 40 ευρώ παραπάνω. Μπορείς να μας γράψεις τι κάρτα θα έχει το συστημά σου? 1
hln3 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, Roustan21 είπε Καλησπέρα θα ήθελα την γνώμη σας για ένα καινούργιο pc που θέλω να φτιάξω για επεξεργασία φωτογραφίας και λίγο Gaming (pubg).. Επεξεργαστής : AMD Ryzen 7 3800X 3.9GHz Μητρική :MSI MPG B550 Gaming Plus Motherboard ATX Μνήμη RAM : G.Skill Trident Z RGB 16GB Ssd : Western Digital SN850 SSD 500GB M.2 NVMe Τροφοδοτικό :Corsair CV Series CV750 750W Full Wired 80 Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 650 ευρώ για αυτά πράγματα... Κουτί και κάρτα γραφικών υπάρχει Ευχαριστώ εκ των προτέρων Άλλαξε τον 3800Χ με τον 5600Χ. Πολύ καλύτερος στο gaming ο 2ος και συγκρίσμος σε εφαρμογές. 1
nickol-us Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Από τις "αγαπημένες" μητρικές, νομίζω οτι πιο κομπλέ και vfm b550 +1 για τον 5600x. Αν και δεν λες τι προγράμματα δουλεύεις, η πλειοψηφία των προγραμμάτων επεξεργασίας φωτογραφιών "κερδίζει" από single core και όχι multicore. Ο 5600x δείχνει πολύ καλύτερα συνολικά επιλογή υπολογίζοντας και στο gaming Μνήμες καλές όμως σε αυτήν την τιμή μπορείς να πάρεις τις ballistix στα 3600/c16 ή να πας σε άλλες αντίστοιχες χωρίς rgb και να γλιτώσεις λίγα χρήματα Για τον δίσκο στα είπαν. Pcie 4 θα τον πληρώσεις, αν το αξίζει το γνωρίζεις μόνο εσύ. Το τροφοδοτικό προσωπικά μου ¨κλωτσάει" κάπως. Χρειάζεσαι πραγματικά τόσα watt; Πες μας τι θα σηκώσει το τροφοδοτικό, μήπως δεν χρειάζεται τόσο μεγάλο wattage και μπορέσεις να ανέβεις κατηγορία (πχ gold) ή δες κάποια εναλλακτική με περισσότερα έτη εγγύηση (πχ seasonic δίνει 5 χρόνια εγγύηση) Αν δεν έχεις και κάποια after market ψύκτρα καλώ θα ήταν να σκεφτείς να βάλεις μια. Τι κουτί έχεις παρεμπιπτόντως; Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2021 από nickol-us 2
dpolal Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, Roustan21 είπε Επεξεργαστής : AMD Ryzen 7 3800X 3.9GHz Από τη στιγμή που ο 5600Χ κοστίζει σχεδόν τα ίδια χρήματα με τον 3600Χ δεν υπάρχει λόγος να προτιμήσεις τον δεύτερο.
Roustan21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 31/12/2021 στις 2:23 ΠΜ, conqueror06 είπε Στις 31/12/2021 στις 7:48 ΠΜ, nickol-us είπε Στις 31/12/2021 στις 1:01 ΠΜ, Roustan21 είπε Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2022 από Roustan21
Roustan21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Στις 31/12/2021 στις 1:01 ΠΜ, Roustan21 είπε Καλησπέρα θα ήθελα την γνώμη σας για ένα καινούργιο pc που θέλω να φτιάξω για επεξεργασία φωτογραφίας και λίγο Gaming (pubg).. Επεξεργαστής : AMD Ryzen 7 3800X 3.9GHz Μητρική :MSI MPG B550 Gaming Plus Motherboard ATX Μνήμη RAM : G.Skill Trident Z RGB 16GB Ssd : Western Digital SN850 SSD 500GB M.2 NVMe Τροφοδοτικό :Corsair CV Series CV750 750W Full Wired 80 Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 650 ευρώ για αυτά πράγματα... Κουτί και κάρτα γραφικών υπάρχει Ευχαριστώ εκ των προτέρων Καλησπέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά...δουλεύω μόνο Lightroom και photoshop...εχω μια 1060 gpu και θα αλλαχτεί στο άμεσο μέλλον με κάποια πολύ ανώτερη... Tower έχω ένα cooler master αρκετά παλιό... Σκοπεύω να το αλλάξω και αυτό... Γενικά δεν είμαι γνώστης και η αλήθεια είναι ότι έχω χάσει λίγο την μπάλα με υτα που διαβάζω και βλέπω για αυτό και ρώτησα και εσάς.. Το m2 pcie4 απλά διάβασα οτι μόνο αυτό ταιριάζει στην μητρική αλλιώς θα επέλεγα και pcie4...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα