e1995kati Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Γεια σας έχω ένα ηχοσύστημα kenwood το οποίο έκανα κατασκευή ηχείου στην ουσία ξύλο.κυκλο για το ηχείο και ρικοφον.....το λειτουργούσα με απλό πλαστικό τροφοδοτικό που είχα πάρει 12v 20 a apo aliexpres το τροφοδοτικό αυτό άρχισε να κάνει ήχο τζ τζ σαν να ακουγόταν από πυκνοτες...οπότε έβαλα ένα turbo x από παλιό pc φίλου στα 17α τα 12v 450 wat το τροφοδοτικό.....ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη τάση αμπέρ για να έχω τον καλύτερο δυνατό ήχο? Να πάω σε δυνατότερο τροφοδοτικό είδα σε Σκρουτζ κάτι coolermaster δίνουν στα 12 42a peripou Ρωτάω στην περίπτωση που βάλω και 2ο ηχείο σε τι λύση πρέπει να πω...ώστε να μην υπάρχει θέμα....ακόμη κάτι για να πάρω τα μέγιστα αμπέρ από τροφοδοτικό pc πρέπει να πάρω από μολεξ η sata? Αναφερομε για αυτήν την κατασκευή γιατί σκεφτούμε να βάλω ακόμη ένα ηχείο και το τροφοδοτικό μέσα στο κουτί... 2
hp8 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 10 ώρες πριν, e1995kati είπε Γεια σας έχω ένα ηχοσύστημα kenwood το οποίο έκανα κατασκευή ηχείου στην ουσία ξύλο.κυκλο για το ηχείο και ρικοφον.....το λειτουργούσα με απλό πλαστικό τροφοδοτικό που είχα πάρει 12v 20 a apo aliexpres το τροφοδοτικό αυτό άρχισε να κάνει ήχο τζ τζ σαν να ακουγόταν από πυκνοτες...οπότε έβαλα ένα turbo x από παλιό pc φίλου στα 17α τα 12v 450 wat το τροφοδοτικό.....ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη τάση αμπέρ για να έχω τον καλύτερο δυνατό ήχο? Να πάω σε δυνατότερο τροφοδοτικό είδα σε Σκρουτζ κάτι coolermaster δίνουν στα 12 42a peripou Ρωτάω στην περίπτωση που βάλω και 2ο ηχείο σε τι λύση πρέπει να πω...ώστε να μην υπάρχει θέμα....ακόμη κάτι για να πάρω τα μέγιστα αμπέρ από τροφοδοτικό pc πρέπει να πάρω από μολεξ η sata? Αναφερομε για αυτήν την κατασκευή γιατί σκεφτούμε να βάλω ακόμη ένα ηχείο και το τροφοδοτικό μέσα στο κουτί... αφου είναι απλό ηχοσυστημα αυτοκίνητου δεν νομίζω να τροφοδοτειται με παραπάνω από 10 Α ασφάλεια με 2 η και 4 ηχεία Δεν εχει στοιχεια το συστημα μα μας βαλεις ?
cabdik Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) δεν χρειαζεσαι τοσα πολλα Α για το Ραδιοφωνο Αυτοκινητου. Εχω φτιαξει κι εγω ενα παρομοιο συστημα, με ενα παλιοτερο ραδιοκασετοφωνο SONY και 4 ηχεια, 2 13αρια + 2 7,5αρια Pioneer, σε ενα παλιο κουτι απο πισι και δουλευει μια χαρα. σε σημειο που οταν ανεβαζω ενταση να ενοχλω...!!!!! ετσι κι αλλιως τα W που σηκωνουν τα ραδιοφωνα, δεν ειναι πανω απο 27-28W/καναλι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...! οποτε εισαι καλυμμένος...! ρευμα παιρνεις μονο απο τις 12V γραμμες που ειναι τα κιτρινα καλωδια, αν θυμαμαι σωστα. τα κοκκινα ειναι 5V, και τα μαυρα γειωση..! Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2022 από cabdik
