1comment Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 1/1/2022 στις 5:00 ΜΜ, Jethro είπε Καλησπέρα, Ύστερα από θάνατο συγγενή, άφησε εκτός των άλλων και αρκετές καταθέσεις. Η τράπεζα ζήτησε κληρονομητηριο. Το βγάλαμε τους το πήγαμε, μας δίνουν μια επιστολή των υπολοίπων ώστε να την πάμε στην εφορία να μας βγάλουν το φόρο που θα πρέπει να εξοφληθεί είτε άμεσα είτε έμμεσα από τις καταθέσεις και μετά να γίνει απόδοση. Το θέμα είναι ότι η εφορία πάλι ζητάει πιστοποιητικά τα οποία ληξανε (άνευ λόγου μιας και υπάρχει τελεσίδικη απόφαση του κληρονομητηριου) να περιμένουμε πάλι την έκδοση από ειρηνοδικειο, να περιμένουμε μετά την εφορία και μέρα η απόδοση. Μου φάνηκε περίεργη η διαδικασία της εφορίας, όντως πρέπει πρώτα να βγάλει τον φόρο; και μετά να τα πάρουμε; ή απλά πέσαμε σε περίεργο στην τράπεζα; Άλλος ένας λόγος που πολλοί τα κρατάνε σπίτι. Θες να σε κληρονομήσουν; Τους γράφεις τα λεφτά θα τα βρείτε εκεί κι εκεί. Είναι δικά σας. Ούτε φόροι, ούτε εφορίες, ούτε τράπεζες να τα κρατούν με το έτσι θέλω. Ενώ τώρα, θα τα πάρετε αλλά άγνωστο το πότε και πόσα θα κρατηθούν ως φόρος. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2022 από 1comment
PLACEBO_89 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, 1comment είπε Άλλος ένας λόγος που πολλοί τα κρατάνε σπίτι. Θες να σε κληρονομήσουν; Τους γράφεις τα λεφτά θα τα βρείτε εκεί κι εκεί. Είναι δικά σας. Ούτε φόροι, ούτε εφορίες, ούτε τράπεζες να τα κρατούν με το έτσι θέλω. Ενώ τώρα, θα τα πάρετε αλλά άγνωστο το πότε και πόσα θα κρατηθούν ως φόρος. Ναι για να τα φας σε αναλωσιμα!
Jethro Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 update προφανώς και δεν έχει τελειώσει η παρωδία. Τώρα περιμένουμε το οκ από την τράπεζα. Έχει εμπειρία κανείς πόσο καιρό κάνει να απαντήσει το νομικό τμήμα τους;
vagos789 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Jethro είπε Έχει εμπειρία κανείς πόσο καιρό κάνει να απαντήσει το νομικό τμήμα τους; Οσο θελει.Απο ενα μηνα εως 10 χρονια.
Papadgianis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Jethro είπε update προφανώς και δεν έχει τελειώσει η παρωδία. Τώρα περιμένουμε το οκ από την τράπεζα. Έχει εμπειρία κανείς πόσο καιρό κάνει να απαντήσει το νομικό τμήμα τους; Σε γνωστο μου πηρε τουλαχιστον 1 χρονο με αρκετες επισκεψεις στην τραπεζα 100 χαρτια απο δικαστηρια(πρωτοδικειο,ειρηνοδικειο)και εφορια και ενα μηνα να εγκριθουν τα χαρτια απο το νομικο τμημα, και φυσικα τα μεγαροσημα,αμα ηταν συνδικαιουχος δεν θα περναγε τετοια ταλαιπωρια 1
nikpap2000 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα, εχω ξεκινησει ιδια διαδικασια και ειμαι στο σταδιο το αρχικο (εκανα αιτηση ερευνας χαρτοφυλακιου) περιμενω να βγει η αποφαση ( μου παν μεχρι 3 μηνες αλλα δεν επειδη δεν εχω διαθηκη θα παρει λιγοτερο ειπαν) μετά θα παώ στη Δου για το πιστοποιητικο πληρωμης φορου (δεν νομιζω οτι φορολογειται το συγκεκριμενο ποσο) και μετά πάλι στην τράπεζα για να δωσει τα χρηματα. αυτη τη διαδικασια την εχω ξανακανει παρομοια και για ενα ακινητο όμως δεν ειχαμε δηλωσει την υπαρξη λογαριασμου αρα πρεπει πάλι το ιδιο με την τραπεζα εξτρα. τωρα δε ξερω ποσο καιρο θα παρει για το πιστοποιητικο υπολοιπου καταθεσης αναμενουμε 1
trelospanta Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Παιδια λίγο άσχετο αλλά αν ξέρει κάποιος. Έχουμε περίπτωση συνδικαιούχου πατέρα/γιού σε τραπεζικό λογαριασμό. Ο πατέρας πεθαίνει. Έχει κληρονομικό δικαίωμα η σύζυγος του κατά το 1/4 που προβλέπει ο νόμος ή δεν μπορεί να έχει αξίωση από τον λογαριασμό αυτόν?
GREGORYMO Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 8 λεπτά πριν, trelospanta είπε Παιδια λίγο άσχετο αλλά αν ξέρει κάποιος. Έχουμε περίπτωση συνδικαιούχου πατέρα/γιού σε τραπεζικό λογαριασμό. Ο πατέρας πεθαίνει. Έχει κληρονομικό δικαίωμα η σύζυγος του κατά το 1/4 που προβλέπει ο νόμος ή δεν μπορεί να έχει αξίωση από τον λογαριασμό αυτόν? Τραπεζικα ΟΧΙ, νομικά ΝΑΙ.
Metal Heart Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Οι κληρονόμοι του συνδικαιούχου δεν έχουν δικαίωμα στον τραπεζικό λογαριασμό. Όμως, αν ο επιζών συνδικαιούχος εισπράξει τα χρήματα, τότε έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν το ποσό που τους αναλογεί.
trelospanta Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Αν τα εισπράξει? Και τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση? Να παραμείνουν εσαεί στην τράπεζα? Η υπάρχει κάποιο διάστημα για κάποιες διαδικασίας κληρονομιάς κλπ? Ο επιζών δεν έχει ίδια δικαιώματα στην χρήση του λογαριασμού?
Metal Heart Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2022 Αν γίνει ανάληψη του ποσού ή μεταφορά σε άλλο λογαριασμό οι κληρονόμοι μπορούν να διεκδικήσουν. Το κληρονομικό δίκαιο δεν ισχύει σε τραπεζικούς λογαριασμούς με συνδικαιούχους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα