optimus prime Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδες φτιαχνω ενα μικρο συστηματακι για να το παιρνω στην δουλεια. Mini atx θα ειναι για να μπορω να το μεταφερω ευκολα. Λεω να τον βαλω τον i9 12900k σε b660-i. ROG STRIX B660-I GAMING WIFI | ROG Strix | Gaming Motherboards|ROG - Republic of Gamers|ROG Global (asus.com) και σε αυτο το κουτακι NR200P MAX | Cooler Master. Τι λετε θα ειμαι ενταξει η να παω σε z690-i chipset που εχει πιο πολλα power stages? Εχω να κερδισω κατι αλλο που μου διαφευγει εαν αλλαξω chipset? Δεν θα κανω o.c γιατι δεν με ενδιαφερει τοσο για αυτο το build. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από optimus prime 1
atheatos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Κάρτα γραφικών?Αν δεν έχει κάρτα γραφικών μπορείς και μικρότερο κουτί και φτηνότερη μητρική.
7nisiotis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 51 λεπτά πριν, optimus prime είπε Παιδες φτιαχνω ενα μικρο συστηματακι για να το παιρνω στην δουλεια. Mini atx θα ειναι για να μπορω να το μεταφερω ευκολα. Λεω να τον βαλω τον i9 12900k σε b660-i. ROG STRIX B660-I GAMING WIFI | ROG Strix | Gaming Motherboards|ROG - Republic of Gamers|ROG Global (asus.com) και σε αυτο το κουτακι NR200P MAX | Cooler Master. Τι λετε θα ειμαι ενταξει η να παω σε z690-i chipset που εχει πιο πολλα power stages? Εχω να κερδισω κατι αλλο που μου διαφευγει εαν αλλαξω chipset? Δεν θα κανω o.c γιατι δεν με ενδιαφερει τοσο για αυτο το build. Stock θεωρώ ότι θα είσαι οκ, χρηματικά ξεφεύγει η z690i.
optimus prime Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτο ειναι που σκεφτηκα και εγω,τα χρηματα. Εαν ηταν να τον βαλω στο βασικο desktop μου θα επαιρνα μια z690 εστω και σε αυτες τις τιμες. Αλλα σκεφτομαι οτι αυτο το κουτακι δεν ειναι και οτι πρεπει για o.c απο θεμα θερμοκρασιων που θα ανεβαζει για αυτο μια ''οικονομικη'' b660i μου φαινεται πιο σωστη επιλογη. Τουλαχιστον ετσι καπως κανω αποσβεση τις ddr5 μνημες. 1 ώρα πριν, atheatos είπε Κάρτα γραφικών?Αν δεν έχει κάρτα γραφικών μπορείς και μικρότερο κουτί και φτηνότερη μητρική. Μια 3090 θα του φορεσω. Το κουτακι το εχω παρει ηδη και ειναι και πολυ καλη κατασκευη.. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από optimus prime
7nisiotis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, optimus prime είπε Αλλα σκεφτομαι οτι αυτο το κουτακι δεν ειναι και οτι πρεπει για o.c απο θεμα θερμοκρασιων Κι όμως, το Nr200 έχει από τις καλύτερες περιπτώσεις θερμ. απόδοσης σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αρκετές φορές συγκρίσιμες με μεγαλύτερα Midi ATX cases. Το μεγάλο χαστουκι είναι ότι ήδη είναι μια σπεσιαλ κατηγορία οπότε και θα είναι ακριβή απλά πλέον περνάει και από επιπλέον αύξηση κόστους ( δες πώς αναρριχήθηκε η τιμή απόκτησης μιας Ζ390, μιας Ζ490,.5, 6 με τα χρόνια ) Αν και αε γενικές όλα έχουν πάρει την ανηφόρα από το τέλος του 2019.
optimus prime Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Κι όμως, το Nr200 έχει από τις καλύτερες περιπτώσεις θερμ. απόδοσης σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αρκετές φορές συγκρίσιμες με μεγαλύτερα Midi ATX cases. Mακαρι να ειναι ετσι αλλα συνηθως οταν το aio ειναι στο πανω μερος του κουτιου και με μονο 2 ανεμιστηρες exhaust οσο και να το κανεις η cpu θα εχει πιο ανεβασμενες θερμοκρασιες απο οτι να ειχε αεροψυκτρα και κανα 2 ανεμιστηρια στο μπροστινο μερος του κουτιου. Γιατι η 3090 ειναι σομπα κανονικη οταν χτυπαει 95-100% utilization τραβοντας παραλληλα 340-350 watt. 0λος αυτος ο θερμος αερας παει και πεφτει πανω στο ψυγειο της cpu. Εμενα με ενδιαφερει να μην ριχνει ρολογια ο i9 ειδικα στα p cores. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2022 από optimus prime
optimus prime Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Τελικα πηρα την z690-i της Αsus ROG STRIX Z690-I GAMING WIFI | ROG Strix | Gaming Motherboards|ROG - Republic of Gamers|ROG Global (asus.com) γιατι μετα απο πληροφοριες που μαζεψα η b660-i εχει την 2η θυρα m.2 στην πισω πλευρα της μητρικης οπου αυτο δεν βολευει καθολου εαν θελεις να βαλεις heatsink. Δεν εχει ελευθερια αρκετη στο πλαι για Heatsink γιατι βρισκει στο καπακι του κουτιου το οποιο δεν θα κλεινει. Και αυτοι οι m.2 που εχω εγω χτυπανε κατι 90αρια και παραπανω και δεν αισθανομαι ανετα με αυτο. Κριμα γιατι η b660-i φαινεται καλη και θα γλυτωνα μερικα φραγκα παραπανω..
warwick Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Παιδια ψαχνω κι εγώ μια μητρική ITX για 12900k, για παρομοιο build οπου θα βάλω επάνω μια strix oc rtx 3090 που έχω ήδη και να μπορώ να το μεταφέρω ευκολα ακόμα και σε αεροπλάνα. Χρειάζομαι όμως 128GB ram λογω μεγάλων projects φωτογραμμετριας και laser scanning που δουλεύω και δεν κατάφερα να βρω μέχρι στιγμης καποια μητρικη itx να παιρνει 4 sticks έστω και απο laptop. Σε x570 ειχαν βγει καποιες αλλα για 12900k παιζει τιποτα η προκειται να βγει στα κοντα? ξέρει κανείς?
optimus prime Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Σιγουρα ειναι να βγουν και αλλες μητρικες τους επομενους μηνες,ισως να δουμε μεχρι 128gb αλλα με 2 stick και οχι 4. Με σιγουρια ομως δεν μπορω να σου πω.
7nisiotis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 8 ώρες πριν, optimus prime είπε Τελικα πηρα την z690-i της Αsus ROG STRIX Z690-I GAMING WIFI | ROG Strix | Gaming Motherboards|ROG - Republic of Gamers|ROG Global (asus.com) γιατι μετα απο πληροφοριες που μαζεψα η b660-i εχει την 2η θυρα m.2 στην πισω πλευρα της μητρικης οπου αυτο δεν βολευει καθολου εαν θελεις να βαλεις heatsink. Δεν εχει ελευθερια αρκετη στο πλαι για Heatsink γιατι βρισκει στο καπακι του κουτιου το οποιο δεν θα κλεινει. Και αυτοι οι m.2 που εχω εγω χτυπανε κατι 90αρια και παραπανω και δεν αισθανομαι ανετα με αυτο. Κριμα γιατι η b660-i φαινεται καλη και θα γλυτωνα μερικα φραγκα παραπανω.. Ακύρωσε την και πήγαινε στην Msi z690i unify.τοτε Trust me
optimus prime Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μητρικες παιρνω μονο Asus τα τελευταια 10 χρονια,δυσκολα να αλλαξω εταιρια. Γιατι το λες αυτο,για τις φωτιες που αρπαζαν?
7nisiotis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, optimus prime είπε Μητρικες παιρνω μονο Asus τα τελευταια 10 χρονια,δυσκολα να αλλαξω εταιρια. Γιατι το λες αυτο,για τις φωτιες που αρπαζαν? Έχει κάποια cooler compatibility issues η Asus + το σάντουιτς με τους 3 δίσκους θα πρέπει να σε ανησυχεί καθώς είναι χειρότερο σε θερμοκρασίες από το να έχεις τον 3ο πίσω. Τώρα αυτή θα πρότεινα σε Ζ690 (msi) Ίσως καλύτερα όμως είναι να γλιτώσεις κάποια χρήματα και να μείνεις με την B660i Επίσης πρέπει να σκεφτείς το θέμα DDR5 και τιμές. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από 7nisiotis
optimus prime Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Eχω δει κανα 2 βιντεακια απο τυπους που μετρησαν θερμοκρασιες στους m.2 και υnder stress δεν ανεβασαν πανω απο 60 βαθμους. Οσον αφορα το aio,της coolermarster μπαινει στο socket αρκει να στρεψεις την αντλια και οι σωληνες να ειναι απο την πλευρα τoυ heatshink. Εχω βρει πιο 'φθηνες' ddr5 32gb της kingston στα 300 ευρω.
7nisiotis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όπως τα βλέπω καλύτερα ASUS ROG Strix B660-I Gaming από το Ιταλικό Αμαζον ή από εμπιστοσύνης ελληνικό κατάστημα Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από 7nisiotis
optimus prime Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Tα παρηγειλα ολα τα parts τελικα,πιστευω μεσα στην εβδομαδα να εχουν ερθει ολα. Μεχρι στιγμης εχει φτασει το κουτι και ο ενας m.2 Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2022 από optimus prime
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα