Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά! 

Θα ήθελα τη βοήθεια για ένα θέμα που πιθανόν για πολλούς να είναι απλό. 

Θέλω να κάνω αλλαγή εξαεριστήρα μπάνιου και το πρόβλημά μου έχει να κάνει με τη σύνδεση των καλωδίων. Από τον τοίχο βγαίνει γκρι και μαύρο καλώδιο. Η συσκευή έχει δύο μαύρα. Στην αριστερή του πλευρά αναφέρει 2,5 και από κάτω 400V. Στη δεξιά μόνο No1. 

Παίζει ρόλο πού θα κουμπώσω το γκρι και πού το μαύρο; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Δημοσ.

Για αρχή... μιλάμε για ρεύμα οπότε μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή.

Παρόλο που λες για 2 καλώδια και οικιακό εξαεριστήρα, υποπτεύομαι για φάση (μαύρο), ουδέτερο (γκρι) τα οποία όμως έχουν τάση 230v και οχι 400 που λες.

Ανέβασε κάποια κατατοπιστική φωτό ή άσε να το κάνει κάποιος που γνωρίζει. Ακόμη και μια χαλαρή σύσφιξη σε ένα καλώδιο μπορεί να προκαλέσει φωτιά(ξέρω ακούγεται υπερβολικό αλλά είναι πιθανό)

Δημοσ.

Οι ανεμιστήρες μπάνιου δεν εχουν σήμανση για φάση ουδέτερος όπως και να τον συνδέσεις το ιδιο ειναι.

Τωρα τα 400v να υποθέσω ειναι η αντοχή του

• Like 1
Δημοσ.

Εγω που αγορασα εναν πριν κατι μερες ελεγε στην μια μερια της κλεμας L, που σημαινει οτι εκει κουμπώνεις το καλωδιο που εχει ρευμα και στο αλλο τον ουδέτερο. 

Δες οταν το συνδέσεις με ένα φυλλο χαρτι υγείας αν το τραβαει. 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Εγω που αγορασα εναν πριν κατι μερες ελεγε στην μια μερια της κλεμας L, που σημαινει οτι εκει κουμπώνεις το καλωδιο που εχει ρευμα και στο αλλο τον ουδέτερο. 

Δες οταν το συνδέσεις με ένα φυλλο χαρτι υγείας αν το τραβαει. 

Δηλαδή μπορει να σπρώχνει αντί να τραβάει αέρα;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν χανει τίποτα να δοκιμασει. 

Κανονικά έπρεπε να εχει που μπαινει η φαση.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Δεν χανει τίποτα να δοκιμασει. 

Κανονικά έπρεπε να εχει που μπαινει η φαση.

Η φάση είναι ότι εσύ θα βάλεις το βύσμα και ανάποδα στην πρίζα... Αλλά αυτό θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά... Ac Dc

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Οχι ρε συ😂

Αυτα γίνονται στα συνεχή ρεύματα

Το αν θα βαζει μεσα αερα ή θα το βγάζει εξαρτάται αποκλειστικά απο την τοποθέτηση του εξαεριστήρα στην τρυπα του τοίχου.

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Οχι ρε συ😂

Αυτα γίνονται στα συνεχή ρεύματα

Το αν θα βαζει μεσα αερα ή θα το βγάζει εξαρτάται αποκλειστικά απο την τοποθέτηση του εξαεριστήρα στην τρυπα του τοίχου.

εγω το ξέρω αλλά με αυτά που διαβάζουμε........

Το εχω δει και σε τριφασικά μοτερ να πηγαίνουν ανάποδα αν δεν συνδεθουν σωστά.

Δημοσ.

οι τριφασικοί κινητήρες γυρίζουν ανάποδα με αντίστροφη δυο φάσεων αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι ο αέρας του ανεμιστήρα αντιστρέφει την ροή του, εξαρτάται από τον τύπο του ανεμιστήρα.  Στους μονοφασικούς η αντιστροφή της τροφοδοσίας δεν αντιστρέφει την περιστροφή.

Δημοσ.

Αν ειναι 230V , όπως και να τα βάλεις μια χαρα θα δουλέψει.

Μια συμβουλή πάντως. Αν κάποιος δεν ξέρει ούτε ότι έχουμε εναλλασσόμενο ρεύμα στα σπίτια και τι διαφορά έχει απο το συνεχές, ειλικρινά, θα του έλεγα (και πάλι με επιφύλαξη), να αλλάζει το μέγιστο μέχρι καμία λάμπα. 

Το ρεύμα σκοτώνει με μεγάλη ευκολία. Δεν συγχωρεί. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...