Προς το περιεχόμενο

Η Apple Music δηλώνει «We Love Neil» καθώς ο Neil Young αποσύρει τη μουσική του από το Spotify, το οποίο προτίμησε τον Joe Rogan


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Ενδιαφέρουσα νέα ερώτηση. Σίγουρα (100%) όχι από τις εταιριάρες που ελέγχουν το διαδύκτιο. Βέβαια αυτή η συζήτηση έχει προεκτάσεις που χρειάζονται σελίδες ανάλυσης που προκύπτουν από ερωτήσεις όπως: Τι είναι δημόσιος χώρος;;

Καλό, για την συζήτηση αλλά και για αυτούς που μας διαβάζουν, θα ήταν να σταματήσεις να σχολιάζεις μόνο ότι σε συμφέρει… να σου θυμίσω μόνο ότι έχω εκφραστεί και δεν είναι νέα τοποθέτηση εκτός από το “ποιους” και το από “ποιους”…  

 

14 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Εγώ νόμιζα πως μίλαγες μόνο για το συγκεκριμένο ιδιαιτέρως σημαντικό θέμα του Τζο Ρογκαν ως δολοφόνου αθώων ντιπλοραμπλς.

Όπως θα έχεις διαπιστώσει, πουθενά δεν έχω εκφράσει γνώμη για τον Τζο τον Ρόγκας και μάλιστα σε αναφορά σου σε ρωτάω έκπληκτος πριν μερικά ποστ αν μιλάμε για αυτόν, επίσης σου έχω τονίσει αρκετές φορές ότι βλέπω κοινωνικά το θέμα, ούτε πολιτικά ούτε εξατομικευμένα…

οπότε… αν ποτέ αποφασίσεις να φέρεις την μπάλα στο γήπεδο, εδώ θα είμαι και θα περιμένω…

Επεξ/σία από AtiX
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 276
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

21 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Τι να πω, αυτό το μήνυμα είναι σαν να πεις κάποιον φασίστα και μετά να σου βγάλει απ'το πορτοφόλι του τον Χίτλερ σε φωτογραφία ως απάντηση.

Όταν τα υποθετικά επιχειρήματα βρίσκουν τοίχο, πάντα έρχεται αυτή η αυτή η απάντηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, AtiX είπε

Καλό, για την συζήτηση αλλά και για αυτούς που μας διαβάζουν, θα ήταν να σταματήσεις να σχολιάζεις μόνο ότι σε συμφέρει… να σου θυμίσω μόνο ότι έχω εκφραστεί και δεν είναι νέα τοποθέτηση το από “ποιους”…  

 

Όπως θα έχεις διαπιστώσει, πουθενά δεν έχω εκφράσει γνώμη για τον Τζο τον Ρόγκας και μάλιστα σε αναφορά σου σε ρωτάω έκπληκτος πριν μερικά ποστ αν μιλάμε για αυτόν, επίσης σου έχω τονίσει αρκετές φορές ότι βλέπω κοινωνικά το θέμα, ούτε πολιτικά ούτε εξατομικευμένα…

οπότε… αν ποτέ αποφασίσεις να φέρεις την μπάλα στο γήπεδο, εδώ θα είμαι και θα περιμένω…

Δεν θυμάμαι (αν καν είχα διαβάσει έχεις γράψει το 1/5 των μηνυμάτων αυτού του τόπικ όπως και εγώ το άλλο 1/5) την θέση σου. Αν την θυμόμουν δεν θα μου φαινόταν νέα ερώτηση.

Εγώ όλα αυτά που έγραψα πιστεύω πως συνδέονται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, γι'αυτό και δεν θεώρησα πως ήμουν ούτε δευτερόλεπτο εκτός θέματος του τοπικ. (Τζο Ρογκαν, Γιανγκ, Σποτιφαϊ)

Οπότε να θεωρήσω πως εδώ μιλάς γενικά και αόριστα, σχεδόν εκτός θέματος δηλαδή. Αυτά που γράφεις δεν έχουν σχέση με τον Ρογκαν...

Αναφορά σε κείμενο

Δυστηχώς ο Covid ήταν ο καταλύτης για να χαθεί το μέτρο και αυτό που κάποτε οι περισσότεροι το θεωρούσαμε απλά γραφικό, το είδαμε να γίνεται επικίνδυνο! 

Το ξανα-διάβασα. Δεν νιώθω πως αλλάζει κάτι...

1 ώρα πριν, Sanjuro είπε

Έχω ακούσει την αντίθετη άποψη, αυτήν που περιγράφεις και το επιχείρημα πως "Αυτή την φορά το εννοούμε πραγματικά γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα όντως, άνθρωποι πεθαίνουν δεν καταλαβαίνεις;;" δεν με πείθει. Και πριν τα πράγματα ήταν σοβαρά γιατί ο Τραμπ είναι φασίστας (δεν είναι ίδιος με τον Μπερλουσκόνι, είναι ίδιος με τον Μουσολίνι οκ), γιατί οι ζωές των lgbt έχουν σημασία κλπ κλπ. Θα συνεχίσουν τα πράγματα να είναι σοβαρά και στο μέλλον π.χ. με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

/

/

/

9 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Όταν τα υποθετικά επιχειρήματα βρίσκουν τοίχο, πάντα έρχεται αυτή η αυτή η απάντηση.

Απλα έγραψα για κάτι συγκεκριμένο...

1 ώρα πριν, Sanjuro είπε

Ξέρω πως οι ίδιοι θα ήθελαν να πιστεύουν πως τυγχάνουν να είναι σε αυτή την κατηγορία γιατί όταν έχεις σπουδάσει είσαι πιο έξυπνος δεν είσαι σαν τους ψεκ (δεν θα το πουν αλλα αρκετοί το πιστεύουν) και γνωρίζεις περισσότερα, έχεις κριτική σκέψη κλπ γι'αυτό ξέρουν καλύτερα από τον μπαρμαν, τον ξυλουργό κλπ.

...και αμέσως μετά εσύ έγινες ζωντανό παράδειγμα....

1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Κάποιους ανθρώπους δεδομένα που δείχνουν τα παραπάνω γραφήματα δεν πρόκειται να σας πείσουν ποτέ. Είστε παντελώς ανίκανοι να αφομοιώσετε γνώσεις που άλλοι το κάναμε στο δημοτικό και τις κρατάμε ακόμη και σήμερα.

 

Επεξ/σία από Sanjuro
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, apostolisd είπε

Βγήκαν αρχικά 270 επιστήμονες να τον/τους αντικρούσουν, δεν ξέρω αν πλέον η λίστα έχει μεγαλώσει. Εδώ το open letter στο Spotify (https://spotifyopenletter.wordpress.com/2022/01/10/an-open-letter-to-spotify/). Είναι καλό material το γράμμα τους γιατί έχει τα βασικά τέρατα που είπε ο εν λόγω κύριος καθώς και απαντήσεις σε αυτά με πηγές.

Όσο για τον Malone, εδώ ένα αρκετά περιεκτικό άρθρο (https://www.washingtonpost.com/health/2022/01/24/robert-malone-vaccine-misinformation-rogan-mandates/). Αν δε μας αρέσει σαν πηγή η Washington Post, όλα όσα αναγράφονται γίνονται cross checked πολύ πολύ εύκολα.

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Εξηγώ εξ αρχής για να μην παρεξηγούμαι ότι προφανώς θεωρώ σωστή την άποψη των 270 επιστημόνων και όχι του ενός. Το θέμα είναι τι εξής. Αν όντως αυτοί οι γιατροί στηρίχθηκαν σε επιστημονικά δεδομένα, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, ή τα διάβασαν λάθος ή τα αξιολόγησαν σωστά και είπαν ψέματα. Δεν έχω τη γνώση να κρίνω ποιο από τα δύο ισχύει. Θεωρώ όμως ότι αν δεν υπήρχε δόλος και ότι πραγματικά στήριζαν αυτά που έλεγαν και τα πίστευαν δεν υπάρχει λόγο φίμωσης. Θα μου πεις είναι κακοί επιστήμονες και άσχετοι, θα το δεχτώ αλλά δεν φιμώνεις έναν κακό επιστήμονα που μιλάει με επιχειρήματα, τον διορθώνεις. Σε περίπτωση που έχουμε δόλο εκεί θα μπορούσα να δεχτώ τη φίμωση. Τώρα για το σύνολο του podcast επειδή είδα ότι γενικά ο τύπος καλεί από όλα τα πολιτικά στρώματα σχεδόν εκπροσώπους και ιδιότητες δεν θεωρώ σωστό να το φιμώσεις. Δεν φαίνεται από τους καλεσμένους που έχει να είναι ιδιαίτερα biased.

2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Ας σχολιάσω και εγώ αυτά τα σημεία. Τα παλαιότερα δημοσιεύματα που έχουμε ελλιπείς ΜΕΘ στην Ελλάδα θα ήθελα πραγματικά να δω που στηρίζονται. Προσωπικά θυμάμαι αρκετές φορές τις ελλείψεις του συστήματος υγείας σε διάφορους τομείς , θυμάμαι τις εξοπλιστικές ελλείψεις των ΜΕΘ αλλά όχι τον αριθμό.
Με το να αυξήσεις τον αριθμό από 500 σε 1000 σημαίνει ότι μάλλον θες τις διπλάσιες κτιριακές εγκαταστάσεις με την προϋπόθεση να μπορούν να γίνουν στον ίδιο χώρο και κτήριο. Αν πρέπει να φτιάξεις διαφορετικό κτήριο πρέπει να ξεπεράσεις το διπλάσιο γιατί θα πρέπει να δημιουργήσεις και τους κοινόχρηστους. Αν δεν σε παίρνει και το οικόπεδο του νοσοκομείου τότε ξεφεύγει πολύ το πράγμα. Χρειάζεσαι επίσης να αυξήσεις και το προσωπικό. Μία κλίνη δεν λειτουργεί μόνη της και μάλλον και εκεί πρέπει να προσλάβεις το διπλάσιο προσωπικό. Οπότε αυτό που ζητάς πέραν απ' το χτίσιμο νέων ΜΕΘ είναι και να διπλασιάσουμε τις δαπάνες συντήρησης και να τις αφήσουμε κληρονομιά και στην οικονομία του κράτους.
Εν ολίγης δεν θα προσφέρουν τίποτα μετά από μία δεκαετία και όλα αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να πάνε στην περαιτέρω ενίσχυση των ήδη υπάρχων ΜΕΘ ή σε άλλης μορφής ενίσχυσης του συστήματος υγείας που θα είναι ουσιαστική. Να μην πω επίσης ότι μπορούν να δαπανηθούν και στο κομμάτι της έρευνας κάτι το οποίο το έχουμε ξεχάσει εντελώς στην Ελλάδα.
Φτάνει όντως να κόψεις ένα rafale για όλα αυτά ; Έχεις δει τι προυπολιγσμό χρειάζονται τα παραπάνω για να υλοποιηθούν ; Και εν τέλει γιατί να το κόψεις ένα rafale;

Μην πεις στον κόπο να μου εξηγήσεις τον λόγο που δεν εμβολιάζεσαι. Όντως δεν παίζει να σε καταλάβω. Κανένας δεν με έχει πείσει μέχρι σήμερα. Για μένα δημόσιοι κίνδυνοι δεν είναι μόνο τα άτομα τα οποία που αρνούνται την ύπαρξη ή την επικινδυνότητα του. Και εσύ μπορεί να κάνεις 3 τεστ, αλλά μέχρι το τεστ να σε δείξει θετικό θα έχουν περάσει αρκετές μέρες και θα έχεις πάει super market και σε άλλα καταστήματα και πιθανών να έχεις συναντηθεί στον εργασιακό σου χώρο με ομάδες υψηλού κινδύνου . Τέλος στις χώρες που οι εμβολιασμοί έχουν φτάσει κοντά στο 90% το case fatality είναι πολύ μικρότερο/1 εκ. πληθ. . Οπότε με το να επιλέγεις να μας αφήσεις στο 70% είσαι βάρος για την υγεία και για την οικονομία της χώρας μας.

source

80313560_.png.2dc5a68c2a400c9b8ad8fd5ff3e070c3.png

 

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2021-11-01..latest&uniformYAxis=0&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Vaccine+doses%2C+cases%2C+ICU+patients%2C+and+deaths&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Color+by+test+positivity=false&country=CHN~CUB~SGP~ARE~DEU~GRC~FRA

Θα απαντήσω στο δεύτερο σκέλος της απάντησής σου πρώτα. Σέβομαι απόλυτα την άποψή σου αν και διαφωνώ. Όντως αφού δηλώνεις πως δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις γιατί δεν εμβολιάστηκα ακόμα, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε αυτό το σκέλος της συζήτησης, εντελώς φιλικά.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Δεν αναφέρεις το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά κρεβάτια ΜΕΘ έτοιμα να λειτουργήσουν και το μόνο που λείπει είναι το προσωπικό, επομένως ούτε νέος χώρος χρειάζεται ούτε μηχανήματα. Επίσης παρακάτω σου βάζω δύο λινκ πολύ πρόχειρα που αναφέρουν τις διαχρονικές ελλείψεις της χώρα σε ΜΕΘ. Άρα το πρόβλημα δεν είναι μόνο επί COVID, άρα 200-300 ΜΕΘ παραπάνω όχι μόνο δεν θα μας χαλούσαν αλλά κανονικά είναι επιβεβλημένες ανεξάρτητα από τον COVID. Τρίτον πραγματικά δεν μπορώ να δεχτώ και να με πείσεις ότι χώρα που χαλάει αμέτρητα δις σε εξοπλιστικά προγράμματα δεν μπορεί να διαθέσει ένα κονδύλι για 300 ΜΕΘ παραπάνω. Προφανώς και χρειάζεται εξοπλιστικά η χώρα, δεν ισχυρίζομαι ότι δεν χρειάζονται, αλλά να είμαστε ρεαλιστές, τα χρήματα που χρειάζονται για μερικές ΜΕΘ παραπάνω μπορούν να βρεθούν, και αντί για αστυνομικούς θα μπορούσαμε να προσλάβουμε υγειονομικό προσωπικό. Τέταρτο και τελευταίο δεν μου σχολίασες το κατά 800εκατ. μειωμένο κονδύλι για την υγεία για το 2022 σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, που προσωπικά το θεωρώ καταστροφικό χωρίς υπεκφυγές πάλι ανεξάρτητα από τον COVID, γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσει που θα πάει. Δυστυχώς δεν μπορώ πάλι να μην καταφύγω στις συγκρίσεις με τα εξοπλιστικά, στον προϋπολογισμό του 2022 πάλι τα εξοπλιστικά θα είναι πάνω από την υγεία όπως και τις προηγούμενες χρονιές.

Link

Link

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, golden33 είπε

Θεωρώ όμως ότι αν δεν υπήρχε δόλος και ότι πραγματικά στήριζαν αυτά που έλεγαν και τα πίστευαν δεν υπάρχει λόγο φίμωσης. Θα μου πεις είναι κακοί επιστήμονες και άσχετοι, θα το δεχτώ αλλά δεν φιμώνεις έναν κακό επιστήμονα που μιλάει με επιχειρήματα, τον διορθώνεις. Σε περίπτωση που έχουμε δόλο εκεί θα μπορούσα να δεχτώ τη φίμωση. Τώρα για το σύνολο του podcast επειδή είδα ότι γενικά ο τύπος καλεί από όλα τα πολιτικά στρώματα σχεδόν εκπροσώπους και ιδιότητες δεν θεωρώ σωστό να το φιμώσεις. Δεν φαίνεται από τους καλεσμένους που έχει να είναι ιδιαίτερα biased.

