Προς το περιεχόμενο

Επιλογή smart TV για PS5 / Xbox Series X


reinko24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα επειδή το buget έπεσε αρκετά  μετά την αγορά των κονσολών μεταξύ αυτών των 4ων κάτωθι τηλεωράσεων ποια να επέλαγα ως καλυτερη επιλογή οριακά μέχρι 575ευρώ ούτε ευρώ παραπάνω και τα 550 τα θεωρώ υπερβολή για TV αλλά αν θες 4k δυστηχώς πρέπει να πάς πάνω απο 500

https://www.mediamarkt.gr/product/tileorasi-psuxagogia/tileoraseis/tileorasi-lg-nanocell-50-4k-50nano756pr/1619621

https://www.mediamarkt.gr/product/tileorasi-psuxagogia/tileoraseis/tileorasi-samsung-led-55-4k-ue55au8072/1594338

https://www.mediamarkt.gr/product/tileorasi-psuxagogia/tileoraseis/tileorasi-xiaomi-led-55-4k-4s55eu/1510598

https://www.skroutz.gr/s/22644206/Samsung-Smart-Τηλεόραση-LED-4K-UHD-UE55TU8502-HDR-55.html#specs

Δεκτή όποια πρόταση σε κάτι ανάλογο μέχρι το παραπάνω χρηματικό ποσό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν κοίταγα κι εγώ σε αυτό το price range (προτού έρθουν οι συγκυρίες για να τσιμπήσω την C1), κοίταγα προς τις Samsung της σειράς AU (7000-8000-9000), λόγω VA πάνελ και χρονολογίας. Η αλήθεια είναι δεν έχεις και πολλές επιλογές σε αυτό το level (πόσο μάλλον για έξτρα χαρακτηριστικά πέραν του 4K και του HDR). 

Ίσως στο αντίστοιχο section με τις τηλεοράσεις σε βοηθήσουν περισσότερο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου πρότεινα να κρατήσεις τα χρήματα σου μέχρι να φτάσεις τα 800-900 για να πάρεις κάτι αντάξιο των κονσολών που έχεις. είναι κρίμα να έχεις την ιπποδύναμη αλλά μην μπορείς να την δεις όπως πρέπει. Θα πρέπει να κοιτάς για tv με 10αρι πανελ και HDMI 2.1 και earc φυσικά.

Από εκεί και πέρα οι nanocell απορρίπτονται λόγω  τύπου πανελ και οτι δεν θα βλεπεις μαύρο σωστά. Η T8502 είναι περσινό μοντέλο με θεματακια στον ηχο που λένε  και μικρά κρατς κρουτς όταν είναι κρύος ο καιρός λόγω συστολών διαστολών(κατοχος Q70T). Τουλάχιστον ειναι VA panel. Για την AU δεν εχω αποψη καθώς δεν την εχω δει.

Τέλος μην κοιτάς για tv από το σκρουτζ αλλά μόνο από μεγάλο κατάστημα (τους γνωστούς 3-4) και να κάνεις επέκταση εγγυησης για να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν γίνει η στραβή θα βασανιστείς πάλι, αλλά τουλάχιστον θα βγάλεις άκρη αν κάποια στιγμή γινει η στραβή

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι μου πρότειναν αυτην https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/led-lcd/236771-tv-led-55-tcl-55c725

η οποία δίχνει πάρα πολύ τίμια για τα χρήματά της και όλα αυτά που προσφαίρει @konstantin79

πραγματικά δε θέλω να δώσω άλλα χρήματα για τηλεόραση γιατί το θεωρώ μεγάλο overkill άσε που και για 55 ζορίζομαι λόγω ΄χωρου η καλύτερη για εμένα επιλογή θα ήταν κάτι σε 42 αλλά δυστηχώς δεν παίζει καλό 4κ σε αυτές τις ίντσες.Στην τελική αν δώ πως δεν με ικανοποιεί καμία σε αυτο το prise range θα πάω καλύτερα σε pc monitor.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, reinko24 είπε

Ναι μου πρότειναν αυτην https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/led-lcd/236771-tv-led-55-tcl-55c725

η οποία δίχνει πάρα πολύ τίμια για τα χρήματά της και όλα αυτά που προσφαίρει @konstantin79

πραγματικά δε θέλω να δώσω άλλα χρήματα για τηλεόραση γιατί το θεωρώ μεγάλο overkill άσε που και για 55 ζορίζομαι λόγω ΄χωρου η καλύτερη για εμένα επιλογή θα ήταν κάτι σε 42 αλλά δυστηχώς δεν παίζει καλό 4κ σε αυτές τις ίντσες.Στην τελική αν δώ πως δεν με ικανοποιεί καμία σε αυτο το prise range θα πάω καλύτερα σε pc monitor.

Μην βιαστείς, βάλε μερικές στο στόχαστρο και περίμενε μια πτώση τιμής που να ταιριάζει στο price range που θες. Νομίζω οτι είναι εφικτό!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/1/2022 στις 5:25 ΜΜ, reinko24 είπε

Δεκτή όποια πρόταση σε κάτι ανάλογο μέχρι το παραπάνω χρηματικό ποσό

Δυστυχώς, προς το παρόν, σε αυτά τα χρήματα (~550€) δεν μπορείς να βρεις τηλεόραση που να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες των νέων κονσολών (PS5/Xbox Series X) στο 100%. Έχω κάνει αρκετή έρευνα πάνω στο θέμα, και έχω καταλήξει οτι το ελάχιστο που μπορείς να δώσεις είναι λίγω κάτω από 800€ για να εκμεταλλευτείς "σχεδόν όλα" όσα έχουν να προσφέρουν οι νέες κονσόλες.

Κατά τη γνώμη μου, το ελάχιστο όριο υποστηριζόμενων τεχνολογιών που πρέπει να έχει μια τηλερόαση για να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των PS5 και Series X είναι:
- Ανάλυση 4Κ
- Υποστήριξη τουλάχιστον της απλούστερης μορφής HDR (HDR10)
- HDMI 2.1 (4K@120Hz, VRR, ALLM)

Από εκεί και μετά, αν θές να φτάσεις στο 100%, καλό είναι να έχει επίσης:
- Dolby Vision HDR (Μόνο αν έχεις Xbox Series X)
- 120Ηz ρυθμό ανανέωσης
- Ταυτόχρονη υποστρήριξη 4K@120Hz, Dolby Vision HDR (σε Series X) και Gaming Mode

Στη συνέχεια, υπάρχουν αρκετά ακόμα χαρακτηριστικά που μπορεί να αυξομοιώσουν την ποιότητα της εικόνας ή του ήχου, ή και τις δυνατότητες της τηλεόρασης. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξή τους για να θεωρείται οτι αξιοποιείς πλήρως όλες τις δυνατότητές τους. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι:
- Tύπος Panel, με βασικές κατηγορίες τα LED και OLED. Τα OLED έχουν πολύ καλύτερες χρωματικές απεικονίσεις, καλύτερη φωτεινότητα, καλύτερη αντίθεση και ομοιομορφία χρωμάτων. Ωστόσο έχουν τον μόνιμο του κίνδυνου του burn-in (μόνιμη αποτύπωση κάποιας εικόνας στο panel) αλλά και το πολύ υψηλό κόστος. Τα LED panels από την άλλη έχουν αρκετές υποκατηγορίες, κυριότερες εκ των οποίων τα IPS και VA. Γενικά, τα IPS έχουν καλύτερη χρωματική απεικόνιση αλλά πιο "ρηχά" σκοτεινά χρώματα. Τα VA Panels έχουν λιγότερο ακριβείς χρωματικές απεικονίσεις αλλά πιο βαθιά σκοτεινά χρώματα και καλύτερους χρόνους απόκρισης. Επίσης τα VA έχουν χειρότερες γωνίες θέασης. Τέλος, όλα τα LED panels έχουν γενικα πολύ κατώτερη χρωματική αναπράσταση και ομοιομορφία χρωμάτων (ειδικά στα σκοτεινά χρώματα) από τα OLED panel, αλλά δεν έχουν τον κίνδυνο του burn-in, όπως επίσης και μικρότερο κόστος.
- Quantum Dot τεχνολογία pixel: συνοπτικά είναι μια τεχνολογία που δίνει μεγαλύτερο χρωματικό εύρος και ακρίβεια στην αναπαράσταση των "πολύχρωμων" χρωμάτων (όχι στα μάυρα χρώματα δηλαδή). Αξιοποιείται ακόμα καλύτερα σε συνδυασμό με το HDR και σε τηλεροάσεις με μεγάλη φωτεινότητα.
- Full Array Local Dimming: είναι μια τεχνική που έχει να κάνε με το τρόπο που φωτείζεται το panel. Συνοπτικά, όταν μια τηλεόαση υποστηρίζει FALD έχει καλύτερη ομοιομορφία χρωμάτων στα σκοτεινά και τα μαύρα χρώματα. Βέβαια κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί δικούς της αλγόριθμους για το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό με διαφορετικά αποτελέσματα η καθεμία. Ωστόσο, η ύπαρξή του βελτιώνει κατά πολύ την εικόνα σε σκοτεινές σκηνές, σε σημείο που σε συνδυασμό με ένα "καλό" VA panel μπορεί να προσεγγίσει αρκετά τα αποτελέσματα μιας OLED τηλεόρασης.
- Υποστήριξη Dolby Atmos ήχου: αν μια τηλεόραση υποστηρίζει αποκωδικοποίηση Dolby Atmos ήχου, τότε θα μπορείς να έχεις έναν πολύ ποιοτικό τρισδιάστατο ήχο από τα ηχεία της τηλεόρασης σου, όταν το περιεχόμενο που παίζει η TV έχει επίσης υποστήριξη Dolby Atmos. Βέβαια, το τελικό αποτέλεσμα θα επηρεάζεται άμεσα κι από την ποιότητα των ηχείων της τηλεόρασης, ή ακόμα κι αν δεν έχει Dolby Atmos η τηλεόραση, μπορείς να αγοράσεις μια ηχομπάρα με τέτοια υποστήριξη (κόστος ~300€). Αλλά όπως και να έχει, αν το υποστηρίζει απευθείας η τηλεόραση μέσω των ηχείων της, ακόμα καλύτερα.
- Android TV λειτουργικό σύστημα: το λειτουργικό σύστημα δεν επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας ή του ήχου, αλλά μπορεί να βελτιώσει πολύ τις δυνατότητες της τηλεόρασης. ΘΕωρητικά, το Android TV είναι καλύτερη επιλογή από οποιοδήποτε διαφορετικό λειτουργικό κατασκευάζει μια εταιρεία για τις τηλεοράσεις της, καθώς είναι συμβατό με τεράστια ποικιλία εφαρμογών που υπάρχουν ήδη για Android.

Τέλος, μπορεί να υπάρχουν κι άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να βελτιώνουν ή να ρίχνουν τη ποιότητα χρήσης μιας τηλεόρασης, αλλά αυτά είναι τα βασικότερα που μπορώ να θυμηθώ.

Για να μπω στο ζουμί της ερώτησής σου, με budget μέχρι 550€, θεωρώ οτι μπορείς να βρεις μια αξιοπρεπέστατη τηλερόαση που καλύπτει σίγουρα το βασικό πακέτο next-gen χαρακτηριστικών για τις νέες κονσόλες (4K, HDR, HDMI 2.1) καθώς και μερικά ακόμα έξτρα από τη 2η λίστα. Σίγουρα πάντως δε φτάνουν για 120HZ ρυθμό ανανέωσης και OLED Panel.

Η TCL C725 είναι μια σχετικά "οκ" επιλογή καθώς είναι VA panel 4Κ ανάλυσης στα 60Hz, έχει HDMI 2.1 με υποστήριξη VRR και ALLM, υποστηρίζει Dolby Vision HDR και Dolby Atmos ήχο, έχει Quantum Dot τεχνολογία pixel (QLED) και λειτουργικό Android TV. Επίσης τα ηχεία που έχει (Onkyo) διαφημίζονται για "καλής ποιότητας", αλλά δεν τα έχω ακούσει για να έχω αντικειμενική άποψη.

Εγώ, ωστόσο θα σου πρότεινα την Hisense 55E76GQ, η οποία έιναι σχεδόν ίδια σε χαρακτηριστικά με την TCL, δηλαδή είναι VA panel 4K στα 60Hz, με HDMI 2.1 (VRR & ALLM), Quantum Dot, Dolby Vision HDR και Dolby Atmos. To μειονέκτημά της είναι οτι δεν έχει Android TV λειτουργικό, αλλά VIDAA (λειτουργικό της Hisense) για το οποίο βέβαια διάβασα πολύ καλά λόγια. Το πλεονέκτημά της είναι οτι έχει καλύτερη φωτεινότητα, καθώς η TCL έχει μόλις 330 nits που θεωρείται αρκετά χαμηλό και κάνει το Quantum Dot να είναι δώρο άδωρο καθώς δεν μπορεί να αποδόσει καλά σε τόσο μικρή φωτεινότητα. Η Hisense έχει peak brightness 400 nits, το οποίο φυσικά δεν είναι το βέλτιστο για Quantum Dot αλλά είναι πολύ καλύτερο από τα 330 nits και κάνει το Quantum Dot αξιοποιήσιμο. Επίσης, η Hisense παίζει γενικά σε χαμηλότερες τιμές. Συγκεκριμένα η στανταρ τιμή της στο Skroutz είναι 499€ και στο BF μπορούσες να την πάρεις από τον Γερμανό με 15% από Eurobank και έβγαινε έμμεσα 425€, που ήταν φοβερή τιμή για όσα προσφέρει.

Link για Hisense 55E76GQ στο Skroutz: https://www.skroutz.gr/s/31956533/Hisense-Smart-Τηλεόραση-QLED-4K-UHD-55E76GQTUK-HDR-55.html

Δεν έχω να προτείνω κάτι από πιο γνωστή εταιρεία σε αυτά τα χρήματα, καθώς οι "επώνυμες" εταιρείες (LG, Samsung, Sony, κτλ) δεν έχουν τόσο ανταγωνιστικά μοντέλα σε αυτή τη κατηγορία τιμής.

Επεξ/σία από thomason993
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@thomason993 φίλε σε ευχαριστώ πάρα πολύ!Φοβερή ανάλυση με έβαλε σε σκέψεις και φυσικά να ψαχτώ περισσότερο στις τεχνολογίες που αναφέρεις.Δεν είμαι πολύ απαιτητικός χρήστης καθώς ο χρόνος που έχω για gaming είναι max 10 ώρες την εβδομάδα και κυρίως μεσημβρινές ώρες όπου τις περισσότερες φορές θα έχει φυσικό φώς ο χώρος.Οπότε σίγουρα θέλω panel που να μην κάνει αντανακλάσεις και να μην έχει θέμα με το φως της μέρας.Για λογισμικό δεν με προβληματίζει καθόλου καθώς χρόνια τώρα χρησιμοποιώ htpc.

Σε ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...