Προς το περιεχόμενο

fault gearbox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα και καλή χρονιά!
Σε αμάξι ημιαυτόματο citroen c3 (θα σας πω περαιτέρω πληροφορίες αν βρεθεί κάποιος να μου απαντήσει), εκεί που είμαι κανονικά εν κινήσει και έχω  απλά σταματήσει σε STOP για να ελέγξω και να περάσω, ξαφνικά το αμάξι κάνει ένα ”πήδημα” μισό μέτρο μπροστά και βγάζει ένδειξη ”fault gearbox”. Το σβήνω και δεν το ξανακάνει. Μετά από λίγο το ξανακάνει έντονα και με τα πολλά το παρκάραμε. Την επόμενη ημέρα δεν το έκανε, ήταν ΟΚ.
Εν τω μεταξύ το ίδιο πράγμα είχε επαναληφθεί άλλη μια φορά πριν αρκετό καιρό. Εκεί που ήταν σταματημένο το αμάξι για πλύσιμο σε συνεργείο και πάω να βάλω μπροστά το έκανε. Έσβησα μηχανή, μετά ήταν οκ και το έκανε ξανά μετά από  κάνα 2μηνο.
Σήμερα πριν ξεκινήσω μου έβγαλε την ένδειξη με το gearbox και φοβήθηκα να το πάρω γιατί είμαι και νέα οδηγός και είναι επικίνδυνο μη πέσω σε κάνα αμάξι μπροστά.
Πείτε μου γνώμες ???
Ευχαριστώ!
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Να το λιβανισεις.

Τι περιμενεις να ακουσεις?Πηγαινε το συνεργειο.

Προφανώς και αυτό είναι το αυτονόητο και αναποφέυκτο , απλά ήθελα κάποια γνώμη από την άποψη μήπως έχει συμβεί σε κάποιον κάτι παρόμοιο και τι τελικά έγινε.

Δημοσ.

Να κανει αρχικα update τον εγκεφαλο του κιβωτιου...νομιζω δεν χρεωνεται αν πηγαινεις σε εξουσιοδοτημενο. 

Ισως μετανα χρειαστει και αλλαγη το βαρελακι στον συμπλεκτη...κανα 80αρι.

Το χειροτερο αλλαγη συμπλεκτη κανα 250αρι.

Αν μιλαμε για κιβωτιο σαζμαν ειναι πολλα τα λεφτα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Emmanouela_ είπε

Προφανώς και αυτό είναι το αυτονόητο και αναποφέυκτο , απλά ήθελα κάποια γνώμη από την άποψη μήπως έχει συμβεί σε κάποιον κάτι παρόμοιο και τι τελικά έγινε.

Εξουσιοδοτημένο μόνο, για αρχή τουλάχιστον για να δούνε την βλάβη. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, ELTASSOS1 είπε

Να κανει αρχικα update τον εγκεφαλο του κιβωτιου...νομιζω δεν χρεωνεται αν πηγαινεις σε εξουσιοδοτημενο. 

Ισως μετανα χρειαστει και αλλαγη το βαρελακι στον συμπλεκτη...κανα 80αρι.

Το χειροτερο αλλαγη συμπλεκτη κανα 250αρι.

Αν μιλαμε για κιβωτιο σαζμαν ειναι πολλα τα λεφτα

Πόσο κυμαίνεται η αλλαγή σαζμαν στο περιπου?

14 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Εξουσιοδοτημένο μόνο, για αρχή τουλάχιστον για να δούνε την βλάβη. 

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.
  • Σαζμαν αν θυμαμαι καλα απο δικο μας c3 του 2008 γυρω στα 1500,  se εξειδικευμενο citroen peugeot renault.

Eχει σημασια να εχει τα ειδικα εργοσταδιακα εργαλεια , και ηλεκτρονικα διαγνωστικα.

Δημοσ.

Για εμένα καλύτερα να απευθυνθείς σε συνεργείο εξειδικευμένο στα αυτόματα κιβώτια. Καμία αντιπροσωπεία κ κανένας μηχανικός δεν έχει την τεχνογνωσία για επισκευή κιβωτίου. Οι περισσότερες αντιπροσωπείες απευθύνονται απευθείας σε τέτοιου είδους συνεργεία.

Δεν χρειάζεται αλλαγή του σασμάν αλλά επισκευή. Η επισκευή μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό ( όπως εγκέφαλος κιβωτίου) έως κάτι πιο πολύπλοκο και αναλογικά ακριβό.

Πάντως οι ζημιές των αυτόματων κιβωτίων γενικά ξεκινούν από ψηλά όσον αφορά το ποσό που θα κληθείς να πληρώσεις.

Στο δικό μου αυτόματο για μια σχετικά απλή βλάβη, που απαιτούσε λύσιμο κ αλλαγή των λαδιών του πλήρωσα 500 ευρώ. Οι καλές ζημιές ξεκινούν από 1000 κ πάνω....

• Like 1
Δημοσ.

Ακουσε με καλα γιατι εχω C3 και ειχα την ιδια βλαβη...

αν μιλαμε για c3 πριν το 2009 που ειναι το γνωστο αυτοματο sensodrive τοτε εχω κανει μελετη...

υπαρχουν 3 βλαβες που μπορει να κανουν αυτη την ζημια αρχιζοντας απο την πιο φτηνη και παμε στην πιο ακριβη

1) δισκο πλατω ρουλεμαν με μεσο κοστος 200 ευρω

2) επιλογεας ταχυτητων γυρω στο 500αρι

3) σασμαν sensodrive το οποιο ετυχε σε μενα 930 με τα εργατικα σε επισημη Citroen

βεβαια υπαρχει και μια σπανια περιπτωση να θελει επανεκπαιδευση το sensodrive και με ενα 30αρι να κλεισεις την υποθεση

Δημοσ.

Πουλα το οπως εισαι. Γτθα σου βγαζει προβληματα το sensodrive συνεχεια. Μια αυτο που λες. Μια θα αναβοσβηνει η ενδειξη δεν θα σου παιρνει την ταχυτητα. Ολο μλκιες δλδ. Το ειχα και ξερω. 

Το πιο αθλιο ημιαυτοματο εχει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...