Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

έχω ένα λαπτοπ HP που ειναι μια χαρα πλην της οθονης που δεν βλεπεται (HD TN)

θελω να την αλλαξω σε FHD και IPS. Βρηκα και το μοντέλο και όλα. Η τιμή είναι τσουχτερή βεβαια αλλα σκεφτομαι και κατι αλλο.

Η IPS οθονη καταναλωνει περισσοτερο ρευμα απο την TN. Το εψαξα παρα πολυ και ειδα οτι η οθονη που εχω τωρα καταναλωνει, βασει panelook, 3.6W.

Η οθονη IPS που θελω να παρω καταναλωνει (αναλογα το μοντελο που θα διαλεξω) απο 5.4 εως 5.7W.

Η ερωτηση μου ειναι λιγο εξειδικευμενη και απευθυνεται σε αυτους που μπορουν να απαντησουν: αυτη η διαφορα των 2W θα ειναι αισθητη αρκετα; θα μου αδειαζει η μπαταρια με το γεια σας;

Εν τελει, αξιζει η αλλαγη (σε ο,τι αφορα την ποιοτητα εικονας αξιζει 110%) ή θα κανει το λαπτοπ μου μη λειτουργικο οταν δεν θα ειναι διπλα σε πριζα;

ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Ποσο θα σου κοστισει η αλλαγη?

Εαν παει κανα 200αρι τοτε συμφερει να πουλησεις το λαπτοπ σου και να παρεις καποιο αλλο με IPS.Στο 500αρικο βρισκεις αξιολογα μηχανηματα και υποθετω πως για να εχει το δικο σου κακο ΤΝ ,τοτε ειναι χαμηλων προδιαγραφων.

Τωρα αν θες σοι και καλα να προχωρησεις,οχι τα 2,5Watt διαφορα δε θα σου πινουν τη μπαταρια αισθητα γρηγοροτερα.

Ομως προσωπικα δε θα το εκανα καθως πιστευω οτι δε θα υπαρχει και συμβατοτητα,εκτος και εαν το εψαξες και επιβεβαιωσες οτι θα δουλεψει καθως δε γραφεις και μοντελο του λαπτοπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστώ για την απάντηση

το λαπτοπ που εχω ειναι το HP 250 G6 με i3 7ης γενιας. εχω βαλει 8 GB DDR4 και εναν SSD και παει σφαιρα. Απο ταχυτητα δεν εχω κανενα θεμα, ουτε απο διαρκεια μπαταριας (που ειναι κι αυτο που φοβαμαι αν αλλαξω οθονη)

η οθονη που εχει ειναι αυτη https://www.panelook.com/NT156WHM-N32_BOE_15.6_LCM_parameter_27723.html

η οθονη που σκεφτομαι να του βαλω στα 115 ευρω θα ειναι αυτων των προδιαγραφων https://www.panelook.com/LP156WF4-SPK1_LG Display_15.6_LCM_parameter_20274.html

το HP 250 G6 βγαινει και σε HD και σε FHD αλλα εχει μονο ενα κωδικο για screen cable. Αρα μαλλον ειμαστε οκ.

κι εχω διαβασει και στο ιντερνετ οτι εχει γινει αλλαγη σε IPS χωρις κανενα προβλημα https://forums.tomshardware.com/threads/hp-250-g6-display-replacement.3666861/

οτι γινεται, γινεται.

το θεμα ειναι η καταναλωση και βεβαια αυτο που γραφεις αν αξιζει να παρω εκ νεου κατι που να εχει απο τη μανα του IPS. Αλλα η διαφορα κοστους θα ειναι μεγαλη. 115 vs 500 ευρω.

Επεξ/σία από upgrade1
Δημοσ.

Η διαφορα δε θα ειναι στο hardware (screen cable) αλλα σε επιπεδο bios/firmware.Αν και αυτος στο λινκ που εδωσες αναφερει οτι δουλεψε,οποτε θετικο αυτο.

Επισης διαφορα στο κοστος,δεδομενου οτι θα πουλησεις το παλιο,δε θα ειναι 115 με 500.Αν δωσεις το παλιο πχ ενα 250αρι,το εξτρα κοστος θα παει βαρυ 150 που προσωπικα θα το προτιμουσα για ενα καινουργιο ανωτερο λαπτοπ με εγγυηση εναντι μιας αμφιβολου αποτελεσματος τραμπα.Αν περιμενεις και καμια προσφορα,παιζει να σου βγει σχεδον οσο θα σου κοστισει η αλλαγη της οθονης ,εφοσον φυσικα πουλησεις το παλιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...