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 11 ώρες πριν, e1995kati είπε το λειτουργούσα με απλό πλαστικό τροφοδοτικό που είχα πάρει 12v 20 a apo aliexpres Ούτε 4A ampers δε θα 'δινε όταν θα είχε ζεσταθεί καλά το "τροφοδοτικό" από ali. Ένας ο κρατούμενος. Με δύο 2Ω μεγάφωνο, έκαψες το Ali προσπαθόντας να το τερματίσεις και να δεις πόσο δυνατά ακούγεται, με 1Ω μεγάφωνο απλά το έκαψες στο πρώτο κομμάτι πρωτού καν τελειώσει. 11 ώρες πριν, e1995kati είπε οπότε έβαλα ένα turbo x από παλιό pc φίλου στα 17α τα 12v 450 wat το τροφοδοτικό..... 6 amper θα απέδιδε ίσως το turbo x σε άλλες συνθήκες. Είναι φτηνό τροφοδοτικά υπολογστή και όταν τους ζητάς μόνο 12V και καθόλου 3.3V και καθόλου 5V, έχουν πτώση τάσης επικίνδυνη για το ραδιοενισχυτή σου. 11V, 10V, 9V μέχρι να τον κάψουν. Δύο οι κρατούμενοι. Θες να είναι μόνο 12volt το τροφοδοτικό που θα βάλεις. Αλλιώς αν επειμένεις σε τροφοδοτικό desktop pc, θα πρέπει να έχει DC to DC τοπολογία στο πρωτεύον του, πάνω από 65 ευρώ καινούργιο το φτηνότερο. 12 ώρες πριν, e1995kati είπε ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη τάση αμπέρ για να έχω τον καλύτερο δυνατό ήχο? Τα woofer του αυτοκινήτου στηρίζονται στην ακραία ενίσχυση στις χαμηλές συχνότητες που τους προσφέρει η καμπίνα του αυτοκινήτου. Σε όποιο κουτί και να βάλεις το συγκεκριμμένο, και σε όποιο δωμάτιο να το ακούσεις, δε θα πάρεις χαμηλές συχνότητες κάτω από 100Hz και πολύ που λέω γιατί ανοιχτό ή ημιανοιχτό πεδίο είναι midrange woofer. Τρεις οι κρατούμενοι. Ο καλύτερος δυνατός ήχος που μπορείς να πάρεις θα είναι κακός ήχος. Σου προτείνω να βάλεις αγγελία αυτό το μεγάφωνο πριν το χαλάσεις. Να ψωνίσεις 4 φτηνά woofer για hi-fi + υλικά για crossover ιδιοκατασκευή, από 100 ευρώ ελάχιστο κόστος, πέραν του τροφοδοτικού. Αν έχεις twitter και σου περισσεύουν ξύλα. Αλλιώς άλλα 45-50 ευρώ. Πας σε ασύγκριτα ποιοτικότερη λύση. Αν επιμένεις να ξαναανακαλύψεις τον τροχό κάνοντας hi-fi με car woofer, δώσε μάρκες μοντέλα από ενισχυτή και μεγάφωνο/α. Όπως σου ζητάει και ο hp8: 1 ώρα πριν, hp8 είπε Δεν εχει στοιχεια το συστημα μα μας βαλεις ? 5
e1995kati Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Εάν πάω σε κάποια τέτοια λύση https://pswnia.gr/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=36260&ref=bestprice.gr τροφοδοτικό για cctv πρέπει να είναι αυτό....crossover αν πω για έτοιμο της αγοράς έχω δει κάτι απλά με 20 έως 30 ευρώ....και κάποια αυτοκινήτων αρκετά πιο ακριβα Δεν ξέρω βεβεα αν αυτό χριαζετε και κάποιο κουτι- πατέντα πλαστικό....καλού κακού μην γίνει καμία στραβη
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, e1995kati είπε Εάν πάω σε κάποια τέτοια λύση https://pswnia.gr/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=36260&ref=bestprice.gr τροφοδοτικό για cctv πρέπει να είναι αυτό....crossover αν πω για έτοιμο της αγοράς έχω δει κάτι απλά με 20 έως 30 ευρώ....και κάποια αυτοκινήτων αρκετά πιο ακριβα Δεν ξέρω βεβεα αν αυτό χριαζετε και κάποιο κουτι- πατέντα πλαστικό....καλού κακού μην γίνει καμία στραβη Πωωω, εσύ είσαι που άνοιξες το νήμα για ψυγείο πάνω σε ups. Τώρα το συνειδητοποιώ. Όλο πειράματα μας είσαι. Από όσο βλέπω αυτές οι προδιαγραφές που δίνεις αντιστοιχούν σε Kenwood KDC-BT92SD. Θέλω και μάρκα μοντέλου του woofer σου, πριν πω κάτι παραπάνω. Άλλα ηχεία ή μεγάφωνα που να κάνουν σωστό ζευγάρι, δοκιμασμένο οπωσδήποτε, δε βλέπω να αναφέρεις, άρα θα θωρήσω μέχρι νεοτέρας ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο. Για τροφοδοτικό ή crossover μη σε απασχολεί, θα σου κάνω μια πρόταση για όλα μαζί. Αλλά αφού λες ότι σκέφτεσαι για δεύτερο woofer, να υποθέσω ότι ξέρεις μάρκα μοντέλο, γράψτο μας και μας.
e1995kati Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Το ίδιο ηχείο που έχω στην κατασκευή θα βάλω ήταν δύο https://www.alltimeoffers.gr/autokinito/car-audio/iheia/iheia-16.5-17-cm/renegade-rx-6.2c/?skr_prm=WyIwYjZlMWU2Yy00OTQ3LTRiMzQtYTViNS03ZjdjMzFmZWQyMGEiLDE2NDE2MzkzNDQ2NTUseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, e1995kati είπε Το ίδιο ηχείο που έχω στην κατασκευή θα βάλω ήταν δύο https://www.alltimeoffers.gr/autokinito/car-audio/iheia/iheia-16.5-17-cm/renegade-rx-6.2c/?skr_prm=WyIwYjZlMWU2Yy00OTQ3LTRiMzQtYTViNS03ZjdjMzFmZWQyMGEiLDE2NDE2MzkzNDQ2NTUseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Μάλιστα. Τα πουλάει ο κατασκευαστής σαν σετ όλα μαζί. Βολικό, δε χρειάζεται να δώσει προδιαγραφές για ένα ένα ξεχωριστά και έτσι δε δίνει. Άρα δε μπορώ να σε βοηθήσω να τα κάνεις κάτι ουσιαστικά ποιοτικότερο στα τυφλά τελείως. Τα καλά νέα τώρα. Έχουν ένα κροσοβεράκι τα μεγάφωνά σου ήδη, να ξεχωρίζει woofer από twiter, από τον κατασκευαστή και δε θες άλλο. Το λέει in-line x-over. Τα συνδέεις όπως δείχνει στο εγχειρίδιο, στον πάνω δρόμο του Kenwood σου. Αν θες με ακούς και στο Kenwood ρυθμίζεις μόνο high-pass στα 120Hz και τίποτα άλλο, τα υπόλοιπα disabled ή +/-0 db. Άλλο καλό νέο είναι ότι αν το turbo-x του φίλου σου δεν είναι τελείως διαλυμένο, σου κάνει. Για περισσότερα αμπέρ που ρώτησες, παίρνεις 12V από το eps (το τετράπινο που πάει στη cpu) ή από το 24άπινο που πάει στη μητρική. Αλλά όπως σωστά σου λένε, δε θες τόσα αμπέρ, ούτως η άλλως. Αν τα συνδέσεις σωστά και δεν ζητάς από το μεγάφωνο πράγματα που δεν μπορεί να κάνει, μιλιαμπέρ θα τραβάς, όχι αμπέρ. 160-640 mA. Τα 10 αμπέρ που λεέι ότι τραβάει το Kenwood, μόνο κατά το άναμμα τα ζητάει, είναι λόγω ρεύματος εισροής. Αν καταφέρεi να ανάψει με το Turbo-X, δεν ξαναζητάει τόσα αμπέρ. Για να έχεις στερεοφωνικό ήχο πρέπει να φτιάξεις δεύτερη καμπίνα. Θα σου πρότεινα να φτιάξεις δύο μικρά κουτιά και να τα βάλεις επιτραπέζια ηχεία υπολογιστή. Αν δε θες στέρεο, βάλτα στην καμπίνα που έχεις έτοιμη. Σε κάθε περίπτωση το να πάρεις μπάσο όπως αυτό που θα έδινε αυτό το μεγάφωνο μέσα σε καμπίνα αυτοκινήτου, το ξεχνάς. Ο ήχος του θα είναι ξερός όπως από φτηνά ηχεία υπολογιστή ή φτηνά hi-fi σε κάθε περίπτωση. Αν πας να διορθώσεις τα μπάσα μέσω eq, κάτι θα κάψεις, όπως έκαψες το πρώτο τροφοδοτικό. Με το Turbo-x επειδή είναι λίγο πιο δυνατό, κάνοντας τις ίδιες ταρζανιές μπορεί να κάψεις το Kenwood ή τα μεγάφωνα. Αν θες να διορθώσεις κάτι, κάνε μικρές διορθώσεις στα μεσαία. Η καμπίνα του αυτοκινήτου προσφέρει μια δωρεάν ενίσχυση, το eq δεν είναι ενίσχυση και δεν είναι και δωρεάν. Αν ακούς παραμορφωμένα, είτε χαμηλώνεις λίγο για να ακούς με λιγότερη παραμόρφωση, είτε χαμηλώνεις περισσότερο για να ακούς χωρίς παραμόρφωση. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2022 από PC_Science_Lefkada
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα