Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω δίπλωμα αυτόκινήτου 17 χρόνια και αποφάσισα να πάρω μηχανή οπότε τον Μάιο του 2021 έβγαλα και δίπλωμα μηχανής.

Μου είπε ο ασφαλιστής πως θεωρούμε νέος οδηγός και πρέπει να πληρώσω επασφάλιστρο νέου οδηγού για την ασφάλεια της μηχανής.

΄Και η ερώτηση είναι η παρακάτω:

Θεωρούμε όντως νέος οδηγός? Και αν ναι γνωρίζετε πόσο καιρό είσαι νέοπας??

Δημοσ.

Η ικανότητα οδήγησης αυτοκινήτου δεν έχει να κάνει με την ικανότητα οδήγησης μηχανής. Άρα σωστά σου λέει ο ασφαλιστής σου για το επασφάλιστρο. 

Νομίζω ότι η διάρκεια είναι για το 1ο έτος. Την επόμενη χρονιά θα ασφαλιστεί δίχως το έξτρα κόστος. Επειδή μιλάμε για μηχανή η επιβάρυνση δεν είναι μεγάλη και σε εξασφαλίζει από κόλπα της ασφαλιστικής αν σου τύχει κάτι και θέλει να πατήσει ότι δε δήλωσες το επασφάλιστρο. 

Καλό ξεκίνημα στις 2 Ρόδες και με προσοχή τους άλλους άσχετα πόσο προσέχεις ο ίδιος. Φαντασία και πρόβλεψη θα σε σώσει, για το τι χαζομάρα μπορεί να κάνει ο άλλος που χρησιμοποιεί το δρόμο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα δύο διπλώματα είναι ανεξάρτητα, παρά το ότι τυπώνονται στο ίδιο πλαστικό. Για τη μηχανή, είσαι νέος - άπειρος οδηγός, άρα σωστά σου είπε ότι έχεις επασφάλιστρο. Είναι όμως για 1 χρόνο και όχι ιδιαίτερα ακριβό, οπότε δεν αξίζει να "ρισκάρεις" με αυτό.

Επεξ/σία από Haldol
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

9 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

πηρες μηχανες εβγαλες διπλώματα πηρες κρανη μπουφαν

και κωλησες στο 30-50άρι;

τι μυαλο εχετε μερικοι ρε γαμω....

Αρχικά δεν παραπονέθηκα για το έξτρα ποσό. Ρώτησα αν θεωρούμε και για πόσο θα θεωρούμε νέος.

ΑΛΛΑ ρε παλικάρι πες οτι με κοροίδευε ο ασφαλιστής να μην το ρωτήσω? Για πιο λόγο να δίνω παραπάνω χρήματα σε μια ασφαλιστική εφόσον δεν χρειάζεται?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...