Κανείς δεν ξέρει αν υπήρχε δόλος αλλά είπαν αρκετές μπούρδες, δεν χρειάζονται χ επιστήμονες για να το καταλάβουμε.

Το σύνολο του podcast είναι αντι-φιλελε πολιτικά με έμφαση στην ελαφρο-Δεξιά. Είναι biased.

Όμως συμφωνώ στα περί φίμωσης. Αυτοί που υποστηρίζουν την φίμωση είναι οι ίδιοι που προτιμούν τεχνοκρατία αντί για δημοκρατία. Αυτά συνδέονται, δεν είναι τυχαία πράγματα. Οι λύσεις τους κουμπώνουν μεταξύ τους και αλληλοσυμπληρώνονται.

40 λεπτά πριν, golden33 είπε

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Δεν αναφέρεις το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά κρεβάτια ΜΕΘ έτοιμα να λειτουργήσουν και το μόνο που λείπει είναι το προσωπικό, επομένως ούτε νέος χώρος χρειάζεται ούτε μηχανήματα. Επίσης παρακάτω σου βάζω δύο λινκ πολύ πρόχειρα που αναφέρουν τις διαχρονικές ελλείψεις της χώρα σε ΜΕΘ. Άρα το πρόβλημα δεν είναι μόνο επί COVID, άρα 200-300 ΜΕΘ παραπάνω όχι μόνο δεν θα μας χαλούσαν αλλά κανονικά είναι επιβεβλημένες ανεξάρτητα από τον COVID. Τρίτον πραγματικά δεν μπορώ να δεχτώ και να με πείσεις ότι χώρα που χαλάει αμέτρητα δις σε εξοπλιστικά προγράμματα δεν μπορεί να διαθέσει ένα κονδύλι για 300 ΜΕΘ παραπάνω. Προφανώς και χρειάζεται εξοπλιστικά η χώρα, δεν ισχυρίζομαι ότι δεν χρειάζονται, αλλά να είμαστε ρεαλιστές, τα χρήματα που χρειάζονται για μερικές ΜΕΘ παραπάνω μπορούν να βρεθούν, και αντί για αστυνομικούς θα μπορούσαμε να προσλάβουμε υγειονομικό προσωπικό. Τέταρτο και τελευταίο δεν μου σχολίασες το κατά 800εκατ. μειωμένο κονδύλι για την υγεία για το 2022 σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, που προσωπικά το θεωρώ καταστροφικό χωρίς υπεκφυγές πάλι ανεξάρτητα από τον COVID, γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσει που θα πάει. Δυστυχώς δεν μπορώ πάλι να μην καταφύγω στις συγκρίσεις με τα εξοπλιστικά, στον προϋπολογισμό του 2022 πάλι τα εξοπλιστικά θα είναι πάνω από την υγεία όπως και τις προηγούμενες χρονιές.

Link

Link

Το σύστημα υγείας της Ελλάδας σε γενικές γραμμές έχει δομηθεί ώστε όταν έρχεται η εποχή της γρίπης οριακά να μην μπορεί να ανταποκριθεί! Επίσης, στην περίοδο του νεοΦιλελευθερισμού υπήρχαν τεράστιες περικοπές ώστε δήθεν να μην γίνονται σπατάλες, η προπαγανδιστική λέξη ήταν "ορθολογισμός". Αποτέλεσμα αυτού... (α) Να πέσει η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. (β) Να βάζει περισσότερα χρήματα απ'την τσέπη του ο πολίτης και... να γιγαντωθεί ο Ιδιωτικός τομέας σε σημείο που πολύ πιθανόν ντε φακτο στο άμεσο μέλλον να μην υπάρχει Δημόσιο σύστημα υγείας αφού όσοι μπορούν θα πηγαίνουν στον Ιδιωτικό τομέα αλλιώς θα παίζουν με την ζωή τους.

Απο'κει και πέρα ορισμένα πράγματα πάνε αλυσίδα. π.χ. Αν βάλεις πρώτα όλα τα άλλα και τελευταία την χουντική μπότα κλπ τότε η οικονομία θα τα πάει καλύτερα (γιατί το σύστημα θα μπορεί να ανταποκριθεί στο πρόβλημα πολύ καλύτερα) οπότε θα βγάλεις περισσότερα χρήματα απ'την φορολογία και δεν θα χρειαστεί να μοιράσεις τόσα χρήματα εδώ και εκεί. Άσε που δεν είναι μυστικό πως όταν φοβάται ο κόσμος ούτε επενδύει ούτε καταναλώνει!!  Ένα κλήμα όπου συμμετέχει στο εγχείρημα η κοινωνία, εμπιστοσύνης, διαφάνειας κλπ δεν θα είχε το αποτέλεσμα που είδαμε φαντάζομαι όλοι στους ανθρώπους γύρω μας όσων αφορά την ψυχική τους υγεία κλπ κλπ.

Η εποχή κοβιντ είναι ιδανική εποχή για νεοΚεϋνσιανισμό, βέβαια αυτό για τους νεοΦιλελεδες είναι σχεδόν το ίδιο κακό με τον Κομουνισμό.

Επεξ/σία από Sanjuro
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Απο'κει και πέρα ορισμένα πράγματα πάνε αλυσίδα. π.χ. Αν βάλεις πρώτα όλα τα άλλα και τελευταία την χουντική μπότα κλπ τότε η οικονομία θα τα πάει καλύτερα (γιατί το σύστημα θα μπορεί να ανταποκριθεί στο πρόβλημα πολύ καλύτερα) οπότε θα βγάλεις περισσότερα χρήματα απ'την φορολογία και δεν θα χρειαστεί να μοιράσεις τόσα χρήματα εδώ και εκεί. Άσε που δεν είναι μυστικό πως όταν φοβάται ο κόσμος ούτε επενδύει ούτε καταναλώνει!!  Ένα κλήμα όπου συμμετέχει στο εγχείρημα η κοινωνία, εμπιστοσύνης, διαφάνειας κλπ δεν θα είχε το αποτέλεσμα που είδαμε φαντάζομαι όλοι στους ανθρώπους γύρω μας όσων αφορά την ψυχική τους υγεία κλπ κλπ.

Η εποχή κοβιντ είναι ιδανική εποχή για νεοΚεϋνσιανισμό, βέβαια αυτό για τους νεοΦιλελεδες είναι σχεδόν το ίδιο κακό με τον Κομουνισμό.

Αυτό μου θυμίζει αυτό που φωνάζουν όλοι οι ορθολογικοί οικονομολόγοι τόσα χρόνια. Μειώστε τη φορολογία για να αυξηθούν τα έσοδα. Ίδια πράγματα είναι, συγκοινωνούντα δοχεία. Το είδαμε και στα χρόνια της κρίσης άλλωστε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Απλά εμείς τυχαία επιλέγουμε πάντα τον πιο δύσκολο τρόπο για την πλειοψηφία της κοινωνίας και τον καλύτερο για την ευημερία των λίγων.

Και η εποχή της κρίσης ήταν ιδανική για νεοΚεϋνσιανισμό αλλά όλοι είδαμε ποια σχολή επέλεξαν να ακολουθήσουν.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Sanjuro είπε

Αν πέθανε κάποιος απ'τα δύο επεισόδια του Τζο Ρογκαν τότε αυτός ο κάποιος είναι η εξαίρεση γιατί οι λόγοι που έφτασε να ακούσει τους καλεσμένους του Τζο Ρογκαν ήταν επειδή η διαχείριση της πανδημίας έμοιαζε περισσότερο με χουντική μπότα παρά με στηθοσκόπιο. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα δύο επεισόδια τότε θα πήγαινε 99,9% αλλού για να καταλάβει πως γίνεται να βλέπει μπότα αντί για στηθοσκόπιο.

Ειναι τοσο αστειο και λυπηρο αυτο.

Το γεγονος οτι χτυπας το δαχτυλο του ποδιου στο τραπεζακι, σε απαταει η συντροφος σου, σε πιανει καποιος στο δρομο και σε σαπιζει στο ξυλο και εσυ ως γνησιος ιδεολογος πρεπει να κανεις ενα σωρο νοητικες ακροβασιες για να αποδειξεις οτι τελικα φταιει ο ιδεολογικος σου αντιπαλος και μονο, ξεπερνα και την γραφικοτητα. 

Συντροφοι, η ζωη ειναι πιο απλη και δεν ειναι παντα μια συνωμοσια. Η ανθρωπινη βλακεια και κακια υπηρχε, υπαρχει και θα συνεχισει να υπαρχει ακομα και οταν εξοντωσετε τον ιδεολογικο σας αντιπαλο. Πειτε οχι στον πολιτικο αυτισμο.

Επεξ/σία από Clytoceyx
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, golden33 είπε

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Εξηγώ εξ αρχής για να μην παρεξηγούμαι ότι προφανώς θεωρώ σωστή την άποψη των 270 επιστημόνων και όχι του ενός. Το θέμα είναι τι εξής. Αν όντως αυτοί οι γιατροί στηρίχθηκαν σε επιστημονικά δεδομένα, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, ή τα διάβασαν λάθος ή τα αξιολόγησαν σωστά και είπαν ψέματα. Δεν έχω τη γνώση να κρίνω ποιο από τα δύο ισχύει. Θεωρώ όμως ότι αν δεν υπήρχε δόλος και ότι πραγματικά στήριζαν αυτά που έλεγαν και τα πίστευαν δεν υπάρχει λόγο φίμωσης. Θα μου πεις είναι κακοί επιστήμονες και άσχετοι, θα το δεχτώ αλλά δεν φιμώνεις έναν κακό επιστήμονα που μιλάει με επιχειρήματα, τον διορθώνεις. Σε περίπτωση που έχουμε δόλο εκεί θα μπορούσα να δεχτώ τη φίμωση. Τώρα για το σύνολο του podcast επειδή είδα ότι γενικά ο τύπος καλεί από όλα τα πολιτικά στρώματα σχεδόν εκπροσώπους και ιδιότητες δεν θεωρώ σωστό να το φιμώσεις. Δεν φαίνεται από τους καλεσμένους που έχει να είναι ιδιαίτερα biased.

100% σίγουρος νομίζω δεν μπορεί να είναι κανείς. Το άρθρο που έστειλα πάντως πριν, ίσως σου δημιουργεί μια γεύση για το ποιόν του Malone.

Αλλά γιατί έχει σημασία αν υπήρχε δόλος ή όχι ως προς το αν θα έπρεπε να κοπούν τα επεισόδια; Κάνει αυτό κάποια διαφορά για τον τελικό ακροατή; Θα ήθελα να μου εξηγήσεις αν θέλεις γιατί ανάλογα με αυτό θα έκρινες την "φίμωση" ηθικά οκ ή όχι.

Στα περί φίμωσης και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου εν μέσω εκούσιων ή ακούσιων προσπαθειών να παρερμηνευτεί αυτή, αυτό που υποστήριξα είναι ότι βάσει των κανόνων και της συμπεριφοράς του Spotify, το συνεπές θα ήταν το να κοπούν αυτά τα 2 επεισόδια, όπως έχουν κοπεί συνολικά (κατά τους ίδιους) 20.000 άλλα επεισόδια από podcasts που περιείχαν παραπληροφόρηση. Προσωπικά, θα ήμουν ευχαριστημένος είτε από πολύ ευδιάκριτα disclaimers, είτε αν ο ίδιος (και κάθε) Rogan στο ίδιο επεισόδιο, στο τέλος πχ, έδειχνε τα πολύ απλά στοιχεία που κατάφωρα αποδεικνύουν τα επικίνδυνα ψέματα που ξεστόμισαν οι προηγούμενοι. Έτσι θα ήταν υπεύθυνος του περιεχομένου της εκπομπής του. Αν όντως θέλει να είναι, γιατί αρκετά συχνά έχει δείξει ότι δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτό.

Τέλος, θα ήμουν καλόπιστα περίεργος να ακούσω τον/υς λόγο/υς γιατί δεν εμβολιάζεσαι, οπότε αν δεν θέλεις να τους ξαναγράψεις (κάτι που θα καταλάβαινα) θα μπορούσες αν θες να δώσεις ένα λινκ στο άλλο άρθρο/τόπικ όπου το έχεις κάνει. No pressure.

Επεξ/σία από apostolisd
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, golden33 είπε

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Δεν αναφέρεις το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά κρεβάτια ΜΕΘ έτοιμα να λειτουργήσουν και το μόνο που λείπει είναι το προσωπικό, επομένως ούτε νέος χώρος χρειάζεται ούτε μηχανήματα. Επίσης παρακάτω σου βάζω δύο λινκ πολύ πρόχειρα που αναφέρουν τις διαχρονικές ελλείψεις της χώρα σε ΜΕΘ. Άρα το πρόβλημα δεν είναι μόνο επί COVID, άρα 200-300 ΜΕΘ παραπάνω όχι μόνο δεν θα μας χαλούσαν αλλά κανονικά είναι επιβεβλημένες ανεξάρτητα από τον COVID. Τρίτον πραγματικά δεν μπορώ να δεχτώ και να με πείσεις ότι χώρα που χαλάει αμέτρητα δις σε εξοπλιστικά προγράμματα δεν μπορεί να διαθέσει ένα κονδύλι για 300 ΜΕΘ παραπάνω. Προφανώς και χρειάζεται εξοπλιστικά η χώρα, δεν ισχυρίζομαι ότι δεν χρειάζονται, αλλά να είμαστε ρεαλιστές, τα χρήματα που χρειάζονται για μερικές ΜΕΘ παραπάνω μπορούν να βρεθούν, και αντί για αστυνομικούς θα μπορούσαμε να προσλάβουμε υγειονομικό προσωπικό. Τέταρτο και τελευταίο δεν μου σχολίασες το κατά 800εκατ. μειωμένο κονδύλι για την υγεία για το 2022 σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, που προσωπικά το θεωρώ καταστροφικό χωρίς υπεκφυγές πάλι ανεξάρτητα από τον COVID, γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσει που θα πάει. Δυστυχώς δεν μπορώ πάλι να μην καταφύγω στις συγκρίσεις με τα εξοπλιστικά, στον προϋπολογισμό του 2022 πάλι τα εξοπλιστικά θα είναι πάνω από την υγεία όπως και τις προηγούμενες χρονιές.

Link

Link

Εγώ βλέπω στα link σου ένα τίτλο διαχρονικές ελλείψεις στις ΜΕΘ αλλά μέσα δεν ξεκαθαρίζεται πουθενά αυτό το διαχρονικές. Μια ανάλυση γενικά για το πόσες ελλείψεις είχαμε σε ΜΕΘ πριν τον covid και που ; Το πρόβλημα είναι όχι στον αν μπορεί μια χώρα να επενδύσει λεφτά κάπου αλλά αν πρέπει.

Γιατί να προσλάβουμε λιγότερους αστυνομικούς ; Έκανε καμιά βουτιά η εγκληματικότητα στην Ελλάδα ή προβλέπεται ότι δεν θα κάνει; Πως είσαι ρεαλιστής κάνοντας αυτή την δήλωση; Γιατί να μην γίνουμε ρεαλιστές κάνοντας ένα εμβόλιο και να μην επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας; 

Δεν σχολίασα και δεν σχολιάζω τα 800εκ. γιατί δεν έχω όρεξη να πάω αυτή την συζήτηση και στα οικονομικά. Επίσης το επιχείρημα σου με τα 800εκ πλην στην υγεία βασίζεται καθαρά στο συναίσθημα όπως και τα παραπάνω. Αν μπορείς να κάνεις μία οικονομική ανάλυση πάνω στο ζήτημα εδώ είμαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 ώρες πριν, apostolisd είπε

100% σίγουρος νομίζω δεν μπορεί να είναι κανείς. Το άρθρο που έστειλα πάντως πριν, ίσως σου δημιουργεί μια γεύση για το ποιόν του Malone.

Αλλά γιατί έχει σημασία αν υπήρχε δόλος ή όχι ως προς το αν θα έπρεπε να κοπούν τα επεισόδια; Κάνει αυτό κάποια διαφορά για τον τελικό ακροατή; Θα ήθελα να μου εξηγήσεις αν θέλεις γιατί ανάλογα με αυτό θα έκρινες την "φίμωση" ηθικά οκ ή όχι.

Στα περί φίμωσης και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου εν μέσω εκούσιων ή ακούσιων προσπαθειών να παρερμηνευτεί αυτή, αυτό που υποστήριξα είναι ότι βάσει των κανόνων και της συμπεριφοράς του Spotify, το συνεπές θα ήταν το να κοπούν αυτά τα 2 επεισόδια, όπως έχουν κοπεί συνολικά (κατά τους ίδιους) 20.000 άλλα επεισόδια από podcasts που περιείχαν παραπληροφόρηση. Προσωπικά, θα ήμουν ευχαριστημένος είτε από πολύ ευδιάκριτα disclaimers, είτε αν ο ίδιος (και κάθε) Rogan στο ίδιο επεισόδιο, στο τέλος πχ, έδειχνε τα πολύ απλά στοιχεία που κατάφωρα αποδεικνύουν τα επικίνδυνα ψέματα που ξεστόμισαν οι προηγούμενοι. Έτσι θα ήταν υπεύθυνος του περιεχομένου της εκπομπής του. Αν όντως θέλει να είναι, γιατί αρκετά συχνά έχει δείξει ότι δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτό.

Τέλος, θα ήμουν καλόπιστα περίεργος να ακούσω τον/υς λόγο/υς γιατί δεν εμβολιάζεσαι, οπότε αν δεν θέλεις να τους ξαναγράψεις (κάτι που θα καταλάβαινα) θα μπορούσες αν θες να δώσεις ένα λινκ στο άλλο άρθρο/τόπικ όπου το έχεις κάνει. No pressure.

Ναι κατάλαβα τι εννοείς. Αναφέρεσαι στη φίμωση με βάση τη μέχρι τώρα πολιτική του Spotify. Ότι δηλαδή αφού φίμωσες τους άλλους γιατί δεν φιμώνεις και αυτόν. Γιατί προφανώς τα μπικικίνια είναι πολλά.

Εγώ αναφερόμουν στη φίμωση γενικά και όχι όσον αφορά το Spotify. Το σκεπτικό σου είναι σωστό, ή τους φιμώνεις όλους ή καθέναν, α λα καρτ δεν γίνετε.

Η άποψή μου είναι (άσχετα από το Spotify) ότι όποιος σφάλει στην επιστήμη του χωρίς δόλο δεν αξίζει να φιμωθεί. Αν αφαιρούσαμε το δικαίωμα λόγου από όποιον κάνει λάθος στο τομέα του οι μισοί δεν θα μπορούσαν να μιλήσουν. Αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας. Προφανώς εξαιρούνται περιπτώσεις που αποσκοπούν στο δόλο ή υποκινούν παράνομες ενέργειες. Το είπα και παραπάνω κάποιος που σφάλει ασυνείδητα δεν αξίζει να φιμωθεί αλλά να διορθωθεί.

Στο θέμα του εμβολιασμού τώρα. Δεν έχω κάνει το εμβόλιο γιατί φοβάμαι τις μακροχρόνιες παρενέργειες. Προφανώς τις βραχυπρόθεσμες τις ψιλοξέρουμε. Αν και οφείλεις να παραδεχτείς ότι υπάρχει μία δυσκοιλιότητα στις δηλώσεις κίτρινων καρτών. Η λογική λέει ότι τσάμπα ανησυχώ αλλά  ο φόβος υπάρχει, όπως φοβάμαι και τον COVID για αυτό και ακολουθώ τα μέτρα ασφαλείας ευλαβικά. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο του novavax.

16 ώρες πριν, manolis940 είπε

Εγώ βλέπω στα link σου ένα τίτλο διαχρονικές ελλείψεις στις ΜΕΘ αλλά μέσα δεν ξεκαθαρίζεται πουθενά αυτό το διαχρονικές. Μια ανάλυση γενικά για το πόσες ελλείψεις είχαμε σε ΜΕΘ πριν τον covid και που ; Το πρόβλημα είναι όχι στον αν μπορεί μια χώρα να επενδύσει λεφτά κάπου αλλά αν πρέπει.

Γιατί να προσλάβουμε λιγότερους αστυνομικούς ; Έκανε καμιά βουτιά η εγκληματικότητα στην Ελλάδα ή προβλέπεται ότι δεν θα κάνει; Πως είσαι ρεαλιστής κάνοντας αυτή την δήλωση; Γιατί να μην γίνουμε ρεαλιστές κάνοντας ένα εμβόλιο και να μην επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας; 

Δεν σχολίασα και δεν σχολιάζω τα 800εκ. γιατί δεν έχω όρεξη να πάω αυτή την συζήτηση και στα οικονομικά. Επίσης το επιχείρημα σου με τα 800εκ πλην στην υγεία βασίζεται καθαρά στο συναίσθημα όπως και τα παραπάνω. Αν μπορείς να κάνεις μία οικονομική ανάλυση πάνω στο ζήτημα εδώ είμαι.

Όταν η Κοτανίδου που είναι διευθύντρια της μονάδας ΜΕΘ σου λέει ότι τέτοιες ελλείψεις στις ΜΕΘ έχουμε τα τελευταία 30 χρόνια τι άλλο θες να ακούσεις? Δηλαδή μία χώρα που έχει ελλείψεις σε ΜΕΘ δεν πρέπει να επενδύσει εκεί χρήματα? Εσύ δεν είχες ακούσει πριν τον COVID για πρόβλημα με τον αριθμό των ΜΕΘ? Τώρα νομίζω ότι απλά κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Δηλαδή η μείωση του προϋπολογισμού στην υγεία εν μέσω πανδημίας γιατί έγινε? Είχαμε καμιά βουτιά στις μολύνσεις του COVID ή έχουν στοιχεία ότι μετά τον COVID ο τομέας της υγείας θα χρειάζεται λιγότερα χρήματα? Έχουν στοιχεία ότι θα αρρωσταίνουν λιγότερο οι Έλληνες? Το ίδιο ακριβώς επιχείρημα που χρησιμοποίησες για τους αστυνομικούς.

Δεν χρειάζονται οικονομοτεχνικές μελέτες για τα προφανή φίλε Μανώλη. Χώρα που εν μέσω πανδημίας απολύει 7.000-8.000 υγειονομικούς χωρίς να τους αντικαταστήσει και για την επόμενη χρονιά μειώνει το κονδύλι για την υγεία, ε συγγνώμη χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Αποδυνάμωσαν το σύστημα υγείας απολύοντας τόσο κόσμο αλλά εμάς μας φταίει μόνο η ατομική ευθύνη. Το θεωρούν λέει ντροπή και οξύμωρο ο άλλος να είναι υγειονομικός και να μην έχει κάνει εμβόλιο, το δέχομαι. Που είναι το πλάνο σου σαν χώρα να τους αντικαταστήσεις γιατί είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης?

Για να συνοψίσουμε, απολύεις κόσμος εν μέσω υγειονομικής κρίσης χωρίς να έχεις Plan B, ταυτόχρονα μειώνεις και τα χρήματα για την υγεία άρα δεν έχεις σκοπό να τους αντικαταστήσεις (τουλάχιστον όχι όλους), αλλά χρήματα για αστυνομία και εξοπλιστικά έχεις και καλά κάνεις, το ξαναλέω δεν είμαι κατά, κατά είμαι όταν γίνονται εις βάρος πολύ πιο σημαντικών τομέων για την ευημερία των πολιτών της χώρας.

Ε συγγνώμη κιόλας αλλά για αυτό και ο φίλος @Sanjuro αναφέρει συνέχεια τη χουντική μπότα και δεν έχει και άδικο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

31 λεπτά πριν, golden33 είπε

Όταν η Κοτανίδου που είναι διευθύντρια της μονάδας ΜΕΘ σου λέει ότι τέτοιες ελλείψεις στις ΜΕΘ έχουμε τα τελευταία 30 χρόνια τι άλλο θες να ακούσεις? Δηλαδή μία χώρα που έχει ελλείψεις σε ΜΕΘ δεν πρέπει να επενδύσει εκεί χρήματα? Εσύ δεν είχες ακούσει πριν τον COVID για πρόβλημα με τον αριθμό των ΜΕΘ? Τώρα νομίζω ότι απλά κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Δηλαδή η μείωση του προϋπολογισμού στην υγεία εν μέσω πανδημίας γιατί έγινε? Είχαμε καμιά βουτιά στις μολύνσεις του COVID ή έχουν στοιχεία ότι μετά τον COVID ο τομέας της υγείας θα χρειάζεται λιγότερα χρήματα? Έχουν στοιχεία ότι θα αρρωσταίνουν λιγότερο οι Έλληνες? Το ίδιο ακριβώς επιχείρημα που χρησιμοποίησες για τους αστυνομικούς.

Δεν χρειάζονται οικονομοτεχνικές μελέτες για τα προφανή φίλε Μανώλη. Χώρα που εν μέσω πανδημίας απολύει 7.000-8.000 υγειονομικούς χωρίς να τους αντικαταστήσει και για την επόμενη χρονιά μειώνει το κονδύλι για την υγεία, ε συγγνώμη χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Αποδυνάμωσαν το σύστημα υγείας απολύοντας τόσο κόσμο αλλά εμάς μας φταίει μόνο η ατομική ευθύνη. Το θεωρούν λέει ντροπή και οξύμωρο ο άλλος να είναι υγειονομικός και να μην έχει κάνει εμβόλιο, το δέχομαι. Που είναι το πλάνο σου σαν χώρα να τους αντικαταστήσεις γιατί είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης?

Για να συνοψίσουμε, απολύεις κόσμος εν μέσω υγειονομικής κρίσης χωρίς να έχεις Plan B, ταυτόχρονα μειώνεις και τα χρήματα για την υγεία άρα δεν έχεις σκοπό να τους αντικαταστήσεις (τουλάχιστον όχι όλους), αλλά χρήματα για αστυνομία και εξοπλιστικά έχεις και καλά κάνεις, το ξαναλέω δεν είμαι κατά, κατά είμαι όταν γίνονται εις βάρος πολύ πιο σημαντικών τομέων για την ευημερία των πολιτών της χώρας.

Ε συγγνώμη κιόλας αλλά για αυτό και ο φίλος @Sanjuro αναφέρει συνέχεια τη χουντική μπότα και δεν έχει και άδικο.

Εσύ τι δεν καταλαβαίνεις. Το έχουμε ελλείψεις δεν λέει τίποτα. Πόσα και που αυτό ρωτάω; Μήπως τα 150 ή τα όσα έβαλε αυτή η κυβέρνηση είναι αρκετά ; Γιατί εσύ μου πέταξες ένα αριθμό αυθαίρετο 1000. Γιατί όχι 1001 ή 993 ;
Για κρεβάτια νοσοκομείου είχα ακούσει πριν, όχι στις ΜΕΘ! Δεν κρύβομαι από κανένα δάκτυλο από πίσω.

Θες σόι και καλά να το πας στην μείωση του προϋπολογισμού. Ξεκίνα αναλύοντας τις οικονομικές ανάγκες του συστήματος υγείας, τα έσοδα του κράτους αν έχουν μειωθεί ή όχι, τις ανάγκες σε άλλους τομείς. Οικονομοτεχνικές μελέτες χρειάζονται παντού. Άρθρα τύπου "Μείωση προϋπολογισμού εν μέσω πανδημίας" δεν χρειάζονται που να κάνουν direct hit στο συναίσθημα του αναγνώστη και δυστυχώς τέτοια έχω διαβάσει χιλιάδες και κανένας δυστυχώς δεν έχει κάνει την απαραίτητη έρευνα  πριν γράψει ότι μπούρδα κατεβάσει το κεφάλι του.

Όσο για τις απολύσεις ξέρω ότι είναι κάπου στις 6500, όπως επίσης έχει γίνει διαδικασία προσλήψεων τύπου 1:1 θα τις βρεις εδώ αν θυμάμαι καλά. (Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να ελέγξω εκτενώς την πηγή θα επανέλθω και θα διορθώσω αν χρειαστεί.)
Όπως και να χει, οι συγκεκριμένοι έπρεπε να απολυθούν. Τώρα δεν κάθομαι να εξηγώ το γιατί σε ένα αρνητή εμβολίου, το έχω κάνει άλλωστε και πιο πάνω. Είναι ντροπή, ωστόσο δεν είναι ο λόγος που απολύεται.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Εσύ τι δεν καταλαβαίνεις. Το έχουμε ελλείψεις δεν λέει τίποτα. Πόσα και που αυτό ρωτάω; Μήπως τα 150 ή τα όσα έβαλε αυτή η κυβέρνηση είναι αρκετά ; Γιατί εσύ μου πέταξες ένα αριθμό αυθαίρετο 1000. Γιατί όχι 1001 ή 993 ;
Για κρεβάτια νοσοκομείου είχα ακούσει πριν, όχι στις ΜΕΘ! Δεν κρύβομαι από κανένα δάκτυλο από πίσω.

Θες σόι και καλά να το πας στην μείωση του προϋπολογισμού. Ξεκίνα αναλύοντας τις οικονομικές ανάγκες του συστήματος υγείας, τα έσοδα του κράτους αν έχουν μειωθεί ή όχι, τις ανάγκες σε άλλους τομείς. Οικονομοτεχνικές μελέτες χρειάζονται παντού. Άρθρα τύπου "Μείωση προϋπολογισμού εν μέσω πανδημίας" δεν χρειάζονται που να κάνουν direct hit στο συναίσθημα του αναγνώστη και δυστυχώς τέτοια έχω διαβάσει χιλιάδες και κανένας δυστυχώς δεν έχει κάνει την απαραίτητη έρευνα  πριν γράψει ότι μπούρδα κατεβάσει το κεφάλι του.

Όσο για τις απολύσεις ξέρω ότι είναι κάπου στις 6500, όπως επίσης έχει γίνει διαδικασία προσλήψεων τύπου 1:1 θα τις βρεις εδώ αν θυμάμαι καλά. (Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να ελέγξω εκτενώς την πηγή θα επανέλθω και θα διορθώσω αν χρειαστεί.)
Όπως και να χει, οι συγκεκριμένοι έπρεπε να απολυθούν. Τώρα δεν κάθομαι να εξηγώ το γιατί σε ένα αρνητή εμβολίου, το έχω κάνει άλλωστε και πιο πάνω. Είναι ντροπή, ωστόσο δεν είναι ο λόγος που απολύεται.

 

Καλά ας συμφωνήσουμε πρώτα ότι υπάρχουν ελλείψεις και τον αριθμό τον αφήνουμε στους ειδικούς. Και προφανώς όταν έχουμε 150 εκτός ΜΕΘ αυτά που έβαλε η κυβέρνηση δεν ήταν αρκετά. Άμα ήταν 2.000 εκτός ΜΕΘ θα σου έλεγα ότι φταίει κάτι άλλο και όχι ο μικρός αριθμός ΜΕΘ γιατί προφανώς η Ελλάδα δεν μπορεί να συντηρήσει 3000 ΜΕΘ. Αλλά για 200-300 ΜΕΘ δεν θα έπεφτε έξω ο κρατικός προϋπολογισμός. Όπως δεν θα ξαναέρθει το μνημόνιο άμα δώσουμε δωρεάν test σε όλο τον πληθυσμό, αυτά είναι γελοιότητες.

Εσύ όταν σου είπα γιατί παίρνουμε αστυνομικούς μου είπες ότι δεν έπεσε η εγκληματικότητα. Σου ανταπάντησα ότι ούτε οι ασθενείς θα μειωθούν γιατί να μειωθεί ο προϋπολογισμός και μου λες να κάνω οικονομοτεχνική μελέτη στο Insomnia. 

Το γιατί απολύθηκαν δεν χρειάζεται να μου το εξηγήσεις γιατί αν διάβαζες με προσοχή θα έβλεπες ότι δεν διαφώνησα. Αν με ρωτάς διαφωνώ με την απόλυση, θα μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν σε άλλους τομείς του δημοσίου ή τουλάχιστον να τους δώσουν την ευκαιρία να επιλέξουν αν θα ήθελαν να δουλέψουν σε άλλο πόστο.

Αν από την όλη συζήτηση που έχουμε κάνει μέχρι τώρα εσύ έχεις αποκομίσει ότι εγώ είμαι αρνητής του εμβολίου τότε τσάμπα μιλάμε τόσες μέρες. Γιατί εγώ ξέρω ότι αρνητής είναι αυτός που υποστηρίζει ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν ή ότι κάνουν κακό. Ουδέποτε έχω ισχυριστεί κάτι τέτοιο γιατί δεν το πιστεύω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, golden33 είπε

Ναι κατάλαβα τι εννοείς. Αναφέρεσαι στη φίμωση με βάση τη μέχρι τώρα πολιτική του Spotify. Ότι δηλαδή αφού φίμωσες τους άλλους γιατί δεν φιμώνεις και αυτόν. Γιατί προφανώς τα μπικικίνια είναι πολλά.

Εγώ αναφερόμουν στη φίμωση γενικά και όχι όσον αφορά το Spotify. Το σκεπτικό σου είναι σωστό, ή τους φιμώνεις όλους ή καθέναν, α λα καρτ δεν γίνετε.

Η άποψή μου είναι (άσχετα από το Spotify) ότι όποιος σφάλει στην επιστήμη του χωρίς δόλο δεν αξίζει να φιμωθεί. Αν αφαιρούσαμε το δικαίωμα λόγου από όποιον κάνει λάθος στο τομέα του οι μισοί δεν θα μπορούσαν να μιλήσουν. Αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας. Προφανώς εξαιρούνται περιπτώσεις που αποσκοπούν στο δόλο ή υποκινούν παράνομες ενέργειες. Το είπα και παραπάνω κάποιος που σφάλει ασυνείδητα δεν αξίζει να φιμωθεί αλλά να διορθωθεί.

Στο θέμα του εμβολιασμού τώρα. Δεν έχω κάνει το εμβόλιο γιατί φοβάμαι τις μακροχρόνιες παρενέργειες. Προφανώς τις βραχυπρόθεσμες τις ψιλοξέρουμε. Αν και οφείλεις να παραδεχτείς ότι υπάρχει μία δυσκοιλιότητα στις δηλώσεις κίτρινων καρτών. Η λογική λέει ότι τσάμπα ανησυχώ αλλά  ο φόβος υπάρχει, όπως φοβάμαι και τον COVID για αυτό και ακολουθώ τα μέτρα ασφαλείας ευλαβικά. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο του novavax.

Συμφωνούμε περί μπικικινιών, είναι άλλωστε ψιλοπροφανές όσο και αναμενόμενο.

Εμένα το κριτήριό μου για το πότε θα φίμωνα(/διόρθωνα/εξέθετα είτε "στη μούρη του" είτε έστω αμέσως μετά) κάποιον περιλαμβάνει και την δημόσια υγεία. Και ας κάνει κάποιος καλόπιστα λάθος (έστω, δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να το πιστεύει αυτό για έναν γιατρό που λέει πράγματα που με 5 λεπτά cross checking καταρρίπτονται στην ολότητά τους), αν είναι επικίνδυνος και θα πάρει κόσμο στο λαιμό του, τότε δεν είναι σωστό να μένει αυτή η άποψη αναπάντητη σε μια εκπομπή. Αυτή είναι η άποψή μου και αν με ρωτήσεις θα σου πω ότι είναι και το πιο δημοκρατικό. Δημοκρατία δε σημαίνει αποφασίζει ο καθένας ό,τι θέλει για τον εαυτό του, δημοκρατία είναι ότι οι αποφάσεις παίρνονται από όλους βάσει πλειοψηφίας. Η πλειοψηφία επιλέγει να πιστεύει ακόμα στην επιστήμη, η πλειοψηφία της επιστήμης αποδεικνύει και δέχεται ότι τα λεγόμενα των τσαρλατάνων είναι παραπληροφόρηση, η εκλεγμένη κυβέρνηση επιλέγει να λογοκρίνει την παραπληροφόρηση. Ή στην προκειμένη περίπτωση, μια εταιρία με συγκεκριμένους όρους χρήσης, οι οποίοι αναφέρουν ότι απαγορεύεται η παραπληροφόρηση.

Ευχαριστώ που μου απάντησες για το θέμα του εμβολιασμού. Θα ήθελα να συζητήσω μαζί σου επ'αυτού περαιτέρω, αλλά νομίζω οι συνθήκες δεν προσφέρονται. Θα σου αφήσω μόνο 2 links, τα οποία πάνω κάτω αναφέρονται στο ζήτημα που έθιξες και αν έχεις όρεξη μπορείς να τα κοιτάξεις, όχι για να πειστείς αλλά για να πάρεις κ άλλα δεδομένα σχετικά με την αναρώτησή σου.

https://www.dw.com/en/fact-check-can-covid-vaccines-lead-to-long-term-health-problems/a-59667465
https://www.uab.edu/news/health/item/12143-three-things-to-know-about-the-long-term-side-effects-of-covid-vaccines

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, golden33 είπε

Καλά ας συμφωνήσουμε πρώτα ότι υπάρχουν ελλείψεις και τον αριθμό τον αφήνουμε στους ειδικούς. Και προφανώς όταν έχουμε 150 εκτός ΜΕΘ αυτά που έβαλε η κυβέρνηση δεν ήταν αρκετά. Άμα ήταν 2.000 εκτός ΜΕΘ θα σου έλεγα ότι φταίει κάτι άλλο και όχι ο μικρός αριθμός ΜΕΘ γιατί προφανώς η Ελλάδα δεν μπορεί να συντηρήσει 3000 ΜΕΘ. Αλλά για 200-300 ΜΕΘ δεν θα έπεφτε έξω ο κρατικός προϋπολογισμός. Όπως δεν θα ξαναέρθει το μνημόνιο άμα δώσουμε δωρεάν test σε όλο τον πληθυσμό, αυτά είναι γελοιότητες.

Εσύ όταν σου είπα γιατί παίρνουμε αστυνομικούς μου είπες ότι δεν έπεσε η εγκληματικότητα. Σου ανταπάντησα ότι ούτε οι ασθενείς θα μειωθούν γιατί να μειωθεί ο προϋπολογισμός και μου λες να κάνω οικονομοτεχνική μελέτη στο Insomnia. 

Το γιατί απολύθηκαν δεν χρειάζεται να μου το εξηγήσεις γιατί αν διάβαζες με προσοχή θα έβλεπες ότι δεν διαφώνησα. Αν με ρωτάς διαφωνώ με την απόλυση, θα μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν σε άλλους τομείς του δημοσίου ή τουλάχιστον να τους δώσουν την ευκαιρία να επιλέξουν αν θα ήθελαν να δουλέψουν σε άλλο πόστο.

Αν από την όλη συζήτηση που έχουμε κάνει μέχρι τώρα εσύ έχεις αποκομίσει ότι εγώ είμαι αρνητής του εμβολίου τότε τσάμπα μιλάμε τόσες μέρες. Γιατί εγώ ξέρω ότι αρνητής είναι αυτός που υποστηρίζει ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν ή ότι κάνουν κακό. Ουδέποτε έχω ισχυριστεί κάτι τέτοιο γιατί δεν το πιστεύω.

Πάλι κολλάς σε ένα νούμερο επειδή σου φαίνεται μικρό. Όταν έχεις όρεξη να ανεβάσεις το επίπεδο της κουβέντας από αυτό του καφενείου εδώ είμαστε. Επίσης για τους αστυνομικούς δεν απάντησα κάτι. Οι προτάσεις μου έχουν ερωτηματικά !

Αν δεν θες να κάνεις οικονομοτεχνική μελέτη στο insomnia μην θέτεις θέματα σε άσχετα threads που απαιτούν μια τέτοια. Γενικά δεν είναι ανάγκη να έχεις άποψη γι αυτά όταν δεν έχεις την ικανότητα να κάνεις κάτι τέτοιο.

Όσο για το συμπέρασμα μου το έβγαλα  απ τα λεγόμενα σου στο ότι δεν θέλεις να κάνεις εμβόλιο. Όταν δεν θες να θες να κάνεις κάτι τότε τι είσαι ;

Επεξ/σία από manolis940
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, apostolisd είπε

Συμφωνούμε περί μπικικινιών, είναι άλλωστε ψιλοπροφανές όσο και αναμενόμενο.

Εμένα το κριτήριό μου για το πότε θα φίμωνα(/διόρθωνα/εξέθετα είτε "στη μούρη του" είτε έστω αμέσως μετά) κάποιον περιλαμβάνει και την δημόσια υγεία. Και ας κάνει κάποιος καλόπιστα λάθος (έστω, δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να το πιστεύει αυτό για έναν γιατρό που λέει πράγματα που με 5 λεπτά cross checking καταρρίπτονται στην ολότητά τους), αν είναι επικίνδυνος και θα πάρει κόσμο στο λαιμό του, τότε δεν είναι σωστό να μένει αυτή η άποψη αναπάντητη σε μια εκπομπή. Αυτή είναι η άποψή μου και αν με ρωτήσεις θα σου πω ότι είναι και το πιο δημοκρατικό. Δημοκρατία δε σημαίνει αποφασίζει ο καθένας ό,τι θέλει για τον εαυτό του, δημοκρατία είναι ότι οι αποφάσεις παίρνονται από όλους βάσει πλειοψηφίας. Η πλειοψηφία επιλέγει να πιστεύει ακόμα στην επιστήμη, η πλειοψηφία της επιστήμης αποδεικνύει και δέχεται ότι τα λεγόμενα των τσαρλατάνων είναι παραπληροφόρηση, η εκλεγμένη κυβέρνηση επιλέγει να λογοκρίνει την παραπληροφόρηση. Ή στην προκειμένη περίπτωση, μια εταιρία με συγκεκριμένους όρους χρήσης, οι οποίοι αναφέρουν ότι απαγορεύεται η παραπληροφόρηση.

Ευχαριστώ που μου απάντησες για το θέμα του εμβολιασμού. Θα ήθελα να συζητήσω μαζί σου επ'αυτού περαιτέρω, αλλά νομίζω οι συνθήκες δεν προσφέρονται. Θα σου αφήσω μόνο 2 links, τα οποία πάνω κάτω αναφέρονται στο ζήτημα που έθιξες και αν έχεις όρεξη μπορείς να τα κοιτάξεις, όχι για να πειστείς αλλά για να πάρεις κ άλλα δεδομένα σχετικά με την αναρώτησή σου.

https://www.dw.com/en/fact-check-can-covid-vaccines-lead-to-long-term-health-problems/a-59667465
https://www.uab.edu/news/health/item/12143-three-things-to-know-about-the-long-term-side-effects-of-covid-vaccines

Ναι αλλά στη δημοκρατία επίσης πρέπει να ακούγεται και η άλλη άποψη, αλλιώς δεν μπορείς να βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα. Συμφωνώ 100% στο κομμάτι της διόρθωσης-απάντησης, η παραπληροφόρηση ανεξάρτητα αν γίνετε με δόλο ή όχι δεν πρέπει να αφήνεται έτσι. Δεν συμφωνώ τόσο στο κομμάτι της φίμωσης γιατί τα όρια του τι πρέπει να λογοκρίνετε και τι όχι θεωρώ είναι ρευστά και επίσης θεωρώ το συγκεκριμένο δρόμο λίγο επικίνδυνο. Άποψη μου αν κάποιος λέει αρλούμπες, βγαίνεις και τον ξεβρακώνεις. Αν τον φιμώσεις κάποιοι θα αναρωτηθούν, μήπως παίζει και τίποτα άλλο, ενώ δεν θα έπρεπε.

Το απόγευμα στο σπίτι θα διαβάσω τα λινκ που έβαλες, σε ευχαριστώ.

1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Πάλι κολλάς σε ένα νούμερο επειδή σου φαίνεται μικρό. Όταν έχεις όρεξη να ανεβάσεις το επίπεδο της κουβέντας από αυτό του καφενείου εδώ είμαστε. Επίσης για τους αστυνομικούς δεν απάντησα κάτι. Οι προτάσεις μου έχουν ερωτηματικά !

Αν δεν θες να κάνεις οικονομοτεχνική μελέτη στο insomnia μην θέτεις θέματα σε άσχετα threads που απαιτούν μια τέτοια. Γενικά δεν είναι ανάγκη να έχεις άποψη γι αυτά όταν δεν έχεις την ικανότητα να κάνεις κάτι τέτοιο.

Όσο για το συμπέρασμα μου το έβγαλα  απ τα λεγόμενα σου στο ότι δεν θέλεις να κάνεις εμβόλιο. Όταν δεν θες να θες να κάνεις κάτι τότε τι είσαι ;

Ζήτησες λινκ σου έδωσα λινκ. Μετά μου λες τα λινκ δεν μου αρέσουν θέλω οικονομοτεχνική ανάλυση. Το ποιος ρίχνει τη κουβέντα σε επίπεδα καφενείου φαίνεται από τα γραπτά μας. Λες και ήρθες χθες στη χώρα και δεν ξέρεις τις διαχρονικές παθογένειες που έχει.

Από εδώ και πέρα πριν σχολιάσουμε σε ένα θέμα θα διενεργούμε πρώτα οικονομική μελέτη αν είναι. Έπεσες και στην περίπτωση, με οικονομοτεχνικές μελέτες βγάζω το ψωμί μου, οπότε το αν είμαι ικανός να κάνω το αντιπαρέρχομαι.

Την τελευταία παράγραφο δεν θα τη σχολιάσω καν.

Επεξ/σία από golden33
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...